PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Insıgnia GrandSport ve Passat B8 kıyaslama -



Alper134
24 09 2017, 11:37
Herkese merhaba,
Yeni test etmiş olduğum Insignia Grand Sport 1.6 CDTi Excellence araçtan bahsedeceğim. Buraya DİKKAT ! Aracı 5-10 dk kullanmadım. Yaklaşık 1 gün boyunca kullandım. Toplamda 500 km ye yakın gezdim. https://forum.donanimhaber.com/images/upfiles/smiley/s15.gif Bu başlık daha çok D segmenti sıfır otomobil düşünen ve malum 4-5 model arasında gidip gelen arkadaşlar için faydalı olacaktır diye düşünüyorum.

Kısaca özetlersek bugüne kadar Vw de ; Polo,2 tane golf 7, Passat b8 ve Amarok v6 yı ilk alanlardanım. Bunun haricinde 1 adet 40. Yıl f30 320ied, 2 adet f10 520i comfort ve premium araç alıp,kullanıp bir süre sonrada sattım. Son olarak kış için aldığım 2008 Toyota Land Cruiser Prado 3.0 d-4d hala mevcut ve 2. Araç olarak eşimin kullandığı 2016 1.4 tsi highline Golf 7 mevcut. Şimdi bunları neden yazdım, banane senin arabalarından demeyin hiç.. Yazmamın sebebi başka araçlarla da çok fazla birfiil tecrübem olduğunu belirtmekti.. Bilen arkadaşlar biliyor zaten, ilk defa okuyanlar için yazmış olayım.. Yani önceden belirteyim kafamda kıyas yapacağım araçlarda doğal olarak sahip olduğum eski araçlarım olacak. Daha yukarıya yazmadığım alıp,kısa süreli binip sattığım da bir çok araç mevcut bazılarını unuttum bile..

Şimdi gelelim İnsignia ya ve bu başlıkta doğal olarak rakibi olan B8 Passatla çok fazla kıyaslama-karşılaştırma yapacağım. Aslında kasa tipi olarak Passat değilde, arteon rakip gibi ama fiyat bandı göz önünde bulundurulduğunda Passatla kıyaslamak daha doğru olacak gibi..

Öncelikle bildiğimiz üzere B8 passatla ilgili oldukça şikayet var.. Gerek kronik arızalar gerek trim sesleri,rüzgar sesi,180 den sonra yolda gezinmesi.. gibi.. Bunların temel sebebini son 5 yılda Avrupa pazarındaki Sedan araçlara ilginin çok azalmış olmasına ve Martin Winterkorn un emden fabrikasında üretilen B8 Passat ve CC için agresif maliyet düşürme politikalarına bağlıyorum. Doğal olarak Emden fabrikasını işin içine aldığımızdan aynı şey Arteon için de geçerli.. Yeni Arteon oldukça fazla işçilik hatalarına sahip.
Opel bunları görüp dersini almış olacak ki bu sefer insignia sedan olarak piyasaya sunmadı.. Ciddi bir taktik izlerek Grand Sport adını verdi araca.. Grand Sport ne demek ? Hem spor hem büyük anlamında.. Hakikaten de öyle.. Rakipleri Passatın yada Superb in klasik tarzından uzak, hem spor görünebilen hemde hem arka diz mesafesiyle, yaşam alanıyla hemde bagaj hacmi ve geniş yükleme eşiğiyle büyük olan bir araç.. Genel olarak piyasada böyle bir otomobil eksikliği vardı zaten.. Spor görünüyor dediğime bakmayın takım elbiseli halinizle de rahatlıkla binebileceğiniz business class bir otomobil aslında..

Gel gelelim aracı test sırasında edindiğim tecrübelere..
Öncelikle malzeme kalitesi ve işçilikten bahsetmeyeceğim. Göz var nizam var bayide herkes inceleyip 3 aşağı 5 yukarı ne kadar kaliteli yada kalitesiz olduğunu anlayabilir zaten.. Şurası yumuşak burası sert muhabbetlerine girip plastik fetişliği yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s1.gif
Araca giriş ;
Araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma standart geliyor exc. Donanımda. Gayet güzel bir ilk giriş oldu.. Hayalet gösterge idare eder.. Bir vw nin yada audinin hayalet göstergeleri gibi olamaz.. Onların yanında oyuncak gibi kalıyor.. Head up display çok kullanışlı beğendim.. Şerit takip,yaya algılama,aktif şehir içi frenleme gibi elektronik oyuncaklar bolca vardı araçta.. Ben pek haz etmiyorum hepsini kapatıp öyle çıktım teste. İlgimi çeken ve beğendiğim tek detay Head up display oldu bu elektronik oyuncakların içinde..
Sürüş :
Aracın direksiyonu park yerinden çıkarken yumuşacık.. Direk çevre yoluna çıktım ve hızlanmaya başladım.. Ve şok oldum.. Daha önce de insignia kullanmıştım ama bu aracın alakası yok.. Önceki insignia yürümüyordu bu motorla.. Bu gayet tatminkar. Ama asıl olay motorunda değil.. En nihayetinde 1.6 dizel bir motor çok şey beklemeyin.. Asıl olay aracın yol tutuşunda,konforunda,sürüş tepkilerinde..
Şaşkınlığımdan napacağımı şaşırdım desem yeridir.. 160-180-200-210 sürekli bu hızlardayım iniyorum çıkıyorum,şerit değiştiriyorum,viraja giriyorum arabada TIK yok.. istifini bozmuyor.. Passatla filan uzaktan yakından alakası yok aracın.. Lansmanında bildiğiniz üzere opelin bir iddiası vardı ‘’premium segment rakiplerine yaklaştı’’ Araç iç mekan kalitesi olarak premium segment rakiplerine yaklaşamaz belki ama sürüş özellikleri olarak kesinlikle yaklaşmış. Hatta Uzun süre 2016 c180 tecrübe etmiş biri olarak net söyleyebilrim kulanmış olduğum Insignia , C180 den kat be kat iyi yol tutuyordu ve genel anlamda da C180 den daha iyi bir otomobildi.
Kısa ve öz aracın yol tutuşuna hayran kaldım.. Vw grubuyla asla kıyaslamam.. Bmw ile kıyaslarsamda Allah çarpar ama şunu söyleyim bir bmw olamaz ama diğer rakiplerini geçmiş ve bmw ye de yaklaşmış arkadaşlar.. En azından benim kullandığım 245/45r18 lastikli ve flexride şaseli araç yaklaşmıştı..
Direksiyon hissi de gayet iyiydi.. park yerinden çıkarken yumuşacık olan direksiyon yüksek hızlarda taş gibiydi.. Intellilux Led matrix farlar da çok hoşuma gitti gündüz bile selektor efekti çok iyi.. Daha sonra kapalı garajda da denedim uzunlar,otomatik uzunlar , far asistanı çok başarılıydı.. 400metre aydınlatma sunuyormuş..

Konfor : anlamında ise genişleyen aks mesafesi sayesinde acayip konforlu bir araç olmuş.. Amortisörlerin dengesi de gayet iyi.

Şanzıman : Sanırım ufak bir güncelleme gelmiş artık daha hızlı,pek hissettirmiyor.. Bir Dsg kadar başarılı değil ama rahatsız eden bir vites geçişi de yok..

Yalıtım : Yalıtımı beğendim.. Beğendim derken sınıfına göre beğendim yani.. Passattan superbden çok daha iyi yalıtımı..Yalıtım olarak motor sesi hariç A4 e eşdeğer diyebilirim..
Ses sistem (https://forum.donanimhaber.com/yeni-insignia-test-b8-passat-ve-premium-modellerle-kiyaslama--129071152#)i : Insignia da daha iyi ama uçurum fark yok. Insignia da Opsiyonel gelen BOSE ses sistemi çok iyi değil.. Ortalama.. vasat hatta.. Passattaki dynaudio da aynı şekilde vasat.. Bi 40. Yıldaki harman&kardon beklemeyin yani. Bu araca opsiyonel ses sistemi almaktansa standart alıp sonradan dışarda orjinal bişeyler yaptırmak daha mantıklı olacaktır. Ayrıca Insigniada standart App car play ve android auto da geliyor. Passatta opsiyonel +1500 tl.

Fiyat : Fiyatlar yüksek gibi gözüksede değil.. Liste fiyatı üzerinden ciddi indirimler yapıyor Opel.. 170.000 TL lik insigniayı 155 lere kadar bırakıyolar.. Malesef Opel Türkiyenin satış stratejisi hiç başarılı değil. Opel Türkiye genel müdürünü bi yakalasam neler derim neler.. Bayiler çok ilgisiz ve bilgisiz.. Havuzdan araç görme diye bir sistem yok. (Nedir bu sistemi) Bilmeyenler için anlatayım. Vw diyalog u aradınız diyelim ve ya Borusan diyalog.. 444 lü numaralarını arıyorsunuz.. İstediğiniz bir otomobil var mesela sallıyorum 1.6 tdi highline golf. Beyaz renk ve cam tavan istiyorsunuz.. Size Türkiye genelindeki hangi bayide hangi araç var söylüyorlar.. Gaziantepteki aracıda biliyorsunuz, edirnedeki bayide olan aracıda.. Benzeri bir sistem Opelde yok.. Öyle ki bayiler ellerindeki araçları gizliyormuş. Bilerek,bekleterek,zamlansın diye.. Ne kadar sinir bir durum.. Ayrıyetten Showroomların içi çok kalitesiz ve özensiz.. Soğuk duruyor.. Doğru düzgün pazarlama politikası da yok..E bide şişirilmiş liste fiyatları varken doğal olarak pek talepte olmuyor..


Bu arada son olarak belirteyim B8 1.6 Tdi Highline + metalik boya + Cam tavan araç için verdikleri fiyat 200.000 TL şuan.
1.6 Cdti exc. Otm. Sunroof lu Insignia da 160 civarlarında.. Arada kabaca 40.000 TL fark var.
Birbirlerine göre donanım olarak + ve – leride var tabi.. Mesela 160 bin tl lik excellance Insigniada katlanır ayna yok ne saçma iş.. Insigniada , passata kıyasla ; Anahtarsız giriş, Led matrix farlar,şerit takip,kablosuz telefon şarjı,geri görüş kamerası,App car play ve android auto standart ,arka taraf 2 adet usb şarj standart geliyor Exc. De , Passatta bunlar yok opsiyonel.. Passatta ise Insignia ya + olarak high. Da Hayalet gösterge,katlanır ayna,ayarlanabilir arka klima paneli.. Gibi aklıma gelmeyen bir kaç donanım daha olabilir.. Insignia nın opsiyonel donanımları da daha ucuz bu arada. Seçenek daha az ama mesela bi area view filan yok.. Cam tavan sadece sport tourer de sunuluyor. Insignia daki sunroof ufacık kendine hayrı yok..

