PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2016 B8 Passat İle 15 Ay



yenisekiz
01 08 2017, 22:31
Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle siteye daha önce “siyahveon” adlı kullanıcı olarak kayıtlı olduğumu ancak şifre, kullanıcı adı vs. problemleri nedeniyle yeni bir isimle devam ettiğimi belirtmek isterim. Yani beni tanıyanlar için “siyahveon” um

Size, 18 aydır kullanmakta olduğum Passat aracımın tüm yönleriyle ele alınmış bir değerlendirmesini yapacağım.
Bu değerlendirmeyi özellikle yeni araç alan, alacak olan, passat kullanıp da “bu durumu yaşayan sadece ben miyim” diye soranlara bir rehber olsun diye yazacağım. Normalde yazar çizerim ama bir araba için böyle bir yazı yazacağım aklıma gelmezdi. Buna en büyük sebep passatturkiye.com kullanıcılılarının mütevazilik ve yardımseverlik duygularının ön planda olmasıdır gerçekten.

Başlamadan önce şunları da söyleyeyim: Bu değerlendirme başka sınıftan bir araç ile yapılan kıyaslama değildir kesinlikle. B6, B7, B8 serilerinin birini ya da tümünü kullanan birinin anlayabileceği bir değerlendirmedir. Kendim bu üç seriyi de kullandım ve yapacağım yorumlar özellikle B7 ve ardından gelerek beklentileri biraz daha yükselten B8 için olacaktır.

Son olarak bir mekanikkolik olmamakla beraber bu forumda benden katbekat bilgisi olan arkadaşlarım var. Benvkullanımına hakim olduğum konularda kendi görüşlerimi naçizane yazmaya çalışacağım.

2016 B8 TSİ 125 PS Manuel Passat Trendline. 40.000 KM

Evet, B8 Passat dış görünüş olarak gerçekten estetik bir görünüm yakaladı ve çok kısa sürede B7 nin yüzünü eskitti diyebilirim. Burada dikkatimi çeken olay, B7 trend – highline arasındaki fark çok göze batmazken, B8 trend- highline arasındaki fark daha çok göze batıyor. Özellikle b7 jantların benzerliği ve b8 jantların farklılığı.
B8 iç hacim, dingil mesafesi gibi durumlar nedeniyle kasa olarak biraz büyüdü ve şekil olarak daha dikdörtgenik bir tasarıma dönüştü. Aracın dingil mesafesinin uzaması viraj hakimiyetini arttırırken, ön kapının camıyla beraber büyümesi ve aracın ağırlık olarak hafiflemesi sonucu, kapı hızlı kapatıldığında basınç artıyor bu da kapının hızlı çarpmasına yol açıyor. B7 ile B8 kapılarının kapanma kıvamını yakalayan varsa bana söylesin. Ben o hissi alamadım.
İç mekanda göğüs panelinde can sıkıcı bir şey yok. Aksine B7 ye göre çok estetik bir görüntü var. Ancak özellikle tendline koltuk kılıfları böyle bir araba için rezalet düzeyde kalitesiz. Sırf bu yüzden bile fazla kredi çekip comfort alası geliyor insanın.

Yeri gelmişken Trend, Comfort, Highline ?

Çoğu passat kullanıcısı bütçesini jetta dan zorlayıp passat a geçtiği için genellikle passat trendline da karar kılıyor doğal olarak. Ama sanırım yine çoğu passat kullanıcısı da benim gibi trend aldıktan sonra, keşke biraz daha zorlasaydım da bu keyfi comfort ta yaşasaydım diyor J trend passatınıza hzı sabitleyiciyi sonradan takmak istemiyorsanız J ve bir passat a zevk alarak binecekseniz kesinlikle bu comfort paket olmalı asgari bir şekilde. Highline da tercih bütçe meselesi zaten.

Manuel-DSG

Bütçeniz varsa kesinlikle otomatik vitese binmelisiniz zaten. Kaldı mı Allah aşkına yok ben manuel seviyorum da, yok dsg bozuluyor da falan filan. Ama trend otomatik mi, comfort manuel mi derseniz ben yine comfort manuel den yana seçim yapın derim.

Benzin - Dizel

B8 passat lara lpg takılıyor mu, pahalıya mı takılıyor, takabilen usta mı yok memlekette bilmiyorum. Ama yine de malum siteye girdiğimizde lpg li b8 passat bulamıyorum. Neyse bu başka bir mesele.
Benzin mi dizel mi sorusunda elbette dizeldir cevap ancak b8 passat için bunu ne tam olrak savunabiliyorum ne de reddebiliyorum. Çünkü 120 sabit hız ile oto yolda klima açık 65 lt ile 1200 km yol alıyorum. Şehir içi de agresif olmayan bir kullanımla 950- 1000 km menzil alıyorum. Yorum sizin. Eğer ben 15 ayda 40 bin km yaptım olağanüstü kullanımdan dolyaı J bilsem dizeli her türlü alırdım. Ama ben yılda 5 10 bin km yaparım 3 5 yıl sonra da satarım derseniz bilin ki dizelle işiniz yok sizin.

Performans

Euro 6 tsi motor gerçekten çok başka bir motor. Atiklik ve kalkış noktasında gerçekten tatmin edici bir motor. Ancak bu tüm yönleriyle başarlı bir passat koymuyor ortaya bana göre.
Değerlendirmemin en önemli kısmı burası arkdaşlar. Bu kısımda bana katılanların sayısını gerçekten merak ediyorum.
B7 B8 göre daha ağır ve Euro 5 motor ile ve şehir içinde B8 e göre yanılmıyorsam ortalma 2. Lt fark atıyor. Bu şu demek oluyor. B7 de ayak ucuyla bile gaza bastığınızda koca kasa zorlanmadan kalkıyor. Ancak B8 de kasa ortalama 100-150 kg hafiflemiş ve yakıt tasarrufu olsun diye motor çok az yakıtla nerdeyse yakın ağırlıktaki bir kasayı kaldırmaya çalışıyor. Buradaki detay şu: B8 de ayakucu gazıyla aracı kaldırmaya çalıştığınızda araç zorlanıyor ve gaz istiyor. Yani b7 yi örneğin 7 lt tüketim ile kaldırıyorsak B8 de bu tüketim tasarruf nedeniyle 5 lt ye düşüyor. Bu da aracın rahat bir şekilde hareket etmesine imkan sağlamıyor. Bu durumda tasarruflu Euro 6 motorlu B8 i kaldırmak için 7 lt tüketimle kaldırmaya çalıştığımızda ise araç B7 ye göre bariz bir şekilde bağırıyor.

