PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : +200km/h FREN



passatb8
30 08 2018, 02:11
Öncelikle merhaba aracım b8 kasa passat 1.6 bmt işimin acele olması nedeniyle hızlı kullandım aracı ve yaklaşık 2 saat boyunca yol aldım . Bir 2km lik bir tünele girdim ve gazı kapattım yaklaşık 150-200m varken frene bastım o sırada hızım 200 km dolaylarındaydı buraya kadar her şey normal fakat frene bastığımda normal bir tepki almadım - yeni kullanmaya başladığım bir araç değil tepkilerini biliyorum. - fazla asılmamak suretiyle frene bastım hızım 150 km/h e düştüğünde fren sanki boşaldı 200 den 150 ye düşüren fren yoktu yani fren beygir gücü sanki 50 falandı normal değildi yani her zaman kullandığım yol biliyorum ve tünelin çıkışı da keskin bir viraj bir çok kazanın yaşandığı yer 70-80 ile yüksek aracı savurup atıcak tipten bir viraj kontrollü girdiğimde 70-80 ile döndüğüm virajı frenden verim alamadığım için 110-120 ile döndüm ve aksi gibi birde arabanın arkası kaydı başka bir araç olsaydı belkide şuan yoğun bakımdaydık , devamında ise yola devam ederken tabi insan tırsıyor böyle bir şey yaşayınca 70-80 ile devam ettim ancak frenlerim yine güçlü değildi ve balata kokusu ile karışık lastik kokusu aldım müsait bir yere çekince kontrol ettim lastik tel falan mı attı diye baktım ancak sağlamdı balatalarım sıcaktı her ihtimale karşı kaputu da açıp aracı soğuttum 10 dakika kadar frenlerim normale yakındı ama hala bi eksiklik varmış gibi hissettim psikolojik olabilir anlamadığım nokta şu frenler neden boşaldı çünkü ilk defa yaşıyorum insan ister istemez tedirgin oluyor .

London
30 08 2018, 02:48
Ne zamandan beri hiz sinirlari kaldirildi Turkiyemizde. En son sadece alman otobanlarinin ve Avusturalyanin kucuk bir kisminda hiz sinir yoktu.
9 gunluk bayram tatili kaza bilancosu 142 olu ve 859 yarali.
Bu mentaliteden ciktigimiz gun olumle ve yaralanma ile sonuclanan kazalarida en aza indirmis olacagiz.

Baltax
30 08 2018, 10:23
Bu soruya " Allah akıl fikir versin! " demek istiyorum. Başkada birşey demiyorum.

invariant
30 08 2018, 11:17
aracınızın hızdan dolayı kinetik enerjisi balata ve disklerde ısı enerjisine çevrilerek hız azalır yada araç durur,
200 km hızla 2 saat boyunca bastığınız frenlerde balata ve diskleri ısıttınız ve son hamlede 200 km/h deb 150 km/h düştüğünüzdeki çıkın ısı enerjisi balata ve diskleri sınırlarına kadar ısıttı ve tutamamaya başladı, ısılan balata disklerde fren tutmaması normal.
sürekli ayağınız frende yokuş inerseniz yine benzer durum oluşacaktır.

hız felakettir.....

Yazılımcı
30 08 2018, 11:24
Öncelikle merhaba aracım b8 kasa passat 1.6 bmt işimin acele olması nedeniyle hızlı kullandım aracı ve yaklaşık 2 saat boyunca yol aldım . Bir 2km lik bir tünele girdim ve gazı kapattım yaklaşık 150-200m varken frene bastım o sırada hızım 200 km dolaylarındaydı buraya kadar her şey normal fakat frene bastığımda normal bir tepki almadım - yeni kullanmaya başladığım bir araç değil tepkilerini biliyorum. - fazla asılmamak suretiyle frene bastım hızım 150 km/h e düştüğünde fren sanki boşaldı 200 den 150 ye düşüren fren yoktu yani fren beygir gücü sanki 50 falandı normal değildi yani her zaman kullandığım yol biliyorum ve tünelin çıkışı da keskin bir viraj bir çok kazanın yaşandığı yer 70-80 ile yüksek aracı savurup atıcak tipten bir viraj kontrollü girdiğimde 70-80 ile döndüğüm virajı frenden verim alamadığım için 110-120 ile döndüm ve aksi gibi birde arabanın arkası kaydı başka bir araç olsaydı belkide şuan yoğun bakımdaydık , devamında ise yola devam ederken tabi insan tırsıyor böyle bir şey yaşayınca 70-80 ile devam ettim ancak frenlerim yine güçlü değildi ve balata kokusu ile karışık lastik kokusu aldım müsait bir yere çekince kontrol ettim lastik tel falan mı attı diye baktım ancak sağlamdı balatalarım sıcaktı her ihtimale karşı kaputu da açıp aracı soğuttum 10 dakika kadar frenlerim normale yakındı ama hala bi eksiklik varmış gibi hissettim psikolojik olabilir anlamadığım nokta şu frenler neden boşaldı çünkü ilk defa yaşıyorum insan ister istemez tedirgin oluyor .Benim b8 de öyleydi yavaşlamak istediğimde freni sonuna kadar yaslayıp panik frene sokuyordum düşünün "teneke" talisman bile 210 km de yola yapışıyor... maalesef bunun bir çözümü yok ya fren sistemini brembo gibi fren sistemleri ile değiştireceksiniz yada kullanım tarzınızı değiştireceksiniz ben hiç uğraşmayıp komple arabayı değiştirdim b6 ya geçtim.

