PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kalorifer peteği temizliği



Hasan6154
02 11 2018, 22:42
Videoda görüldüğü gibi kalorifere gidiş ve dönüş hortumlarından por-çöz veya 80 - 100 gramlık paketlerden 8-10 paket kadar kristal limon tuzunu 2 litre sıcak suda eriterek aynı şekilde pas /kireç sökücü olarak kullanabilirsiniz.

Por-çöz ' ün alüminyum veya bakır radyatörlere veya metale hiç bir zararı olmaz korkmayın, demliğin içindeki kireci erittiği gibi kalorifer radyatörü içindeki kireci de eritecek ve peteğe hiç bir zarar vermeyecektir.

Eğer kimyasal kireç sökücü olmasın, organik bir kireç sökücü olsun derseniz , yukarıda bahsettiğim gibi 8 - 10 paket kadar kristal limon tuzunun 2 litre sıcak su da erittiğinizde , POR - Cöz kadar etkili bir organik kireç sökücü elde etmiş olursunuz.

Ben Tempra aracımda Por-Çöz de ( su ile inceltmeden saf por çöz ) kullandım , sıcak su da eritilmiş Limon tuzu da kullandım . İkisinde de aynı sonucu elde ettim. Her son baharda ( Eylül - Ekim yalarında ) bu uygulamayı yaparım aracıma.

Tabi bu temizlik işleminden sonra , motor suyunu da tamamen boşaltıp , antifirizli radyatör suyu değişimi de yapıyorum. ( %50 Saf su + %50 antifiriz karışımı ile )


Yoksa yapılan temizlik işleminin bir anlamı kalmaz. Motor ve motor radyatörü içindeki eski su kalorifer peteğinde tekrar tıkanmalara yol açabilir.

Ama motor suyunun temizliğinden ve antifirizin koruma derecesinin iyi olduğundan eminseniz, motor suyu değişimine gerek yok, sadece genleşme kabında eksilen suyu, yedek antifirizli su ile tamamlayabilirsiniz.


https://i.resimyukle.xyz/aN0a74.jpg (https://resimyukle.xyz/i/aN0a74)


https://i.resimyukle.xyz/0HM4Qc.jpg (https://resimyukle.xyz/i/0HM4Qc)







https://www.youtube.com/watch?v=kkq2L0XKCEY

Stanced386
03 11 2018, 18:40
üstad bunu B6da nasıl yapacağız, yaptıysan video ekleyebilirmisin.

Hasan6154
03 11 2018, 21:22
Passat ta henüz gerek olmadığı için denemedim. Tempra aracımda gidiş dönüş hortumları çok kolay yerde olduğu için çabucak hallediyorum.

Aracınızdaki , motor bölümünden kalorifer peteğine , gidiş-dönüş hortumlarını bulamıyorsanız, sanayide herhangi bir vw motor ustası size gösterebilir.


Araçların genelinde;

kalorifere gidiş hortumu termostat ' a,

Kaloriferden dönüş hortumu, devirdaim borusuna bağlıdır ve bu hortumlar en fazla baş parmak kalınlığındadır.

mucahit06
25 11 2018, 13:53
Aynı olay 1999 model passatımda da var hortumların yeri çok basit .
Ancak işlem bitikten sonra sıcakken araba havasını almayı unutmayın .
Yoksa işe yaramadı der moraliniz bozulur. Hava alma işinden sonra tekrar yapmanız gerekebilir ve kesinlikle soğukken antifriz ekleyin kesin azalıyor