PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trendline ilk tercihiniz olmasın



tcebeci
07 09 2017, 21:36
Yeni araç alacaklar başlığı altında bu konuyu açma ihtiyacı duydum. 2 aydır kullanmakta olduğum B8 trendline aracın ergonomi olarak ön koltukların kötü, arka koltuklarında berbat olduğunu belirtmek zorunda hissettim. Trendlinecılar kızmasın, comfortline ve highline dan şaşmayın arkadaşlar. Bundan önce kullandığım B7 trendline koltuklarının daha iyi olduğunu belirteyim. Özellikle kendisinde veya eşinde bel rahatsızlığı olan varsa, ön koltuklar ağrı sebebi arka koltuklar işkence sebebi oluyor. Kol dayamayı koymayıp zaten ip ucunu vermiş. Ön koltukarın bel desteği çok zayıf, arka koltuklar gereğinden fazla dik pozisyonda, aynı şekilde onlarında bel desteği az. Ön ve arkanın vücudu kavrama destekleri ve şekli çok zayıf. Tavsiyem bunu gözardı etmemeniz, üç beş daha bulun comfortline alın. Koltuk ergonomisinin bu kadar önemli olacağı hiç aklıma gelmemişti.
En azından almadan önce uzun süreli trendline denemesi yapın ne demek istediğimi anlıcaksınız.
Bel rahatsızlığı olup "aman be sende" diyen yanılır, bu kadar net yazıyorum. Hiç kimse alınmasın ama trendline çıplak..
Ekleme: Arkadaşlar passatta koltuk değişimi yapılır mı? Çıkma yada sıfır bulma imkanımız olur mu? Maliyeti bu değişime değer mi? Görüşlerinizi yazarsanız sevinirim.
Suni yada gerçek deri döşemeler var. Alman yada İtalyan. Bu işlemi yaptırsak ergonomiyi düzeltir mi?

TRGT
07 09 2017, 22:00
TRENDLİNE koltuk dışında nasıl özellik olarak tatmin ediyormu?
Bu arada bizim komşu benim B7 higline bindi arabaya bayıldı acaba b8 higline binse ne olacak :)

tcebeci
07 09 2017, 22:08
Hız sabitleyici ve cam tavan eklenmiş olmasınında etkisiyle inanılmaz keyifli bir araç. B7 den çok daha keyifli. İki ayda 8000 km yaptım :) . Koltuklar dışında en rahatsız edici kısmı 16 inç mat renkli jantlar , birazda fren tozuyla kirlendi mi keyif için kaldırıma sürt, o derece soğutur kendinden, B8 koltuk ve jantları takas yapabilirim düşünen varsa :) , son kısım şakaydı.
3-4 bin liraya deri kaplama yapan yerler buldum, kaplatabilirim büyük ihtimalle.

ibrahimcn
08 09 2017, 10:22
Kapora verip beklemeyi sevmeyen biri olarak otoparkta ne varsa manuel onu alırım tüm araçlarımda bu şekilde oldu hepside trendline koltullarını bende sevmiyorum ama bana göre koltuğa bakılıp karar verecek olsam comfortline da almam direkt highline :)

Murattat
08 09 2017, 10:49
Bende de Trend var. Koltuk konusuna kesinlikle KATILIYORUM hocam. ARacımda hız sabitleyicisi , yorgunluk tespit sistemi var ( yorgunluk tespiti saçma geldi ,gereksiz ) yani güvenlik olarak da güzel. Jantlarımı çok seviyorum ama keşke 1 inch daha büyük olsa 17 çok daha fazla güzel gösterebilirdi.

Ancak kesinlikle KOL dayaması neden yok ? Bagaja açılan ara kısım neden yok ? B7 aracım da vardı oysaki

eren1977
08 09 2017, 11:18
Trendline'de koltuk ergonomisi dışında kumaşı da çok kalitesiz. Alt donanımlısı olsa da o kumaş Passat'a yakışmıyor.

tcebeci
08 09 2017, 13:33
Bende de Trend var. Koltuk konusuna kesinlikle KATILIYORUM hocam. ARacımda hız sabitleyicisi , yorgunluk tespit sistemi var ( yorgunluk tespiti saçma geldi ,gereksiz ) yani güvenlik olarak da güzel. Jantlarımı çok seviyorum ama keşke 1 inch daha büyük olsa 17 çok daha fazla güzel gösterebilirdi.

Ancak kesinlikle KOL dayaması neden yok ? Bagaja açılan ara kısım neden yok ? B7 aracım da vardı oysakiKol dayama olmaması arka tarafı berbat etmiş. Yakınlarım B7 den bildikleri için kol dayamayı kesinlikle çok arıyorlar.

ozan35
08 09 2017, 16:17
Tcebeci hocam aracı aldım, hiç pişman değilim müthiş gerçekten..Ama...... Yorumları okuyunca o kadar değil derdim fakat çukur yollardan geçince cam tavandan gelen gıcırtı canımı biraz sıkıyor doğrusu..