Motor Sesi

Konu konuyu açıyor diyerek devam ediyorum. Motor sesi dedik evet. Motor sesi yukarıda da belirttiğim gibi şehir içinde de dışında da b7 ye göre bariz bir şekilde hissediliyor ve rahatsız ediyor.
Bunun en önemli sebebi tasarruf mantığından dolayı küçülen motor gücü ve zorlanması nedeniyle doğal olarak çıkan ses. Diğer sebebi de vw yaşadığı emisyon skandalı nedeniyle maliyeti düşürücü politikalar sonucunda ortaya çıkan malzeme kalitesizliği. Buna b7 kapı içindeki lastikler ile b8 kapı içi lastikleri kıyaslayarak bariz şekilde görürsünüz.
B7 de vınnnn diye gelen motor sesi B8 de düdüklü tencere sesine yakındır J

Yol Tutuş

120 yi geçmezseniz son model hiçbir arabada ne savrulma ne ses duymazsınız. Bu hızların üstünde b7 de 180 ile giderken yakaladığınız akustiği üzülerek söylüyorum b8 de 150 de bile bulamayabilirsiniz. Aynı şekilde yol tutuşta da. Hafifleyen b8 in sert süspansiyonları ve uzayan dingil mesafesi 120 ve altı hızlarda virajda size kesinlikle güven verir ama düz yolda 150 den sonra aynı güveni alamayabilirsiniz. Hele hava hafif rüzgarlıysa daha da keyfinizi kaçabilir.

Sonuç

Clio, dacia, suzuki, hyundai (binenlere bir şey dememekle beraber bu araçların piyasa algısına istinaden) vb. markaların en alt paket arabaları bile 70 80 bin civarındayken passat a bu parayı vermişim yanlış mı ettim diyeceksiniz haklısınız. Keşke bu kadar uçuk olmasaydı araba fiyatları ama sonradan satış ve arabanın her şeye rağmen verdiği estetik denge bağlamında maalesef vw güçlü bir seçenek olarak duruyor.
Bu araba hangi koşullarda alınır bunca eleştirime rağmen:
Ben zaten 120 130 u geçmem diyorsan,
Aynı paraya başka modelin hissiyatsız arabası yerine passat heybetim olsun diyorsan,
Kafam bozulduğunda 170 180 çekerim on dakika da kulağımı kapatır, müziğimi açarım diyorsan,
Arabam garajda dursun ben ona o bana baksın diyorsan,
Alırım binerim 2 yıl sonra da zarar etmeden satarım diyorsan,
İçine bindiğimde tavan kafamdan, ön koltuk dizimden çok uzakta olsun diyorsan,
Bagajıma tüm tatilim sığabilsin diyorsan,
Passat passattır ne yapsak da candır diyorsan al bin kardeşim.

Benim Passat Sonucum:

40.000 km bindim benzin ışığından başka ışık yandırmadı bana. Yakıt göstergesinde bir sıkıntı var ama onu da ne servis ne de başkası çözebiliyor.
Eğer çok uzun vadeli bir passat alacak olsaydım ve şimdiki tecrübem ve param olsaydı J:
Süratten hevesini almış biri olarak ( rüzgar sesi ve motor sesi bu durumda canımı sıkmayacağı için) kesinlikle comfort, dsg bir passat alırdım ne olursa olsun.

veysel arda
01 08 2017, 23:12
Eline sağlık, bir solukta sıkılmadan okudum.

dali
01 08 2017, 23:24
detaylı ve güzeş yorum trendline kullancısı olarak ilgiyle okudum. aynı düşünce bendede var. comfortttan ziyade dsg ve cam tavan olaymış başka bir şey istemzdim herhalde. diyeceğim ama insanoğlu nankör oluyor iki sene önce bu arabayı alırken nasıl da heyecanlıydım. ama olsun dedğiniz gibi reno hyundai fiyatlarını gördükten sonra arabamı daha çok seviyorum.

Sakinsakin
01 08 2017, 23:26
Öncelikle güzel düşünceyle güzel bir mesaj yazmışsınız teşekkür ederiz. Comfort konusunda çok haklisiniz. Ses konusunda aşırı hassas olduğunuzu düşünüyorum. Ben b8 ile b7yi kiyaslamam dahi. B7 ile jettayi vw arac binmeyen ve ilgi duymayan herkes karıştırır. Bence Passat b8 ile kendini bulmustur. Ben ilk etapta para biriktirirken yani bundan üç sene önce jetta için biriktiriyordum ancak passatin b8i çıkınca beni jettadan vazgeçirdi. Biriktirdim gittim arkadaşa eşe dosta borclandim Şu an b8im var Allah herkese de versin daha guzelini versin. b7de de şehir ici sehir dışı cok binmisligim vardir. Her seyiyle b8de passat kendini bulmuştur. Bugün on beş gün olmasina rağmen iki yüz bin nüfuslu bir ilde bir tane bile arteon satilmamissa bunun en büyük sebebi insanların bu piyasada b8in maddi manevi duruşunu aşırı derecede benimsemiş olmasıdır. Ve adı gecen b8 passata ayni ilde 2015 yılında arac gelmeden on sekiz tane sipariş verilmiştir. Ben her arkadaşıma kendime istediğimi onlara da isteyerek diyorum ki kredi çekmeyin asla ve asla, para biriktirin borc alın yakınlardan ve alın bir passat b8. pişman olmayacaksiniz. Comfort olursa daha sevinirim almayi düşünenlerle. Highline daha süper tabii.. Allah herkese hayırlısıyla kredisiz faizsiz daha güzelini versin inşallah

Sakinsakin
01 08 2017, 23:32
Aynen birader. O fiyatlari görünce insan şükrediyor arabasina ben üç sene aradim üç sene her arabayi tek tek not aldim b8 b8 dir vesselam

Metucu19
01 08 2017, 23:41
Ben aracimi 14 haziranda aldim..su anda 3bin kmde..almadan önce test etmedigim araba kalmadi..toyota honda 3008 cmax....hicbiri içime sinmedi..butcemin bi tık üzerine çıkıp 120bine tsi dsg comfortline aldim..şuan fiyat 142 oldu..her hafta zam geliyor..fiyatları düşününce iyi ki almışım diyorum..ancak bazı konularda bu araba daha iyi olmaliydi...benim gördüğüm eksiklikler şöyle. .1.motorun üzeri bomboş..bi kapak vs hicbisey yok..motorun uzerinde bir vw ya da tsi bile yazmiyor...2..forumlardan okudugum rahatsız edici sesler bnm araçtan da geliyor..yani her an dsg felan arizalanacak diye korkuyorum bazen...3..uzun yolda ses yalıtımı daha iyi olmaliydi. .4..yakıtı fena değil...3000km nin ortalaması 6 litre..çok iyi değer. .5..ön kapilar icin sadece bir kademe yapmislar.birden cok aciliyor...6..hacim olarak cok iyi..7..hiz sabitleme cok iyi calisiyor..8..süspansiyon cok srt..resmen takır tukur ses geliyo sehir içinde. .dsg evet konforlu. .ancak internette yüzlerce kullanici var 40binde 50binde şanzıman değişti diyen...bu resmen tüyler ürpertici bişey. ..Sonuç olarak şunu söylüyorum. ..Keske Almanların tasarimlari ve japon araçların sorunsuzlugu bir araya gelse de..biz de aldığımız arabayi en az on yıl rahatça kullansak..