Kısa özet ; Arada 40 bin tl fark var ve bu farkı passat kesinlikle hak etmiyor. Bu arada üst donanım benzer Superb in fiyatıda 175.000 TL ki bence o da hak etmiyor.. Sürüş özellikleri aklıma geldikçe aradaki açık ara fark direk olarak zaten insignia lehine.. 2. elini düşünmeyin Piyasa passata doydu artık zibilyon tane passat var artık passatında satışları zorlaştı çok özel bir araç olmadıkça satmak zor hele ki standart 1.6 dizel highline passat her tarafta dolu.. Siyah renk olmadığı sürece 2. eli zayıf.. İlginç bir şekilde siyah highline 1.6 tdi tutuluyor şuan piyasada sadece..

Herkese selamlar.. https://forum.donanimhaber.com/images//upfiles/smiley/s1.gif

Oguzmahmut
24 09 2017, 16:18
Paylaşım için teşekkürler. Ben de dün BMW 520 i g 30 test ettim. Ne yalan söyleyeyim fiyata göre araç boş gibi. Benim F10 kadar donanım eklense 300 bini çok geçiyor. Sürüş açısından pek fark yok gibi ama diğer BMW araçlar gibi keyifli. Yalıtım sanki daha iyi. Bu aralar Volvo'ya merak sardım. Test sürüşü yapma imkanım olmadı ama bayideki araçlara baktım, sonra haricen bilgi edindim ve bu Markanın ülkemizde neden az sattığına şaşırdım doğrusu. Zira araçlar, güvenlik ekipmanları, donanımları ve kalite algısı bence zirvede. Premium algısını bence hak ediyor. Sonraki aracım belki Volvo olur kim bilir. Herkese hayırlı pazarlar...

Baltax
25 09 2017, 15:24
Volvo da kampanya var. Bakın derim. Ama geri görüş kamerası opsiyonuna 5bin TL istiyor. Full premium :D


Paylaşım için teşekkürler. Ben de dün BMW 520 i g 30 test ettim. Ne yalan söyleyeyim fiyata göre araç boş gibi. Benim F10 kadar donanım eklense 300 bini çok geçiyor. Sürüş açısından pek fark yok gibi ama diğer BMW araçlar gibi keyifli. Yalıtım sanki daha iyi. Bu aralar Volvo'ya merak sardım. Test sürüşü yapma imkanım olmadı ama bayideki araçlara baktım, sonra haricen bilgi edindim ve bu Markanın ülkemizde neden az sattığına şaşırdım doğrusu. Zira araçlar, güvenlik ekipmanları, donanımları ve kalite algısı bence zirvede. Premium algısını bence hak ediyor. Sonraki aracım belki Volvo olur kim bilir. Herkese hayırlı pazarlar...

Oguzmahmut
25 09 2017, 16:23
Evet opsiyon fiyatları inanılmaz yüksek, ama şunu da hesaba katmak gerek; bu fiyatlar 2.0 litre motora göre % 110 ÖTV hesabına göre bulunmuş. Ben araçları çok beğendim, zaten alacak durumum da yok aslında zira o paraları verecek ekonomik gücüm yok. Alabilene de hayırlı olsun, güzel araçlar...

slowmotion
26 09 2017, 00:25
Merhaba aciklamalariniz guzel alacak arkadaslara aciklayici olur. Ayni ikilemde bende kaldim ancak grand sport tercih etmedim. Donanim olarak aldigim passatdan daha doluydu ancak test surusundeki insignia direksiyon tepkisi bence kesinlikle passattan daha kotu. Ayrica ani direksiyonu sag sol Yaptiginizda insignia bariz arkasi geziniyor. (Satici suspansiyon yunusak modda gayet normal diyor,sertkende ayni) Ayrica passatin frenleri daha iyi.

Yalitim konusunda size katilmiyorum. Bence 100-110a kadar yalitim denk. Yuksek hizlarda grand sport bir tık daha iyi. Ayni sekilde konforda denk sayilabilir(grandsport yumusak suspansiyondayken)

Fiyat konusunda ise lansman fiyati oldugunu sizin dediginiz gibi kesinlikle 170 lerden 155 lere dusmuyiorlar. Ciddi baski yapmama ragmen 2000tl dusmuslerdi (166-164)

Neden grand sport almadim?
1.etken kesinlikle satici idi. Yanlis bilgi veriyordu. Örnek periyodik bakim fiyati en fazla 400-500 tl tutar demesi.
İkinci el kuşkumdan dolayi araci cok övmesi (deger kaybetmezmis, sahibinden fiyatlari ortada)

2.etken servis: babamda opel astra var. Servis rezil durumda, ilgi bilgi yerde.

3 aklina geldikce beni aramasi: karar verdinizmi vs. En az 6 kere arandim.
Hatta passati aldiktan sonra bile niye aldiniz az donanima bukadar para verdiniz vs demesi.

4: ikiz bebeler oldugundan dolayı grandsportun bagaji daha kucuk (en onemli kriterimdi)

5: arada 16hp fark olmasina ragmen performanslari ayni. Hatta katalog olarak passat top speed daha iyi

Sonuc: grandsportun dolusunu alacagima ayni fiyata passat confortline +sunroof+kışpaketi + buyukekran+geri gorus kam vs. Olan paket aldım. İllaki cok satilikta passat var ancak grandsporta gore hem daha az deger kaybedip hemde daha gec satilacagini dusunuyorum.

Ayrica 40bin tl fark verilip vw highline almak bana sacma geliyor, arada ucurum fark var. Ancak donanim olsun diyorsaniz iki aracin fullu arasindanda ciddi fark var. Grand sport bu konularda tercih sebebi.

Alper134
26 09 2017, 07:57
Merhaba aciklamalariniz guzel alacak arkadaslara aciklayici olur. Ayni ikilemde bende kaldim ancak grand sport tercih etmedim. Donanim olarak aldigim passatdan daha doluydu ancak test surusundeki insignia direksiyon tepkisi bence kesinlikle passattan daha kotu. Ayrica ani direksiyonu sag sol Yaptiginizda insignia bariz arkasi geziniyor. (Satici suspansiyon yunusak modda gayet normal diyor,sertkende ayni) Ayrica passatin frenleri daha iyi.

Yalitim konusunda size katilmiyorum. Bence 100-110a kadar yalitim denk. Yuksek hizlarda grand sport bir tık daha iyi. Ayni sekilde konforda denk sayilabilir(grandsport yumusak suspansiyondayken)

Fiyat konusunda ise lansman fiyati oldugunu sizin dediginiz gibi kesinlikle 170 lerden 155 lere dusmuyiorlar. Ciddi baski yapmama ragmen 2000tl dusmuslerdi (166-164)

Neden grand sport almadim?
1.etken kesinlikle satici idi. Yanlis bilgi veriyordu. Örnek periyodik bakim fiyati en fazla 400-500 tl tutar demesi.
İkinci el kuşkumdan dolayi araci cok övmesi (deger kaybetmezmis, sahibinden fiyatlari ortada)

2.etken servis: babamda opel astra var. Servis rezil durumda, ilgi bilgi yerde.

3 aklina geldikce beni aramasi: karar verdinizmi vs. En az 6 kere arandim.
Hatta passati aldiktan sonra bile niye aldiniz az donanima bukadar para verdiniz vs demesi.

4: ikiz bebeler oldugundan dolayı grandsportun bagaji daha kucuk (en onemli kriterimdi)

5: arada 16hp fark olmasina ragmen performanslari ayni. Hatta katalog olarak passat top speed daha iyi

Sonuc: grandsportun dolusunu alacagima ayni fiyata passat confortline +sunroof+kışpaketi + buyukekran+geri gorus kam vs. Olan paket aldım. İllaki cok satilikta passat var ancak grandsporta gore hem daha az deger kaybedip hemde daha gec satilacagini dusunuyorum.

Ayrica 40bin tl fark verilip vw highline almak bana sacma geliyor, arada ucurum fark var. Ancak donanim olsun diyorsaniz iki aracin fullu arasindanda ciddi fark var. Grand sport bu konularda tercih sebebi.

Siz sadece 2..eli düşünerek passat almışsınız bence.. Yalitimda 120 km de passatta bariz rüzgar sesi var bunu herkes bilir kronik problem.. yol tutuş asla kıyaslamam bile elmayla armut gibi.. 180 den sonra yolda geziyor passat. Araciniz hayirli olsun ancak daha çok tecrübe edince aracınızı dediklerimi anlayacaksınız. Bu arada 2. El konusunda passatin 2. Eli eskisi gibi iyi degil. Piyasa passata doydu çünkü zibilyon tane passat var satilik.. herkes passat aliyor kimsenin pek önemsediği bir araç değil artık..

Murattat
26 09 2017, 08:45
Merhabalar;

Hocam yalnızca 1 konuda kendi görüşümü sunacağım. Diğer şekilde insignia kullanmadığım için kıyaslama yapamam. 180 den sonra araç yolda geziyor dediniz ? Ben bu araçla çok fazla 180 üzeri test sürüşü yaptım , 220 ' lere kadar çıktım. Ancak söylediğiniz gibi yolda gezme olayı yaşamadım . Bu olay sizin aracınızda kaynaklı olan teknik sorun sebebiyle yaşanmış olmasın ? Bu araçla çok AUİDİ , BMW lere kafa tuttum açıkçası .Aracım 1.4 TSİ BMT 125 BG






Siz sadece 2..eli düşünerek passat almışsınız bence.. Yalitimda 120 km de passatta bariz rüzgar sesi var bunu herkes bilir kronik problem.. yol tutuş asla kıyaslamam bile elmayla armut gibi.. 180 den sonra yolda geziyor passat. Araciniz hayirli olsun ancak daha çok tecrübe edince aracınızı dediklerimi anlayacaksınız. Bu arada 2. El konusunda passatin 2. Eli eskisi gibi iyi degil. Piyasa passata doydu çünkü zibilyon tane passat var satilik.. herkes passat aliyor kimsenin pek önemsediği bir araç değil artık..

