PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B7 2014 passat conf. Manuel yağ sicakliği



Levent37
04 06 2018, 10:48
İyi günler arkadaşlar
Aracımı servis bakımına götüreli 8000-9000 km oldu son zamanlarda yag sıcaklığı yüksek motoru durdurun uyarısını sık almaktayım. Yağ sıcaklığı 120ye çıkınca uyarı vermekte ama bazen de geçiyor uyarı vermiyor aracı tempoluda kullanmıyorum yokuş yukarı tırmanırken bu olmakta yakında uzun yolada çıkacağım baktırmadan önce size sormak istedim başına böyle bir durum gelmiş arkadaşlarım yada bilgisi olanlar var ise beni bilgilendirirse sevinirim.

hsynmr8690
28 11 2018, 00:09
aynı sorunla ben de şu an karşılaşıyorum. kimisi sıkıntı etme devam et, kimisi yağ soğutucu değişecek (orjinali 1300 tl civarı ) ama sorun olmaz derken kimisi de değişmezse yatak sarar gibi cevaplar veriyor. internette araştırırken açtığınız konuyu gördüm. nasıl çözdünüz? öğrenebilir miyim?

vosbik
28 11 2018, 00:28
Ayni sorunu bende aracimda yasadim.Sorunu Bolu tunelinde Ankara istikametine giderken yapmaktaydi.Baska hicbir yerde bu sorunu yasamadim.Marmarise arac 5 kisi yaz sicaginda gittim o meshur rampalarini indim ciktim.Yag sicakliginin 127 yi gectiginide gordum.Ama yanmadi.Bu nedenle servise erken goturdum.50 km civarinda araci test ettiler.Bir sorunolmadigini soylediler.Sonra yine Bolu tunelini kullandim bir sorun yasamadim.

Bu arada benim aldigim uyari kirmizi yagdanlik resmi ve yag basinci dusuk motoru durdurun seklindeki yazili ve biiip biiip seklinde sesli uyariydi.Bir daha da yapmadi.

Internette cok arastirma yaptim.Yurt disind bu 2000 cc dizel unitede cok sik karsilasilan bir durummus.Yag karterinde pislik birikmesi sonucu olabildigi ya da yag sensorunden kaynaklanabilecegi gibi soruclara ulastim. Ancak bence sorun yagin isininca incelmesi sonucunda cok sivi hale gelerek basinc dusuklugu yaratmasiydi.Yag ve yag filtresi degisince sorun duzeldi.Servis sensorlerde ve karterde bir sorun olmadigini soyledi.