tcebeci
08 09 2017, 16:29
Ozan hocam hayırlı uğurlu olsun. Cam tavan konusuna çok takılma, bozuk yolda maalesef ille tıkırtı oluyor. B8 in kronik sıkıntısı. Araç çapraz salınıma girince tıkırtı gerçekten yüksek. Kaymak asfaltta bu sorun olmadığı müddetçe ben kurcalatmıycam şahsen. Özellikle arka koltuk ergonomisinden hiç memnun değilim. Fakat bu fiyata bu kadar demek ki. Bir arkadaş yeni Audi A5 aldığını yazmıştı. Sessizlik, trim sesi ve konfor yönünden çok memnun olduğunu söylüyordu. Gel gelelim aracın fiyatı 350 bin TL imiş (3,5 Adet trenline fiyatı).
Ozan Hocam senin araç higline, bir ara arka koltukları deneyebilir misin? Trenline arka koltuklarında oturduğunuz zaman çok dik bir pozisyonda olduğu için rahatsız ediyor. Seninkinde nasıl bilgilendirirseniz sevinirim.

ozan35
08 09 2017, 16:35
Tamam hocam dikkatlice bakıp yazarım yorumumu

tcebeci
08 09 2017, 16:48
Tamam hocam dikkatlice bakıp yazarım yorumumuÇok teşekkür ederim ilgin için. Eğer çok ciddi ergonomi farkı varsa ki tahminim vardır, eğer imkan olursa highline koltukla bile değiştirebilirim.

FTL
08 09 2017, 19:05
Bukadar trim , cam tavan ve muhtelif yerlerden gelen sesler ile bir takım donanımsal sorunları dert etmesem kesinlikle Trendline tercih etmezdim, koltuk konforundan, lastik ve janta, multimedyadan dış görünüşe...üst paketler Gwrçekten fark ettiriyor.Ancak tonla para ödeyip uğraştığım problemlerle karşılaşmak çok daha can sıkardı. Ben Passat düşmanı değilim aracımı sevmeye çalışıyorum;) ancak kesinlikle üst paketler için konuşuyorum fazla para ödemeye değmez.

tcebeci
08 09 2017, 19:45
Comfortline fiyat/performans ürünü benim şahsi görüşüm.

yenisekiz
09 09 2017, 09:46
Daha önceki başlıklar da yazdım/ yazdık arkadaşlarla. Passat kesinlikle ama kesinlikle comfort seviyesinde binilecek bir araba. Koltuklar rezil derecede kalitesiz.
Uzun ve detaylı incelememde söylemiştim: b7 trendin kantları comfrot higlhline dan çok farklı değilken b8 trend ile high jantlar Yanyana geldiğinde durum çok tuhaf oluyor.

ozan35
09 09 2017, 19:55
tcebeci hocam arka koltuklara oturdum, biraz kişisel bir görüş ama ben koltuk açısı ve konforu konusunda pek bir sıkıntı bulmadım.... Kumaşı falan farklı olabilir ama trendline yada highlne arasında koltuğun dik olması konusunda bir fark olacağını sanmıyorum... Ama dediğim gibi tamamen kişisel bir düşünce bu ....belki benim arabaya binsen aynı şikayetin devam edecek ...

Cam tavan özellikle çukurlu kasisli yollardan geçince tıkırtı geliyor.... Bu acaba her cam tavanlı araçta mevcut mu ? yoksa ben de şanssız olanlardan mıyım onu merak ediyorum... Duymamaya çalışıyorum ama biraz takıntıya dönüştürmekten korkuyorum ben

tcebeci
09 09 2017, 23:28
tcebeci hocam arka koltuklara oturdum, biraz kişisel bir görüş ama ben koltuk açısı ve konforu konusunda pek bir sıkıntı bulmadım.... Kumaşı falan farklı olabilir ama trendline yada highlne arasında koltuğun dik olması konusunda bir fark olacağını sanmıyorum... Ama dediğim gibi tamamen kişisel bir düşünce bu ....belki benim arabaya binsen aynı şikayetin devam edecek ...

Cam tavan özellikle çukurlu kasisli yollardan geçince tıkırtı geliyor.... Bu acaba her cam tavanlı araçta mevcut mu ? yoksa ben de şanssız olanlardan mıyım onu merak ediyorum... Duymamaya çalışıyorum ama biraz takıntıya dönüştürmekten korkuyorum beninceleme için çok teşekkür ederim, dediğiniz gibi koltuk dikliği aynı demekki. Kumaş , sünger dolgusu , destekler falan farklı olabilir belki. Tüm bu etkenler kol dayamanın olmayışıyla beraber konforu düşürüyor. Normal bir insanı bu haliyle rahatsız etmeyen koltuk yapısı, bel rahatsızlığı ve kiloları fazla olan kişiyi çok rahatsız ediyor.
Ozan Hocam, tavan tıkırttıları tüm B8 lerde var. Tavan kullanıldıkça tıkırtılarda artıyor. Şahsen ben bozuk yol ve kasislerde oluşan bu tıkırtıları problem olarak görmüyorum. Bence sizde kaymak asfaltta sorun oluşturmadığı müddetçe takmayın derim. Tüm B8 lerde olması insana " demekki bunun teknolojisi bu algısı oluşturuyor. Bu ses için garantiden parça değişimi yapıldığını ve sorunun giderildiğini okumuştum. Bu değişimin olduğu arkadaş Bu konuda ilerleyen zamanlarda bilgilendirme yapmadı. İsterseniz sizde bir müddet kullanıp bu konuda garantiden bu değişimi isteyin.