Alper134
26 09 2017, 09:52
Merhabalar;

Hocam yalnızca 1 konuda kendi görüşümü sunacağım. Diğer şekilde insignia kullanmadığım için kıyaslama yapamam. 180 den sonra araç yolda geziyor dediniz ? Ben bu araçla çok fazla 180 üzeri test sürüşü yaptım , 220 ' lere kadar çıktım. Ancak söylediğiniz gibi yolda gezme olayı yaşamadım . Bu olay sizin aracınızda kaynaklı olan teknik sorun sebebiyle yaşanmış olmasın ? Bu araçla çok AUİDİ , BMW lere kafa tuttum açıkçası .Aracım 1.4 TSİ BMT 125 BG

Passat kullanıcılarının genel problemidir bu.. Herkes bilir ki B8 ler 180 den sonra güven vermez,yolda gezer.. Bu 1.4 tsi içinde geçerli 1.6 tdi içinde geçerli , 2.0 tdi 4 motion versiyon için de geçerli.. Alt yapı,amortisorler,direksiyon kutusu,yükseklik bir çok şey aynı çünkü.. 19'' verona jant olanlar biraz daha şanslı sadece daha az hissediyorlar..

konan4206
26 09 2017, 10:12
Passat kullanıcılarının genel problemidir bu.. Herkes bilir ki B8 ler 180 den sonra güven vermez,yolda gezer.. Bu 1.4 tsi içinde geçerli 1.6 tdi içinde geçerli , 2.0 tdi 4 motion versiyon için de geçerli.. Alt yapı,amortisorler,direksiyon kutusu,yükseklik bir çok şey aynı çünkü.. 19'' verona jant olanlar biraz daha şanslı sadece daha az hissediyorlar..
b8 kullanmadım ama 180 den sonra gezinmesi hiç anlamlı gelmedi bana. 2 versiyon altında olan b6 da bile o gezintileri görmüyorum.220 de jilet gibi gidiyoruz :) rüzgar bozuk yol şöförlük gibi başka etkenlerde etki eder tabi.

rehber öğretmen
26 09 2017, 10:33
Bende nacizane dün test ettim grand sportu. Tedarikçimizin aracıydı, 1 saat kadar kullandım.
Donanım, head-up display ve ataklığını çok beğendim. Bir oturma pozisyonu hoşuma gitti. Ancak yukarıdaki bir arkadaşın dediği gibi viraja sert girince arkadan bariz bırakıyor. Passatla her zaman girdiğim yonca denilen viraja girdim passat her zaman stabildi ama insignia resmen arkadan çekişli araç gibi arkayı attı. Bunu en az 3-4 kez denedim her seferinde aynı sonuç. Passat yol tutuşta çok daha başarılı bence. 185'e kadar çıkabildim e-5 te yalıtım passat tan 1 tık iyi diyebilirim. Geçenler bilir, Kütahya Afyon arasında 10-15km bir düzlük var, kaymak asfalt, duble yol. Her Antalya ya gidişimde (yılda en az 8-10kez gider gelirim iş sebebiyle) passatla orada 220 km hızlara mutlaka çıkarım araç gayet stabil ilerler. Yani ben passatla kesinlikle yolda gezinme yaşamadım bu güne kadar, aksine en çok uzun yoldaki ve yüksek hızdaki stablitesini severim aracın.
Sonuç olarak firma araçlarını yenilerken grand sportu passata tercih etmem, ama değişik araçlar kullanmayı severim, marka fanatiği değilim, ileride daha farklı araçlar çıktıkça değerlendirmeye de alırım.

tcebeci
26 09 2017, 10:46
İnceleme yazısı çok güzel olmuş. Elinize sağlık. Çoğu özelliklere katılabilirim aracı denemedim fakat yol tutuş konusunda özellikle de viraj kabiliyeti denince biraz duraksadım. 245/45r18 lastikli ve flexride lastiklere sahip B8 ile karşılaştırma yapmanın çok daha doğru olacağı kanısındayım. Yol tutuş konusunda son sözü lastikler söyler. B7 de sert Bridgestone lastiklerle virajı 193 Km/h dönebilirken, B8 de aynı virajda Falken lastikler 160 km/h hızda ötmeye başlıyor, 175 km/h civarında da küçük kaymalar nedeniyle ESP aracın daha hızlı dönmesini engelliyor. 205/55r16 ile 245/45r18 lastik farkını düşünemiyorum bile. Birinin seti 800 TL diğerinin seti 3000 TL.

levondai
26 09 2017, 11:13
selamlar. 235 45 18 lastikler le passat da bu hızlarda sorun yaşamıyorum. iki defa çıktım bu hıza gerçi ama 200 km hızla bahsettiğin gezme olayı olmadı.

yasin3866
26 09 2017, 12:59
Bu fiyatlara şansı yok. Ne zamanki en dolu versiyon insignia, rakibi Skoda Superb den 25-30 bin ucuza satılır. O zaman talep görmeye başlar. Kimse cebindeki 160 bin paranın , kontağı çevirdiği anda 120 bine gerilemesi istemez

muh.iyuksel
26 09 2017, 15:50
İnsignia en azından kendine has bir araç. Skoda Superb ise Passatın çakması. Her zaman orjinaldan yanayım çakmadan değil. Aynı para dahi olsa İnsignia alırım

Alper134
26 09 2017, 21:37
Bu fiyatlara şansı yok. Ne zamanki en dolu versiyon insignia, rakibi Skoda Superb den 25-30 bin ucuza satılır. O zaman talep görmeye başlar. Kimse cebindeki 160 bin paranın , kontağı çevirdiği anda 120 bine gerilemesi istemez

Zaten öyle Insignia şuan hepsinden ucuz.. 1.6 tdi dsg Highline passat 200.000 tl , 1.6 tdi dsg Prestige Superb 175.000 TL , 1.6 grand sport dizel otm. insignia 156.000 TL..

Hepsi en üst donanım, hepsinde sunroof var.. Insignia da donanım olarak şerit takip,ahantarsız giriş,apple car play,kablosuz şarj,direksiyon ısıtma var yukardaki fiyatta. Eksik olarak katlanır ayna yok, hayalet gösterge yok.. Hayalet zaten superbde de yok. Insignia da hayalet+navigasyon+head up display 8500 TL.

İnsignia ; superbden 20.000 TL , Passattan 44.000 TL daha ucuz şuan.

muh.iyuksel
26 09 2017, 21:47
Passatın rakip talasman bir bakın. Bu nedir yaaa. Resmen rezillik. Hatta aşağıda konusu dahi açılmışdı dişli rakip diye.

İste size rakip Talisman

https://forum.donanimhaber.com/renault-talisman-karton-izolasyon-talisman-sahipleri-cok-kizacak--129105909

tcebeci
26 09 2017, 22:40
Passatın rakip talasman bir bakın. Bu nedir yaaa. Resmen rezillik. Hatta aşağıda konusu dahi açılmışdı dişli rakip diye.

İste size rakip Talisman

https://forum.donanimhaber.com/renault-talisman-karton-izolasyon-talisman-sahipleri-cok-kizacak--129105909Çok iyiydi.:kahkaha

Fatih Dmr
27 09 2017, 22:56
Alper bey tarafından başlığın yazıldığını görünce içeriği okumadan neler yazdığını tahmin edebilen bir tek ben miyim :D

Alper134
28 09 2017, 08:10
Alper bey tarafından başlığın yazıldığını görünce içeriği okumadan neler yazdığını tahmin edebilen bir tek ben miyim :D

Passatın durumu ortada yapıcak bir şey yok :kahkaha

Mercator
28 09 2017, 10:50
Daha geçenlerde B7 ve B8 ile 200 km/s üzeri bir sürat testi yaptım, Her iki araç 1,6 dizeldi ve 200 km üzerine zorlanmadan çıktılar. İki araçta kaya gibi gidiyordu. Ne bir gezme ne de bir güvensizlik verdi. Testi yaptığım yol, Karayollarının yeni yaptığı ve neredeyse bir F-16'nın inebileceği kadar geniş ve düz bir yol olan Afyon-Eskişehir (Seyitgazi üzerinden geçen) yoluydu. Ne önümde ne de arkamda tek bir araç yoktu ve sürat testi için bu yol son derece uygun ve güvenliydi. Bir BMW 5 kadar mutlaka değiller fakat öyle söylendiği gibide kesinlikle kötü değiller. sonuçta Passat yüksek sürat yapmak için tasarlanmış sportif karakterli bir araç değil. Ona rağmen bir eksiklik hissettirmiyorlar. (Her iki araç için konuşuyorum) B7 ve B8 sürüş karakteri arasında 200 km/s civarında bir fark hissetmedim, her ki aracın sürüş dinamikleri ve tepkileri hemen hemen aynı.

Burada net ve somut iki konu var.
1... Passatın yol tutuşu gayet yeterli.
2... Passat B8'de bariz ve net bir rüzgar gürültüsü var. Bu durum B7'de yok.

yasin3866
28 09 2017, 11:34
passat b8 için rüzgar sesi ile ilgili servisler izolasyon yapmakta. her bayinin de bilgisi var. dileyen gidip aracına ücretsiz izolasyon yaptırabilir. tavan döşemesi sökülüp tavana ön cama kadar izolasyon yapılmakta

muh.iyuksel
28 09 2017, 11:39
Bence çok mantıklıda değil tavan yalıtımı ile geçecek mesele değil. B7 varsa buna neden konmamış? Ses direk ile camlardan geliyor. Mercedes C de vardı ön yan camları akustik yaptılar ve fitili değiştirdiler.

sarı berber
28 09 2017, 12:01
Yaklaşık 2 yıldır b8 kullanıyorum, çok kereler 180 üstüne çıktım, sizin kadar teknik taktik bilmem ama cahil aklımla söyleyebileceğim passat 180 üstünde gayet de taş gibi gitmektedir. Ben en ufak bir rahatsızlık, korku hissetmedim. Aynı sürata Jetta ile çıktığımda ödüm bokuma karışırdı. Dediğim gibi cahil aklımla yorum yapıyorum, takdir sizin.

ebpalamutoglu
28 09 2017, 13:30
hangi servisler yapıyor yasin bey?

yucel1601
28 09 2017, 14:54
Passat b8 aracımla 200 üzeri bir çok defa çıktığım oldu ve gezinme dediğiniz olayı hiç yaşamadım.
Virajlarda bile kaya gibi yola tutuşu mükemmel
Hatta bir it dalaşında BMW 4.18 grandcoupe ile arkadaş virajda korkusundan hız kesmek zorunda kaldı:o. ben hiç hızımı azaltmadan deva ettim
Biraz komik geldi 180 de yolda gezinme olayı.;)
Ama dizayn olarak yeni insigna güzel araç fakat o paralar verilmez gider e serisi araç bakarım !!!!

Alper134
28 09 2017, 18:22
B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış :kahkaha

Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..

plaintext
28 09 2017, 18:27
B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış :kahkaha

Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..

bu aracın testleri konusunda sana teşekkür ederim kendi adıma,
ama 3 serisi 5 serisi fiyatlarını göz önüne getirip,
passata bakmayı unutmadan karşılaştıralım.

