PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Su Eksiltme Sorunu



ugurk55
13 05 2018, 18:06
Merhaba arkadaşlar, bugün aracımın kaputunu kaldırıp yaptığım kontrolde,antifirizli suyun minimum çizgisinin 2 cm kadar altına indiğini gördüm.Ekranda bir uyarı almamıştım.Yaptığım kontrolde aracın sağ altında karter koruyucusuna su damladığıni ve ıslak olduğunu gördüm.Su damlama araç stop halindeyken de vardı.Bu su eksiltme nereden kaynaklanıyor olabilir bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

xargs
13 05 2018, 21:18
Bu konuda çok taze tecrübem var. Hatta konu bile açtım, olan biteni ve çözümü yazdım.

Benzer durumu aracım uyarı verince gördüm. Genleşme tankı neredeyse boştu. Akü tarafında radyatörün altı ıslaktı. Akü suyu bulamadığım için damacana suyuyla tankı doldurdum ve sanayiye gittim. Radyatör şu kaçırıyor plastik ve metal kısmın birleştiği yerdeki contadan. Neticede radyatör yenilendi para el değiştirdi 😙

Sizin durumunuz da aynı olabileceği gibi, suyu gördüğünüz yere bağlı olarak devirdaim veya hortum da olabilir. Servise veya bir ustaya gösteriniz.

Tdi motorlardaki konumları da bilmiyorum ki sağ alt dediğiniz yere ne denk gelir bilemedim. Ortalardaysa devirdaim olabilir, öne yakınsa radyatör olabilir.

ugurk55
17 05 2018, 22:39
Sorun devirdaim pompasındaki kaçaktan kaynaklandığını götürdüğüm servisde gördüm.Araç 47 bin kmde.Triger kayışı da değismelimi onun için çok erken değilmi?

HARPAGON
18 05 2018, 00:12
Sorun devirdaim pompasındaki kaçaktan kaynaklandığını götürdüğüm servisde gördüm.Araç 47 bin kmde.Triger kayışı da değismelimi onun için çok erken değilmi?Bence o kisim acilmisken tum kayislari yenilemenizde fayda var.