PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Işikta arkadan vurdular



madblood
31 03 2018, 11:08
Merhaba arkadaşlar. Geçen gün Manisada yağış vardı sabah 8:30 civarıydı İlçe yolunda ışıklarda beklerken dikiz aynasına öylesine bi baktığımda bi araç kayarak geldi ve arkadan çarptı bana. Çok şükür kimsede bir şey yoktu ancak onlarda da bende de hasar oluştu. 3 aylık araçta hasar oluştu. Allah cümlemizi beterinden saklasın. Resimlerde göreceğiniz gibi tampon gitti ve bagaj kapağı yukarı kalktı ve bir kısmı göçtü. Kaza tutanağı tuttuk ettik ama daha servise veremedim. Serviste tampon değişir tamam. Bagaj kapağını değiştirirlermi yoksa tamirmi ederler. Tamir etmeye uğraşırlarmı acaba. Hangisi daha iyi acaba. Değişirse değer kaybı ne kadar olur acaba. Gerçi her türlü değer kaybı davası açacağım ama tramere çok fazla değer işlemesin istiyorum. Herkese kolay gelsin.

Geomatik_
31 03 2018, 11:50
Geçmiş olsun. Servis parça konusunda değişim yolunu tercih etme eğiliminde oluyor genellikle. Sizin bagaj kapağını değişecek kadar büyük hasar almamış. Hatta tamponunuz bile yeni gibi yapılabilir. Dışarda yaptırma seçeceğini (en azından tamponu) değerlendirin. Plastik aksam kaporta kusurundan sayılmıyor. Sizin sadece tampon değişiminiz işçilik ile beraber yaklaşık 3,5-5 bin arasında bir tramer kaydı oluşturacaktır.
Yeni araçta böyle bir durum yaşandığında moral bozukluğu fazla oluyor. Ben önceki aracımda (mk7 golf) ön tamponda ufak sayılabilecek bir hasarı moral bozukluğu ile değişim yaptırdım serviste. 2015 yılında 4300 tl hasar kaydı çıktı. Çok gereksiz olduğunu ve dışarda belki de 500-1000 tl ye yaptırabileceğimi sonradan anladım. Kasko şirketleri hasarı abartıyor. Her seçeneği değerlendirin.

Eğer hasar kaydı abartılmazsa satarken sanıldığı kadar büyük bir sorun yaşatmıyor. Tekrar geçmiş olsun.

Murattat
31 03 2018, 12:07
Geçmiş olsun dilerim , ALLAH beterinden saklasın. Gerçekten de çok kötü bir durum suçunuz yok günahınız yok eliniz kolunuz bağlı . Büyük bir şey yok gibi görülüyor ancak dışarıda yaptırmanız daha iyi olacaktır. Tutanak işlettirmeyin dışarıda sağlam bir ustaya yaptırmanız daha iyi olacaktır.

madblood
31 03 2018, 12:11
Cevabınız ve fikirleriniz için teşekkür ederim. Dediklerinizde haklısınız ama bana bi inşaat şirketinin aracı çarptı çarpanda çalışanı. Dışarda yaptırıp şirket para ödemeyi kabul edeceğini sanmıyorum. Çünkü onlarında kaskosu varmış galiba, yoksada trafik sigortasından öderler büyük ihtimal. Diğer türlüde ben kendi cebimden para çıkarmam gerekecek. Çıkan hasar kaydına karşılık oluşacak değer kaybı oranında dava açarak tahsil etmeye çalışacağım.

rehber öğretmen
31 03 2018, 12:18
tampon tamir olmaz, büyük ihtimal bagaj kapağıda değişecek, içeride umarım bir şey yoktur. Düzgün bir servise götürüp inceletin bence, trameri falan düşünmeyin, kaza herkesin başına elbet gelecek bir gün, siz sigortadan güzelce yaptırın, keyifle binin aracınıza, geçmiş olsun.