Mercator
28 09 2017, 20:41
B8 passatın yol tutuşuna ve sürüş hissine 200 km/s de kaya gibi diyen arkadaşlara diyebileceğim tek bir şey var elin yumruğunu yemeyen kendininkini balyoz sanırmış :kahkaha

Yanlış anlamayın ama.. Passat b8 Mqb platformuyla,keşkül direksiyonuyla,leylek gibi yüksekliğiyle değil taş, çakıl dahi olamaz. 200 km de o aracın nasıl güvensiz gittiğini ben biliyorum.. haa broadway den inip b8 e bindiyseniz tabiki passat çok guvenli gidiyor 200 de.. ama bir 3 yada 5 serisinden inip insigniadan inip b8 e bindiğinizde araba 200km/s de kötü hissettiriyor..

Alper hocam yazdıklarınız çok güzel keyifle okuyorum. Fikirlerin medeni bir şekilde tartışılması zaten bu forumun amacı. Fakat geçen sonbaharda 3 serisi BMW ile uzun bir yol testim oldu. Çok samimi söylüyorum, yol tutuş ve güven vermesi açısından, Passat ile arasında bariz bir fark göremedim. Yaptığım süratler hep 200 km/s üzeriydi bu arada. 5 serisini bilemiyorum fakat kesinlikle daha iyidir mutlaka. Ama Passat, 180 km/s'den sonra güven vermiyor düşüncesine katılmıyorum çünkü bizzat kendi ellerimle test ettim. Eğer öyle bir şey olsaydı burada direk yazardım zaten. Sonuçta VW babamın oğlu değil fakat gerçekleri de yazmamız gerekir. Belki sizin kullandığınız passattın ön düzen ayarlarında bir problem vardı.

Alper134
28 09 2017, 21:50
Alper hocam yazdıklarınız çok güzel keyifle okuyorum. Fikirlerin medeni bir şekilde tartışılması zaten bu forumun amacı. Fakat geçen sonbaharda 3 serisi BMW ile uzun bir yol testim oldu. Çok samimi söylüyorum, yol tutuş ve güven vermesi açısından, Passat ile arasında bariz bir fark göremedim. Yaptığım süratler hep 200 km/s üzeriydi bu arada. 5 serisini bilemiyorum fakat kesinlikle daha iyidir mutlaka. Ama Passat, 180 km/s'den sonra güven vermiyor düşüncesine katılmıyorum çünkü bizzat kendi ellerimle test ettim. Eğer öyle bir şey olsaydı burada direk yazardım zaten. Sonuçta VW babamın oğlu değil fakat gerçekleri de yazmamız gerekir. Belki sizin kullandığınız passattın ön düzen ayarlarında bir problem vardı.

Aynen öyle.. Forumun amacı tartışmak zaten yoksa forum neden var :kahkaha

F30 ile Passat ın sürüş kalitesinin uzaktan yakından ilgisi yok ama. Bence tekrar test edin derim. Bu arada benim elimden geçmeyen bir vw otomobil kalmadı. Sanırım bir tek scirocco ya binmedim. 2 golf 7, 2 b8 passat,1 amarok v6,1 polo aldım,bindim,sattım.. Vw yi iyi tanıyorum.. Bmw yi de iyi tanıyorum 2 tane f10 520i , 1 tane f30 320ied araç aldım kullandım ve sattım. Sanırım Bmw ile Vw yi net olarak kıyaslayabilecek bilgiye fazlasıyla sahibim.. Arada fark yok.. Arada uçurum fark var.. Biri Ultimate Driving machine.. Diğeri benim gözümde yalnızca 4 teker 1 direksiyon.. :)

Fatih Dmr
28 09 2017, 22:44
Aynen öyle.. Forumun amacı tartışmak zaten yoksa forum neden var :kahkaha

F30 ile Passat ın sürüş kalitesinin uzaktan yakından ilgisi yok ama. Bence tekrar test edin derim. Bu arada benim elimden geçmeyen bir vw otomobil kalmadı. Sanırım bir tek scirocco ya binmedim. 2 golf 7, 2 b8 passat,1 amarok v6,1 polo aldım,bindim,sattım.. Vw yi iyi tanıyorum.. Bmw yi de iyi tanıyorum 2 tane f10 520i , 1 tane f30 320ied araç aldım kullandım ve sattım. Sanırım Bmw ile Vw yi net olarak kıyaslayabilecek bilgiye fazlasıyla sahibim.. Arada fark yok.. Arada uçurum fark var.. Biri Ultimate Driving machine.. Diğeri benim gözümde yalnızca 4 teker 1 direksiyon.. :)

Alper bey Borusana yada kosifler otomotive isminizi verip selamınızla gitsek bize ne kadar indirim yaparlar?

Alper134
28 09 2017, 22:48
Alper bey Borusana yada kosifler otomotive isminizi verip selamınızla gitsek bize ne kadar indirim yaparlar?

Borusandaki arkadaşım geçen ay işten ayrıldı.. Ancak lazım olursa Doğuş oto da 6% daimi müşteri indirimim var :kahkaha:kahkaha

tcebeci
29 09 2017, 11:32
Virajlarda bile kaya gibi yola tutuşu mükemmel Hatta bir it dalaşında BMW 4.18 grandcoupe ile arkadaş virajda korkusundan hız kesmek zorunda kaldı:o. ben hiç hızımı azaltmadan deva ettim
200 gibi hızlarda yan rüzgarlardan etkileniyor bu doğru, kesinlikle katılıyorum. Viraj konusunda ise ya ben virajlara cidden kelle koltuk giriyorum yada millet cidden çok temkinli gidiyor. Marmaris virajlarında 1 tane araç sollayıp gitse ya yok daha denk gelmedi. Premium segmentleri daha çözemedim ya yanında ailesi falan olduğu için basmıyolar yada virajın ortasında yanlarız falan diye çok köklemiyolar bilmiyorum, hiç uzun süreli kullanmadım.
Yine sakin sakin gittiğim bir yaz günü yanımdan geçip gidiyolar zor tutuyorum kendimi, bir müddet sonra yaz yağmuru bi başladı, eee bi yere kadar sabır yağmuruda görünce dellendik:kahkaha . Bas bakalım bas bakalım ne kadar eski tanıdık varsa geçtik gittik. Bi gün passat massat deyip gömülcem bariyerlere ama ne zaman bilmiyorum:mor

Copcu
29 09 2017, 13:53
Astra j den, b7 passata geçtim passatin yalıtımı çok berbat Astra j bile bukadar lastik yol sesi almıyordu, b8 kullanmadım aynı sorun varsa çok büyük hata yapmışlar.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

night blue
29 09 2017, 14:38
Astra j den, b7 passata geçtim passatin yalıtımı çok berbat Astra j bile bukadar lastik yol sesi almıyordu, b8 kullanmadım aynı sorun varsa çok büyük hata yapmışlar.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi b7 de sesmı var b8 de ondan az degıldır yalıtım olarak b7 bir tık onde, lastıklerın sertleşmısdir ses yapıyorduryada kullandıgın yol dıslı asfaltdır once lastıklerıne bır bak kac model

Copcu
29 09 2017, 15:05
b7 de sesmı var b8 de ondan az degıldır yalıtım olarak b7 bir tık onde, lastıklerın sertleşmısdir ses yapıyorduryada kullandıgın yol dıslı asfaltdır once lastıklerıne bır bak kac modelİlk aldığımda üstünde kışlık lastikler vardı, bende lastiklerden olduğunu düşünüyordum. Yazin Continental lastik aldım çok bir fark göremedim. B7 beklediğimden fazla ses alıyor.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

night blue
29 09 2017, 15:34
İlk aldığımda üstünde kışlık lastikler vardı, bende lastiklerden olduğunu düşünüyordum. Yazin Continental lastik aldım çok bir fark göremedim. B7 beklediğimden fazla ses alıyor.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi valla üstad bende 235 45 17 michelin primac hp takılı memnunum ondan once michelin pilot sport 3 takılı ıdı onlar sertleşdi ıdı 225 45 17 ıdı spor lastık oldugundan yanaklar asırı sert oldugundan konfor yok ve ses yapıyordu

farux
30 09 2017, 13:56
Insignia iş yeri arabasında denedim. Full değildi araç, hangi sınıfı bilmiyorum ama benim comfortline çok daha iyi. BMW 5.30 full ise tabi ki Passat la kıyaslanacak araç değil. Almanya'da hız limiti olmayan otobanda kullandım Çok daha güvenli ve konforlu. Hızdan çok ceza yediğim için artık 120-150 arası gidiyorum en yüksek hızda. Passat fazlasıyla yeter bu hızlar için gerisi israf bence. Anca milyoner olmak lazım BMW ve Mercedes e binmek için. Tabii ben benim gibi sabit maaşla çalışanlar için yorum yapıyorum [emoji3]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mercator
01 10 2017, 18:01
200 gibi hızlarda yan rüzgarlardan etkileniyor bu doğru, kesinlikle katılıyorum. Viraj konusunda ise ya ben virajlara cidden kelle koltuk giriyorum yada millet cidden çok temkinli gidiyor. Marmaris virajlarında 1 tane araç sollayıp gitse ya yok daha denk gelmedi. Premium segmentleri daha çözemedim ya yanında ailesi falan olduğu için basmıyolar yada virajın ortasında yanlarız falan diye çok köklemiyolar bilmiyorum, hiç uzun süreli kullanmadım.
Yine sakin sakin gittiğim bir yaz günü yanımdan geçip gidiyolar zor tutuyorum kendimi, bir müddet sonra yaz yağmuru bi başladı, eee bi yere kadar sabır yağmuruda görünce dellendik:kahkaha . Bas bakalım bas bakalım ne kadar eski tanıdık varsa geçtik gittik. Bi gün passat massat deyip gömülcem bariyerlere ama ne zaman bilmiyorum:mor

Tcebeci hocam, 200 km/s civarı süratlerde her araç rüzgardan az veya çok etkilenir, sonuçta aerodinamik kuralları var, etkilenmemesi mümkün değil.

Murattat
02 10 2017, 10:36
Bu söylediğinize KESİNLİKLEEEE katılmıyorum. Opel astra J kasa 2016 model 0 aracı arkadaşımın vardı. Benim o zaman da 2013 model b7 aracım vardı Arkadaş arabama bindiğinde sessizliğe aşık oluyordu , kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.



Astra j den, b7 passata geçtim passatin yalıtımı çok berbat Astra j bile bukadar lastik yol sesi almıyordu, b8 kullanmadım aynı sorun varsa çok büyük hata yapmışlar.

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Copcu
02 10 2017, 10:44
Bu söylediğinize KESİNLİKLEEEE katılmıyorum. Opel astra J kasa 2016 model 0 aracı arkadaşımın vardı. Benim o zaman da 2013 model b7 aracım vardı Arkadaş arabama bindiğinde sessizliğe aşık oluyordu , kesinlikle ama kesinlikle katılmıyorum.Vay be benim Astra j de tık yoktu iki kerede uzun yol yapmıştım.
Acaba yurtdışı araçlar farklimi!!