REC
02 08 2017, 00:21
17 aydır aynı aracı kullanan biri olarak keyifle okudum.

Katılmadığım birkaç nokta var ama en önemlisi olarak gördüğüm ''yol tutuş'' noktasına değinmek isterim.

Çok üst hızlarda, DÜZ YOLDA araç anlık gezinmeler ile karşılaşıyor ve bu durum sürücüde nispeten güvensizlik hissi oluşturuyor. Ama bu durum yol tutuşun kötü olması olarak algılanmamalı çünkü araç çizgisinden çıkmıyor. Bir de bu durum ile alakalı olarak direksiyonda rüzgarın giriş-çıkışına (aerodinamiğe) bağlı anlık, hissiz geri bildirimler alıyorsunuz ve bu durum sürücüyü rahatsız ediyor.

Oysa yol tutuş biraz daha derin bir konu. Örneğin biraz önce düzlükte 200+ km/h ile giderken sizi tedirgin eden araç, karşılaştığınız ilk virajda size yol tutuşunun üstünlüğü ile ilgili sinyalleri hemen veriyor.

Ardından bir sonraki viraja biraz daha hızlı girip bunu daha iyi anlıyorsunuz. Sonraki virajlarda düşük vites+yüksek devir ile girdiğinizde araca muazzam derecede hakim olduğunuzu gördüğüzde olay gerçekten keyfe dönüşüyor.

Hızlı girdiğiniz bir virajda korkup virajın ortasında frene basmak yerine düşük vites+yüksek devir ile hızlanarak virajı geçtiğinizde anlıyorsunuz yani meseleyi.

En can alıcı mevzuyu ise bir deneme yapıp aracın çizgisini bozmak için direksiyona kontrollü kontralar verdiğinizde anlıyorsunuz... HEr seferinde araç ısrarla çizgisini buluyor.

Velhasıl; Malzeme kalitesi, işçilik, yüksek hızlarda anlık gezinmeler vb. hataları sonuna kadar tamam ama yol tutuş konusu, VW'in bu araç üzerinde taviz vermediği ender noktalardan biridir bana göre.

Keyifli sürüşler.

yenisekiz
02 08 2017, 10:31
Yorumlarınız icin teşekkür ederim. Katkı sunmaya devam dileğiyle :)

tcebeci
02 08 2017, 12:19
Yazıyı okudum çok beğendim. Ufak bir ekleme yapmak isterim. Yol tutuşu etkileyen çok önemli faktörler lastik ve jant. B7 ve B8 kasa olmak kaydıyla 5 değişik marka lastik kullanan biri olarak şunu söyleyebilirim. Yumuşak karakterli lastikler arabaya konfor ve sessiz hale getirirken, sert olanlar daha iyi viraj hakimiyeti sağlıyor. Yumuşak lastiklerde aracın önü kendini viraja doğru atmaya çalışıyor ve ESP çok daha düşük süratlerde devreye giriyor. Bir sonraki lastik seçimim Continental Contact olacak. Belki jantları da 16 dan 17 yada 18 inç e çıkarırım. Araba cüsseli olunca 16 olanlar biraz minik kaldı.

alibagci1985
02 08 2017, 12:46
bir b8 kullanıcısı olarak rahatsız eden durumlar
1--- kapının 1. kademesi cok az açılıyor inip binilemez başka kademesi yok direk sonuna kadar açılıyor onun için park ederken kenarlarda bayağı mesafe bırakmak zorunda kalıyorum. özellikle yokuş aşağı kapı açılırsa vay halime arabadan inerken kapıyı tutmak zorunda kalıyorum. ayrıca sert kapanıyor kapılar. EN NEFRET ETTİĞİM ÖZELLİK BUUUUU.
2--- cam tavandan cıtırdılar geliyor bazen.
3--- sag ön yolcu koltuğunda biri oturmuyorsa kafalaığından tırıltılı ses geliyor.
4--- yol bilgisayarında yakıt hesaplama değerleri kendi kendine resetliyor yakıt aldıktan sonra gidilen mesafe sürekli değişiyor.

tcebeci
02 08 2017, 12:57
bir b8 kullanıcısı olarak rahatsız eden durumlar
1--- kapının 1. kademesi cok az açılıyor inip binilemez başka kademesi yok direk sonuna kadar açılıyor onun için park ederken kenarlarda bayağı mesafe bırakmak zorunda kalıyorum. özellikle yokuş aşağı kapı açılırsa vay halime arabadan inerken kapıyı tutmak zorunda kalıyorum. ayrıca sert kapanıyor kapılar. EN NEFRET ETTİĞİM ÖZELLİK BUUUUU.
2--- cam tavandan cıtırdılar geliyor bazen.
3--- sag ön yolcu koltuğunda biri oturmuyorsa kafalaığından tırıltılı ses geliyor.
4--- yol bilgisayarında yakıt hesaplama değerleri kendi kendine resetliyor yakıt aldıktan sonra gidilen mesafe sürekli değişiyor.3. yazdığınız bende yok ama bir tanede ben ekleyeyim. Gösterge panelinin solundaki alüminyum görünümlü plastik güneşli havalarda sol dikiz aynasının görüntüsünü dehşet kapatıyor. Kaza bile yaptırır. Hatta bunun için siyah folyo sipariş ettim. Becerebilirsem burayı kaplıycam.

Metucu19
02 08 2017, 13:01
Peki arkadaşlar..sizin arabada sinyal verip de direksiyonu cevirdiginiz zaman çıtır çıtır ses geliyor mu...yol bilgisayari yakit hesaplamasi da kendi kendine resetliyor maalesef...

yenisekiz
02 08 2017, 17:03
bir b8 kullanıcısı olarak rahatsız eden durumlar
1--- kapının 1. kademesi cok az açılıyor inip binilemez başka kademesi yok direk sonuna kadar açılıyor onun için park ederken kenarlarda bayağı mesafe bırakmak zorunda kalıyorum. özellikle yokuş aşağı kapı açılırsa vay halime arabadan inerken kapıyı tutmak zorunda kalıyorum. ayrıca sert kapanıyor kapılar. EN NEFRET ETTİĞİM ÖZELLİK BUUUUU.
2--- cam tavandan cıtırdılar geliyor bazen.
3--- sag ön yolcu koltuğunda biri oturmuyorsa kafalaığından tırıltılı ses geliyor.
4--- yol bilgisayarında yakıt hesaplama değerleri kendi kendine resetliyor yakıt aldıktan sonra gidilen mesafe sürekli değişiyor.