crestfallen
31 03 2018, 12:38
Çok geçmiş olsun, zaten bu şirket arabaları "trafik kasapları", yollarda herkesin malına ve canına zara verip vermeyeceğini düşünmeden kullanıyorlar, nasıl olsa kendi cebinden 1 TL ödeyip almadığı aracı istediği şekilde kullanıp başkalarının mallarına da zarar vermeyi umursamıyorlar; bu durum kasko şirketlerinin zararını arttırıyor ve sonuçta kasko şirketleri yapmış olduğu zararı çıkartabilmek için hiç kaza yapmamış bir sürücüden bile yüklü miktarda prim alma yoluna gidiyor, bu duruma en kısa sürede bir çözüm gelmezse 25-30 yıldır araç kullanıp kaskoya 1 TL bile zarar vermemiş sürücüler bile taban fiyatın yükselmesi nedeniyle binlerce lira ödemek durumunda kalacak, halbuki bu tarz şirket araçlarında aracı kullanırken kaza yapan şahıs kusurlu ise kendi cebinden ödemesi (kaskonun şirketi mağdur etmeyip hasarı ödemesi ancak kaza yapan sürücüyü verilen hasarla ilgili olarak "karşı tarafın değer kaybı ile birlikte" mahkemeye vererek tahsil etmesi tarzında bir düzenleme yapılması bu şirket şoförlerini (eleman, müdür vs. farketmez.) bir nebze olsa daha dikkatli kullanmaya sevk edecektir.

Sizin duruma gelirsek ne yazık ki servis, arka tampon, bagaj kapağını değiştirir hatta stop lambaları ve arka kilit mekanizmasının olduğu panelde eğrilik varsa arka panelde değişir ve toplamda 18-20 bin TL gibi hasar çıkabilir, bu durumun kasko şirketleri ile bir alakası olmayıp yetkili servislerin doğrudan hasar gören parçayı değiştirme politikası gereği yapılır (ki bu durum bütün dünyada güvenlik politikaları gereği hasar gören parçanın orjinal ile değiştirilmesidir, sonuçta kasko fazla para vermek için can atmaz), dışarıda kasko şirketinizle anlaşmalı olan bir özel kaportacı kanalıyla daha düşük bir maliyetle tamir yoluyla yaptırırsanız %50 az maliyetle halledersiniz, tekrar geçmiş olsun...

halitabbas
31 03 2018, 14:45
Hocam sen sanyiye git boyasız göçük düzeltmeye. Tamponuda alır boyatır takarsın. Öle bol kesede yazıp çizmek olmaz değiştir servise git demeyle olmaz. Milli servet yazık günah

Engin_T
31 03 2018, 14:52
Geçmiş olsun...

ibrahim42
31 03 2018, 15:06
Kaan bey öncelikle geçmiş olsun. Bence bagaj kapağını serviste hiç oynatmayın
boya atığı falan yok göçükçü işi bu arabanın orjinalliğine yazık olmasın. Tampona
gelince sahibindende çıkma satanlar var onlardanda alıp boyattırabilirsiniz.
Bu işlemleri serviste yaptırırsanız tramer kaydı fazla çıkabilir.

Geomatik_
31 03 2018, 15:20
Genelleme yapamam ancak bazı servisler değişmeyen parçaları (nasıl olsa kaskodan parasını alacağım düşüncesiyle) değişen parça olarak gösteriyor. Expertiz yapan kasko firmasının Görevlisi de buna ses çıkarmıyor. Bu durum araç sahibinin tramer kaydını arttırıyor. İster kasko, ister servis abarttı deyin bu durumun sonucu araç sahiplerini etkiliyor. Kağıt üzerinde bu mümkün olamayacak bir durum ancak ülkemizde oluyor. Bu nedenle insanları aydınlatmak adına deneyimlerimizi forumda paylaşıyoruz.

Cemil061
31 03 2018, 15:36
Öncelikle çok geçmiş olsun Allah cc beterinden ve tekrarından korusun. Aracınızı sanayide iyi bir ustaya boyasız göçük giderme ve tampon tamiri dahil 1000₺ gibi bir fiyat çok rahat yaptırabilir siniz tahminimce belki az daha fazla olabilir. Dediğim gibi ustanın iyisini bulmanız lazım iyi bir referansı olana gidip yaptırabilirsiniz.

apollo66
31 03 2018, 15:37
geçmiş olsun kardeşim bagaj kapağı için göçükcüler iyi iş çıkarıyorlar görünsen iyi olur. tampon çıkma bakabilirsin trafikte bu denli sorumsuzca araç süren kişiler için ne zaman bi düzenleme yapılacak anlamıyorum. adam dacia ile passata zarar verecek. onun kaybedeceği bişey yok zaten.

