PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni araç alacaklar dikkat!!!



Cenk Atmaca
21 02 2018, 20:34
Arkadaşlar 2017 Nisan ayında 2016 model Passat highline 1.6tdi dsg satın aldım. Ancak arabayı doğuş otodan değil spot piyasadan 50 km de aldım. Arabanın tescil tarihi Mart ayı. Tabi arabayı sıfır olarak gördüğüm için sadece boyasını kontrol edip aldım. Düşüncem 2 yıl garantisi olduğu için herhangi bir problemde servise götürmekti. Aracın zaten herhangi bir sıkıntısı olmadı.
Aracı geçen hafta satmaya kalktım. Fiyat olarak da 180 bine anlaşmıştım. Alan kişi ekspere götürmek istedi ben de zaten sıfır aldım düşüncesi ile direk kabul ettim. Ancak olaylar ekspere gidince değişti. Aracın ön kaputunda sökme takma var dediler. Dikkatle incelediğimde ben de böyle birşeyin olduğunu farkettim. Ancak arabada boya olmadığını hatta boyasının orijinal olduğu bildirildi. Aracı alacak kişi bana yalancı muamelesi yaptı ve 5 bin lira fiyat kırdı. Hiçbir suçumun olmadığı halde hem yalancı oldum hem de arabam kaputtan hasarlı muamelesi gördü.
Derhal doğuş otoyu aradım ve durumu anlattım. Onlar da kaputta ayar vardır diyerek geçiştirdiler. Fiyat düşüşü olmayacağını bildirdiler ancak pratik öyle olmadı işte.
Kimin aklına gelir ki bunu kontrol etmek???
Siz siz olun aracı sıfır bile alsanız iyice kontrol edin. Doğuş oto tam bir şerefsiz. Belki de spotçu öyle satın alıp bana sattı bilemem. Bana bu olay ders oldu. Bundan böyle didik didik kontrol edicem. Siz de edin.

irfanakin8256
21 02 2018, 20:59
geçmiş olsun.artık kimseye güven yok. tırdan mı düştü.sağı solu mu çizildi.vs.çok olaylar dönüyor bayilerde.aldıktan sonra tanıdık bir kaportacıya baktırmakta fayda var.aslında daha mantıklısı bayiye kaportacınla gitmen.

Arguss
21 02 2018, 21:03
Ben ben böyle birşeyi dert etmem, alacak olan arkadaş saçmalamış boya olmayan kaputa 5000 tl fiyat kırmak hangi mantıkmış ? Kaputta ayarsızlık olmuştur gevşetip oynamışlardır, çok takılmayın bu duruma. Kaldı ki aracı bayiden çıkarmamışsınız.

Cenk Atmaca
21 02 2018, 21:11
Ben ben böyle birşeyi dert etmem, alacak olan arkadaş saçmalamış boya olmayan kaputa 5000 tl fiyat kırmak hangi mantıkmış ? Kaputta ayarsızlık olmuştur gevşetip oynamışlardır, çok takılmayın bu duruma. Kaldı ki aracı bayiden çıkarmamışsınız.

Ben de problem yapmam ancak alıcının çakal bir galerici arkadaşı da bizimle geldi. Adamın ilk baktığı yer kaporta ve kapı vidaları oldu. Herif tutturdu bu kaput değişmiş diye. Kalıbımı basarım filan dedi. Yılların galericisiyim filan derken, işin komiği hem yalancı olduk, hem de eksper parasını bana ödetmeye kalktılar. Durduk yere 150tl de para verecektim. Herife ne dediysem inanmadı. Siz biliyordunuz ama söylemediniz dedi. Mecburen 175 e satmak durumunda kaldım. Üstelik 6700km de idi. Km sine de inanmadı sonradan araştıracağım dedi. Velhasıl burnumdan getirdi.

Cenk Atmaca
21 02 2018, 21:15
geçmiş olsun.artık kimseye güven yok. tırdan mı düştü.sağı solu mu çizildi.vs.çok olaylar dönüyor bayilerde.aldıktan sonra tanıdık bir kaportacıya baktırmakta fayda var.aslında daha mantıklısı bayiye kaportacınla gitmen.