1 ve 4 maddeler passat standart donanımı :) maalsef doğru bunlar

ardaviraf
04 08 2017, 12:20
Gayet detaylıve analitik bir değerlendirme olmuş.
2011 model B6 kasa DSG TSI 122 bg stock ve 65.000 km de bir kullanıcıolarak bende bazı değerlendirmelerde bulunayım:

---Yakıt konusundaki son deneyimim söyle; Bilenlerbilir, İstanbul Kartal dan Esenyurt a 1. köprü den gece yolculuğu... ZamanRamazan bayramı 2. günü. Köprü trafiği berbat diğer yerler genellikle açık.yaklaşık 73 km yol, toplam süre 4 saat 17 dakika... dile kolay 4 saat.. bunun 3saati çamlıca rampasını 3 metrede bir dur kalk yaparak geçirdim. Öyle birtrafik vardı ki arabadaki bebekler ağlamaya başladı, çocukları yollara indiripgezdirdiler.. ORTALAMA yakıt 8,3 litre..
bu değer 1,5 tonluk araba için çok iyi bana göre. Bunu nasıl başardığımısöyleyim: Vites manuelde sürekli. sadece ayağımı gazdan çekip hiç gaz vermedim.araba rampa yukarı devri kendisi ayarlıyor. B8 deki kalkışta gaz verme olayınısöylemeniz açıkçası beni tedirgin etti biraz...
--Yol tutuş konusundaki değerlendirmelerim: yer e5Beylikdüzü Tüyap yanyol dan Beykent alt yoluna kıvrılan viraj.. viyadüktenkelebek kıvrılan yokuş aşağı yol...hız 50 km iken arka taraf hareketleniyor tekkişi ile... haramidere- tem bağlantı yolu hız 140, yokuş yukarı araba ipgibi gidiyor. Direksiyonu neredeyse tutmama gerek yok.. tüm d sınıfı arabalardaönler mc pherson arkalar bağımsız düzeneğe sahip olduğundan arabaların fiziksellimitleri aşağı yukarı aynıdır. Lastikler en büyük belirleyicidir. Yan rüzgarlartüm arabaları etkilerler ve istemsiz şerit içinde gezinmeler olabilir. O yüzdenbenim passat rüzgarlı ve yüksek hızlarda yolda geziyor diye tasalanmayınızdediğim gibi o rüzgarla 4 teker üzerinde giden Mercedes s serisi deetkileniyor. Tıpkı koskoca uçakların havada ve inerken etkilendikleri gibi..Gemilerin etkilendikleri gibi... B8 in arka tarafı B6 ve B7 ye göre dahahareketli olduğundan iyi yol tuttuğu düşünülüyor. Ama kayma esnasında sürücününhızlı dönmesi için ne yapması gerektiği çok önemli.. arabayı yoldan daçıkarabilir.. B6 nın uzun virajlarda yığıldığı hissi daha çok koltukdesteklerinin yetersiz olması ve lastik hava basınçlarının 32 nin altındaolması nedeniyle oluşmakta.. Yani o kadar da kötü değil aslında...
-- Sessizlikle ilgili izlenimlerim: iyi asfaltta 80-120arasında kapı gözlerindeki kolonyanın lıkırdamalarını duyabiliyorum. Tissotmarka eta mekanizmalı kol saatimin saniye seslerini 100 km ye kadar hızda yoldaelimi enseme götürdüğümde vs. duyabiliyorum. Ama yol bozuk olduğunda içeridekiuğultu rahatsız ediyor... b8 deki yol lastik sesi hakkında gözlemlerinizi merakediyorum. Dış ortamda rüzgar yoksa 120 km ye kadar rüzgar sesi almıyorum.

--ayrıca :
-virajlarda bazen yüksek hızlarda dönerken çapraz salınımları önlemekiçin sol arka tekerin hava basıncını 34 diğerini 32 yapıyorum. tek kişi ikenönemli derecede faydasını gördüm.
- ses sistemi araba 2 kişi ve daha kalabalıkken çok daha kaliteli halegeliyor. mekanı daha iyi dolduruyor.
-- arabayı ilk çalıştırdığımda hırıltılı titreşimli ve rahatsız edicibir ses geliyor. (zincir sesini kast etmiyorum.)Bunu engellemek için 10 saniyesonra stop edip ikinci kez çalıştırıyorum. Araba direk 6-700 devre düşüyor.gayet stressiz çalışıyor. Bunun neden olduğunu çözemedim..
-- bu sene servise götüremedim elf marka yağ koydum. Rolanti devrisanki bir nebze düştü gibi. Rolantide 0,5 yakıtları görüyorum çoğu zamangöstergede..
-- dsg şanzımanın vites değiştirmeleri kadar yokuş aşağı frenlemeesnasında vites düşürmelerini çok beğeniyorum. Fren balatalarını daha azyıprattığı gibi güvenlik açısından da çok önemli..
-- arkadan gelen süspansiyon sesleri 20 km altında gelmiyor. hızlanıncaonlar da coşmaya başlıyor..
Passatınön kapı cam kalınlığı ile arka kapı cam kalınlığı farklı. Ön camlar epeycekalın.. B8 ler de durum nasıl ?


biraz fazlaca ayrıntılı oldu..Aklıma gelenleri paylaşayım dedim. Bu arada B6 yı övmek derdinde değilim.Selamlar...

yenisekiz
10 08 2017, 00:50
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170809/1948e0bcb41c9e424e54b14508b0898f.jpg

Aynı anda tek karede :)
Bir taraftan herkes biniyorsa vardır bi bildiği...
Bir taraftan da herkes biniyorsa :)
hangisi bilemiyorum :)

ibrahimcn
10 08 2017, 01:34
https://youtu.be/zMnmihYMLwQ
Birde yeni hondalar gibi sorunumuz olsaydı

bostanoguz
10 08 2017, 01:53
B8 kullanıcısı olarak tek şikayetimiz süspansiyon sertliği. Şehir içinde, özellikle yol hafif yamalı ise baş ağrıyor. 19" jantların da payı var şüphesiz, fakat bu kadar da olmamalı dedirtiyor insana.
Ne olursa olsun, :vw

ardaviraf
12 08 2017, 16:58
Bozuk yolda baş ağrısı yapan durum süspansiyon sertliğinden ziyade yol sesidir. Bu durumun sert ve belki de sesli çalışan süspansiyonla birlikte tahammül sınırlarını zorlaması garibime gitti. Çünkü B8 in lastik çapları B6 ya göre çok büyüdü. B8 sabit 100 km hızla giderken lastikleri saniyede 2 tam tur yaparken B6/7 nin lastikleri 2,5 tur dönecektir. Daha çok dönmeden kaynaklanan sürtünme sesinin frekansı desibeli daha fazla olacağından B8 lerin aynı hızla içeri daha az yol sesi alması gerekiyor. (Rakamları örnek olarak verdim. ölçüm yapmadım.) Bu durumda yeni nesil passat'ların kalite algısının sorgulanmasına neden oluyor. Hafifleyen kasa ağırlığının nereden kaynaklandığını düşündürüyor. Jant faktörünün ses frekansı ürettiğine emin değilim...