Yorum yazan arkadaşlara küçük bir not bırakayım... Hayatta her zaman 120 130 la sakin sakin gidemezsiniz bazen 1sn erken ulaşmak hayat kurtarır öyle bir durum oluşur hiç çıkmadığınız hızlara çıkmanız gerekir burada suçlu olan bu üyemiz değil.

husertas
30 08 2018, 11:41
200 km lik bir hız hayat filan kurtarmaz. Bunun bahanesi yoktur. Bir tek kendiniz ölecek olsanız, "kendi kararınız intiharınızı tebrik ederiz" der geçeriz ama daha kötüsü kendinizle birlikte bir çok kişiyi, çoluk çocuğu da ölüme götürürsünüz, katil olursunuz. Karayolu babanızın çiftliği değil, binlerce insan orada bir yerlere yetişmeye çalışıyor.

passatb8
30 08 2018, 11:45
öncelikle yazmış olduğunuz yorumlar için teşekkür ederim tahmin ettiğim cevaplar geldi arkadaşımın dediği gibi 1sn erken ulaşmak hayat kurtarır ve “acelem vardı” gibi bir cümle kurdum ayrıca şehirlerarası yol değildi sakin bir yol 2-3 araç belki görmüştürüm . Hızın felaket olduğunu her haliyle biliyoruz ama her zaman aracı sakin kullanamazsınız bazı zamanlar olur yetişmeniz gerekebilir ne pahasına olursa olsun ...

Yazılımcı
30 08 2018, 12:08
200 km lik bir hız hayat filan kurtarmaz. Bunun bahanesi yoktur. Bir tek kendiniz ölecek olsanız, "kendi kararınız intiharınızı tebrik ederiz" der geçeriz ama daha kötüsü kendinizle birlikte bir çok kişiyi, çoluk çocuğu da ölüme götürürsünüz, katil olursunuz. Karayolu babanızın çiftliği değil, binlerce insan orada bir yerlere yetişmeye çalışıyor.İşte bizlerde bazen bir yere yetişmek zorunda oluyoruz...

Dikkat ediyorum hangi platform olursa olsun yüksek hızda oluşan bir sorun yüzünden soru sorulduğunda cevaplar hep sabit "hız felakettir - hızlı gitmeseydiniz - herkesi tehlikeye atıyorsunuz" ama kimse de demiyor bu adamın acelesi varmış... bizde biliyoruz hızın felaket olduğunu çocuk değiliz neticede herşeyin farkındayız. Bu şekilde soru soran arkadaşlara hemen yerin dibine sokmadan cevap verilse daha mantıklı olur.

Her hız hayat kurtarır marifet gereksiz yerlerde yavaş gitmek değil yerine göre sağ ayağınızı kullanmanızdır.

husertas
30 08 2018, 12:12
Bu mazeretlerinizi aşağıdaki gibi aşırı hız yapan sürücülerce öldürülen binlerce kurbana anlatın:
Manisa haberleri Anne kız kaldırımda yürürken öldü - 18 Ağustos 2018 (http://www.haber7.com/manisa/2694024-anne-kiz-kaldirimda-yururken-oldu)

Yazılımcı
30 08 2018, 12:34
Bu mazeretlerinizi aşağıdaki gibi aşırı hız yapan sürücülerce öldürülen binlerce kurbana anlatın:
Manisa haberleri Anne kız kaldırımda yürürken öldü - 18 Ağustos 2018 (http://www.haber7.com/manisa/2694024-anne-kiz-kaldirimda-yururken-oldu)Hüseyin bey...

Sağ ayağınızı yerine göre kullanın dedim anlamak zor olmamalı... bu bir mazeret değil mecburiyet dir siz şimdiye kadar böyle bir durum yaşamamış olabilirsiniz ama yaşadığınızda gözünüzün kararacağını kesinlikle söyleyebilirim.