F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

yucel1601
02 10 2017, 10:51
Size insignanız ile mutluluklar dilerim.
brodway konunusuna gelince görgüsüzlük yapmak istemiyorum bindiğim araçlara ilgili.
İyi günler

Murattat
02 10 2017, 11:08
O kadarını bilemiyorum. Yalnızca kullandığım araç hakkında yorumlarda bulunabilirim. Opel astra J kasa 2016 model henüz 2 ya da 3 binde olan arkadaşımın aracını da test etmiştim . Siz düşünün artık ,

Aynı paraya 0 Model 2016 opel astra J kasa alabiliyorken , 2013 model passat b7 almıştım . Kende üstüne daha fazla para vererek. Tam net hatırlamıyorum ancak 57 -59 bin tl opel astra j kasa için 0 teklif almıştım. Ben gittim b7 passat aldım 2013 60 bin liraya.

Her iki aracıda kullanan ancak farkı bilebilir . b7 kasadan sonra gittim gene passat aldım b8 . Marka fanatiği değilim ancak bu paraları hak eden D segmentin en iyi aracı passat bana göre.





Vay be benim Astra j de tık yoktu iki kerede uzun yol yapmıştım.
Acaba yurtdışı araçlar farklimi!!


F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Copcu
02 10 2017, 11:17
O kadarını bilemiyorum. Yalnızca kullandığım araç hakkında yorumlarda bulunabilirim. Opel astra J kasa 2016 model henüz 2 ya da 3 binde olan arkadaşımın aracını da test etmiştim . Siz düşünün artık ,

Aynı paraya 0 Model 2016 opel astra J kasa alabiliyorken , 2013 model passat b7 almıştım . Kende üstüne daha fazla para vererek. Tam net hatırlamıyorum ancak 57 -59 bin tl opel astra j kasa için 0 teklif almıştım. Ben gittim b7 passat aldım 2013 60 bin liraya.

Her iki aracıda kullanan ancak farkı bilebilir . b7 kasadan sonra gittim gene passat aldım b8 . Marka fanatiği değilim ancak bu paraları hak eden D segmentin en iyi aracı passat bana göre.Benim Astra j 1.7cdti idi Türkiye de yok, belki yalıtımı farklıydı
Şimdi kullandığım b7 2.0

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

rehber öğretmen
02 10 2017, 11:49
bu paraları hak eden D segmentin en iyi aracı passat bana göre.

rehber öğretmen
02 10 2017, 11:50
Sihirli cümle bu bence

Alper134
02 10 2017, 14:42
bu paraları hak eden D segmentin en iyi aracı passat bana göre.

Bende rehber öğretmen nerde kaldı diyordum ki geldiniz :kahkaha

Passatı D segmenti rakipleriyle kıyasladığınızda neye göre iyi kime göre iyi o halde madde madde alalım :kahkaha

brb89
02 10 2017, 16:22
Beyler bu atisma omur boyu surer bugun bende insignia'ya bakmaya gittim videolarda cok itici goruntusu vardi.Yanina gittigimde tum dusuncem degisti cok guzel bi arac malzeme kalitesi genislik bagaj yukleme vs vs test surusu yapmadim fakat bence yeterince iyi gozukuyor arac passattan onca gol yemis biri olarak insignia denenebilcek bi arac derim hemde rakiplerinele arasinda o kadar fiyat farki varken ayrica alper beye cogunuz tavir aliyorsunuz bende bi f10 kullanicisi olarak ayrica eski bir e39 ve e60 kasa kullanicisi olarak lutfen bmw kullanmadan insani elestirmeyin tamam passat ile 5 kasa rakip degil zaten olamaz ama fanatiklik yapcaksaniz zaten 3 marka var yasiniz ilerlemis ise yildiz daha gencseniz bmw 3. Olarakta audi derim vw honda bunlar hikaye arkadaslar

Copcu
02 10 2017, 16:59
Beyler bu atisma omur boyu surer bugun bende insignia'ya bakmaya gittim videolarda cok itici goruntusu vardi.Yanina gittigimde tum dusuncem degisti cok guzel bi arac malzeme kalitesi genislik bagaj yukleme vs vs test surusu yapmadim fakat bence yeterince iyi gozukuyor arac passattan onca gol yemis biri olarak insignia denenebilcek bi arac derim hemde rakiplerinele arasinda o kadar fiyat farki varken ayrica alper beye cogunuz tavir aliyorsunuz bende bi f10 kullanicisi olarak ayrica eski bir e39 ve e60 kasa kullanicisi olarak lutfen bmw kullanmadan insani elestirmeyin tamam passat ile 5 kasa rakip degil zaten olamaz ama fanatiklik yapcaksaniz zaten 3 marka var yasiniz ilerlemis ise yildiz daha gencseniz bmw 3. Olarakta audi derim vw honda bunlar hikaye arkadaslarİkinci el kaygısı yüzünden insanlar ikilemde kalıyor. Avrupa'da vw nin ikinci eli küvetli

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper134
02 10 2017, 20:23
Arkadaşlar herşeyden önce tartışmaya devam ederken şunu unutmayın burası bir otomobil forumu ve insanlar burada fikirlerini yazacak ki bilgi sahibi olmak isteyenler bilgilensin.. Ve en önemlisi bunların hiçbiri babamızın markası değil.. Elin Avrupalısının ürettiği otomobiller.. Zaten bu fiyat bandında alınan araçlar ihtiyaçtan ziyade lükse giriyor.. Buna sebep tamamen keyfiyen aldığımız bu araçlar için için birbirimizi kırmaya gerek yok. Bugün passata binersiniz yarın insignia ya başka bi zaman gelir bmw ye bellimi olur :)


NİTEKİM ; Bilindiği üzere bu forumda bir başlık açmıştım ve 2015 b8 passatta yaşadığım arızalardan sonra 2. el 2014 model 30 bin km de bir 520i F10 araç almıştım. Ve memnuniyetimi ballandıra ballandıra anlatmıştım.. Sonrasında bmw den vazgeçemeyerek f30 320ied 40.yıl ve tekrar f10 520i premium 2015 bir araç almıştım.. Forumdaki passat fanatiği arkadaşlar benle ciddi tartışmalara girmişti bu dönem.. Tamam benimde hatam var passatı çok acımasızca yerden yere vuruyordum.. Onlar da haklı olarak dayanamayıp bazen kızmaya başlıyorlardı :kahkaha Ancak yazılarım etkili olmuş olacak ki son 2 sene içinde forumda benim sayabildiğim 5 kişi daha f10 520i araç aldı. Sayamadığım bir kaç kişi daha var, ve bunun haricinde özel mesajla gelen özür mesajları da var. Özür mesajlarının içeriği ''Alper bey kusura bakmayın bmw-passat konusunda tartışmıştık fakat bugün aracı tecrübe edince sizi daha iyi anladım'' gibi.. Yani özür de sayılmaz aslında erdemli olgun insan davranışı diyebiliriz. Mesajları atanlardan kimsenin ismini vermeyeceğim merak etmeyin :kahkaha

Veeee gelelim insignia ya..

Şimdi Cuma günü çok ani bir kararla sabah saat 9 da opel opal bayisine uğradım. Ellerinde insignia olup olmadığını sordum. 1 adet sedefli beyaz exc. sunroof+kış paketi tam istediğim bir araç vardı. Fiyat olarak da baya uyguna aldım sayılır.. Liste fiyatına aldanmayın vw gibi değil.. Cuma akşamı aracımı teslim ettiler. Hayatımda bu kadar hızlı sıfır km bir araç almadım. :alk

Cumadan bu yana 400 km yol yaptım.. baya bi yüksek hız testi de yaptık.. Özellikle benim gibi otomobil hastası, her türlü araçla tecrübesi olan, 1-2 arkadaşım vardı bu hız testlerinde yanımda.

Aracın sürüş kalitesiyle ilgili genel yorumumuz iyiydi..

400 km lik tecrübeyle ilgili kafamda oluşturduğum + ve eksileri yazacağım. Müsade olursa kullanımım devam ettikçe oluşan + ve - leri yazacağım. İlk üretim araçlardan aldığım için muhtemel bazı kronik sorunları da ilk ben tespit edeceğim.

Şimdiden yazmaya başlıyorum.. ilk mesaja devam niteliğinde güncelleyerek..

Olsaymış dediğim eksikler ;


-auto hold yok. 2017 model araba yokuşta geri kaçırıyor :kahkaha
-kapi içleri ve kol dayamanin içinde kaplama yok koydugum herşey ötüyor
-katlanir ayna yok exc. Oldugu halde
-yan sinyaller 2000 li yillarda cikmis arabalar gibi camurluklarda.. aynalarda güzel uzunlamasina led sinyaller tercih ederdim
-elektrikli bagaj kapagi opsiyonel olarakda alamiyosun yok. Bukadar buyuk ve agir bir bagajda elektrik olmalıydı.
-deri koltuk paketi olmadığı için yolcu koltugunda yukseklik ayari yok :mor
-multimedya sürücüye çok uzak ve çok kullanışlı değil gibi henuz alişamadım
-göstergelerde çalan muzigi gorup degistiremiyorum




Şimdi geçelim + lara..




+Kardeşim araba yolu tutuyor hemde öyle böyle değil zımba gibi
+Araba gercekten yüksek süratlerde süper.. Direksiyon hissiyatı çok iyi. Vag MQB platformundaki Keşkül direksiyonlarla alakası yok. Premium araçlarla çok kıyaslama taraftarı olmasamda bu araba C200d nin filan her anlamda içinden geçer net.
+Fiyat avantajı var. Aynı motor donanimdaki superbden 20 bin tl,passattan 40 bin tl daha ucuz.
+Fiyatına oranla sundukları oldukça fazla.. Bu fiyat skalası nerdeyse C segmenti skalasına yaklaştı..
+Intellilux Led matrix farlar manyakkk bir şey.. far asistani,otomatik farlar,kısalar,uzunlar adeta sevişesi geliyor insanın farlarla.. farın içinde 3 tane mercek var benim sayabildiğim :kahkaha
+Ya kardeşim bukadar büyük araba,manyak gibi yol tutuyor,245/45/18 Conti sc5 lastikler var.. ee çok yakar bu.. Şuanlık ortalamam 7.5 lt. Ama basıyorum yalan yok..