Diğer yandan B6 kasa arabamdaki ön kapı camları standart arka kapı camlarına göre daha kalın. Güncel kasa da durum nasıl ? belki rüzgar sesinin kaynağı hakkında yardımcı olur...

ccanatakn
12 08 2017, 19:32
Gayet detaylıve analitik bir değerlendirme olmuş.
2011 model B6 kasa DSG TSI 122 bg stock ve 65.000 km de bir kullanıcıolarak bende bazı değerlendirmelerde bulunayım:

---Yakıt konusundaki son deneyimim söyle; Bilenlerbilir, İstanbul Kartal dan Esenyurt a 1. köprü den gece yolculuğu... ZamanRamazan bayramı 2. günü. Köprü trafiği berbat diğer yerler genellikle açık.yaklaşık 73 km yol, toplam süre 4 saat 17 dakika... dile kolay 4 saat.. bunun 3saati çamlıca rampasını 3 metrede bir dur kalk yaparak geçirdim. Öyle birtrafik vardı ki arabadaki bebekler ağlamaya başladı, çocukları yollara indiripgezdirdiler.. ORTALAMA yakıt 8,3 litre..
bu değer 1,5 tonluk araba için çok iyi bana göre. Bunu nasıl başardığımısöyleyim: Vites manuelde sürekli. sadece ayağımı gazdan çekip hiç gaz vermedim.araba rampa yukarı devri kendisi ayarlıyor. B8 deki kalkışta gaz verme olayınısöylemeniz açıkçası beni tedirgin etti biraz...
--Yol tutuş konusundaki değerlendirmelerim: yer e5Beylikdüzü Tüyap yanyol dan Beykent alt yoluna kıvrılan viraj.. viyadüktenkelebek kıvrılan yokuş aşağı yol...hız 50 km iken arka taraf hareketleniyor tekkişi ile... haramidere- tem bağlantı yolu hız 140, yokuş yukarı araba ipgibi gidiyor. Direksiyonu neredeyse tutmama gerek yok.. tüm d sınıfı arabalardaönler mc pherson arkalar bağımsız düzeneğe sahip olduğundan arabaların fiziksellimitleri aşağı yukarı aynıdır. Lastikler en büyük belirleyicidir. Yan rüzgarlartüm arabaları etkilerler ve istemsiz şerit içinde gezinmeler olabilir. O yüzdenbenim passat rüzgarlı ve yüksek hızlarda yolda geziyor diye tasalanmayınızdediğim gibi o rüzgarla 4 teker üzerinde giden Mercedes s serisi deetkileniyor. Tıpkı koskoca uçakların havada ve inerken etkilendikleri gibi..Gemilerin etkilendikleri gibi... B8 in arka tarafı B6 ve B7 ye göre dahahareketli olduğundan iyi yol tuttuğu düşünülüyor. Ama kayma esnasında sürücününhızlı dönmesi için ne yapması gerektiği çok önemli.. arabayı yoldan daçıkarabilir.. B6 nın uzun virajlarda yığıldığı hissi daha çok koltukdesteklerinin yetersiz olması ve lastik hava basınçlarının 32 nin altındaolması nedeniyle oluşmakta.. Yani o kadar da kötü değil aslında...
-- Sessizlikle ilgili izlenimlerim: iyi asfaltta 80-120arasında kapı gözlerindeki kolonyanın lıkırdamalarını duyabiliyorum. Tissotmarka eta mekanizmalı kol saatimin saniye seslerini 100 km ye kadar hızda yoldaelimi enseme götürdüğümde vs. duyabiliyorum. Ama yol bozuk olduğunda içeridekiuğultu rahatsız ediyor... b8 deki yol lastik sesi hakkında gözlemlerinizi merakediyorum. Dış ortamda rüzgar yoksa 120 km ye kadar rüzgar sesi almıyorum.

--ayrıca :
-virajlarda bazen yüksek hızlarda dönerken çapraz salınımları önlemekiçin sol arka tekerin hava basıncını 34 diğerini 32 yapıyorum. tek kişi ikenönemli derecede faydasını gördüm.
- ses sistemi araba 2 kişi ve daha kalabalıkken çok daha kaliteli halegeliyor. mekanı daha iyi dolduruyor.
-- arabayı ilk çalıştırdığımda hırıltılı titreşimli ve rahatsız edicibir ses geliyor. (zincir sesini kast etmiyorum.)Bunu engellemek için 10 saniyesonra stop edip ikinci kez çalıştırıyorum. Araba direk 6-700 devre düşüyor.gayet stressiz çalışıyor. Bunun neden olduğunu çözemedim..
-- bu sene servise götüremedim elf marka yağ koydum. Rolanti devrisanki bir nebze düştü gibi. Rolantide 0,5 yakıtları görüyorum çoğu zamangöstergede..
-- dsg şanzımanın vites değiştirmeleri kadar yokuş aşağı frenlemeesnasında vites düşürmelerini çok beğeniyorum. Fren balatalarını daha azyıprattığı gibi güvenlik açısından da çok önemli..
-- arkadan gelen süspansiyon sesleri 20 km altında gelmiyor. hızlanıncaonlar da coşmaya başlıyor..
Passatınön kapı cam kalınlığı ile arka kapı cam kalınlığı farklı. Ön camlar epeycekalın.. B8 ler de durum nasıl ?


biraz fazlaca ayrıntılı oldu..Aklıma gelenleri paylaşayım dedim. Bu arada B6 yı övmek derdinde değilim.Selamlar...