Zevk için hız yapanlara bir şey demiyorum yol boşsa bende onlardan biriyim değilim de demiyorum benim söylemek istediğim insanların durumunu bilmeden yargılamanız arkadaş en başta "zevk için bastım hız denemesi yapıyorum" dememiş "acelem vardı" demiş.

Bu arada fren sistemindeki sorunu yazmış nerede cevap ? Forumdan ne anladı bu arkadaş ? Yazdı... yerin dibine soktunuz gitti ! O kadar mesaj içinde sadece 1 kişi mantıklı ve yargılamadan ayrıntılı bir cevap vermiş sadece.

London
30 08 2018, 12:44
Mecburiyetten 200 km/h ile giderken kontrolunu kaybedip yolunda giden baska bir araca carpip veya yolda yuruyen baska birinin olumune sebep olabilir.
Kaza olustuktan sonra olen kisinin ailesine ""Pardon acelem vardi"" diyemessiniz.Kendimizin bu duruma dustugunu farzedelim.Kabul edilemez.
200 km/h hicbir sekilde aciklamasi yoktur.Acil bir isimiz icin polisimiz ambulansimiz itfaiyemiz hazir bulunmaktadir.
Bence arkadas VW ye yazmali bu sorusunu.Neden fren sistemi bu sekilde davrandi.Onlar gayet guzel cevap vericeklerdir :)

97has
30 08 2018, 13:03
Frenleri çok sık kullandıysanız aşırı ısınıp verimi düşebilir gayet doğal bir durum, soğuttuktan sonra sıkıntı yoksa gereğinden fazla yüklenmişsiniz demektir. 200 le frene basmak da akıl işi değil şükür Passat'ınız arkasını bıraksa da 70-80 dönülecek yeri 120 ile alacak yol tutuşa sahip.

Geçmiş olsun, fren performansınız kalıcı biçimde düştüyse fren hidroliği aşırı ısınıp özelliğini kaybetmiş olabilir, serviste yeniletmeniz sorunu çözecektir.

kadyr
30 08 2018, 14:45
demekki talisman teneke değilmiş buradan onu anlıyoruz

passatb8
30 08 2018, 15:47
Ben bu soruyu beni gömmeniz için sormadım akıl karı bi hız olmadığını farkındayım dediğim gibi çok kullanılmayan bir yol ama siz yine kullananlara zarar verileceğini savunacaksınız umarım asla işininiz büyük bir aceleye binmez ve hız sınırları altında kullanırsınız bir kişinin radar cezasını vs. cezaları göze alıp bu hızlara çıkması - eğlence boyutunu geçtim - acele nedeniyle rahatlık götüne battığı için değildir gerçekten acelesi olduğu için çıktığını düşünün yarım öbür gün Allah göstermesin sizin için önemli bi aile ferdiniz vefat ettiğinde bırak 200 ü mümkününüz olsa ibreniz 500km bile görür ben suçsuzum demedm zaten suçluyum ve bunun sonucunda açtım buraya bu konuyu ve gerçekten ölüm tehlikesi atlattım tövbe billah çıkmamda o hızlara tekrardan ama yine yine ve yine söylüyorum keyfim için çıkmadım çıkmamda 10-20 km aşarsın hız limitini fakat bu ciddi bir boyut kimse de çocuk değil kimseyi azarlıyamazsınız ben burada kaale alınacağımı düşünerekten açtım bu konuyu ve olumlu olumsuz + sı - si olan bütün yorumlara cevaplara bir bir teşekkür ediyorum umarım bana nutuk çeken arkadaşlarım bir ömür boyu light acele davranılmayı gerektirmeyecek bir hayat yaşarlar

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -

Yazdığın cevap beynime işled kendimi cevap vermekten alıkoyamıyorum elbetteki sordum ve hatta bakımıma 5000km varken aracı bakıma sokturdum cebimden ücret ödeyip bir aracın motor gücünden çok fren gücü vardır ki araç durabilsin sadece bazı araçlarda ki dün yaşadığım durum da bu uzun kullanımlarda ya da yüksek hızlarda balatalar soğuyamadığı için fren veriminin azaldığını fazla ısınmadan ötürü sürtünmenin azalmasıyla aracı tutamaz hale geldiğini söylediler yani içini ferah tut ben bu aracı çekilişten almadım yahut vw ekibi yolda beni görüp hediye etmedi bundan ötürü de beni azarlama ya da ukala cevap vermeye hakları yok .

SARTRE
30 08 2018, 15:55
Daha önce B8 in en ucuz balata ve disk kombinasyonuyla geldiği yazılmıştı forumda ve şaşkınlıkla okumuştum. Üst segmentte Arteon satıldığı sürece Passat yarı teneke olma yolunda ilerlemeye devam edecek bu gidişle.
işin garibi kafamı nereye çevirsem b8 görüyorum. kimsede kral çıplak demiyor.

