PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : b8 passat rot ayarı sonrası direksiyon sertleşmesi



emre geyikli
23 07 2018, 21:58
arkadaşlar merhaba.
kısaca olanı biteni anlatmak istiyorum. bi ay kadar önce 2015 1.4 manuel passat sahibi oldum. (çok şükür) yalnız aracı ilk aldığım günden beri dikkatimi çeken bişey vardı. araç süratlandıkça direksiyon haliyle sertleşiyor ama sola doğru da eğiliyordu. sola çekmiyordu araç ama düz gitmek için çok haifif sola eğik durması gerekiyordu. kendim pimpirikli ve de hafiften de simetri hastası olduğum için acaba bana mı öyle geliyor diye işkilleniyordum.
en sonunda internetten yaptığım bi araştırma ile ankara da bi rot ustasına götürdüm. usta çok ilgili birisiydi. telefonda görüştüğümde size öyle geliyordur gibilerinden bişey söyledi ama araca binip test ettiğinde bana hak vererek direksiyonun sola eğik olduğunu söyledi. bunun araca bi zararı olmadığını aracın sağa sola çekme yapmadığını bi arıza dahi sayılamayacağını söyledi ve rot ayarıyla direksiyonu düzeltiriz dedi. dediği gibide yaptı, düzeltti.
ancak daha sonra aracı sürdüğümde direksiyonun çok hafiften bi sertleştiğini farkettim. arabanın direksiyonunun bu rot ayarlamasından önce aşırı yumuşak geldiğini söylemeliyim. ustayı aradım. sağolsun yine çok ilgiliydi. gayet emin şekilde aracı kendisininde rot ayarından önce ve sonra test ettiğini hafif sertliğin farkında olduğunu ve bunun kesinlikle çok normal olduğunu aracın rot ayarıyla birlikte yol tutuşu arttığı için direksiyonun çok hafif sertleşmesinin normal olduğunu söyledi. bu durumun bütün arabalar için geçerli olduğunu arabanın direksiyonun asıl şu anda nizami yumuşaklıkta - sertlikte olduğunu söyledi.
usta çok güven veren biriydi ama gene de sizlerin fikirlerini almak istedim. bu durum normal mi acaba.
direksiyondaki sertleşmenin çok hafif olduğunu belki ancak benim gibi pimpirikliler tarafından anlaşılabileceğini tekrar belirtmek isterim.
teşekkürler.

Elmanto
23 07 2018, 22:12
Bu kadar pimpiriklenme hocam senin eve eskihisar servis yakın git bi baktır 3 5 e bakma

Elmanto
23 07 2018, 22:13
Sen bide palio direksiyony tutmyş adamsın

emre geyikli
23 07 2018, 22:21
karıştırma şimdi palioyu:)

husertas
24 07 2018, 07:57
Kaster açısını değiştirmiş usta. Ondandır. Biraz azaltirsa yumuşar ama ben ne kadar israretsem de değiştirmiyorlardı. Dediklerine göre bu açı arabaya ozelmiş. Cihaza kayitli gelirmis. Değiştirme olmazmış. Ama bence bal gibi olur. Açı bozulduğunda direksiyon yumuşuyor yada sertlesiyor çünkü. Olayın mantığını kavramış bir usta lazım sadece