Düşünsenize, doğuş otodan çıkarma esnasında açtınız kaputu ve vidaların oynanmış olduğunu gördünüz. Ne yapacaksınız? Doğuş oto böyle bir olayı kusur da kabul etmiyor. Belki de aracın üstüne bişey düştü, başka bir aracın kaputunu taktılar arabaya. Sıfır alırken hasarlı oluyor. Anlat anlatabiliyorsan çakal galericilere...

rehber öğretmen
21 02 2018, 21:56
Arkadaşım aynı olay benimde başıma geldi. 2015 model aracımı kartal doğuş otodan aldım. 3 ay sonra tesadüfen kaput vidalarının soyulmuş olduğunu gördüm. Doğuş oto belge hazırladı verdi almanya imzalı. Araç boyandıktan sonra zaman zaman kaputta ayarlamalar olabilir diye. Malesef takıntılı ruh hastalarının olduğu bir ülkede yaşıyoruz, küçücük boyaları dert eden, tek parça değişen çamurluğu sorun eden, ulan ben o arabayı kullanmışım ve sıfırının en az 40-50 bin altına satıyorum sen daha neyin peşindesin? İşin özü hiç şeyimde değil beğenen alsın, kesinlikle de emsalinin altına vermem satacağım zaman, ne zaman alan olursa o zaman satılsın, ben arabamı biliyorum sonuçta. Keşke sende ucuza vermeseydin, çakala denk gelmişsin.

veysel arda
21 02 2018, 22:36
Düşünsenize, doğuş otodan çıkarma esnasında açtınız kaputu ve vidaların oynanmış olduğunu gördünüz. Ne yapacaksınız? Doğuş oto böyle bir olayı kusur da kabul etmiyor. Belki de aracın üstüne bişey düştü, başka bir aracın kaputunu taktılar arabaya. Sıfır alırken hasarlı oluyor. Anlat anlatabiliyorsan çakal galericilere...
Ben yerinde olsam eyer acelem yoksa veya acil değilse hayatta satmazdım o dürzülere arabamı zaten biri galerici yazmışsın emin ol o araç onun galerisinde olsa ne yalanlar savururdu, zaten hiçbir galericide kazalı araba olmaz hepsinin boyası çizik boyası yada temizlik boyasıdır yada lokaldir.verecektin 150 lira eksperi bak peşinden gelip o arabayı senden 180 e satman için sana yalvarırlardı, keşke vermeseydin okurken ben ayar oldum hem neden yalancı olasın sen bildiğini söylüyorsun sonuçta senin elinde olmadı. Neyse artık olan olmuş.

serwer3095
21 02 2018, 23:55
Galerici dedimmi uzak duracaksin passat aracimi almadan once sifir olarak almis oldugum ve 125 bine kadar kullandigim corolla aracimi satliga cukardim ilandada aracin butun kusurlarini acik acik yazdim iki kapida surtme boyasi ve on tampon serviste degismini neyse ilandan satamadim araci ilan bitimine az sure kala galerici aradi zorunlu olarak galerici ile pazrlik yapip galericiye sattim araci daha sonra ilanlardan takip ettim galerici ilana sanki arac sifir fabrika cikisi gibi yazmis suslemis ilana koymus yani demek istedigim araci benden alirken bana tampondaki en ufak cizigi bile gosteriyo iyice fiyat kirmak ivin kendi satarken sanki kiz oglan kiz verir gibi ilana veriyo o yuzden zorunlu olmadikca galeriden ne alacan nede satacan..

SELÇUK
22 02 2018, 01:29
Herşeyi geçtim de niye satmak zorunda kaldınız ki, passat satılmayacak araç değil. Ben olsam asla satmazdım.