Merhabalar,öncelikle hayırlı olsun diyeyim gözlemleriniz güzel sonuçlardan bahsediyor genel olarak memnuniyetiniz söz konusu fakat yanlış anlamadıysam arka tekerlerinize farklı basınçlarda hava bastığınızı anladım bu durum hem can hem mal güvenliğiniz açısından tehlike oluşturmakta teknik olarak karoserin dengesini tamamen yere basan lastiklerden başladığını unutmayalım.Yaptığınız etüt size dengeli geliyor olabilir ama olası bi aksi durumda dengelemeniz baya zorlaşacaktır yüke binen tarafla boşta kalan taraf arasında ki denge orantısı farklı olduğundan dolayı bu tür eğlencelere eğiliminiz varsa spor yay veya imkan varsa coil amartisör sistemleriyle ilgili geliştirmeler yapabilirsiniz. Tekeriniz düz bassın kazasız belasız :melek

tcebeci
12 08 2017, 21:48
B8 kullanıcısı olarak tek şikayetimiz süspansiyon sertliği. Şehir içinde, özellikle yol hafif yamalı ise baş ağrıyor. 19" jantların da payı var şüphesiz, fakat bu kadar da olmamalı dedirtiyor insana.
Ne olursa olsun, :vwDunlop 16 inç B7 ve Falken 16 inç B8 i kıyaslayacak olursam; B8 daha konforlu. Bence lastik yanak yüksekliği ( küçük jantların yüksek yanağa izin vermesi) süspansiyonu baya yumuşatıyor. Artı aynı ebatlarda yumuşak lastik yine konforda etkili. Sonuç olarak küçük jant ve yumuşak lastik ikilisinin B8 i yaylı beşik yaptığını söyleyebilirim. B7 deki kasislerden geçerken arka tarafın zıplama hissi B8 de yok.
B8 de gözlemlediğim olumsuzluklardan birisi ön camları tam açtığınızda hava akımı rüzgar dalgalanması yapıyor. Bilirsiniz bu arka camları açtığımızda yapar, kulak uğuldatan ses gelir. Belki de bu aerodinamik sebeple 110 dan sonra rüzgar gürültüsü oluşuyor.
Ekleme: 16 inç jant bu devasa arabaya hiç gitmiyor o ayrı tabi :)

tcebeci
12 08 2017, 22:02
Farklı bir konu ve soru olarak dikkat çekmesi için yeni mesaj olarak yazdım. Kapı açma düğmesine basılı tuttuğumda tüm camlar ve cam tavanın arka kısmı açılıyor. Bu 1,5 ay sonra farkettiğim bir özellik. B7 de varmıydı bilmiyorum fakat yaz aylarında arabaya binmeden önce havalandırma açısından müthiş bi şey. Arkadaşın Murat Serçe aracında sonradan takılan bi sistemdi, bize hava atardı. "Hocam senin passatta dışardan camlar açılıyor mu derdi" bende "yok açılmıyor" derdim. :)

yenisekiz
12 08 2017, 22:22
Bozuk yolda baş ağrısı yapan durum süspansiyon sertliğinden ziyade yol sesidir. Bu durumun sert ve belki de sesli çalışan süspansiyonla birlikte tahammül sınırlarını zorlaması garibime gitti. Çünkü B8 in lastik çapları B6 ya göre çok büyüdü. B8 sabit 100 km hızla giderken lastikleri saniyede 2 tam tur yaparken B6/7 nin lastikleri 2,5 tur dönecektir. Daha çok dönmeden kaynaklanan sürtünme sesinin frekansı desibeli daha fazla olacağından B8 lerin aynı hızla içeri daha az yol sesi alması gerekiyor. (Rakamları örnek olarak verdim. ölçüm yapmadım.) Bu durumda yeni nesil passat'ların kalite algısının sorgulanmasına neden oluyor. Hafifleyen kasa ağırlığının nereden kaynaklandığını düşündürüyor. Jant faktörünün ses frekansı ürettiğine emin değilim...

Diğer yandan B6 kasa arabamdaki ön kapı camları standart arka kapı camlarına göre daha kalın. Güncel kasa da durum nasıl ? belki rüzgar sesinin kaynağı hakkında yardımcı olur...


Jant büyüklüğü, küçüklüğü olaya ne kadar etki eder bilmiyorum.
"tcebeci" arkadaşımızın dediği farklı marka ve ebat lastikler olayı etkiler diye ben de düşünüyorum.

Benim bu konudaki fikrim şu:
- Malzeme kalitesizliği (kapı lastiklerine bakın 80 model reno cam lastiği ile aynı neredeyse)
- B8 in değişen diktörgenik yapısından kaynaklı ön taraf rüzgarla daha çok sürtünme yaşıyor. B7 kasanın burnu daha aşağı ve rüzgarı daha kesici bir yapıda idi. B8 ise bu rüzgarla kafa kafaya sürtünen bir yapıda. Araba sanki rüzgarı yaramayıp ya da rüzgarı güçlükle yarıyor gibi...
Şimdi sorsan vw 'e derler ki arabayı bilmem kaç mühendis tasarlıyor vs...
Ben de diyorum ki adamlar emisyon skandalından sonra bile satışların tavan yaptığı bir ortamda bu yanlışları göz önüne alır mı diye? sanmıyorum.

tcebeci
12 08 2017, 22:49
Jant büyüklüğü, küçüklüğü olaya ne kadar etki eder bilmiyorum.
"tcebeci" arkadaşımızın dediği farklı marka ve ebat lastikler olayı etkiler diye ben de düşünüyorum.

Benim bu konudaki fikrim şu:
- Malzeme kalitesizliği (kapı lastiklerine bakın 80 model reno cam lastiği ile aynı neredeyse)
- B8 in değişen diktörgenik yapısından kaynaklı ön taraf rüzgarla daha çok sürtünme yaşıyor. B7 kasanın burnu daha aşağı ve rüzgarı daha kesici bir yapıda idi. B8 ise bu rüzgarla kafa kafaya sürtünen bir yapıda. Araba sanki rüzgarı yaramayıp ya da rüzgarı güçlükle yarıyor gibi...
Şimdi sorsan vw 'e derler ki arabayı bilmem kaç mühendis tasarlıyor vs...
Ben de diyorum ki adamlar emisyon skandalından sonra bile satışların tavan yaptığı bir ortamda bu yanlışları göz önüne alır mı diye? sanmıyorum.Rüzgar konusundaki görüşlerinize kesinlikle katılıyorum. Üretime geçmeden önce prototipi kesinlikle rüzgar tüneli testlerinden geçmiştir fakat B8 in ön tarafı kesinlikle rüzgarla daha çok mücadele ediyor. Arabanı geniş alnı bunu belli ediyor zaten.