kifoz
31 03 2018, 15:53
Geçmiş olsun. her ne kadar aracınız sıfır sayılabilecek düzeyde olsada yetkili servise götürmeniz ilerde aracı satarken yüksek hasar kaydı nedeniyle başınızı ağırtabilir. şuan bende aracımı satıyorum ve benden önceki sahibi bütün hasarlarını (o da bişey değil toplam 4 bin tl) yetkili serviste yaptırmış. şuan araç için arayanların çoğu arabanın motor şanzıman mekanik problemsizliğine değilde o hasar kaydına kafayı takıyorlar. malesef ülkemizin durumu böyle. ben sizin yerinizde olsam çıkmacıları gezerim inanın çok temiz arka tampon ve eklerini kolaylıkla bulursunuz. el işçiliği iyi olan kaporta ustasına aldıklarımı bırakırım bagaj kapağınıda işçiliği ile halleder. daha düşük bir masrafla aracı eski haline döndürüp sürmeye devam ederim. ayrıca yetkili servislerin kaporta işçiliğini ben hiç beğenmiyorum.

madblood
31 03 2018, 17:38
Herkese teşekkür ederim fikirleriniz için. Hepiniz doğru söylüyorsunuz. Sanayiye gidince orada yaptırınca masraf benden çıkacak. Aracına hatası olmadan vurulan ben olacağım. Yani bütün faturalar bana kesiliyor bana vurana hiç bir şey yok malesef. Yinede sanayide gösterebilirim tabi ne çıkacağını. Manisada yada İzmirde önerebileceğiniz usta varmıdır bu konu ile alakalı.

tuğrul
31 03 2018, 17:58
Gecmis olsun kardesim.kaskonla sanayideki ozel servise yaptir.hasar buyuk degil.

rehber öğretmen
31 03 2018, 19:16
İnsanlar tramer kaydı korkusundan kaskosu olduğu halde yada %100 karşı taraf kusurlu olduğu halde cebinden araç yaptırıyor. Kardeşim o dünya kadar parayı kaskoya neden ödüyorsunuz o zaman. Lafa gelince herkes vay efendim Türkiye de herkes boya takıntılıymış bilmem ne diyip durur, kendine gelince aklı çıkar boyanacak araba diye. Önce sen bırak bu takıntıyı sonra karşıdan bekle. Boyatın kardeşim, değiştirin gerekiyorsa parçayı. Kasko kaza yapınca hiç bir şey düşünmeden kafan rahat olsun diye var. Bu gün yaptırmadın kaskodan, boyatmadın, 2 gün sonra başına daha büyüğünün gelmeyeceği ne malum. Arabaya siz binin araba size binmesin. Arabaya satarken ne olur korkusuyla insanlar binmeye bile korkar olmuş, sen bin kullan tepe tepe önce, satarken de elbet satılır kimsenin aracı elinde kalmamış. Rahat olun arkadaşlar biraz bu nedir böyle... sözüm meclisten dışarı genel fikirlerimi söyledim arkadaşlar.

erharp32
31 03 2018, 19:35
Çok geçmis olsun hocam. Dışarıda yaptırma seçeneği düşünülebilir ancak kaskodan değer kaybini da talep edebileceğinizi ve kasko firmasinin bu bedeli ödemek zorunda olduğunu bilmenizi isterim.

HdrSuer
01 04 2018, 01:15
Can’a gelmesin, Mal’a gelsin.
Büyük geçmiş olsun...

yasin3866
01 04 2018, 01:38
Geçmiş olsun. Gidin güzelce serviste tamponunu, eğer eğilmiş ve tam oturmuyorsa bagaj kapağını değiştirin. Resimleri çekin, satarken gösterin. Bi kuruş para harcamayın. Değer kaybı neyse alın. İkame aracınızı alın kullanın tamir edilirken. Kırık tampon tamir olmaz, birşeyler yaparlar ama belli olur. Bagaj kapağından yarın birgün su alir, ses alır , canınız sıkılır.

drkayzer
01 04 2018, 09:25
Yahu şu kadarcık hasar için bagaj kapağı mı değişir, insaf edin. Bu ülke bu kadar zengin değil, cari açık almış başını gitmiş herşey ithal geliyor zaten. Öyle değiştir gitsin çok yanlış, bence şirketle anlaşıp özel bir serviste yaptırın gitsin.

