PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor çalışma problemi



Yusuf Isleyen
23 08 2018, 20:03
Merhabalar, aracım 2017 aralık çıkışlı Passat rline 1.6 TDI dsg ve daha 2800 km yol yaptım. Fazla kullanmiyorum kapalı garajda duruyor. 2. defa motor isigi yandi ve egzos sistemine etki eden ariza durumunu yaşatıyor bana ve hicbir şekilde çalışmıyor. İlk seferinde servisi aradım , servis geldi marşa bastığı gibi çalıştı. Onlar da anlamadı neden olduğunu. Simdi yine ayni sorun çıktı ve yine calismiyor. İki problemde de ortak olan şey, ailemi beklerken park halinde müzik dinlemekti. Elektriksel birşey olabilir mi? Bu sorunu yasayan başka kimse var mi acaba?

Yazılımcı
24 08 2018, 08:09
Merhabalar, aracım 2017 aralık çıkışlı Passat rline 1.6 TDI dsg ve daha 2800 km yol yaptım. Fazla kullanmiyorum kapalı garajda duruyor. 2. defa motor isigi yandi ve egzos sistemine etki eden ariza durumunu yaşatıyor bana ve hicbir şekilde çalışmıyor. İlk seferinde servisi aradım , servis geldi marşa bastığı gibi çalıştı. Onlar da anlamadı neden olduğunu. Simdi yine ayni sorun çıktı ve yine calismiyor. İki problemde de ortak olan şey, ailemi beklerken park halinde müzik dinlemekti. Elektriksel birşey olabilir mi? Bu sorunu yasayan başka kimse var mi acaba?B7 1.6 tdı 40.000 km de aynı durumu yaşamış olarak.

Aynı şekilde bizde güç açık konumda bekleyip tekrar çalıştırmak istediğimizde ısrarla çalışmıyordu bazen "kontağı al aracı terk et 5 dk sonra çalıştır" prensibi işe yarıyordu fakat tatil için gittikleride yine güç açık konumuna beklemişler ışık için ve araç hiç çalışmamış servise çektirdiklerinde kızdırma sistemini komple değiştirmişler beyine yeni yazılım atmışlar o günden sonra bir sorun yaşanmadı.

Yusuf Isleyen
24 08 2018, 12:33
şimdilik servise vermeyeceğim aracı. park durumunda müzik de dinleyeceksem arada çalıştırıp bu işi yapacağım :) onun dışında yıllık bakım zamanı nasılsa servise gireceği için durumu o zaman inceletmeyi düşünüyorum. umarım bir daha yaşamam böyle birşeyi. ne zaman nerede bırakır acaba şeklinde sorular geliyor aklıma!!!

Yazılımcı
24 08 2018, 13:13
Kızdırma sistemini komple değiştirecek ve beyine stock yazılım attıracak kadar büyük bir sorunsa yolda hatta hiç olmadık bir yerde bırakabilir diye düşünüyorum yinede geç olmadan kontrol ettirmekte yarar vardır.