PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye'de Üretilen Otomobil Modelleri



Hasan6154
11 02 2018, 20:07
Türkiye’de en büyük üç sektörden biri olan otomotiv sektörü, hızla büyüyor. Otomobilde üretim adımı ilk olarak 1954’te Tuzla’da açılan Jeep fabrikası ile başlıyor. Yerli araba Anadol’un üretildiği tarih olan 1966, otomobil tutkunlarının zihinlerine kazınıyor. 1968’de kurulan Türk Otomobil Fabrikası Murat 124 modelinin üretimini yapıyor. 70’li yıllardan itibaren ivme kazanan sektörde Oyak, Otoyol, Karsan gibi fabrikalar öne çıkıyor. Peki günümüze gelindiğinde hangi otomobillerin üretimi ülkemizde yapılıyor? Yerli otomobil tartışmaları sürerken Türkiye’de üretilen otomobil modellerine birlikte göz atalım.





Ezber Bozan: Fiat Egea

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/turkiyede-uretilen-arabalar.jpg


Türkiye’de en çok üretilen otomobil modeli Fiat Egea, Türkiye’nin en çok satan otomobilleri listesinin de ilk sıralarında kendine yer buluyor. Sedan, hatchback ve station wagon seçeneklerinden oluşan Egea ailesinin üretimi Bursa’da yer alan Tofaş çatısı altında yapılıyor.

Serinin en popüler üyesi Fiat Egea Sedan, ilk olarak güçlü ve zarif çizgileriyle dikkat çekiyor. İleri teknoloji ile donatılmış iç mekanı, konforlu bir yolculuk deneyimi sunuyor. 520 litrelik geniş bagaj hacmi ise otomobilin kullanışlılığına vurgu yapıyor. İki benzinli, üç dizel motor seçeneği bulunan otomobilde manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri yer alıyor. 2017 model Fiat Egea Sedan fiyatı ise 64.900 TL ila 105.900 TL arasında değişiyor.




Küçük Aile Otomobili: Renault Megane

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/renault-turkiyede-uretiliyor.jpg


Yıllık yaklaşık 350.000 adet araç üretim kapasitesine sahip Oyak Renault Fabrikalarında 1997 yılından beri üretimi yapılan Megane otomobiller hem Türkiye’de hem de dünyada aile otomobili arayışındaki sürücülerin ilk tercihlerinden birini oluşturuyor.
Renault Megane, şehir içindeki rutin yolculuklar için de uzun yolculuklar için de konforlu bir yaşam alanı yaratıyor. 5 farklı sürüş modu sunan MULTI-SENSE, ihtiyacınız olan tüm bilgileri görüş alanınıza yansıtan Head Up Display ve R-LINK 2 multimedya sistemi iç mekanda ayrıcalıklı bir sürüş hissi yaratıyor. Otomobilin geniş açılır cam tavanı ise yolculuğa ferahlık katıyor. Megane’ın Energy dCi 110 motoru 3,7 litre yakıt tüketimiyle oldukça tasarruflu bir seçenek oluşturuyor. 2018 model Renault Megane fiyatı ise 84.900 TL ila 151.300 TL arasında değişiklik gösteriyor.




B Segmentinin Öne Çıkanı: Renault Clio

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/renault-clio-turkiye.jpg

Geçmişten günümüze 5 milyondan fazla araç Oyak Renault fabrikalarının üretim bandından çıkıp tüketici ile buluşuyor. Bursa’da üretimi yapılan Clio’nun kasa seçenekleri arasında hatchback ve sport tourer yer alıyor.

Sportif görünümü ile dikkat çeken Renault Clio, kullanışlılığıyla da adından söz ettirmeyi başarıyor. İç mekanda artan malzeme kalitesi ile birlikle daha konforlu bir seçenek haline gelen Clio, Eller Serbest Park Sistemi, Geri Görüş Kamerası ve Yokuş Kalkış Desteği gibi yenilikçi teknolojiler ile sürüş keyfini katlıyor. 2018 model Renault Clio fiyatı 72.750 TL ila 107.000 TL arasında değişiyor.



Kompakt Sedan: Honda Civic

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/honda-civic-sedan-uretim.jpg



1997 yılından itibaren Honda Civic üretimi Gebze Şekerpınar’da bulunan Honda fabrikasında yapılıyor. 369.580 m2 alan üzerine kurulu fabrikada üretilen otomobiller Kuzey Afrika’ya, İsrail’e ve Avrupa’ya ihraç ediliyor.
LED farlara ve krom detaylara sahip Civic, son nesli ile çok daha sportif görünüyor. Hem iç mekanında hem de bagajında geniş hacim sunan otomobil kullanışlılığı ile tercih sebebi oluyor. Civic’in benzinli, LPG ile çalışan ve turbo benzinli motor seçenekleri de bulunuyor. Honda Civic Sedan fiyatları 91.090 TL’den başlıyor.




