PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Müzik sesiyle beraber kapıdan gelen cızırtı



Metcora
07 10 2018, 20:24
Arkadaşlar b8 passatım var müzik dinlerken bas sesiyle birlikte arka sağ kapıdan cızır cızır ses geliyor arabamda genel anlamda çok fazla trim sesi var daha evvel dolu hasarı dolayısıyla tavanı falan sökülmüş döşemeleri sökülmüş acaba bu sebepten olabilir mi? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.

Saygılıbiri
07 10 2018, 21:37
Arkadaşlar b8 passatım var müzik dinlerken bas sesiyle birlikte arka sağ kapıdan cızır cızır ses geliyor arabamda genel anlamda çok fazla trim sesi var daha evvel dolu hasarı dolayısıyla tavanı falan sökülmüş döşemeleri sökülmüş acaba bu sebepten olabilir mi? Çözüm önerilerinizi bekliyorum.Ben eski leon da kilitli kalan cam tavan için üst tavan kaplamasını ses sistemi geliştirmesi için de kapı iç trimlerini sökmüştüm ki o günden sonra tavan ve 3 kapı kendi çalıp kendi oynamaya başladı birkaç trim ustasına gittim bi sprey sıktılar taş gibi oldu dediler 1 hafta gitmeden tekrar sesler başladı... iş yerinden arkadaşla tüm kaplamaları bozuk yolda dinleyip ses çıkaran noktaları söküp keçe ve izolasyon ile doldurmuştuk çok başarılı olmuştu eğer nokta tespiti yapabiliyorsanız bu uygulmama işe yarıyor.

Tırnak kırma olayı olabilir benim sol arka kapı tırnak eksik olduğu için ses yapıyordu ona bi çare bulamamıştım.

Metcora
07 10 2018, 21:50
Ben eski leon da kilitli kalan cam tavan için üst tavan kaplamasını ses sistemi geliştirmesi için de kapı iç trimlerini sökmüştüm ki o günden sonra tavan ve 3 kapı kendi çalıp kendi oynamaya başladı birkaç trim ustasına gittim bi sprey sıktılar taş gibi oldu dediler 1 hafta gitmeden tekrar sesler başladı... iş yerinden arkadaşla tüm kaplamaları bozuk yolda dinleyip ses çıkaran noktaları söküp keçe ve izolasyon ile doldurmuştuk çok başarılı olmuştu eğer nokta tespiti yapabiliyorsanız bu uygulmama işe yarıyor.

Tırnak kırma olayı olabilir benim sol arka kapı tırnak eksik olduğu için ses yapıyordu ona bi çare bulamamıştım.

Seslerin nereden geldiğini biliyorum ama bu izalosyon nasıl yapılır veya bu işi istanbulda profesyonel yapan bildiğiniz bir yer var mı?

Saygılıbiri
07 10 2018, 21:58
Bu iş için bir yer aramadığımdan dolayı yapan yerler hakkında bilgim yok maalesef... bendeki durum şuydu kapıdaki geçmeli tırnaklar ne kadar özenle takılırsa takılsın sonradan söküldüğü için tam oturmayıp milimetrik boşluklar oluşturuyor titreşim veya hoparlörün bas vurması ile ses yapıyor biz bu boşlukara yapıştırmalı ince izolasyonlardan koyup tırnağı zorlayarak yerine oturtarak sesi kestik tavan da aynı şekilde yapıldı aslında tam noktayı bildikten sonrası kolay kendiniz rahatlıkla yaparsınız biz 2 kişi 4 saatte yaptık kablo gibi teferruatlar olmasaydı daha kısa sürerdi diye düşünüyorum eğer yapamam derseniz de mutlaka bu işi yapan yerler vardır ufak bir araştırma ile bulabilirsiniz.