Devamı gelecek.. Sinir yapmayın.. Özellikle passattan iyi yol tutuyor dedim diye hiç sinirlenmeyin boşa.. Passat iyi yol filan tutmuyor arkadaşlar. Passata özgü bir şey değil bu. MQB platformundaki hiçbir araç iyi yol tutmuyor. Golfde aynı,superbde aynı,passatta aynı. Yol tutuş konusunu sonlandıralım artık çünkü daha iyisini kullanmamış arkadaşlar ''passat çoh iyi yol tutuyor'' demekte ısrarcı malesef.. sabaha kadar da konuşsak bu düzelmez ama ankarada olanları veya ankaraya yolu düşenleri seve seve misafir ederim..ve test sürüşüne beklerim :kahkaha

brb89
02 10 2017, 22:08
Arkadaşlar herşeyden önce tartışmaya devam ederken şunu unutmayın burası bir otomobil forumu ve insanlar burada fikirlerini yazacak ki bilgi sahibi olmak isteyenler bilgilensin.. Ve en önemlisi bunların hiçbiri babamızın markası değil.. Elin Avrupalısının ürettiği otomobiller.. Zaten bu fiyat bandında alınan araçlar ihtiyaçtan ziyade lükse giriyor.. Buna sebep tamamen keyfiyen aldığımız bu araçlar için için birbirimizi kırmaya gerek yok. Bugün passata binersiniz yarın insignia ya başka bi zaman gelir bmw ye bellimi olur :)


NİTEKİM ; Bilindiği üzere bu forumda bir başlık açmıştım ve 2015 b8 passatta yaşadığım arızalardan sonra 2. el 2014 model 30 bin km de bir 520i F10 araç almıştım. Ve memnuniyetimi ballandıra ballandıra anlatmıştım.. Sonrasında bmw den vazgeçemeyerek f30 320ied 40.yıl ve tekrar f10 520i premium 2015 bir araç almıştım.. Forumdaki passat fanatiği arkadaşlar benle ciddi tartışmalara girmişti bu dönem.. Tamam benimde hatam var passatı çok acımasızca yerden yere vuruyordum.. Onlar da haklı olarak dayanamayıp bazen kızmaya başlıyorlardı :kahkaha Ancak yazılarım etkili olmuş olacak ki son 2 sene içinde forumda benim sayabildiğim 5 kişi daha f10 520i araç aldı. Sayamadığım bir kaç kişi daha var, ve bunun haricinde özel mesajla gelen özür mesajları da var. Özür mesajlarının içeriği ''Alper bey kusura bakmayın bmw-passat konusunda tartışmıştık fakat bugün aracı tecrübe edince sizi daha iyi anladım'' gibi.. Yani özür de sayılmaz aslında erdemli olgun insan davranışı diyebiliriz. Mesajları atanlardan kimsenin ismini vermeyeceğim merak etmeyin :kahkaha

Veeee gelelim insignia ya..

Şimdi Cuma günü çok ani bir kararla sabah saat 9 da opel opal bayisine uğradım. Ellerinde insignia olup olmadığını sordum. 1 adet sedefli beyaz exc. sunroof+kış paketi tam istediğim bir araç vardı. Fiyat olarak da baya uyguna aldım sayılır.. Liste fiyatına aldanmayın vw gibi değil.. Cuma akşamı aracımı teslim ettiler. Hayatımda bu kadar hızlı sıfır km bir araç almadım. :alk

Cumadan bu yana 400 km yol yaptım.. baya bi yüksek hız testi de yaptık.. Özellikle benim gibi otomobil hastası, her türlü araçla tecrübesi olan, 1-2 arkadaşım vardı bu hız testlerinde yanımda.

Aracın sürüş kalitesiyle ilgili genel yorumumuz iyiydi..

400 km lik tecrübeyle ilgili kafamda oluşturduğum + ve eksileri yazacağım. Müsade olursa kullanımım devam ettikçe oluşan + ve - leri yazacağım. İlk üretim araçlardan aldığım için muhtemel bazı kronik sorunları da ilk ben tespit edeceğim.

Şimdiden yazmaya başlıyorum.. ilk mesaja devam niteliğinde güncelleyerek..

Olsaymış dediğim eksikler ;


-auto hold yok. 2017 model araba yokuşta geri kaçırıyor :kahkaha
-kapi içleri ve kol dayamanin içinde kaplama yok koydugum herşey ötüyor
-katlanir ayna yok exc. Oldugu halde
-yan sinyaller 2000 li yillarda cikmis arabalar gibi camurluklarda.. aynalarda güzel uzunlamasina led sinyaller tercih ederdim
-elektrikli bagaj kapagi opsiyonel olarakda alamiyosun yok. Bukadar buyuk ve agir bir bagajda elektrik olmalıydı.
-deri koltuk paketi olmadığı için yolcu koltugunda yukseklik ayari yok :mor
-multimedya sürücüye çok uzak ve çok kullanışlı değil gibi henuz alişamadım
-göstergelerde çalan muzigi gorup degistiremiyorum




Şimdi geçelim + lara..




+Kardeşim araba yolu tutuyor hemde öyle böyle değil zımba gibi
+Araba gercekten yüksek süratlerde süper.. Direksiyon hissiyatı çok iyi. Vag MQB platformundaki Keşkül direksiyonlarla alakası yok. Premium araçlarla çok kıyaslama taraftarı olmasamda bu araba C200d nin filan her anlamda içinden geçer net.
+Fiyat avantajı var. Aynı motor donanimdaki superbden 20 bin tl,passattan 40 bin tl daha ucuz.
+Fiyatına oranla sundukları oldukça fazla.. Bu fiyat skalası nerdeyse C segmenti skalasına yaklaştı..
+Intellilux Led matrix farlar manyakkk bir şey.. far asistani,otomatik farlar,kısalar,uzunlar adeta sevişesi geliyor insanın farlarla.. farın içinde 3 tane mercek var benim sayabildiğim :kahkaha
+Ya kardeşim bukadar büyük araba,manyak gibi yol tutuyor,245/45/18 Conti sc5 lastikler var.. ee çok yakar bu.. Şuanlık ortalamam 7.5 lt. Ama basıyorum yalan yok..








Devamı gelecek.. Sinir yapmayın.. Özellikle passattan iyi yol tutuyor dedim diye hiç sinirlenmeyin boşa.. Passat iyi yol filan tutmuyor arkadaşlar. Passata özgü bir şey değil bu. MQB platformundaki hiçbir araç iyi yol tutmuyor. Golfde aynı,superbde aynı,passatta aynı. Yol tutuş konusunu sonlandıralım artık çünkü daha iyisini kullanmamış arkadaşlar ''passat çoh iyi yol tutuyor'' demekte ısrarcı malesef.. sabaha kadar da konuşsak bu düzelmez ama ankarada olanları veya ankaraya yolu düşenleri seve seve misafir ederim..ve test sürüşüne beklerim :kahkaha
Aracin listesi neydi kaca biraktilar acaba

yasin3866
02 10 2017, 22:21
Hayırlı olsun Alper bey. Güzel seçim. Fiyat olarak bildiğim kadarıyla 170 den 155 e iniyorlar ama daha da uygun almış olabilir. Araç güzel ama astra sedan 2016 CDTİ otm aracımız 34 binde tork konvertörü arızası verdi. Bende biraz ön yargı oluşturdu. Keşke opel aisin yerine ZF tercih etse. Şanzıman hantal çalışıyor. Araç kâğıt üstünde 320 ama reel kullanımda 230 tork üretiyor gibi çalışmakta.

rehber öğretmen
03 10 2017, 09:31
Bende rehber öğretmen nerde kaldı diyordum ki geldiniz :kahkaha

Passatı D segmenti rakipleriyle kıyasladığınızda neye göre iyi kime göre iyi o halde madde madde alalım :kahkaha

Valla hocam bana göre iyi, bu bana yeter, başka bir çok kişiye göre de iyi ki; bu kadar tercih ediliyor, premiuma yaklaşan fiyatlarına rağmen bile. Sizinle tartışmak için de yazmadım yanlış anlamayın, passat uçak olsa da, sizin sevemeyeceğinizi bu forumdaki herkes bilir, ayrıca kimin neyi tercih edeceğine de karışmam, hangi aracı sevdiyseniz ona binin, ancak aracı ne kadar kötülerseniz kötüleyin (yolda geziyor,direksiyonu keşkül, sütlaç falan diye) herkes kullandığı arabayı bilir bunu da unutmayın bence. Size Passattan uzak günler diliyorum.:kahkaha

Alper134
07 10 2017, 21:15
Eveet şimdi dün itibariyle km77 de Vw Arteon 2.0 Tdi 240ps 4 motion un MOOSE yani geyik testi yayınlandı.. Yol tutuşu belirleyen en net ve en gerçek değerlendirme bu aslında şuanki tüm kıyaslamalar arasında.. Artık bu videonun üstüne ''VW nin yol tutuşu çooh eyi yavv'' diyen olursa bi zahmet doktora görünsün arkadaşlar. Ben size başlığın başından beri anlatamadım ama 19'' jantlı 4 motion arteon un bile 74 km/s de sıçıp kaldığı testte kusura bakmayında siz 17-18'' jantlı önden çeker passatlarınızın yol tutuşunu filan övmeye bence devam etmeyin..

4 Motion 19'' jantlı full donanım Vw Arteon (zorteon) 74 km/s de iptal...

<span style="color: rgb(0, 0, 0);">
https://www.youtube.com/watch?v=VQ_zs1qrENk&amp;t=101s


Önden çeker 17'' jantlı yani boş donanım Yeni Insignia Grand sport 83 km/s ye kadar çıkıyorlar. 83 km/s bu test için ÇOK ciddi bir rakam. 80 den sonra bir çok araç sapıtıyor.. 83 den sonra stabil kalabilenler supersportlar..


<span style="color: rgb(0, 0, 0);">
https://www.youtube.com/watch?v=P3U8WQrDEUk

Herkese selamlar.. Bu sefer afaki şeyler yok.. atıp tutmakta yok.. gerçekler var ortada.. :)

Alper134
07 10 2017, 21:36
Valla ben vw nin yerinde olsam dava açar bu videoyu kaldırtırım.. Bu nasıl bir rezalet.. 300.000 TL ver arteon al araba 74 km de zorteon olsun.. :hh

Lagrange Pasha
08 10 2017, 11:11
https://www.youtube.com/watch?v=DSRd2cP7Ck8

Arteon'un ancak 74 km/h'ye ciktigi testte Yeni Tiguan 82 km/h'ye cikmis Geyik Testi'nde. Yeni Opel Insignia'yla neredeyse ayni hiz. Karoseri yerden 202 mm yuksekte olan bir SUV arac icin inanilmaz bir basari.

Geyik Testi'nde aracin 4WD olmasinin onemi var mi, 4WD o hizlarda ve manevralarda devreye girer mi, bilemiyorum.