HARPAGON
22 02 2018, 08:45
Herif tutturdu bu kaput değişmiş diye. Kalıbımı basarım filan dedi. Yılların galericisiyim filan derken, işin komiği hem yalancı olduk, hem de eksper parasını bana ödetmeye kalktılar. Durduk yere 150tl de para verecektim. Siz biliyordunuz ama söylemediniz dedi. Mecburen 175 e satmak durumunda kaldım. Km sine de inanmadı sonradan araştıracağım dedi.

Gecmis olsun güzel kurgulanan bir oyunun icine dalip gaza gelip satmissiniz...
1- 150 tl eksper parasini verip o kisilere yol verecektiniz.
2- elinizde orjinal boyalı olduguna dair eksper raporunuz var, kaputun yada kapılarin satis öncesi bazen ayarlandigini hepimiz biliyoruz.
3- km konusunda da sizi suclamis.
4- yillarin galericisi ise ve her seyi bu kadar iyi biliyor ise neden araci ekspere götürme ihtiyaci duydular.
5- ekspertiz sirketini onlar mi secti ? (alici ile ekspertiz sirketinin tanidik olmasi durumu da var)

bu kadar olaylar üzerine hayatta 5bin TL fiyat kirmaz ve satmazdim.

Cenk Atmaca
22 02 2018, 09:04
Arkadaşlar, hepinizin cevaplarını tek tek okudum. Destekleriniz için teşekkür ederim. Ben biraz tez canlı bi adamım. Arabada kaput sökme takma deyince, bundan sonra her arayana bu açıklamayı yapmak zorunda kalacağımı, sinirlerimin daha da gerileceğini düşünerek 175 e lanet olsun diyerek verdim. Sırf moralim bozulmasın diye. Sattığım araba sürekli kapalı garajda durdu. Kar yağmur suyu değmedi üstüne. Sadece hafta sonu cumartesi kullanıyordum. Pırıl pırıl bi araba idi. 185 istiyordum, zorla 180 e düşürdüler. Ekspere de gidince malum olayın karşısında 175 oldu.
Satma amacım ise şuydu; eşime şirket aracı verildi. İşin enteresanı o da Passat. Evde 2 araca gerek olmadığı İçin satıp ilerde tekrar alabilmek için satmıştım. Ama görüyorum ki ciddi ciddi ben kazıklanmışım.
Adam bir de beni tehdit etti. Sizi sahibinden.com a şikayet edicem filan diye. Ben buraya sadece bir kısmını anlattım.
Sürekli alıp satan biri olmadığım İçin duygularıma yenik düştüm anlayacağınız. Bir de üstüne üstlük km ye inanmama durumu yaratması cabası oldu.
Geçen gün WhatsApp dan mesaj attım naptınız servise götürüp km ye baktırdınız mı diye. Bu hafta götüreceğini, o zaman hanya Konya meydana çıkacak dedi. Düşünün arabayı satın aldı ama hala güvenmiyor bana.
Memlekette ne manyaklar var anlayın. Arabanızı alırken de satarken de dikkat edin. Sahtekar çok...
Hoş bu durumda adamın gözünde sahtekar olan ben oldum:)))

yasin3866
22 02 2018, 10:45
GGeçmiş olsun. Tuzağa düşürmüşler malesef sizi. Hani ev alınır, arsa alınır, Allah korusun hastalık olur hemen satılması gerekir, insan 3-5 e bakmaz ama bu tipler arkasına bakılmadan gönderilecek tipler. Üzülmeye değmez , sıkmayın canınızı.

REFİK GÜNDOĞDU
22 02 2018, 13:15
Merhaba arkadaşlar
2016 model standart highline Passat’ım var sunroof ve hayalet yok aldıktan 3/4 ay sonra satmaya niyetlendim Bahçelievler’de bir galericiiyl aradım tr’de Sunroof’suz aracın çok zor satıldığını bahane ederek o zaman piyasası 155/160 bin olan aracıma en fazla 125.000 veririm dedi anlattığın gibiyse dedi.1-2 sonra aynı galericii başka bir arkadaşıma arattım Passat istiyorum dedi ve bütçem max 150.000 dedi ve direk beni aracımı anlatmaya başladı yok sunrooflu arabalar çok sorunlu ses geliyor falan yani sizin anılacağınız galericiler her nabza ayrı şerbet veriyor allah bunların eline düşürmesin diyorum ve size tekrar geçmiş olsun iyi günler

