PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 1.6 TDI B8 DSG 2016 Marş basınca titreme sorunu ?



cemsidar
09 11 2018, 13:04
Herkese selam. Havaların soğuması ile beraber başlıkta belirttiğim sorunu yaşamaya başladım. Özellikle sabahları ilk çalıştırmada 2016 model araba resmen takoz vuruyor. Marşı uzun alıp sesi bir tuhaf çıkıyor anlamadım gitti. Tam tarifini nasıl yaparım bilemiyorum ama baya canımı sıkmaya başladı yükü şanzımanda bırakmışım gibi oluyor buna ek olarak.

dikkat ettiğim diğer şeyse mesela VAG-COM la kadran selamlamayı açmıştım. Normal zamanlar marş basınca ibreler hareket etmeye başlayınca araba marş alırdı hemen çalışmaya başlardı. Şimdiyse ibreler harekete başlayıp sona vuruyor geri dönerken araba çalışmaya başlıyor.

daha önce yaşayan var mı şu sorunu ? müsait zamanda video da ekleyeceğim.

ek olarak antifriz ve yağ yeni değişti serviste 3bin km falan oluyor

doktoroktay
09 11 2018, 14:03
bujilerde sıkıntı olabilir mi?

Mercator
10 11 2018, 12:40
Antifrizi niye değiştirdiniz anlamadım. Araç 2016 modelse, antifirizin değişmesine gerek yoktu. Benim araç 2014 model, daha hala orijinal antifriz var.
Bu arada, son nesil araçların tamamında bilindiği gibi çok fazla elektronik kullanılıyor. Bu VAG-COM'a girip, aracın bazı özelliklerini değiştirmek ne kadar doğrudur bilmiyorum, sonuçta araç tamamen, merkezi tek bir işlemci tarafından yönetiliyor. Yazılımda yapılan bir değişikliğin, diğer sistemleri, çok az da olsa etkileme ihtimali olabilir.
Eğer bu gizli özellikler problemsiz açılabiliyorsa, benim aklıma şu soru geliyor, o zaman niye VW bunu fabrika çıkışı yapmıyor, sonuçta maliyeti olmayan bir şey.

Mert TAMER
10 11 2018, 13:41
Arada bende de oluyor bu durum. Motor sarsılmamakla beraber geç marş alabiliyor. Özellikle 2, 3 gün çalıştırılmadığı zaman yapar. Şu an yapmıyor diyebilirim. Buji veya kirli yakıttan şüphelendim ki BP dışında yakıt almam. Ben de gizli özelliklerin açılması vs. müdahalelere sıcak bakıyordum ama kurcalamakta istemedim. Bayi çıkışı safkan şekilde duruyor. Varsın kadran selamlamasın :)

WhiteDesign
10 11 2018, 23:13
Arkadaşlar selam bende de 2014 model dsg tdi var bende de bazen öyle bir titriyor ki as250 gibi ama gaza basıp gidip durunca gidiyor genelde n konumda yapıyor sanki buji veya yakıt kötü diye geliyor banada

ccanatakn
11 11 2018, 11:03
Sizlerinde bahsettiği gibi uzun süre soğuk altında beklemekten olabiliyor bu durum. Marş basmadan önce kontağı yarım kademe açıp yani çalıştırmadan ısıtma bujilerinin yakıtı ısıtmasını bekleyebilirsiniz yarım açtığınızda hatta hareket eden yakıt vızıltısını duyacaksınız yani vızıltıya benzer bir ses. Bu işlemi marş basmadan yarım kontak soğuk havalarda 2-3 kere bekleyip çalıştırıp denerseniz aracınız daha rahat çalışacaktır. Bahsettiğiniz soruna faydası olabilir.

cemsidar
11 11 2018, 12:39
değiştirdim demek yanlış oldu. baya eksilmişti üzerine ekleyip tamamladım.

VAG-COM dan bahseden arkadaşlar. kendim bilgisayarcıyım ve bugüne kadar edindiğim tecrübe ve bilgilerin ışığında vag-com ne olduğu bilinmeyen ve mekanikle ilgisi olan yerlerle oynanmadığı sürece kesinlikle zararsız bir uygulama olduğunu düşünüyorum.

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -

bujileri değiştirelim birde. öneri alabilir miyim buji için link verirseniz direk daha iyi olur veya marka model kod.

2016 B8 1.6TDI BlueMotion 120bg