Ayni Ispanyol kanalinin Renault Talisman uzerinde yaptigi Geyik Testi'nde arac 78 km/h'yi gormus. VW Tiguan Mk III'un gerisinde kalmis. Benzer sekilde, BMW 320d Gran Turismo 2016 da ancak78 km/h'ye cikabilmis.

Ayni test VW B8 Sedan kasa ile yapmis olmalarini isterdim. Sonuclar VW Arteon'dan daha iyi cikabilirdi.
...
VW B8 Passat'in piyasaya cikisi Kasim-Aralik 2014. YT'de bu kasanin Geyik Testi diye arattigimizda, ust siralarda tek bir video cikiyor. Test sanirim Finlandiya'da gerceklestirilmis. Onda da cikilan en ust hiz belirtilmemis.


https://www.youtube.com/watch?v=yZSOBMMkZkg

Yaklasik 3 yil daha yeni bir tasarim olan OPEL INSIGNIA II'nin VW PASSAT B8'den daha iyi yol tutusu basarimi gosterdigini kabul etmek lazim. Iki yil sonra cikacak olan B9 kasada VW bakalim bu eksigini telafi edebilecek mi, gorecegiz.

km77 Ispanyol kanalini forumda tanittiginiz icin tesekkurler, Alper Bey. -- LP

yasin3866
08 10 2017, 18:18
Her zaman dediğim gibi. Test mest hikaye. İzlemedim bile. Ne zaman ki opel insignia en full versiyonu , superbden net 20-25 bin TL ucuz olur. O zaman döner acaba deriz. İsterse 1000km hızda virajı alsın. Paramıza düşman değiliz. Bayiden çıkarken 30-40 bin silecek zenginlikte değiliz

Alper134
08 10 2017, 20:31
Her zaman dediğim gibi. Test mest hikaye. İzlemedim bile. Ne zaman ki opel insignia en full versiyonu , superbden net 20-25 bin TL ucuz olur. O zaman döner acaba deriz. İsterse 1000km hızda virajı alsın. Paramıza düşman değiliz. Bayiden çıkarken 30-40 bin silecek zenginlikte değiliz

Cahilmisin kardeşim sen yıl olmuş 2017 değer kaybeden arabamı kaldı.. Ne sanıyorsunuz yani vw külçe altın diğerleri çöpe atılan paramı.. Ayrıca insignia superbden 20 bin tl,passattan 40 bin tl daha ucuz. Ha sen videoyu izlemeyip şu yukarıda yazdıklarınla şu mesajı veriyorsun zaten " sahip olduğum aracın sürüş zevki,kalitesi benim için önemli değil ben gerekirse 40 bin tl fazla vereyim 3 ayda sıra bekleyeyim vw çoh eyi agaa"

Tamam eyvallah :kahkaha

Alper134
12 10 2017, 21:23
Neredesiniz aracının süper yol tuttuğunu iddia eden passatcı arkadaşlar konuya bekleniyorsunuz :kahkaha

Arguss
12 10 2017, 22:59
İnsignia ne araba ama ya, arabadaki yol tutuş m2, mercedes amg gt-c de bile yok.


https://www.youtube.com/watch?v=96zG-eszJaM


https://www.youtube.com/watch?v=8B5MDI-tGFY

Lagrange Pasha
13 10 2017, 11:29
2017 model OPEL Insignia Grand Sport ne ki, Arguss Bey. Karoser yuksekligi yerden 202 mm olan VW Tiguan Mk III bile BMW Copue M2 ve Mercedes-AMG GT C Roadster'i patatese cevirmis km77'nin geyik testinde. Insan hakikaten hayret ediyor.

VW, SUV teknolojisinde cigir acmis demekki. Tiguan Mk III'te MQB sasesi degil de, Alman Leopard II tanklarinin sasesi kullaniliyor demekki, geyik testinde BMW ve MB roadsterlari tokatladigina gore.

Benim nazarimda VW kendisini affettirdi, siz ne derseniz deyin.

km77 Ispanyol kanali sanirim Katalonyali, Ispanyol merkezi hukumete karsi baskaldirmis. Geyik testleri de geyik otesi olsa gerek.
---

Buyrun size, Auto-Motor-und-Sport dergisinin 2017 Mayis tarihli VW Arteon 2.0 TSI 4MOTION ve 2017 Haziran tarihli Opel Insignia Grand Sport 2.0 DI Turbo 4x4 Business Innovation SLALOM testleri.

Auto-Motor-und-Sport dergisini, Auto-BILD ile sakin karistirmayin. Farkli holdinglere ait farkli yayinevleri bunlar. Auto-BILD, BILD gazetesini de yayinlayan Axel Springer Verlag'a ait. Merkezi Hamburg'ta. Auto Motor und Sport ise Motor Presse'ye ait. Merkezi Stuttgart'ta.

Auto BILD icin VW'nin kulu kolesi suclamasi her zaman yapilir. Ama Auto Motor und Sport icin kimse boyle bir iddiada bulunmaz.

Buraya kadar olan bilgiler, Alman otomobil ve motor sporlari basinini bilmeyenler icin ufak bir "executive summary" idi. Devam edelim Auto Motor und Sport'un SLALOM test sonuclarina.
---

Bu VW Arteon'un (4MOTION 2.0 TSI) slalom ve fren mesafesi test sonuclari. Ekran goruntusunu koyuyorum, bu ipligi (konuyu) okuyanlari derginin sitesinde hesap acip da login olmaktan kurtarmak icin. Dilegen derginin orijinal sayfasina (http://www.auto-motor-und-sport.de/einzeltests/vw-arteon-2-0-tsi-im-test-12201838.html/technische-daten/) girip de bakabilir.

http://passatturkiye.com/attachment.php?attachmentid=25757&stc=1

Bu da Opel Insignia Grand Sport 2.0 DI Turbo 4x4 Business Innovation'in slalom ve fren mesafesi test sonuclari. Ayni sekilde ekran goruntusu ekliyorum. Orijinal Auto Motor und Sport sayfasini gormek isteyenler bu linke tiklayabilir (http://www.auto-motor-und-sport.de/einzeltests/opel-insignia-grand-sport-2-0-di-turbo-4x-4-einzeltest-mittelklasse-limousine-12191026.html/technische-daten/).

http://passatturkiye.com/attachment.php?attachmentid=25758&stc=1

FAZIT/SONUÇ: Fren testinde Opel Insignia Grand Sport bir miktar daha iyi VW Arteon'dan. Ama konu surus dinamigi oldugunda Arteon'un ciddi oranda gerisinde kaliyor.
...

Isteyen istedigi teste inanmakta ozgur elbette. Kimseyi herhangi bir testin sonucuna inandirmak gibi bir kaygim veya motivasyonum yok.

Ben Auto-Motor-und-Sport testlerini Almanya ve Turkiye baskilarindan 11 yildir takip ediyorum. Subat veya Mart 2008 Turkiye sayisindaki Ford Mondeo - VW Passat karsilastirma testini okuduktan sonra Ford Mondeo'dan tamamen vazgecip VW macerama baslamistim. Yakinda 10 sene olacak.

Auto Motor und Sport'un bendeki inandiriciligi ve ciddiyeti, km77 sitesiyle mukayese dahi edilemez. Dolayisiyla benim icin konu kapanmistir. YT'de km77 sitesini takibi birakiyorum. --- LP

Alper134
13 10 2017, 20:10
2017 model OPEL Insignia Grand Sport ne ki, Arguss Bey. Karoser yuksekligi yerden 202 mm olan VW Tiguan Mk III bile BMW Copue M2 ve Mercedes-AMG GT C Roadster'i patatese cevirmis km77'nin geyik testinde. Insan hakikaten hayret ediyor.

VW, SUV teknolojisinde cigir acmis demekki. Tiguan Mk III'te MQB sasesi degil de, Alman Leopard II tanklarinin sasesi kullaniliyor demekki, geyik testinde BMW ve MB roadsterlari tokatladigina gore.

Benim nazarimda VW kendisini affettirdi, siz ne derseniz deyin.

km77 Ispanyol kanali sanirim Katalonyali, Ispanyol merkezi hukumete karsi baskaldirmis. Geyik testleri de geyik otesi olsa gerek.
---

Buyrun size, Auto-Motor-und-Sport dergisinin 2017 Mayis tarihli VW Arteon 2.0 TSI 4MOTION ve 2017 Haziran tarihli Opel Insignia Grand Sport 2.0 DI Turbo 4x4 Business Innovation SLALOM testleri.

Auto-Motor-und-Sport dergisini, Auto-BILD ile sakin karistirmayin. Farkli holdinglere ait farkli yayinevleri bunlar. Auto-BILD, BILD gazetesini de yayinlayan Axel Springer Verlag'a ait. Merkezi Hamburg'ta. Auto Motor und Sport ise Motor Presse'ye ait. Merkezi Stuttgart'ta.

Auto BILD icin VW'nin kulu kolesi suclamasi her zaman yapilir. Ama Auto Motor und Sport icin kimse boyle bir iddiada bulunmaz.

Buraya kadar olan bilgiler, Alman otomobil ve motor sporlari basinini bilmeyenler icin ufak bir "executive summary" idi. Devam edelim Auto Motor und Sport'un SLALOM test sonuclarina.
---

Bu VW Arteon'un (4MOTION 2.0 TSI) slalom ve fren mesafesi test sonuclari. Ekran goruntusunu koyuyorum, bu ipligi (konuyu) okuyanlari derginin sitesinde hesap acip da login olmaktan kurtarmak icin. Dilegen derginin orijinal sayfasina (http://www.auto-motor-und-sport.de/einzeltests/vw-arteon-2-0-tsi-im-test-12201838.html/technische-daten/) girip de bakabilir.

http://passatturkiye.com/attachment.php?attachmentid=25757&stc=1

Bu da Opel Insignia Grand Sport 2.0 DI Turbo 4x4 Business Innovation'in slalom ve fren mesafesi test sonuclari. Ayni sekilde ekran goruntusu ekliyorum. Orijinal Auto Motor und Sport sayfasini gormek isteyenler bu linke tiklayabilir (http://www.auto-motor-und-sport.de/einzeltests/opel-insignia-grand-sport-2-0-di-turbo-4x-4-einzeltest-mittelklasse-limousine-12191026.html/technische-daten/).

http://passatturkiye.com/attachment.php?attachmentid=25758&stc=1

FAZIT/SONUÇ: Fren testinde Opel Insignia Grand Sport bir miktar daha iyi VW Arteon'dan. Ama konu surus dinamigi oldugunda Arteon'un ciddi oranda gerisinde kaliyor.
...

Isteyen istedigi teste inanmakta ozgur elbette. Kimseyi herhangi bir testin sonucuna inandirmak gibi bir kaygim veya motivasyonum yok.