bravo32
22 02 2018, 23:57
2016 senesinde aracımı aldıktan 3 gün sonra farkettiğim sol çamurluk megeslerindeki rütüşler aklımı çıkarmıştı. yazılı belge talep ettim tabi apar topar, Allah var hiç zorluk çıkarmadan gerekli kontrolleri yapıp verdiler imzalı belgeleri. satarken uğraştırır bu saçma rütüşler demiştim o an. madem böyle düzeltmelerin var fabrikada son kontrollerde, kardeşim direkt o evraklarla teslimat yapsanıza. bu da doğuş otonun umursamazlığı işte.
başınıza gelenleri okurken bile çileden çıktım, yine efendiliğinizi bozmamışsınız dua etsinler size denk geldiler. belki de içinize spottan aldık şimdi bunu, doğuş oto - galeri arası mı sıkıntı oldu diye kurt düştü bilmiyorum.
samimiyetimle söylüyorum, aracıma tek kelime dahi ettirmem, ne ekspertizi öderim ne indirim yaparım. uzuyorsa da konu kim kimi yerse.

REC
23 02 2018, 11:39
Satmayacaktınız hocam...

Geçenler de ben de aracımı sattım. Almaya gelen kişi il dışından gelmişti ve ''Ben yabancıyım, önce notere gidelim sonra bankaya geçelim'' dedi.

Güldüm, hatta kahkaha attım. Ben imzayı attıktan sonra paran çıkışmazsa ya da bankada bir aksilik olursa ne olacak dedim. Çek paranı, al yanına, getir noterde teslim et dedim.

Biz iri-yarı üç kişi olduğumuz için biraz tırstı, bunu anladık ama o da kendine güvenemiyorsa tek gelmeyecekti.

Mesele uzadı. Ben de uzatmaya gerek yok, yol ve ekspertiz paranı vereyim, geldiğin yere git kardeşim dedim.

Sonra parayı yanına alıp notere gitmeyi kabul etti ve satış yaptık.

Sizin yerinizde olsa hiç umursamaz bir de itin göZüne sokardım onları...

Cenk Atmaca
23 02 2018, 11:46
Satmayacaktınız hocam...

Geçenler de ben de aracımı sattım. Almaya gelen kişi il dışından gelmişti ve ''Ben yabancıyım, önce notere gidelim sonra bankaya geçelim'' dedi.

Güldüm, hatta kahkaha attım. Ben imzayı attıktan sonra paran çıkışmazsa ya da bankada bir aksilik olursa ne olacak dedim. Çek paranı, al yanına, getir noterde teslim et dedim.

Biz iri-yarı üç kişi olduğumuz için biraz tırstı, bunu anladık ama o da kendine güvenemiyorsa tek gelmeyecekti.

Mesele uzadı. Ben de uzatmaya gerek yok, yol ve ekspertiz paranı vereyim, geldiğin yere git kardeşim dedim.

Sonra parayı yanına alıp notere gitmeyi kabul etti ve satış yaptık.

Sizin yerinizde olsa hiç umursamaz bir de itin göZüne sokardım onları...

Çok iyi yapmışsınız. Noterde para işi hallolması lazım kardeşim. Bir de bu dert var. Benim eleman parayı eft yapmak istemedi. Ya imzayı atmazsanız gibi bir geyik yaptı. Nakit vereyim o halde dedi. Ben de kabul ettim. Baktım başka yolu yok herif inat ediyor. 175bini nakit aldım noterde. Oradan bankaya götürüp yatırdım. Çok riskli oldu tabi. Benim olayım tam bir örnek gerçekten adam cins in teki. Şu an kurtulduğuma seviniyorum ama 185 isterken 180 e düşüp oradan da 175 e inmek olmadı tabi. Neyse sağlık olsun gideceği varmış diyorum. Ama şimdi sizlerden de duyduklarımdan sonra akıllandım. Bir daha bu duruma düşmem. İnşallah :)