Arguss
01 04 2018, 10:27
Aracınıza arkadan biri vurduğu için trafik sigortasından yapılması daha mantıklı, yani kaskonuzu bozmaya değmez. arka tampon ve braketler değişecek, büyük ihtimal arka koruma demirinde eğrilik vardır sökülünce çıkar meydana, bagaja gelirsek o bagaj boyasız göçük olmaz, bu işlerle uğraşan biri olarak söyleyeyim her hasara göçükcü diyoruz öyle bir şey yok arkadaşlar hasar kordonda, hasarın aldığı yer sacın kıvrım yeri oraya el dahi girmez ama lokal olarak düzelir boyanır. yetkili servise çekmeyin yazık ederler, bir de bırakacağınız yere özellikle belirtin bagaj düzelsin diye çünkü eksper aracın modeline ve şirkete göre eğer kaskodan yaptıracaksanız değişim verebilir bagaja, çünkü iade olarak kıymetli bir bagaj bu hasarla.

ilkemutluer
01 04 2018, 12:45
Aracınıza arkadan biri vurduğu için trafik sigortasından yapılması daha mantıklı, yani kaskonuzu bozmaya değmez. arka tampon ve braketler değişecek, büyük ihtimal arka koruma demirinde eğrilik vardır sökülünce çıkar meydana, bagaja gelirsek o bagaj boyasız göçük olmaz, bu işlerle uğraşan biri olarak söyleyeyim her hasara göçükcü diyoruz öyle bir şey yok arkadaşlar hasar kordonda, hasarın aldığı yer sacın kıvrım yeri oraya el dahi girmez ama lokal olarak düzelir boyanır. yetkili servise çekmeyin yazık ederler, bir de bırakacağınız yere özellikle belirtin bagaj düzelsin diye çünkü eksper aracın modeline ve şirkete göre eğer kaskodan yaptıracaksanız değişim verebilir bagaja, çünkü iade olarak kıymetli bir bagaj bu hasarla.Ne guzel anlatmissin. Bence en dogru islem bu sekilde olmali.

madblood
01 04 2018, 16:17
Burada kaportacı bi abiye gösterdim resimleri. Resimlerden baktığı kadar düzelir dedi bagaj için. Tampon içinde çıkma yada yan sanayi kaliteli sıfır tamponlar ona bakarız dedi. Pazartesi gidicem bi bakacak ne olmuş ne olması lazım diye daha sonra VW yetkili serviste başka bi abimin tanıdığı var ona gideceğim özellikle tamir olmasını istiyorum diye. Konuştuk tamir olursa tamir ederiz demiş. Açıkçası ben boyanıp tamir edilmesinden yanayım değişmesini istemiyorum ufacık eziklikten dolayı(tabi başka bi yerinde sorun yoksa). Yarın öbür gün elinizde ne kadar resim olursa olsun araç değişenli olacak. Çoğu insan buna bende dahilim değişeni olan araca bakmıyor bile. Ona göre karar vericem. Sigortacımla konuştuğumda arkadan vurduğu için kusurlu o dur dedi. O kusurlu olunca kasko bozulmuyor o yüzden kaskondan yaptır trafik sigortasından yaptırma çünkü trafik sigortası yan sanayi parça kullanıyor dedi bana.

Mercator
01 04 2018, 18:52
Öncelikle çok ama çok geçmiş olsun. En azından teselli olarak, neyse ki cana gelen bir şey yok.

O kadar özenerek bir otomobil satın alıyoruz, bakmaya kıyamıyoruz, gözümüzden sakınıyoruz, kıl kadar bir çizik olunca bir hafta uykumuz kaçıyor sonra dallamanın teki gelip o güzelim otomobilimize, hiç bir suçumuz günahımız yokken gelip çarpıyor....!

1- Bu bir kaza değildir, bu sadece, araç kullanma kabiliyeti ve kapasitesi olmayan kişilerin başkalarına verdiği zarardır. Akıl var, mantık var, eğer o çarpanda az biraz zeka olsaydı zaten trafikte uygun süratte gider böyle bir kazaya yol açmazdı.