Ben Auto-Motor-und-Sport testlerini Almanya ve Turkiye baskilarindan 11 yildir takip ediyorum. Subat veya Mart 2008 Turkiye sayisindaki Ford Mondeo - VW Passat karsilastirma testini okuduktan sonra Ford Mondeo'dan tamamen vazgecip VW macerama baslamistim. Yakinda 10 sene olacak.

Auto Motor und Sport'un bendeki inandiriciligi ve ciddiyeti, km77 sitesiyle mukayese dahi edilemez. Dolayisiyla benim icin konu kapanmistir. YT'de km77 sitesini takibi birakiyorum. --- LP

Ahahaha çok komiksiniz.. Ortada Video var ve videoya inanmayıp AUTO BİLD ve Auto Motor und Sport gibi fanatik ALMAN dergilerinin bir ALMAN otomobilini nasıl övdüğünü anlatmışsınız burada.. Valla tebrikler sizde buna inandınız yani ha ? Kusura bakmayın ama sizin gibileri ben tankın egzozuna t-shirt tıkayıp tankı durdurduğuna inanlarla bir görüyorum :kahkaha

İnsignia Mondeo ve Passat ı kullanıp. Passatın bu 2 otomobilden daha iyi yol tuttuğunu iddia eden adam benim gözümde arabadan hiçbir şekilde anlamıyordur net. Mondeonun da İnsignia nın da sürüş özellikleri,amortisör kalitesi,direksiyon hissiyatı Passattan ve Arteondan fersah fersah üstün o kadar..

Arguss
13 10 2017, 20:28
Yorumlarınızın arasında kullandığınız bazı kelimelerle çok ileri gidiyorsunuz ve bunu herkese yapıyorsunuz.

fthars7
13 10 2017, 21:02
Hakikaten ama işin suyunu çıkarıyorsunuz, genç ergenler gibi kelimeler yorumlar...

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Alper134
13 10 2017, 21:38
Yorumlarınızın arasında kullandığınız bazı kelimelerle çok ileri gidiyorsunuz ve bunu herkese yapıyorsunuz.

Mesela ???

Hasan6154
13 10 2017, 21:53
Arkadaşlar 2 paralık dünyada , elin gavurunun üretip bizimkilerin de araç fiyatı kadar vergi geçirdiği araçlar için bağrışmaya tartışmaya gerek yok. Her kez imkanı elverdiği seviyede araca biner onunla yetinip mutlu olmaya çalışır.

Hangisinin hangisinden üstün olduğunu birbirinize kabullendirmeye uğramaya ne gerek var.

London
13 10 2017, 22:50
Yorumlarınızın arasında kullandığınız bazı kelimelerle çok ileri gidiyorsunuz ve bunu herkese yapıyorsunuz.
Emre arkadasimiza katiliyorum.
Sadece bu konuda degil forumun genelinde kullanmis oldugumuz dile bence dikkat etmeliyiz.Hoslanmadigimiz bir durumda neden karsi tarafi zedeleyici veya kisisel mesajlar yaziliyor anlam vermis degilim.
Ornek vereyim.Audi sport net var.Bu forumada uyeyim ve kesinlikle igneleyici bir soz goremessiniz.Herkes saygi ve sevgi cercevesinde goruslerini dile getirip tartisiyor.
Sonucta aksamlari foruma girip biraz keyifli zaman gecirmek ister insan.Kotu bir soz ile karsilasmak degil.
Bazen yazilan mesajlari gorunce girmek istemiyorum foruma ama cokta guzel paylasimlar oluyor.Bu yuzden boyle bir guzel forumun degerlerinden bence odun vermeyelim.

Herkese iyi forumlar
Saygilar

zinarturgut21
14 10 2017, 15:29
2 yıl önce Ford Focus test edip sürüş dinamikleri sebebi ile satın aldım. Zira kriterim yol tutuş ve sessizlikti. Parasına göre de fazlası ile keyif aldım. Hayatımda 2 yıl kesintisiz kullandığım tek araç oldu. 1 çocuğum varken araç fazlası ile yetiyordu. Mesela siz istediğiniz kadar diretin 2013 model 5.20d aracım Focus kadar sessiz değildi bana göre. Yol sesini içeri fazla alıyordu. Bu benim kendi değerlendirmem.

Sonra ikinci çocuğum oldu. İç mekan ve bagaj yetmemeye başladı. Arayışa girdim. İnsignia'sından, Mondeo'suna kadar D segmenti her araca baktım. Her aracın kendisine göre + ve - si vardı (Hepsini test ettim tek tek).

Focus'um servisteyken 1 hafta Mondeo tahsis edildi bana. Mondeo'nun sürüş keyfi harikaydı ama tüketimide bir o kadar abartılıydı, kullananlar bilir şehir dışında bile kaç yaktığını. Ayrıca o cüssede bir araca göre bagaj komik derecede küçük ve kullanışsızdı.

İnsignia Grand Sport için çok ikilemde kaldım. Araç kesinlikle kötü değil. Fiyat çok cezbetti ama daha önceki Astra tecrübem ve 2013 yılında sadece bakıma ödediğim 1000 TL ücreti düşününce marka olarak kendisinden soğuduğumu gördüm. Büyük konuşmayayım ama Opel'i kapımın önüne bir daha para verip koymam (Yine kendi bakış açım)

Passat B8 baktım. Tam olarak ihtiyacımın bu olduğunu gördüm. (Kesinlikle VW fanı değilim, hatta Ford fanı olduğumu söyleyebilirim). Geniş bagaj hacmi, geniş yaşam alanı olarak karar kıldım. Fakat bu sefer bayilerde araç olmadığından ve bayilerin yine bizi adam yerine koyup geri dönüş yapmamalarından detaylı araştırarak B7 kasa Passat aldım. Çokta iyi yaptığımı düşünüyorum ve çokta memnunum.

Şimdi ne alakası var diyeceksiniz.

Arkadaş! kim hangi arabayı kullanıyorsa o araç en iyisidir, çünkü O'na aittir. Hiç kimsenin aracı benim B7 Passat'ımdan daha güzel değil bana göre.

Opel alan arkadaşımıza tabi ki de hayırlı olsun demek düşer, araçla ilgili görüş belirtti, bizde aydınlandık. Kimsenin kimseyi ikna etmesine gerek yok bence.

Keyifli forumlar...

Copcu
14 10 2017, 15:54
2 yıl önce Ford Focus test edip sürüş dinamikleri sebebi ile satın aldım. Zira kriterim yol tutuş ve sessizlikti. Parasına göre de fazlası ile keyif aldım. Hayatımda 2 yıl kesintisiz kullandığım tek araç oldu. 1 çocuğum varken araç fazlası ile yetiyordu. Mesela siz istediğiniz kadar diretin 2013 model 5.20d aracım Focus kadar sessiz değildi bana göre. Yol sesini içeri fazla alıyordu. Bu benim kendi değerlendirmem.

Sonra ikinci çocuğum oldu. İç mekan ve bagaj yetmemeye başladı. Arayışa girdim. İnsignia'sından, Mondeo'suna kadar D segmenti her araca baktım. Her aracın kendisine göre + ve - si vardı (Hepsini test ettim tek tek).

Focus'um servisteyken 1 hafta Mondeo tahsis edildi bana. Mondeo'nun sürüş keyfi harikaydı ama tüketimide bir o kadar abartılıydı, kullananlar bilir şehir dışında bile kaç yaktığını. Ayrıca o cüssede bir araca göre bagaj komik derecede küçük ve kullanışsızdı.

İnsignia Grand Sport için çok ikilemde kaldım. Araç kesinlikle kötü değil. Fiyat çok cezbetti ama daha önceki Astra tecrübem ve 2013 yılında sadece bakıma ödediğim 1000 TL ücreti düşününce marka olarak kendisinden soğuduğumu gördüm. Büyük konuşmayayım ama Opel'i kapımın önüne bir daha para verip koymam (Yine kendi bakış açım)

Passat B8 baktım. Tam olarak ihtiyacımın bu olduğunu gördüm. (Kesinlikle VW fanı değilim, hatta Ford fanı olduğumu söyleyebilirim). Geniş bagaj hacmi, geniş yaşam alanı olarak karar kıldım. Fakat bu sefer bayilerde araç olmadığından ve bayilerin yine bizi adam yerine koyup geri dönüş yapmamalarından detaylı araştırarak B7 kasa Passat aldım. Çokta iyi yaptığımı düşünüyorum ve çokta memnunum.

Şimdi ne alakası var diyeceksiniz.

Arkadaş! kim hangi arabayı kullanıyorsa o araç en iyisidir, çünkü O'na aittir. Hiç kimsenin aracı benim B7 Passat'ımdan daha güzel değil bana göre.

Opel alan arkadaşımıza tabi ki de hayırlı olsun demek düşer, araçla ilgili görüş belirtti, bizde aydınlandık. Kimsenin kimseyi ikna etmesine gerek yok bence.

Keyifli forumlar...Ne insignia ne passat çocuklu aileler için en ideali, Bir sonraki aracım inşallah https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171014/c8ccc39fe2f9dc5ff6967be300c86da8.jpg

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

zinarturgut21
14 10 2017, 20:56
Ne insignia ne passat çocuklu aileler için en ideali, Bir sonraki aracım inşallah https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171014/c8ccc39fe2f9dc5ff6967be300c86da8.jpg

F3111 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayirlisiyla insallah. Bende cok istedim ama hanim sevmiyor bu tarz araclari.

brb89
15 10 2017, 10:58
Bizim sirkette 3 arkadasta cmax var 2012 2013 modellerinden aracin en kotu dezavantaji kesinlikle bagaji cok kucuk dis gorunusu her ne kadar buyuk olsada bence o araca yakismayan kucuklukte bagaji var

rehber öğretmen
26 11 2017, 09:59
Dün iki günlük bir kocaeli- Antalya yolculuğundan döndüm. Firma aracımız kalmadığı için insignia grandsportt kiraladım hemde uzun yolda aracı görmek istedim. Araç en dolu model, artı head up, navigasyon paketli, flexi ride şaseli idi. Genelde 130-150 bandında gittim, ara ara 180 lere çıktım. Bir şey fark ettim araç çok rüzgar ve yol sesi alıyordu. Passat onun yanında bildiğin uçakmış hemde comfort bizdeki araçlar. Birde kırmızı ışıkta durduğumda araç bmc kamyon gibi titriyordu. Acayip bir vibrasyon var motorda, rölanti deyken. Daha önceki kullanımımda arkadan kayma yapmıştı. Bu sefer daha stabildi. Sanırım o zaman biraz lastik kaynaklıymış Bu araçta kış lastikleri vardı.