srvtaktrk
24 02 2018, 22:15
Çok iyi yapmışsınız. Noterde para işi hallolması lazım kardeşim. Bir de bu dert var. Benim eleman parayı eft yapmak istemedi. Ya imzayı atmazsanız gibi bir geyik yaptı. Nakit vereyim o halde dedi. Ben de kabul ettim. Baktım başka yolu yok herif inat ediyor. 175bini nakit aldım noterde. Oradan bankaya götürüp yatırdım. Çok riskli oldu tabi. Benim olayım tam bir örnek gerçekten adam cins in teki. Şu an kurtulduğuma seviniyorum ama 185 isterken 180 e düşüp oradan da 175 e inmek olmadı tabi. Neyse sağlık olsun gideceği varmış diyorum. Ama şimdi sizlerden de duyduklarımdan sonra akıllandım. Bir daha bu duruma düşmem. İnşallah :)

Ah be hocam o yanında galerici getiriyorsa sizde keşke birini götürseydiniz sizi anlıyorum bazen öyle durumlar oluyor yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış derler ya.Bugüne kadar 5-6 defa araç alıp sattım istanbulda olsaydınız sizinle bende gelirdim bakalım çakal kimi tehdit efiyormuş

zinarturgut21
25 02 2018, 19:46
Arkadaşlar, hepinizin cevaplarını tek tek okudum. Destekleriniz için teşekkür ederim. Ben biraz tez canlı bi adamım. Arabada kaput sökme takma deyince, bundan sonra her arayana bu açıklamayı yapmak zorunda kalacağımı, sinirlerimin daha da gerileceğini düşünerek 175 e lanet olsun diyerek verdim. Sırf moralim bozulmasın diye. Sattığım araba sürekli kapalı garajda durdu. Kar yağmur suyu değmedi üstüne. Sadece hafta sonu cumartesi kullanıyordum. Pırıl pırıl bi araba idi. 185 istiyordum, zorla 180 e düşürdüler. Ekspere de gidince malum olayın karşısında 175 oldu.
Satma amacım ise şuydu; eşime şirket aracı verildi. İşin enteresanı o da Passat. Evde 2 araca gerek olmadığı İçin satıp ilerde tekrar alabilmek için satmıştım. Ama görüyorum ki ciddi ciddi ben kazıklanmışım.
Adam bir de beni tehdit etti. Sizi sahibinden.com a şikayet edicem filan diye. Ben buraya sadece bir kısmını anlattım.
Sürekli alıp satan biri olmadığım İçin duygularıma yenik düştüm anlayacağınız. Bir de üstüne üstlük km ye inanmama durumu yaratması cabası oldu.
Geçen gün WhatsApp dan mesaj attım naptınız servise götürüp km ye baktırdınız mı diye. Bu hafta götüreceğini, o zaman hanya Konya meydana çıkacak dedi. Düşünün arabayı satın aldı ama hala güvenmiyor bana.
Memlekette ne manyaklar var anlayın. Arabanızı alırken de satarken de dikkat edin. Sahtekar çok...
Hoş bu durumda adamın gözünde sahtekar olan ben oldum:)))

Adami arayip arabami geri istiyorum deyin. Alin arabanizi geriye. Gerci geri vereceklerini hic sanmiyorum. kendileri km dusurup sizin ustunuzede atabilirler. Bu tur insanlardan her turlu pislik beklenir. Eger geri vermek.istemezse km den bu saatten sonra sorumlu olmayacaginizi, xXXXX km de iken sattiginizi ve onlari dusurmeyecegini nerden bileceginizi yazin ve bu defteri kapatin.

mevlut
26 02 2018, 04:52
Arkadaşlar bir konuda yardımınızı istiyorum. şimdi 0 araba alacağım
2018 1.6 passat TDI comfortline otomatik vites mi
2018 1.6 tiguan TDI highline manuel mi