2-Asıl üzücü olan ise trafikte böyle moronların maalesef çok fazla olması. Bırakın malımıza zarar vermelerini, insanların canlarını almaktadırlar bunlar. Sonra bunlara kaza deniyor, ne kazası basbayağı cinayet. Adam şehir içinde sokakta 130 km/s ile gidip bir çocuğu ezerse bu kaza değildir kardeşim, bu direk cinayettir.

3- 30 küsür yıldır araç kullanıyorum. Yaptığım km belki milyonu geçmiştir. İstanbul'un en sıkışık yerlerinden, Doğu Anadolu'nun ıssız dağlarına kadar ülkemizde gitmediğim yer kalmadı. MaaşAllah diyeyim, Allah'a şükür, tek bir kazam yok, başkalarının malına, canına en ufak bir zararım yok. Benim otomobillerime çok zarar verdiler o başka. Eğer bir araç mantıklı, aklı başında ve sağ duyulu kullanılırsa asla bir kaza olmaz bu kadar basit ve net.

4- Trafik kazaları, maalesef araç kullanma kabiliyeti ve yeteneği olmayan insanlar tarafından yapılıyor ve faturasını masum insanlar çekiyor. Kaza yapan ve suçlu olan ise genelde yırtıyor bir şekilde. Eğer caydırıcı cezalar olmazsa, insanlar (özellikle şirket aracı veya kiralık araç kullananlar) fütursuzca başkalarının malına ve canına zarar vermeye devam edecekler. Evet çok zengin değiliz, her şeyi değiştirecek kadar lüksümüz yok. Eğer ülkemiz menfaatlerini düşünüyorsak, meseleye aspirin değil, kökten çözümler getirmemiz gerekiyor. Kaza yapan ve başkalarına zarar veren mutlaka bir şekilde bedelini ödemeli. Bedel ödemeyeceğini bilen, kaza yapmaya eğilimli sürücüler, bu gidişle insanların malına ve canına daha çok zarar vermeye devam eder...

Herkese kazasız belasız araç kullanmayı dilerim...

Mert TAMER
01 04 2018, 23:07
Çok gelmiş olsun. Arkadaşlar izlenecek en mantıklı yolları ifade etmişler zaten. Servis en ufak hasar da bile abartılı müdahalede bulunabiliyor. Bence resmi servis ve özel servis görüşlerini alıp ona göre bir yol izlemelisiniz. Kasko ya da sigortadan ödendiği taktirde tramer kaçınılmaz. Karşı taraf cebinden karşılar mı bilinmez ama tramer korkusundan kasko ya da sigortaların ne işe yaradığını bile sorgular hale geldik. Tramer girecekse de değer kaybı talep etmeyi ihmal etmeyin. Rabbim bu gibi durumlardan korusun dicem ama iradesiz ve kültürsüz o kadar trafik canavarı var ki...

night blue
01 04 2018, 23:30
gecmiş olsun cekın servıse kaskodan yaptırın kendı kaskonuzdan servıs gerekenı yapar elınızde resımler var satarkende ısıne gelen alır gecen komsumuz ınsegyasına durdugu yerde vurdular göze gorunmeyen yerde ıkı catlak cıkdı sanaıye gıtse o parca saglam derlerdı cekın servıse yaptırın orjınal sekılde

yasin3866
01 04 2018, 23:58
çekin servise yaptırın ya. Değiştirsinler , şişirsinler. Şişerse değer kaybıda şişer. Şu arabaların sizden sonrasını düşünmeyin. Şu resimdeki aracın sıfır fiyatı o kadar şiştiki , kontak döndüğü an zaten 25 bin siliyor . keşke şu araçları ihtiyaç olarak görsek, alınca minimum 12 yıl binsek, şu muhabbet surda hiç olmayacak. Resim yükleyemem ama arkadaşımım avesisine geldi traktör vurdu geçen ay. İki kapı değişti. Kaç kişi servise götürme falan dedi. Adam değişssin , sıfır taksinlar diye servise çekti. Tam 14 bin hasar kaydı çıkıyor. Artık ne değiştiyse iki kapı dışında. Adamın dediği şu: ulan zaten 15 yıl binmek için aldım. 15 yıl sonra değişeni olarak satsam ne satmasam ne.

