PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2018 Yeni Mazda 6 Sınıfının Premium!



wvtutkusu
01 12 2017, 12:20
Dünyada bir Japon harikası olarak görülen D Segmentin yakışıklı temsilcisi Mazda 6, makyajlı hali ile Los Angeles'da sunuldu. İşte detaylar...

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geliyor-687x400.jpg

Bazen firmalar herkesin beğeneceği ve kafalardaki “acaba” sorunu ilk dakikada silebilecek otomobil imal ederler. Bu kısımda bu düşüncelere karşı Mazda bir araba ortaya çıkardı. O da Mazda 6! Ağır duruşla beraberinde getirdiği sportif ruh, Mazda 6‘nın tam olarak tanımı diyebiliriz. Mazda’nın içten yanmalı motor mantığındaki gelişimlerinden sonra 6 Serisine sınıfının en iyi ünitelerinden biri yerleştirildi.

Japon markanın araçlarına verdiği çarpıcı grafikler, 6 ile beraber takdir seviyesine geldi. Kodo tasarım dilinin Mazda 6’da şekillenişi VW Passat, Toyota Avensis ve Renault Talisman gibi köklü rakiplerine tehditkar duruş sergiliyor. Mazda’nın kod değişim yılı olan 2003 yılında gösterilen 1. jenerasyon Mazda 6’nın, 14 yıllık yaşam sürecinde hiçbir zaman eksik bir yanı olmadı. Ve bu şekilde de devam ettiğini 2018 yüzüyle de görebiliyoruz.

6’nın 3. jenerasyonu üzerine yapılan makyajlama işlemleri ufak dokunuşlar barındırıyor.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-dis-yapisi.jpg

Mazda tasarımcılarının değişim sürecine, yer değiştime ve büyültme olarak adlandırabiliriz.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-izgara.jpg

Far yapısının yaprak desenden alınıp, köşelerden uzatılarak daha kısık bir şekilde yapılmış olduğunu görüyoruz.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-far-yapisi.jpg

Izgara etrafındaki kalın krom çerçeve yine farların hemen yanından başlatılmış.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi.jpg

Tamponun yine kromla çevrili sis farı alanı, tek çizgi krom çubuk şeklini almış.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-profili.jpg

Profil ve arka duruşunda neredeyse bir değişim yapılmamış. Sadece ufak eklentiler mevcut.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-arka-gorunumu.jpg

Bir önceki makyajla gelen kokpit yapısı, biraz daha sade ve modern hareketlerle yeniden şekillendirilmiş.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-kokpit.jpg

Premium hissiyatı tartışılmaz olan iç mekanda Nappa deri, 8″ multi medya ve kısım kısım ahşap malzeme yapısına sahip.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-multi-medya.jpg

Mazda 6’nın 2.5L 192 hp’lik turbo motoru inanılmaz güç rakamlarına ulaştırılmış.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-motoru.jpg

Dinamik Turbo Basınç teknolojisi olan Skyactiv ünite, 250 hp ve 420 nm tork aralığına getirildi.

https://img.paratic.com/dosya/2017/11/2018-yeni-mazda-6-sinifinin-premium-sinirlarini-belirlemeye-geldi-250-hp-benzin-motoru.jpg

Mazda 6’da makyaj operasyonu olmuş olsa da karşımıza enfes diyebileceğimiz değişimler sunuldu. Dış yapısının ortama hakim duruşu aynen devam ederken, iç mekanında göze hoş gelen, sadelikle beraber lüks hava duygusu oldukça başarılı.

Zaten motorun Skyactive‘in geçilemez teknolojisiyle süslenmiş olması, 250 beygire çıkan güçten kalite seviyesini anlayabiliyoruz. 2018 yılının bahar aylarında gönderilemesi beklenen yeni 6 Serisene puan verecek olursak düşünmeden “10” derim!