33mad
26 02 2018, 08:35
highline dan vazgeçmem

ebpalamutoglu
26 02 2018, 08:42
size bağlı bi durum dsg sizi mutlu edecekse passat
doluluk oranı diyosanız highline
ben olsam highline alırım

ozguryda
26 02 2018, 09:16
Ben 2017 de sıfır aldığım kodiaq'ı sattıktan sonra b7 passat comf. dsg ye geçtim. Şahsi fikrim suv ların gösterişten başka bir artısı olmadığı gibi birçok eksisi olduğu. Araba yüksek olduğu için süspansiyonlar sert dolayısıyla her çukuru her kasisi hissedersiniz. Sert süspansiyona rağmen viraj kabilyeti kötü; rüzgar direnci yüksek vs... Kodiaq'ın suv ların içinde en mantıklısı olduğunu düşünüyorum, buna rağmen passat derim. Kodiaq 720 lt bagaja sahip, arka diz mesafesi inanılmaz boyutlarda, şemsiyeler vs. gibi birçok süprizi var fakat dediğim gibi sert ve yol tutuş zayıf. Birde şunu belirteyim skodayı da vw yapsa da kesinlikle malzeme ve işçilik farkı var. (Tiguan c suv, passat d sedan, kodiaq d suv, tiguan all space d suv... passat ve tiguan arasında segment farkı var)

muratduran.tr
26 02 2018, 16:12
Tiguan da d segmenti diye geçiyor bildiğim kadarıyla. Bu arada 150-200 bin lira para verip manuel vitesli araç almazdım ben olsam.

mevlut
26 02 2018, 16:44
sizce highline ile comfortline arasındaki konfor farkı ne kadardır.

Lagrange Pasha
26 02 2018, 17:09
Tiguan da, Tiguan All Space de, hem ODD'ye gore (Otomobil Distributorleri Dernegi), hem de saticiya gore D7 segmenti araclardir. Yani, D segmenti SUV.

Tiguan ile Golf ayni MQB sase uzerinde kurulu olsalar da durum boyle. Tiguan'in muadili Audi Q3 ve BMW X1 iken, Tiguan All Space'in muadili Audi Q5 ve BMW X3'tur.

Rakip modeller HONDA CRV, FORD KUGA, RENAULT KOLEOS da D7 segmenti diye gecer.

C7 segmentine ornek ise, NISSAN QASHQAI, RENAULT KADJAR, DACIA DUSTER gibi araclardir.

Ilginc bir bicimde (ve bence yanlis bir klasifikasyon neticesinde) PEJO 3008 ve FORD KUGA dahi C7 segmenti diye geciyor. Bence ODD Dogus'a ihtimas gecmis gene... :p:o:kahkaha

Kaynak: http://odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=73 (http://odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=73)
...

Mevlut Bey,
eger aracinizi Kocaeli'nde kullanacaksaniz, Istanbul ve Ankara trafigi ile isiniz olmayacaksa ve egerki aracinizi Allah nasip ederse uzun yillar kullanmayi dusunuyorsaniz,

o vakit 2018 1.6 tiguan TDI highline manuel alin derim. Aksi takdirde KAMFIRTLAYN DSG 1.6 TDI PASSAT derim.
...

2018 model de olsa 1.6 TDI MANUEL HAYLAYN'daki deger kaybi, ikinci modelden cok daha fazla olur. Neden? HAYLAYN musterisi, hele bir de SUV ise arac, illaki OTOMATIK VITES arayacaktir.

Ote yandan, ikinci araci, yani KAMFIRTLAYN 1.6 TDI PASSAT DSG'li araci, eger kazasi-vurugu-gocugu-boyasi-surtmesi vs. yoksa,

sabah ezaninda ilana koyarsiniz, ogle ezanindan evvel alicisiyla birlikte noterden cikarsiniz. O Passatin anahtarlarini alir, siz de nakit parayi. Hayirli olsun. -- LP

mevlut
26 02 2018, 18:10
- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -


Tiguan da, Tiguan All Space de, hem ODD'ye gore (Otomobil Distributorleri Dernegi), hem de saticiya gore D7 segmenti araclardir. Yani, D segmenti SUV.

