PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : DPF Arıza Lambası sorunum çözüldü nihayet.



hierol
09 05 2018, 15:55
Aracım 2011 model 1.6 dizel passat. Afyon da ikamet ediyorum. Aracımı Yaklaşık 1.5 yıl oldu alalı. Genellikle şehir içi kullanıcısıyım. Ondandır galiba her ay DPF lambası yanıyordu. Hatta bazen ayda 2 defa. Her kesin yaptığı gibi belli bir km 3000 devirde giderek söndürüyordum. Bu sebepten arabayı bile satmayı düşündüm. 3 ay önce tekrar yandı. DPF lambasından sonra yay şeklinde arıza lambası yandı. Bu lambadan sonra aracın devride yükselmiyor. Dolayısıyla kendi çözümümüz işe yaramıyor. Ustaya gittim cerrahi müdahale ile olacak dedi. Ne bileyim içime sinmedi. Benim yazılım atan ciph atan arkadaş var. Afyon da cafe garage. Birde ona sorayım dedim. hallederiz dedi. ve 2-3 saat içinde gerçekten oldu. Aracım 130 binde. 180 bine kadar olursa tekrar sorumluluk benim dedi. Tabi ne olur ne olmaz diye 3 aydır buraya mesaj yazmadım. Neden şimdi yazıyorum? Belki tekrar yanar dedim. 3 ay geçti yanmadı. O DPF arıza sı olduğu durumdaki devir yükselmesi, gürültülü çalışması gibi sorunlarda yok. Yani hiç bir sorunum kalmadı Allaha şükür.

Alper5
09 05 2018, 16:58
Yazılımcı sizin dpf iptalini yapmış gibi geliyor bana yada yazılımdan dpf okumayı kapatmış. Genelde cipli araçlar çok fazla duman atar ve dpf filtreleri çok çabuk dolar. Yazılımdan sonra dpf iptal edilir.

Cemil061
09 05 2018, 17:01
Daha önce birkaç yerde denk gelmiştim, Dpf filtresinin içini boşaltmış olabilirler mi acaba.

Hasan6154
09 05 2018, 18:27
Eğer DPF sökülmeden sadece yazılımsal olarak DPF iptali yapılıp, DPF nin uyarı / arıza vermesi engellendiyse, ECU, Dpf doluluk oranı tespiti de yapamayacağından , rejenerasyon da yapmayacaktır ve yakın zamanda DPF nin tamamen tıkanması sonucu, daha büyük sıkıntılar yaşanacaktır.

DPF de söküldüyse, veya içi boşaltıldıysa , 2 senede bir, her Egzoz emisyon muayenesinde DPF nin yerine takılması gerekmektedir.

hierol
09 05 2018, 22:58
Daha önce birkaç yerde denk gelmiştim, Dpf filtresinin içini boşaltmış olabilirler mi acaba.
mekanik bişiy yapılmadı hocam.

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -

mekanik sökme ve takma yapılmadı. dpf nin dolduğu zamanı belirtilerini daha önceden iyi biliyorum. bu belirtiler hiç olmadı oluşmadı. yani sadece dpf arızasının algılamasını kapatsa çalışmadaki gürültüyü sesi titremeyi hissederim. bunlar yok.