Ticari Araçlar: Ford Transit, Courier, Custom, Trucks

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/ticari-araclar.jpg



1965’ten günümüze 8 milyondan fazla üretilen, dünyanın en çok tercih edilen ticari aracı Ford Transit üretimi 50 yıldır Ford’un Gölcük’te yer alan fabrikasında yapılıyor. 7. nesli ile yollarda olan Transit, Avrupa’nın en uzun ömürlü otomobili olarak biliniyor.

Ford Custom’ın ve Courier tek üretim merkezi de yine Ford’un Gölcük fabrikası. “Yılın Uluslararası Ticari Aracı” unvanını elinde bulunduran Custom, Euro NCAP zorlu güvenlik testlerinden beş yıldız alan ilk ticari araç olarak da biliniyor. Courier ise Türkiye’de en çok satılan hafif ticari araç.
Ford Otosan İnönü Fabrikası ise çekici, inşaat ve yol kamyonu üretimi yapıyor. Ford Trucks kamyonların üretimi 1983’ten beri bu fabrikada yapılıyor.




Şehir Otomobilleri: Hyundai i10 ve Hyundai i20

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/hyndai-turkiye.jpg



Şehirli sürücülerin ilk tercihleri arasında yer alan Hyundai i10 ve Hyundai i20 modellerinin üretimi İzmit’te yer alan Hyundai Assan fabrikasında yapılıyor. Türk kullanıcısının da severek kullandığı bu otomobiller İzmit’ten Avrupa’ya ihraç ediliyor.

Hyundai i10 ve i20’nin başarısının sırları arasında küçük boyutlar, kullanım kolaylığı ve fiyat avantajı ön plana çıkıyor. Ferah iç mekana ve sürücü odaklı kokpite sahip i10 ve i20; Şerit Takip Uyarı Sistemi (LDWS), Elektronik Denge Kontrolü (ESC), Acil Durum Fren Sinyali (ESS) ve Arka Park Asistanı (RPAS) gibi sürüş destek sistemleri ile çok daha konforlu ve güvenli bir hale geliyor. Hyundai i10 için satış fiyatı 59.400 TL’den, i20 için ise 67.200 TL’den başlıyor.



Toyota’dan İddialı Otomobiller: Corolla, Verso, CH-R

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/toyota-turkiye-uretimi.jpg


Toyota Corolla, Toyota CH-R ve Toyota Verso; Sakarya’da yer alan Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından üretiliyor.

Dünyanın en çok satan otomobili Toyota Corolla’nın 11. nesli Türkiye’den 30 ülkeye ihraç ediliyor. Kaliteli malzemeler kullanılarak tasarlanan iç mekanı ve daha çekici hale gelen dış tasarımı otomobilin daha dikkat çekici görünmesini sağlıyor. Toyota Corolla fiyatı 1.33 Life versiyonu için 74,400 TL. 50. yılına özel olarak üretilen 1.4 D-4D Premium versiyonu ile birlikte bu fiyat 141,600 TL’ye kadar çıkıyor.

Geniş aileler için tasarlanan Toyota Verso ise 5 ve 7 koltuklu seçenekleriyle sunuluyor. Düşük emisyon üretimine sahip otomobil, çevre dostu oluşu ile biliniyor. Toyota Verso fiyatı 92,300 TL’den başlıyor.

Listenin belki de en dikkat çeken ismi, Türkiye’de üretilen ilk hibrit otomobil Toyota CH-R; düşük yakıt tüketimi ile yüksek performansı buluşturmayı vadediyor. Toyota’nın elmas mimarisine sahip otomobil güçlü bir görünüm çiziyor. Toyota CH-R fiyatı 107,200 TL’den başlıyor.



En İddialı Pikap: Isuzu D-MAX

https://www.ikinciyeni.com/Blog/Upload/FileUpload/isuzu-d-max.jpg


Isuzu D-MAX, Kocaeli’nde yer alan Şekerpınar fabrikasında üretiliyor, Türkiye’nin Pick-Up’ı sloganıyla tüketiciye sunuluyor. Türkiye’de üretilen ilk pikap olma özelliğine sahip D-MAX’in 4x4 ve 4x2 versiyonları bulunuyor. 6 ileri manuel şanzıman ile donatılan etkileyici crossover, çift turbolu motorları ile 163 ps güç, 400Nm tork üretiyor. Zorlu arazi koşullarının üstesinden başarıyla gelen D-MAX, 3.5 tonluk çekme kapasitesi ve üstün dayanıklılığı ile dikkat çekiyor. Yokuş Kalkış Destek Sistemi, Eğim İniş Kontrolü, ESC (Elektronik stabilite kontrolü), TCS (Çekiş kontrol sistemi), ABS (Kilitlenmeyi önleyici fren sistemi), EBD (Elektronik fren dağılımı) ve BAS (Panik fren yardım sistemi) gibi donanımlar her an güvende hissetmeniz için hizmet veriyor.


Isuzu D-MAX fiyatı 107.200 TL’den başlıyor. Yeni D-Max Çift Kabin 4x4 V-CROSS 6A/T modeline sahip olmak isteyenlerin 148.350 TL ödemesi gerekiyor.












Alıntıdır. Kaynak : ikinciyeni.com

Passatt123
11 09 2018, 09:32
Corolla modelleri bana çok hoş geliyor ama fiyatıda iyi...