PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yaşadığım garip durum



adeministrator
02 11 2018, 23:01
Merhaba,

Uzun zamandır dikkat ediyorum, acaba tesadüf müdür falan dedim ama bu kadar da tesadüf olmaz sanırım: Araç dengesiz çalışırsa direksiyonum bir miktar sert oluyor. Yakıt fazla. Frenim de ona göre. Ama Araç düzgün çalışırsa direksiyon yumuşacık, frenler de bir miktar rahat diğerine göre. Ayrıca yakıt da normal veya iyi oluyor, gaz tepkileri de.

Arıza kayıtlarına, ateşleme kesikliği vb sensör değerlerine bakıyorum her hangi bir sıkıntı, anormallik yok. Arıza lambası falan da yanmıyor.

Aklıma elektrik geldi ama sistemden okuduğum değerler aynı oluyor.

Vakuma bakıyorum sensör aynı değerleri gösteriyor.

Daha önce buna benzer bir durum yaşadım; onda şarj dinamosunun kasnağı bazen sıkışıyormuş ondandı ve yine arıza vermiyordu. Değiştirince rahatladı. Yine mekanik bir şey diyeceğim ama direksiyon ya da fren niye etkilensin?

Araç 2005 B6 Passat FSI 2.0. Her hangi bir anormallik yok ama sanki 2 farklı arabaya binmişim gibi oluyor. Yaz / Kış, Soğuk / Sıcak seçmiyor.

husertas
03 11 2018, 12:06
O mikrop kasnak bende de sıkıştı, yolda bıraktı ve değiştirdim. Allahtan sanayiye yakın yerde bozuldu da kolay oldu. Sıkışmayan yok heralde.

Dediğin direksiyonla ilgili durum benimkinde hiç olmadı. Seninkine mahsus bir durum olabilir.

Diren Düzgünoğlu
04 11 2018, 10:14
Merhaba,
Benimki belki çok bilmeden yorum yapmak olacak ama bildiğim kadarıyla o kasnak aynı zamanda hidrolik pompasına da bağlı, dolayısıyla hidrolik destekli direksiyon varsa onu da etkilemesi lazım, freni de etkilemesi lazım.