Her neyse B8 ini satıp b6 ya geçen de gördük böylece.. Bu arada DSG frene basınca vites düşürüyor ve çok güvenli duruyor en azından benim b6... sizin araba manuel ise vites küçültün öyle durumlarda...Geçmiş olsun.
Bu arada konuyu çarpıtarak yapılan yorumları da esefle okuduk. Araba frene basınca durmuyor denmiş, niye basıyon o kadar :)) kral çıplak be kardeşim yaww..

Stanced386
30 08 2018, 16:26
200 km ile denemedim ama 180km ile fren pedalına dikildiğim zaman araba çok güzel duruyor. Bu arada lastiklerinde çok önemi var. Eski B6 aracımda 205 lik lastikler vardı yeni B6 da 225 lik lastikler var yol tutuşu ve fren mesafesi bariz şekilde fark ediyor.
200 km hızla frene asıldığınızda yüzeyde her hangi bir ıslaklık her hangi bir çukur vs varsa ABS den dolayı frenler tutmayacaktır ve ECU, hidrolik kontrol ünitesine verdiği komutla tekerleklere saniyede yaklaşık 10-15 bası gönderecek balatalar normalden daha fazla ısınacaktır.

97has
30 08 2018, 17:53
Benim amacım olayın sebebini açıklamaktı, size araç kullanmayı felan öğretecek değilim bildiğim yollarda bende basarım arada. Arkadaşlar sizi aşırı eleştirmiş büyük ihtimal 200km lafı geçtiği için ben abartı buldum. Neticede cebinizde paranız varsa cezasını ödeyip istediğiniz süratte gidebilirsiniz.

Bence fazla gaz fren yapıp sistemi isittiniz, 200 le frende artık fren kendini bıraktı. Çok büyük disk kaliper yok bunlarda, gündelik binilecek diye düşünüyor Vw.

passatb8
30 08 2018, 21:53
Elbette ki normal bir hız değil hatta ehliyete el konulabilecek bir hız dediğim gibi farkındayım ama acelem vardı normal bir sürüşte yapılır mı yapılmaz yapılması be olursa olsun önerilmez ama dediğim gibi bazı anlar bazı olaylar oluyor ki mecbur kalıyorsunuz ya da öyle hissediyorsunuz . İlginiz için teşekkür ediyorum konuyu kapatacağım bu tarz bi durum ile karşılaşırsanız bilginiz olsun kesinlikle bakıma sokun aracı ben soktum ve fren hidroliğini değiştirdiler .

demiryegem
30 08 2018, 22:06
Değerli arkadaşlar,
Arkadaşımız araçla ilgili tecrübesini paylaşarak bir soru sordu. Elbetteki tasvip edilmeyen bir hız yapmış olabilir. Keşke bu kadar hız yapmasaysın şeklinde kibarca uyarıp konuyla ilgiili bilgimiz varsa bilgimizi paylaşabiliriz.
Bundan öte arkadaşımıza ders vermek, utandırmak, aşağılamak doğru değil

TRGT
30 08 2018, 23:16
Geçmiş Olsun. Fren konusunda İçinizin rahat etmesi için servise başvurabilirsiniz belki sizin frende problem vardır.

SEMİH54
01 09 2018, 00:28
Acaba o hizda el frenini pompalayarak cekseniz dururmuydu

ersind
01 09 2018, 01:04
babam araba frenle kullanılmaz derdi. uzun yolda (tabiki yerleşim yerlerinden uzak ve bölünmüş yollarda) gaz pedalını halıya yapıştıran biri olarak. Hiç bir zaman frenlerimin tutmadığı olmadı. Çünkü babanın sözünü dinliyorum. 200 m ilerde kırmızı ışık yanıyorsa ayağımı gazdan çekerim araba kendi yavaşlar birden durmam. yokuşu nasıl çıkarsam o şekilde inerim. Virajlara ayni şeritte girip aynı şeritte çıkacağım hızda girerim. Yerleşim yerlerinde sağlık sorunu olmadıkça kurallara uyarım. Sıfır araç alınca 70 km den son hıza kadar boş yolda fren performansını test ederim.En kötü arabada bile fren ya çok ısırılmışsa tutmaz yada bitmişse :) iki durumda binici hatasıdır.

invariant
01 09 2018, 08:23
Vw ve audilerin bazılarında sorun tespit edilmiş, forumdan bir arkadaş konu açmış. sizin araçtada benzer durum olabilir.

https://passatturkiye.com/bakim-servis-ve-sigorta/19717-volkswagen-ve-audide-buyuk-sorun.html#post471966