perkins78
02 04 2018, 10:19
Öncelikle çok geçmiş olsun.
Hocam o kadar para verip aldığınız ve yine o kadar para verip kasko yaptırdığınız aracı; kırık, onarılmış, düzeltilmiş, orasından burasından sesler gelerek kullanmayı göze alıyor iseniz servis-kasko dışında bir yere yaptırabilirsiniz. İleride sorun oluştuğunda yapan ustaya götürdüğünüz zaman bahanesi hazır olacak. Düzelttik onardık ama ses gelebilir diyecek. Kaza resimlerini muhafaza edin ve bırakın servise yapsınlar ne gerekiyorsa! Kimsenin arabası elinde kalmaz. İllaki satılır zamanı gelince...
Kazasız belasız günler ...

manovar54
02 04 2018, 10:25
Geçmiş olsun. Allah beterinden korusun...

keyloger
02 04 2018, 13:47
Öncelikle geçmiş olsun önemli olan cana gelmemesi. Yorumları okudum herkesin kendince sebepleri var onlara göre yorumlamışlar. Bence kendinizi alıcı yerine koyun serviste değişen parçaları olan arabayı mı almak isterdiniz yoksa sanayide tamir görmüş arabayı mı? Hangisi tercihiniz olacaksa o şekilde değerlendirin.

madblood
03 04 2018, 00:02
Sağolun arkadaşlar. Bugün önce sanayideki tanıdık ustaya götürdüm aracı. Baktı etti bagaj kapağının çarpan tarafında eğrilik vardı hafif. Tampon demiri baktığı kadarıyla sağlam dedi. Şaseden orjinal tampon sorduk 1400+kdv dediler yan sanayi tampona kdv dahil 900, izmirden çıkma tampona 500 tl dediler. Kendiside boya işçilik 1700 tl fiyat verdiler. Sonra yetkili servise gittim tanıdık servis elamanına. O baktı sonrada hasar danışmanını çağırdı. Ben dedimki değişsin istemiyorum tamir olsun diye. Dedilerki tamir olmaz değişecek. Açınca darbe dağıtıcılardada sıkıntı varsa onlarda değişir eder dediler. İçeriden çıkıcak hasar hariç şu anlık 7-8 bin hasar kaydı olur dediler en az. Daha da artabilir duruma göre dediler. Havuzda sıkıntı varsa onun tamir edilmesi gerekir falan dediler. Eğer dışarıda tamir ettirirsen ezik yeri macun doldurucaklar dedi zamanla macun boya atabilir dediler. Sanayide de yaptırsam kaskodan yaptırmayı düşünüyorum. Şuan için 2500-3000 tl para verebilecek durumda değilim açıkçası cebimden. Karar veremedim bi türlü.

night blue
03 04 2018, 09:50
Öncelikle geçmiş olsun önemli olan cana gelmemesi. Yorumları okudum herkesin kendince sebepleri var onlara göre yorumlamışlar. Bence kendinizi alıcı yerine koyun serviste değişen parçaları olan arabayı mı almak isterdiniz yoksa sanayide tamir görmüş arabayı mı? Hangisi tercihiniz olacaksa o şekilde değerlendirin.
Ben mumkumse servıs derım cunku tek cıvataya kadar eksık bırakmazlar dısarda mutlaka eksık parca bırakıyorlar

yasin3866
03 04 2018, 12:52
Dışarda kaskodan yada sigortadan yapan yokmu. Tamponu değiştirip, bagajı düzeltecek şekilde. Neden cepten yapılıyor ki?

madblood
03 04 2018, 14:19
Tanıdık usta yapıyor kaskodan zatende ben tramer işlemesin diye cebimden çıkartıp o kadar para veremeyeceğim diye dedim

night blue
03 04 2018, 14:21
tramer öyle de böylede işlenecek karsı taraf cebınden cıkarıp karsılıyorsa masrafı sıgortasını kullanmadan olur

madblood
03 04 2018, 16:59
Karşı taraf şirket aracını kullanıyordu o yüzden cebinden çıkarıp ödemez

SELÇUK
03 04 2018, 17:56
Karşı taraf şirket aracını kullanıyordu o yüzden cebinden çıkarıp ödemez