Alıntı (https://paratic.com/yeni-mazda-6/)

Murattat
01 12 2017, 12:44
İçi nedense auidi a3 gibi C segment gibi duruyor sadece kumaşı kaliteli. Ülkemizde bu arabanın piyasası çok kötü . Güzel araç olabilir ancak satarken de zorlayan bir araç

London
01 12 2017, 15:02
B6 Passat,B8 Passat ve simdi ise B9 A4 kullaniyorum.
B8 passat malzeme kalitesi ile A4 arasinda pek bir fark yok.Yumusaklik hissi ayni sadece A4 un ic tasarimi ve yalitimi daha iyi.
Toyota Honda ve Mazda ic malzeme kalitesi her zaman alman muadillerine gore daha kalitesizdir.Plastigin yumusakligi vs.
Bugun yeni birsey ogrendik.Golften bozma passat :)

Saygilar

cankaan_x
01 12 2017, 15:52
Mazda eski mazda değil. Yeni serilerde işcilik ve malzeme kaliteli, ne passattan ne a4den aşağı kalır yanıda yok. Donanım olarakta oldukça iyi.

yasin3866
02 12 2017, 21:16
Rüzgar sesinden başka bir fark var mı? Şu passatı bir beğendiremedik alper hocam size. Motor şanzıman demişken 1.6 multijet motorlu, 80 lık teyzeler gibi vites gecen aisin marka şanzımanlı insignianiz ile aranız nasıl. Hoş insignia nında bildiğim kadarıyla motor şanzımanı astra ile aynı

Stanced386
02 12 2017, 22:49
Sen daha dur hocam bu arkadaş da daha neler neler duyacağız. Passatı C segment yaptı ve Gold den bozma oldu arabalarımız. Hadi hayırlısı çözemediğim çok çok güzel şeyler oluyor..


Eet Passat B8 ,Golf 7 nin alt yapısını kullanan,motor,şanzıman bir çok şey aynı olup Emden fabrikasında daha kalitesiz şekilde üretilen Golf ün uzun versiyonudur. Golfler wolfsburg da üretilir, passattan daha kalitelidir. Bunu dünya alem bilir. Golf diye küçümseme hiç passattaki abuk sabuk kalite sorunlarının bir çoğu golf de yok mesela en basiti rüzgar sesi problemi :kahkaha:kahkaha


Kaliteli laf sokmanız için teşekkürler mükemmel bir laf dilimi. Merak ettim bana 1 tane d segmente içeri ses almayan araç söylesene ? Hadi bakalım bunu tartışalım. Daha bugün yetkili servisten geldim vw Porsche ve auidi tüm markalarda o sesler olur . Tabi ki kimisi az kimisi çok bu değişkendir ulan insan bile etten kemikten yapılma ben bile spor yaparken kemik sesi geliyor benden , metal yığınından mı ses gelmez ? Passat d segmentinde bu paralara bana daha iyi olan sorun yaratmayan satarken zarar etmicen bir araba markası söyle .

bekliyorum

"Bindiğiniz passat c segmenti golfden bozma bir araba." Arkadaş virgül koymayı unuttuğu için virgülsüz okunduğu zaman passat C segmenti gibi anlaşılıyor.

Siz bu tartışmayı yaparken otomobil firmaları cam sileceğinden 2 euro kapı kolundan 3 euro nasıl çalarımın hesabını yapıp bizi kandırıyorlar. Mazdayı en az 1 yıl kullanmadan kağıt üzerindeki verilerle passattan üstündür yada kötüdür diyemeyiz. Dünyada hiç bir otomobil kusursuz değildir passatta trim sesi varsa mazdada da muhakkak bir sorunlar vardır.

Kelime anlamı alize rüzgarı olan ve D segmenti olan bir otomobilden E segmentinde bir sessizlik beklemek zaten saçma olur 120-140 bandında o kadar rahatsız edici bir sesi de yok. Ha bu segmentte daha kalitelisini bulan varsa alıp binsin hayırlı olsun :)

selamlar.

Murattat
02 12 2017, 23:37
Soruyu bana mi soruyorsun anlamadım?


Hayır hocam sizi övdüm o arkadaşa istinaden sordum sizinle alakası yok teşekkürler ederim size

London
02 12 2017, 23:43
Cabir bey dogru soylemis.Arabalarimiz cok iyi ancak karsilastiracagimiz araclar Audi 6 Bmw 5 veya Mercedes E olmamali.
Passatlarimizin ozellikle uzun yol konforu, yakiti, genisligi sanirsam hepimizi tatmin ediyor.
Burda ingilterede araclar arasindaki fiyat farki fazla degil dolayisi ile passatin uzerine biraz koyup premium alabiliyoruz.
Turkiyede yasiyor olsam ve insignia mazda 6 ve passat deseler yine passat alirdim.(insignia yi da 1 ay kullanmistim)

Saygilar

Mercator
03 12 2017, 01:37
Mazda 6, fena bir araç değil, fakat bu aracın Türkiye pazarında maalesef yeri yok.
Arkadaşlar, Türkiye'de insanların %99'u, araç alırken ikinci eli düşünerek alır.

