PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B7 variant cam tavan...



ByTT
11 12 2018, 20:40
Arkadaşlar aracım 2012 passat b7 variant. Bugün yağmurlu havada sağ güneşlik bölümünden su damladığını farkettim. Koltuk birhayli ıslanmış vaziyetteydi. Daha önce başıma hiç gelmemişti. Cam tavan tahliye boruları temiz. Fleksikablo ile denedim temiz. Sorun ne olabilir?

gakaydin
11 12 2018, 22:16
Arkadaşlar aracım 2012 passat b7 variant. Bugün yağmurlu havada sağ güneşlik bölümünden su damladığını farkettim. Koltuk birhayli ıslanmış vaziyetteydi. Daha önce başıma hiç gelmemişti. Cam tavan tahliye boruları temiz. Fleksikablo ile denedim temiz. Sorun ne olabilir?Tavan raylarının vida diplerinden sızıntı olabilir. Dıştan silikon çekebilirsiniz.

vosbik
12 12 2018, 06:41
Tahliye borularinda catlak var.2010 cam tavanli tiguanda basimiza geldi.audi ve vw grupta kullanilan bu malzemede tahliye hortimlarinda kalan su kisin donuyor ve boruyu catlatiyor.Disaridan fark edilmiyor.Bunu ancak sokunce fark ediyorsunuz. Yetkili servise ya da vw grubu cam tavaninda bilgili bir ustaya danisin.Degismesi icin tavan dosemesi sokuluyor.Gecmis olsun.

ByTT
16 12 2018, 15:37
SAĞ üst tahliye borusuna zor ulaştım. ısıya dayanıklı silikon ile boru bağlantı kısmını yapıştırdım. Kuruma gerçekleştirdikten sonra deneme yaptım fakat üzücü durum devam etti. Boru ve tahliye çıkışından değil kaçak. Tüm tavanı indirmem gerekiyor. zaman ve biraz bilgi şart. Bulunduğum yerde usta bulmam zor ki ustalar elleri kirli müdahale ediyor genelde.

vosbik
16 12 2018, 17:43
Baglanti kismi degildi bizim basimiza gelen.Borunun kendisinde vardi catlama.Yaptirdigimiz usta bu sorunun cam tavanli vw modellerinde kronik oldugunu soyledi.Bizim aractan sonra sirada Q3 bekliyordu ayni dertten muzdaripti.

omermurat75
17 12 2018, 11:56
SAĞ üst tahliye borusuna zor ulaştım. ısıya dayanıklı silikon ile boru bağlantı kısmını yapıştırdım. Kuruma gerçekleştirdikten sonra deneme yaptım fakat üzücü durum devam etti. Boru ve tahliye çıkışından değil kaçak. Tüm tavanı indirmem gerekiyor. zaman ve biraz bilgi şart. Bulunduğum yerde usta bulmam zor ki ustalar elleri kirli müdahale ediyor genelde.
Merhaba daha önce başımıza geldi bizim böyle bişey bayaa uzun araştırdık falan en son basit bir şekilde çözüldü.Aracınızı meyilli bir şekilde bırakıyorsanız olabiliyor bi dikkat edin bakalım sürekli park ettiğiniz yer meyilli mi kontrol edin eğer meyilli ise düz bırakmaya çalışın bakalım.. Hee eğer dediğim gibi değilse düz yere bırakıyorsanız tavan kaplaması sökülmeden çözülmez bu sıkıntı.

ByTT
17 12 2018, 12:46
Merhaba daha önce başımıza geldi bizim böyle bişey bayaa uzun araştırdık falan en son basit bir şekilde çözüldü.Aracınızı meyilli bir şekilde bırakıyorsanız olabiliyor bi dikkat edin bakalım sürekli park ettiğiniz yer meyilli mi kontrol edin eğer meyilli ise düz bırakmaya çalışın bakalım.. Hee eğer dediğim gibi değilse düz yere bırakıyorsanız tavan kaplaması sökülmeden çözülmez bu sıkıntı.Eğimli bir yerde park etmiyorum. Sanırım tavan sökülmesi lazım. Çatlak bir yer var sanırım.

ByTT
18 12 2018, 23:18
Arkadaşlar bugün yağmur çok yağınca sağ ön koltuğum ve sağ tavan kaplamasının çoğu yeri ıslandı. Dayanamadım tavan kaplamasının sağ kısmını indirdim. Deneme yanılma ile sorunu tespit ettim. Sunroofun tavana kapandığı sağ uç fitilinin yapışkanı sıyrılmış ve tavan sacından hafifçe ayrılmış. Yağmur yağdıkça azar azar sızıntı yapıyormuş. ısıya dayanıklı silikon ile yapıştırdım. Bakalım kuruduktan sonra akıtma olacak mı.

ByTT
04 01 2019, 17:05
Sorunu çözdüm demiştim fakat hala güneşlik lambasından damlıyor be tavanın sağ uç kısmı ıslanıyor. Fitil demiştim fakat değilmiş.

Hzr
04 01 2019, 18:49
Sorunu çözdüm demiştim fakat hala güneşlik lambasından damlıyor be tavanın sağ uç kısmı ıslanıyor. Fitil demiştim fakat değilmiş.

Bence düzgün bir döşeme ustasına götürüp tavan döşemesini komple indirin ve sunrouf mekanızmasını aşağı alarak gider borularını kontrolden geçirirsiniz ve fitillerden eskimiş olanları değiştirirsiniz. Hem sökülmüşken tavan kaplamasının uygun koşullarda kurumasını sağlarsınız (kalorifer gibi aşırı sıcak olamayan bir ısıtıcıya yakın bırakarak), devamında ıslanıp kurumaya maruz kalıp kalkan döşeme olursa yapıştırırsınız. Benim aklıma iki seçenek geliyor.

Birincisi gider borularında ya tıkanma var yada borularda çatlak, birleşim yerlerinde kaçak olma ihtimali.

İkinci ihtimal de camın yerine tam oturtulmayıp aradan geriye doğru su sızdırması.

Geçmiş olsun sıkıntılı ve üzücü bir durum.

mrat_ylmaz
22 01 2020, 17:24
Merhaba ayni sorun benim variant b7 de de var sag guneslikten su damlıyor. Bir ustaya gittim komple sokulup silikonla catlaklar doldurulacak gibi birseyler söyledi. Yaptirmadan önce iyice arastirmak istedim. Siz ne yaptınız nasıl çözüme ulastiniz.@ByTT

ByTT
23 01 2020, 13:38
Merhaba ayni sorun benim variant b7 de de var sag guneslikten su damlıyor. Bir ustaya gittim komple sokulup silikonla catlaklar doldurulacak gibi birseyler söyledi. Yaptirmadan önce iyice arastirmak istedim. Siz ne yaptınız nasıl çözüme ulastiniz.@ByTTHenüz baktıramadım servise. Tek araç olunca sıkıntılı bir durum. Yaz tatiline inşallah iyi bir bakım yaptıracağım. Bir arkadaş yaptırdığını söylüyor. 1200tl civarına mal olmuş serviste. Sunroof fitili değişmiş.

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Passat Turkiye mobile app (http://r.tapatalk.com/byo?rid=89260)