crestfallen
12 08 2017, 22:49
Bu sitede benden daha kıdemli b8 kullanıcı yok sanıyorsam varsa yazsın (08 Aralık 2014 aracımı teslim aldım) aracım comf. 1.4 tsi act (150 hp) man. opsiyonlarıyla 88 bin TL'ye almıştım şimdi aynı araba 140 bin civarında satılıyor ve şimdiye kadar 50 bin km kullandım en ufak bir sorun yaşamadım, (herhalde vw ilk serilere önem vermiş :), "arabam ağustos 2014 emden üretimi" o tarihlerde emisyon skandalı filan yoktu) şaka bir yana sonuçta verilen paraya göre d segmentinde alınabilecek en mantıklı araç, premium öncesinde son durak. Tabi son zamlarla birlikte fiyatlar uçtu hatta aracımı satmayı düşünüyordum ama dacia'lara bile 90 bin üstü rakamlar istendiğini görünce vazgeçtim (geçenlerde bir arkadaş 0 km dacia duster için benim yanımda pazarlıkla 89 bin TL ödedi) Araçla ilgili uzun bir inceleme yazısı bende yakında yazacam fakat şimdilik şunu belirteyim dizel almadığıma pişman olmadım ( genelde uzun yol ort. 4.4-4.8, şehiriçi 6-6.5, son 10 bin km ort 6.3 lt gözükmekte) herkese passatıyla mutlu ve sağlıklı günler dilerim...

yenisekiz
12 08 2017, 22:56
Bu sitede benden daha kıdemli b8 kullanıcı yok sanıyorsam varsa yazsın (08 Aralık 2014 aracımı teslim aldım) aracım comf. 1.4 tsi act (150 hp) man. opsiyonlarıyla 88 bin TL'ye almıştım şimdi aynı araba 140 bin civarında satılıyor ve şimdiye kadar 50 bin km kullandım en ufak bir sorun yaşamadım, (herhalde vw ilk serilere önem vermiş :), "arabam ağustos 2014 emden üretimi" o tarihlerde emisyon skandalı filan yoktu) şaka bir yana sonuçta verilen paraya göre d segmentinde alınabilecek en mantıklı araç, premium öncesinde son durak. Tabi son zamlarla birlikte fiyatlar uçtu hatta aracımı satmayı düşünüyordum ama dacia'lara bile 90 bin üstü rakamlar istendiğini görünce vazgeçtim (geçenlerde bir arkadaş 0 km dacia duster için benim yanımda pazarlıkla 89 bin TL ödedi) Araçla ilgili uzun bir inceleme yazısı bende yakında yazacam fakat şimdilik şunu belirteyim dizel almadığıma pişman olmadım ( genelde uzun yol ort. 4.4-4.8, şehiriçi 6-6.5, son 10 bin km ort 6.3 lt gözükmekte) herkese passatıyla mutlu ve sağlıklı günler dilerim...


Ben b8 i baska bir araca göre kıyaslamıyorum zaten. B6 , B7 ,B8 çizgisinde eleştiriyorum.

Sizin aracınızda sorun olmaması bu serinin sorunlu olmadığı ya da değindiğimiz konularda sorunlu olmadığı anlamına gelmiyor.

Keşke rüzgar konusunda sizin kadar şanslı olsaydim . Aracımı sonuna kadar kullanırdım. Manuel olsun yakıt göstergesi sıkıntı olsun hiç önemli degil. Zamanla alışıyor insan orası ayrı. Ama. B7 sessizliği b8 asla yok.

Keyifli kazasız sürüşler hepimize.

tcebeci
12 08 2017, 23:01
https://youtu.be/zMnmihYMLwQ
Birde yeni hondalar gibi sorunumuz olsaydıAnlamak mümkün değil, Honda bir yandan bujisiz - patlamalı benzinli motoru icad ederken bir yandan kıytırık pres hatasına buyun eğmiş görünüyor. Boyasız göçük düzeltme ile giderilir gibi duruyor ama can sıkıcı işte. İlk parti araçların pres hatasını insanlar çekiyor. B7 de de buna benzer bir mühendislik hatası vardı. Çok küçük hata verdiği için millet uyanamadı. Hatta B8 de bunu engellemek için tedbir almışlar. Hata ne diye merak edenler için açıklayayım; ön kaput amortisörü bir müddet sonra kaputtaki temas noktasını bombeleştirmeye başlıyordu. Bu hata boyasız göçük düzeltme ışıkları altında belli olduğu için kullanıcılar açısından sorun teşkil etmedi. B8 de bu kısımdaki sacı kaput sacından ayırmışlar. B8 i olanlar kaputu açıp görebilir.

crestfallen
12 08 2017, 23:02
Ben b8 i baska bir araca göre kıyaslamıyorum zaten. B6 , B7 ,B8 çizgisinde eleştiriyorum.

Sizin aracınızda sorun olmaması bu serinin sorunlu olmadığı ya da değindiğimiz konularda sorunlu olmadığı anlamına gelmiyor.

Keşke rüzgar konusunda sizin kadar şanslı olsaydim . Aracımı sonuna kadar kullanırdım. Manuel olsun yakıt göstergesi sıkıntı olsun hiç önemli degil. Zamanla alışıyor insan orası ayrı. Ama. B7 sessizliği b8 asla yok.

Keyifli kazasız sürüşler hepimize.

Bende zaten sorunsuz demedim, maliyet kaygıları nedeniyle her çıkan yeni model bir önceki modeli aratır hale geliyor, hatta üretim serilerinde bile fark olabiliyor bu beyaz eşya, elektronik cihazlar, mobilyalar, binalar vs. hayatımızda yer alan bütün alanlarda böyle sürüp gidiyor... Sonuçta satın alınan metadan beklentinin seviyesini iyi belirlemek lazım ve fayda maliyet oranına göre kendimize en uygun olanı seçip mutlu olmak en güzeli bence...

tcebeci
12 08 2017, 23:10
Bu sitede benden daha kıdemli b8 kullanıcı yok sanıyorsam varsa yazsın (08 Aralık 2014 aracımı teslim aldım) aracım comf. 1.4 tsi act (150 hp) man. opsiyonlarıyla 88 bin TL'ye almıştım şimdi aynı araba 140 bin civarında satılıyor ve şimdiye kadar 50 bin km kullandım en ufak bir sorun yaşamadım, (herhalde vw ilk serilere önem vermiş :), "arabam ağustos 2014 emden üretimi" o tarihlerde emisyon skandalı filan yoktu) şaka bir yana sonuçta verilen paraya göre d segmentinde alınabilecek en mantıklı araç, premium öncesinde son durak. Tabi son zamlarla birlikte fiyatlar uçtu hatta aracımı satmayı düşünüyordum ama dacia'lara bile 90 bin üstü rakamlar istendiğini görünce vazgeçtim (geçenlerde bir arkadaş 0 km dacia duster için benim yanımda pazarlıkla 89 bin TL ödedi) Araçla ilgili uzun bir inceleme yazısı bende yakında yazacam fakat şimdilik şunu belirteyim dizel almadığıma pişman olmadım ( genelde uzun yol ort. 4.4-4.8, şehiriçi 6-6.5, son 10 bin km ort 6.3 lt gözükmekte) herkese passatıyla mutlu ve sağlıklı günler dilerim...Ben şahsen alacak olsam yine B8 alırım, bunda hiçbir sorun yok. Yazılanlar aracı kötülemek için olduğu tarzında yanlış anlaşılmasın. Hatta yeni araç alacak arkadaşlara da tavsiyem kesinlikle B8 alın olur. Fakat ufak mühendislik hatalarını gözardı etmememiz kanatindeyim. Almanyaya attığımız mailler, yazışmalar kesinlikle etkili oluyordur. Yakıt göstergesindeki sorunun farkına vardıklarına eminim, belkide çözüm bulurlar bizde bundan faydalanırız. Hiç olmadı B9 da bu hatalarla karşılaşmayız. Keyifli mutlu günler.