Tiguan ile Golf ayni MQB sase uzerinde kurulu olsalar da durum boyle. Tiguan'in muadili Audi Q3 ve BMW X1 iken, Tiguan All Space'in muadili Audi Q5 ve BMW X3'tur.

Rakip modeller HONDA CRV, FORD KUGA, RENAULT KOLEOS da D7 segmenti diye gecer.

C7 segmentine ornek ise, NISSAN QASHQAI, RENAULT KADJAR, DACIA DUSTER gibi araclardir.

Ilginc bir bicimde (ve bence yanlis bir klasifikasyon neticesinde) PEJO 3008 ve FORD KUGA dahi C7 segmenti diye geciyor. Bence ODD Dogus'a ihtimas gecmis gene... :p:o:kahkaha

Kaynak: http://odd.org.tr/web_2837_1/neuralnetwork.aspx?type=73
...

Mevlut Bey,
eger aracinizi Kocaeli'nde kullanacaksaniz, Istanbul ve Ankara trafigi ile isiniz olmayacaksa ve egerki aracinizi Allah nasip ederse uzun yillar kullanmayi dusunuyorsaniz,

o vakit 2018 1.6 tiguan TDI highline manuel alin derim. Aksi takdirde KAMFIRTLAYN DSG 1.6 TDI PASSAT derim.
...

2018 model de olsa 1.6 TDI MANUEL HAYLAYN'daki deger kaybi, ikinci modelden cok daha fazla olur. Neden? HAYLAYN musterisi, hele bir de SUV ise arac, illaki OTOMATIK VITES arayacaktir.

Ote yandan, ikinci araci, yani KAMFIRTLAYN 1.6 TDI PASSAT DSG'li araci, eger kazasi-vurugu-gocugu-boyasi-surtmesi vs. yoksa,

sabah ezaninda ilana koyarsiniz, ogle ezanindan evvel alicisiyla birlikte noterden cikarsiniz. O Passatin anahtarlarini alir, siz de nakit parayi. Hayirli olsun. -- LP
teşekkürler

ozguryda
27 02 2018, 08:49
Kaynak olarak gönderdiğiniz odd 2018 dökümanlarında tiguan C7 olarak gözüküyor. Buna ilaveten tiguan gördüğüm tüm otomobil yayınlarında C suv olarak gösterilir. Rakipleri qashqai, tucson, kadjar, kuga... dır. İkinci elde passat tabiki çeyrek altın tabirini almış bir araçtır, özelliklede orta donanım ve otm vites birleşirse ilana koyunca arabadaki eşyalarınızı toplamanız gerekir burada lagrange pasha ya katılıyorum. Ve daha öncede belirttiğim gibi suv larda konfor ve yol tutuş konusu hiç iç açıcı değil.

Lagrange Pasha
27 02 2018, 09:39
Kaynak olarak gönderdiğiniz odd 2018 dökümanlarında tiguan C7 olarak gözüküyor. Buna ilaveten tiguan gördüğüm tüm otomobil yayınlarında C suv olarak gösterilir. Rakipleri qashqai, tucson, kadjar, kuga... dır. İkinci elde passat tabiki çeyrek altın tabirini almış bir araçtır, özelliklede orta donanım ve otm vites birleşirse ilana koyunca arabadaki eşyalarınızı toplamanız gerekir burada lagrange pasha ya katılıyorum. Ve daha öncede belirttiğim gibi suv larda konfor ve yol tutuş konusu hiç iç açıcı değil.

Kaynak olarak gosterdigim ODD web sitesinden indirilebilen Model Dökümü Ocak 2018 - Excel isimli hesap tablosunda VW TIGUAN C7 segmentinde gosterilmis.
Buna mukabil 2017 yillik satis dokumlerini veren Model Dökümü Aralık 2017 - Excel isimli hesap tablosu dosyasinda ise D7 segmenti olarak nitelenmis.

ODD'nin tutarsizligi, ne diyelim. --- LP