PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : passat b8 motor çalışırken zorlanoyor



kadersiz144
22 06 2018, 16:33
Merhabalar arkadaşlar aracım 1.6 tdi 2016 model b8 kasa 15 bin bakımını yapıp diyarbakır dan mersine yola çıktım mersinde mola verdim sabah arabayı çalıştırmak istedim ancak marşa basarken gır gır edip durdu 3 defa çalışmadı 4. De yine ğır ğır edip çalıştı ve 1 yıl oldu problem vermedi ancak hala bazen çalıştırırken arada çalışmada zorluk çıkarıyor çalışırken motor sallanıyor gibi olup ğır ğır ediyor ve çalışıyor video alacağım ama yakalayamadım sorunu sanki benle oyun oynuyor :) aşağıda linkte benzer bir ses buldum orda da çalışıyor araç ancak uzun süreli problem var bende ise saniyelik bir ğır ğır edip düzeliyor bu sorunda her defasında değil arada yapıyor neden olabilir. servise 30 bin bakımına da götürdüm problem çıkmadı dediler.

https://youtu.be/hYcdZ572TSw

DİKKAT : Videoda sürekli yapıyor ama bende ğır ğır saniyelik yapıp çalışma düzeliyor. her gün değil ancak arada neden olabilir.

yasin3866
22 06 2018, 16:59
Arada bi marş almadığı bende de oluyor. Başka passatlarda da gördüm. Ama bu videoda çalışma problemi var.

Mercator
23 06 2018, 12:09
Motor ustası değilim fakat amatörce yorumlarsam, ya enjektör arızası, ya marş motorunda bir arıza, ya akünün gücünde azalma, ya da kızdırma bujisi tam kızdırma yapmıyor olabilir. Dizel motorlarda, ateşleme, kompresyon ile olduğundan, motorun ilk çalışmasında bu saydığım parçalar görev yapıyor sadece. Dolayısı ile bu parçalardan birinde arıza olabilir.

kadersiz144
23 06 2018, 16:12
Aynen videoda çalışma problemi var doğrudur işte bu Tarz bir düzensiz çalışma bende 1 saniyelik oluyor ilk ateşlemede sonra sorunsuz oluyor garantisi bitmeden bu arızayı bulmam lazım yoksa büyük bir masraf çıkacak gibi

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -

Banada enjektör gibi geldi çünkü sanki yakıtı çekerken zorlanıyor gibi tabi bende bilmediğim için her çalışmada video alıyorum ama yakalayamiyorum ama problem sanki uzun yol yaptıktan sonra yada yokuş yukarı durduğum zamanlar oluyor gibi