PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VW’nin Çinli Modeli “Lavida”



Passatustası
07 11 2018, 14:29
VW'nin Passat ile Jetta tasarımları ortasında ele aldığı ve Çin pazarı için ürettiği Lavida, yeni yapısıyla üst sınıf görüntüsü veriyor!

https://img.paratic.com/dosya/2018/04/vw-nin-cinli-modeli-lavida-passat-kaliplarinda-yeniden-yorumlandi-687x400.jpg

VW’nin Çin pazarına sunduğu dört kapılı sedan otomobili ilk 2008 yılında gösterilmişti. Büyük açısından son kasasıyla gördüğümüz Jetta’dan daha kompakt yapıda. Alman markanın büyük pazar olaylarında Passat‘a benzer duruşuyla Lavida’ya gerekli özeni göstererek sağlam satışlar gerçekleştirmiş. Hatchback ayağında isimlendirme Lavida Lang Xing olarak adlandırılmış.

İki nesil boyunca PQ34 platformunda imal edilmiş ve sonrasında MQB‘ye geçiş gerçekleştirilmiş. Keza bunu diğer modellerden alınan grafiklerden anlayabiliyoruz. Ayrı tutulan Çin pazarı için güncel motorlar geçerli olurken ekstra farklı bir turbolu üniteye yer verilmiş. Duruş özellikleri hakkında da zaten şimdi sizleri bilgilendireceğiz.

İlk görüşte VW’nin hangi aracına bakıldığı karıştırılabilir.

https://img.paratic.com/dosya/2018/04/vw-nin-cinli-modeli-lavida-passat-kaliplarinda-yeniden-yorumlandi-dis-gorunum.jpg

Farların aldığı şekillere bakılırsa Passat’a yakın ancak yeni Jetta’dan da bir hayli bakışlar alınmış. Kalite seviyesine katkısı olan krom ızgarının da Arteon‘dan gelen alışkanlık olduğunu söylemek mümkün.

Lavida’nın MQB’ye taşınması boyutsal olarak da büyümesine yaramış.

https://img.paratic.com/dosya/2018/04/vw-nin-cinli-modeli-lavida-passat-kaliplarinda-yeniden-yorumlandi-karoser.jpg

2. nesline göre karşılaştırıldığında toplam uzunluk 6 cm kadar artırılmış. Ve bir otomobilin bu rakamda uzatılması sınıf atlamasıdır.

Dingil ve aks mesafelerinin de normaline göre iyileştirilmesiyle özellikle iç mekanda gözle görülür farkların olduğu söylendi.

Arka görünümde de değişimler fark ediliyor.

https://img.paratic.com/dosya/2018/04/vw-nin-cinli-modeli-lavida-passat-kaliplarinda-yeniden-yorumlandi-arka-gorunum.jpg

2018 Polo sedandan ile eski Jetta’nın ortalanarak grafiklendirilmesine bakıyoruz. Bu kısmında krom parçalarla modern hava da olduğunu söyleyebiliriz.

İç mekanda yerleşim ve süslemeler başarılı.

https://img.paratic.com/dosya/2018/04/vw-nin-cinli-modeli-lavida-passat-kaliplarinda-yeniden-yorumlandi-ic-mekan.jpg

Dokunmatik ekran, çift bölgeli klima, çok fonksiyonlu direksiyon, deri kaplamalı koltuklarla Lavida’nın konfor düzeyi üste taşınmış.

Yeni tip motorlar Lavida’da görev alacak.

https://img.paratic.com/dosya/2018/04/vw-nin-cinli-modeli-lavida-passat-kaliplarinda-yeniden-yorumlandi-motor.jpg

1.5L ünite ile alınan güçle 1.2L turbo üniteden güçler eşit tutulmuş. İki seçenekte 116 beygir sınırına getirilmiş. Bunların dışında bir de 1.4L turbo motora sahip. Onun da güç oranı 140 hp.

Yeni kasa yapısıyla Levida oldukça kapsamlı değişim geçirmiş. VW’nin sağlam altyapılarını Çin’de kurması ve o pazara karşı yaptığı ortaklıkların meyvesine Lavida’yı söyleyebiliriz.



Haberin Kaynağı: https://paratic.com/yeni-vw-lavida-sedan/