PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bakım



Ademircann
14 01 2018, 22:20
Merhabalar. Yarın aracımı 2008 fsi passat. Bakıma vericem özel servise. Neler değişmesi gerekir 169 binde km. Yeni aldığım için sokuyorum bakıma.

Birde yağ olarak elimde mobil süper 3000 var uygunmu acaba.

Teşekkürler

Hasan6154
15 01 2018, 02:28
mobil süper 3000 kaliteli güzel yağdır falat yağın vizkozitesi (numarası) kaç ( 10w-40 mı - 5w-40 mı - 5w-30 mu vs. ). Ve bu numara aracınıza uygun mu önemli olan o.

Aracınızda kullanılması gereken yağ numarası kullanma klavuzunda ve motor kaputunu açtığınızda hemen en öndeki ön panel sacı üzerinde bir etikette yazılıdır.

Yeni araç alındığında genelde:

Triger seti ( kayışı ve rulmanı) değiştirilir, triger setinin devirdaim pompası ile birlikte değişmesi gerekiyorsa ( bazı araçlarda öyledir ) komple triger ve devirdaim pompası seti değişir. ( en önemlisi budur, triger motorun kalbidir )

Vantilatör ( V ) kayışı değiştirilir.

Motor yağı ( araca uygun olan yağ ile ) ve yağ filtresi değiştirilir.


Motor radyatör suyu komple boşaltılır, yeni antifiriz + saf su karışımı doldurulur. Radyatöre kesinlikle çeşme suyu (ilave için az bir miktar bile) karıştırılmaz. Birde boşaltılan eski radyatör suyu antifirizli ise, ne renk antifiriz vardı ise yeni koyulacak antifiriz de aynı renk olmalıdır. Eskisi mavi ise maviye, eskisi kırmızı ise kırmızı antifiriz kullanımına devam edilmelidir. Eğer mavi ve kırmızı antifiriz çok az bir miktar bile birbirine karışırsa kimyasal etkileşime girerek tortulaşma oluşur ve soğutma sisteminde tıkanma yaşanır sonrasında hararet yapma ve conta yakma sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Şimdi diyeceksiniz ki radyatör suyunu komple boşaldıcaz ya içinde eski antifiz kalmayacak bu nedenle farklı renk antifiriz koyarsak karışma olmaz. Hayır radyatör suyunu boşalttığınıda bile sistem içerisinde ( motor iç kanallarında ve kalorifer radyatörü içinde toplam 1 lt. kadar eski su ve antifiriz karışımı kalır. Bunları da tamamen boşaltmak için sistmin komple makine ile temizlenmesi veya 2 defa sadece saf su ile sistemi doldur aracı çalıştır tekrar suyu komple boşalt işlemi yapmak gerekir. Taa ki boşaltılan suda antifiriz rengi kalmayana kadar.

Hava - Polen - Yakıt filtreleri değiştirilir.

Şanzıman yağ seviyesi ve kıvamı kontrol edilir. Kıvamı iyi ise eksikliği varsa tamamlanır. Kıvamı çok kötü kararmış ve balçıklaşmış ise komple boşaltılıp yeni şanzıman yağı koyulur.

Ademircann
15 01 2018, 10:15
Vermiş olduğunuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim. Yağın numarası 5-30