Ben soruyorum şimdi...

***Ülkemiz çok mu zengin ?
***Ülkemiz insanlarının çoğu müstakil lüks evlerde mi oturuyor ?
***Ülkemiz ortalama vatandaşı her sene bir ay boyunca yurtdışında tatil yapabiliyor mu ?
***Ülkemiz insanlarının ortalama et tüketimleri zengin ülkeler kadar mı ?

Bu soruların hepsinin cevabı hayırdır...

Ülkemiz insanı otomobile yeni kavuşmuştur.
Ülkemiz çok zengin bir ülke değildir.
Yani ülkemiz insanı araç alırken, ikinci elini düşünerek almak zorundadır.

Dünyanın her yerinde olduğu gibi, ülkemizde de çok küçük bir azınlık ya aşırı paradan ya da tamamen kişisel merak, zevk, hobi gibi nedenlerle bir araç alırken ikinci elini düşünmüyor olabilir. Ben, ortalama geliri oldukça yüksek bir sitede oturuyorum. Buna rağmen komşularımın hepsi de araç alırken doğal olarak daha sonra rahatça satabileceği, piyasası olan araçları tercih ediyor. Bunda bir gariplik veya anormallik yok. Gayet normal.

Mennan
03 12 2017, 11:02
Eşimde jetta bende ise passat var. Ayrıca ara sıra golfte kullanıyorum. Kesinlikle arabanın kullanışı konforu ve motorun size hissettirdiği farklı. Özellikle virajlarda ve uzun yolda fark çok net. Passat vw grubundaki alt segment modellerden kesinlikle üstün diye düşünüyorum.

Metucu19
03 12 2017, 22:50
Ben de kısa bir süre golf surdum..bi kere golf daha sportif...direksiyon sert...ben passatin konforu ve sürüşünden daha memnun kaldim...ancak bir b8 sahibi olarak golfun suspansiyonunun daha sessiz çalıştığını soyleyebilirim...passat malzeme vs. olarak iyi seviyede..ama darbe emiş kabiliyetini begenmiyorum..hiç kaliteli bir araba hissi vermiyor. ..bu da passatin eksi yönü olsun...naapalim...her konuda mükemmel olamaz diyorum....

Passatcc
09 08 2018, 08:41
Mazda 6 nın en büyük problemi motor. Şu an Türkiye'de satılmakta olan 2.0 SKY-G 165 hp atmosferik motor yeni nesil daha küçük hacimli turbo beslemeli motorlara göre ilk hızlanmalarda hantal , ara hızlanmalarda öyle tabi. Bunun üzerine 2.0 lt lik motorun vergi yükü de ekleniyor. Yakıt olarak şehir içinde 9 lt gibi gerçekçi bir yakıt ortalaması var ki bu ağırlıkta ve bu motor hacminde bir araç için bence makul.

6 ileri tam otomatik şanzıman kesinlikle başarılı , ancak yeni nesil çift kavramalar kadar hızlı değil. Artısı ne arıza yapma olasılığı çok düşük bir şanzıman.

Mazda Türkiye'de araçlarına beş yıl garanti veriyor. Kronik problemi yok denecek kadar az , sağlam , yol tutuşu çok iyi , kullanırken kalite hissi uyandıran araçlar yapıyor. Sözün özü Mazda bir binici arabası . Arabaya ticari mal gözüyle bakmayan insanlar için bence ideal .

VW ile kıyaslama meselesine gelince çok farklı ekoller . Her iki markanın da kendine göre artı ve eksileri var. Ama motor ve şanzıman teknolojisi olarak VW tabi şu anda daha önde.

viperking
09 08 2018, 20:09
Mazda eski mazda degil,

Aldiktan sonra adam gibi bakildiginda cok rahat 10 sene binersiniz. Bunsure zarfinda da yok aynadan ruzgar sesi geldi, yok arka rulman bozuldu, yok aktarma ariza verdi gibi sorunlarla da karsilaamazsiniz. Ustelik size ilginc bir surus keyfi yasatir.

Mazda nin Tr deki handikapi distribitoru. Bir de onceligi Japon ve ABD pazarina verdiginden downsize motor olayina girmiyorlar. Bu da yakit ve vergi dez avantaji sunuyor.

Tek elestirecegim noktasi yone motor. 2.5lt den ustelik turbo destegi ile cika cika 190hp cikarmislar