PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel yakit antifirizi



Hasan6154
29 12 2017, 02:32
Dizel Araçlarda Yakkıt Antifrizi Kullanımı
Kış aylarında dizel araçlarda yaşanan en büyük sorun; araçlardaki yakıtın donması ve araçların çalışmamasıdır. Dizel araçların bu durumda çalıştırılmaya zorlanması araçlardaki yakıt sistemlerine ciddi zararlar verebilmektedir.
Dizel araçlarda yakıt donmasının önüne geçmek için yakıt deposuna dizel antifriz ürünleri katılmalıdır. Bu ürünler yakıtın donma derecesini düşürerek soğuk havalarda araçtaki yakıtın donmasını engellemektedir.
Dizel Antifriz Kullanım Şekli


Dizel araçlarda antifriz kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli husus yakıt deposuna önce dizel antifrizin sonra yakıtın eklenmesidir.
Uygun karışım oranı, 300 ml antifriz ile 40-60 litre motorinin karışımı ile elde edilmektedir.
Eğer deponuz dolu ise ve acilen antifriz eklemek durumunda iseniz araçlar birkaç kilometre hareket ettikten sonra antifrizi eklemelisiniz.
Özellikle uzun yolculuklar öncesinde bu katkıyı kullanmanız yakıt performansınızı artıracağından tasarruflu bir kullanım sağlayacaktır.

Dizel Antifrizin Teknik Özellikleri
Dizel Antifrizler; uygun karışım oranları ile -24 dereceye kadar donma noktasını düşürmektedirler. Bu da ülkemizde pek çok şehirde yakıt donmasının önüne geçmektedir. Ancak -24 derecenin altında soğuk olan yerleşim yerlerinde ek katkı maddeleri ile yakıtların donmamaları sağlanabilmektedir.
Sürücüler tarafından yanlış bilinen bir diğer husus ise normal antifriz kullanımı ile dizel antifriz kullanımıdır. Buradaki fark normal antifrizlerin aracın devir daim suyunu donmaması için kullanılan ürünler olduğudur. Dizel antifriz ise bunlardan farklı olarak direkt yakıtın donmasını engellemektedir.
Nasıl Satın Alınır?
Pek çok akaryakıt istasyonunda bulabileceğiniz dizel antifrizleri acil durumlarda kullanabilmek için mutlaka aracınızda taşımanız gerekmektedir.
Ayrıca internet üzerinde oto yedek parça ve aksesuar satışı yapan online satış mağazaları da uygun fiyatlar ile bu ürünlerin satışını gerçekleştirmektedir.
Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar


Dizel antifrizleri kesinlikle aracın devir daim suyuna karıştırmamanız gerekmektedir. Bu durum devir daim suyunun çalışmasında sıkıntı yaratmaktadır.
Dizel antifrizlerin sadece soğuk havalarda kullanılması tavsiye edilmektedir. Bu ürünler yakıt takviyesi değildir.
Donma derecesini düşürmek için gereğinden fazla antifriz kullanmanız yakıtınızın özelliğini kaybetmesine neden olabilmektedir. Bu nedenle mutlaka önerilen oranlarda kullanmanız gerekmektedir.



https://www.otogold.com/urun/liqui-moly-konsantre-dizel-yakit-antifrizi-l5131

Alıntıdır.
Kaynak : partvendo.com