Aynen yanaşmazlar, tutanak tuttuk ne lazımsa ordan yaptırın diyorlar. Suçlu olmuş olmamış pek umurunda da olmuyor. Hele şirket araçları da kiralıksa ne yaptınız diye arayan soran bile olmaz.

madblood
03 04 2018, 17:57
Aynen öyle

madblood
19 05 2018, 02:24
Merhaba arkadaşlar. Malum konuda geçen olay başıma gelmişti. Arabayı servise götürdüm bagajın tamir olup olmayacağı için. Hasar danışmanı kesinlikle olmayacağını değişmesi gerektiğini bildirdi tamponla beraber. Dışarıdan bakıldığında en az 10.000 TL - 12.000 TL lik bir hasar kaydı olacağını söktükten sonra içerilerinin durumuna göre artabileceğini söyledi. Neyse sanayide tanıdık olan bir ustaya götürdüm hallederiz dedi etti. Bu sırada İzmirde namı yürümüş bir göçükçü buldum. Bagaj kısmını boyasız ona hallettim. Onun parasını elden ben kendim verdim. Bizim usta geri kalanları halletti etti. Bizim usta 2950 TL gibi rakam çıkardı hasar kaydı için. Şimdi sizlere soracağım soru şu. Benim aracımda hasar kaydı 2950 TL görünüyor ama yarın öbür gün satarken değer kaybı bundan daha fazla olacak. Usta tanıdık avukatlar var dedi değer kaybı için ama hasar kaydında ne kadar yazarsa onu öderler dedi. Sonuçta aracım gerçek piyasada kazası küçükte olsa büyükte olsa değer kaybı daha büyük oluyor. Bununla ilgili ne yapmak lazım. Gerçek değer kaybı bedelini nasıl buldurup alabiliriz yada alabilirmiyiz. Teşekkür ederim.

Mert TAMER
20 05 2018, 00:12
Talep edilebilir avukat araciligiyla. Araç piyasa değeri referans alinarak belli bir yüzdelik talep edilir karşi sihortadan hatta sürücüden. Anlayacağiniz tramer miktari kadar değil de yukarda ifade ettigim ve şu an hatirlamadigim yüzdelik kadar alabiliyorsunuz ki bence tatminkar bir rakam. Başima geldi.Benim park halinde diger arac geri manevra yapip sürtmustu. Adam cebinden karsiladi masrafi. Yapan göcükçü firma, talep ederseniz tramer girer deyince vazgectim. Eski haline geldiginden ben de zorlamadim acikcasi.

eren1977
20 05 2018, 00:15
Merhaba arkadaşlar. Malum konuda geçen olay başıma gelmişti. Arabayı servise götürdüm bagajın tamir olup olmayacağı için. Hasar danışmanı kesinlikle olmayacağını değişmesi gerektiğini bildirdi tamponla beraber. Dışarıdan bakıldığında en az 10.000 TL - 12.000 TL lik bir hasar kaydı olacağını söktükten sonra içerilerinin durumuna göre artabileceğini söyledi. Neyse sanayide tanıdık olan bir ustaya götürdüm hallederiz dedi etti. Bu sırada İzmirde namı yürümüş bir göçükçü buldum. Bagaj kısmını boyasız ona hallettim. Onun parasını elden ben kendim verdim. Bizim usta geri kalanları halletti etti. Bizim usta 2950 TL gibi rakam çıkardı hasar kaydı için. Şimdi sizlere soracağım soru şu. Benim aracımda hasar kaydı 2950 TL görünüyor ama yarın öbür gün satarken değer kaybı bundan daha fazla olacak. Usta tanıdık avukatlar var dedi değer kaybı için ama hasar kaydında ne kadar yazarsa onu öderler dedi. Sonuçta aracım gerçek piyasada kazası küçükte olsa büyükte olsa değer kaybı daha büyük oluyor. Bununla ilgili ne yapmak lazım. Gerçek değer kaybı bedelini nasıl buldurup alabiliriz yada alabilirmiyiz. Teşekkür ederim.
Eğer bagaj boyasız düzeldiyse, sadece tamponda boya varsa araçta neden değer kaybı olsun ki. Araçta bu kadarlık hasar kaydı olması değer kaybına neden olmaz.