tcebeci
12 08 2017, 23:16
Bende zaten sorunsuz demedim, maliyet kaygıları nedeniyle her çıkan yeni model bir önceki modeli aratır hale geliyor, hatta üretim serilerinde bile fark olabiliyor bu beyaz eşya, elektronik cihazlar, mobilyalar, binalar vs. hayatımızda yer alan bütün alanlarda böyle sürüp gidiyor... Sonuçta satın alınan metadan beklentinin seviyesini iyi belirlemek lazım ve fayda maliyet oranına göre kendimize en uygun olanı seçip mutlu olmak en güzeli bence...Kesinlikle doğru. Bir arkadaşımız Audi aldığını ve çok sessiz olduğunu söyledi. B8 deki trim seslerinin olmadığından bahsetti. Herşey çok iyi güzel ama aracın fiyatı 350 bin Tl imiş. Sessizlik bu kadar pahalı olmamalı. Ben 100 bin verdim B8 e. Çok devasa fark var arada. 3,5 passat fiyatı.

ardaviraf
13 08 2017, 00:43
Ccanatakan merhaba; B6 kasa arabamdan genel olarak memnunum. Süspansiyon sistemi haleflerine göre biraz daha yumuşak olan Passatım yoldaki engebelerden geçerken arka bağımsız düzenek sayesinde salınarak ilerliyor. Yani hangi taraf alçalta veya yüksekteyse o taraf salınıyor. Araba bir bütün olarak etkilenmiyor. Uzun virajlarda hız 100-110 km'den sonra yoldaki pürüz ya da dalgalanmaların da etkisiyle bazen çapraz salınım denen olay oluşuyor. (Rüzgar ve orta yumuşaklıktaki süspansiyonlar da bunu destekliyor.) Araba çaprazlama olarak bir köşeden diğer köşeye hafifçe fakat defaten virajdan çıkana kadar esneme yapıyor. Bu durum üzerinde kendimce biraz kafa yordum. Dediğiniz gibi Arabanın aerodinamiği ön ve arkadaki lastik basınçlarının aynı olmasını öngörmüş ise de örneğin kendim arabaya binince sol taraf 95 kg kadar daha ağır oluyor. 55 yanağa sahip bir araçta bu durumun arabanın dengesini bozacağından hareketle arka sol tarafı 2 ps fazla basınçla kullandığımda arabanın daha dengeli bir seyirde ilerlediğini farkettim. Kesinlikle kimseye tavsiye niteliğinde paylaşmıyorum. Ama uygun durumda olanlar deneyebilir.

Yol sesiyle ilgili yazdıklarım aynı lastik türüyle ve jant çapından kaynaklı (yanak değişmeden) lastik büyümesinin, büyük olan lastiğin dönüş hızı yavaş olduğundan aynı arabada daha az ses oluşturacağıyla ilgiliydi. Örnek: iki tane a markasının 55 yanaklı lastiği. biri 16 inç diğeri 18 inç janta sahip. Bu durumda aynı lastik aynı oranda büyüdüğünden büyük olan lastik fiziken daha az döneceğinden daha az ses üretir.

Yenisekiz merhaba, Ucakların burnu sizce neden sivri? Ya da hızlı trenlerin ? ya da uzak mekiklerinin? Passatın dikdörtgenik yapısının yüksek hızlarda havayı yarmaya çalışmasını hisseden bir kullanıcı olarak verdiğim örneklerin cevabını bulmakta zorlanmayacağına eminim. Genel olarak tüm markaların araba burunlarının tasarımları moda uğruna, tasarım dili uğruna küt, dikdörtgen ve düz hale getirildi. Rüzgar sürtünme katsayıları egzos ölçümleri gibi bir gün skandal durumuna gelebilir. Bu durumdan etkilenip kaza yapanlar bence derhal vw ye dava açmanın yollarını araştırsınlar.
Kullandığım arabada ben bu sorunu çok az yaşıyorum. Şöyle ki; Passattürkiye'nin logosuna bile bakarsan B6 kasa yan görünümü göreceksin. Ön kaput farlara doğru eğimli, farlar mümkün olduğunca yumuşak ve oval, ön ızgara yatay, yani mümkün olduğu kadar ön taraf sivrilmiş durumda ve havayı delerek ilerliyor. Dahası arka taraf bagaj kapağı ucu sanki spoyler varmış gibi hafifçe yukarı kalkık. Yanlarda teker boşlukları düşük, niye ? daha az yan rüzgara maruz kalıyor. Tasarım sayesinde 180-190 gibi hızlarda ip gibi ve kabin uğultusu almadan ilerleyebiliyorum.

yenisekiz
13 08 2017, 01:10
Ccanatakan merhaba; B6 kasa arabamdan genel olarak memnunum. Süspansiyon sistemi haleflerine göre biraz daha yumuşak olan Passatım yoldaki engebelerden geçerken arka bağımsız düzenek sayesinde salınarak ilerliyor. Yani hangi taraf alçalta veya yüksekteyse o taraf salınıyor. Araba bir bütün olarak etkilenmiyor. Uzun virajlarda hız 100-110 km'den sonra yoldaki pürüz ya da dalgalanmaların da etkisiyle bazen çapraz salınım denen olay oluşuyor. (Rüzgar ve orta yumuşaklıktaki süspansiyonlar da bunu destekliyor.) Araba çaprazlama olarak bir köşeden diğer köşeye hafifçe fakat defaten virajdan çıkana kadar esneme yapıyor. Bu durum üzerinde kendimce biraz kafa yordum. Dediğiniz gibi Arabanın aerodinamiği ön ve arkadaki lastik basınçlarının aynı olmasını öngörmüş ise de örneğin kendim arabaya binince sol taraf 95 kg kadar daha ağır oluyor. 55 yanağa sahip bir araçta bu durumun arabanın dengesini bozacağından hareketle arka sol tarafı 2 ps fazla basınçla kullandığımda arabanın daha dengeli bir seyirde ilerlediğini farkettim. Kesinlikle kimseye tavsiye niteliğinde paylaşmıyorum. Ama uygun durumda olanlar deneyebilir.

Yol sesiyle ilgili yazdıklarım aynı lastik türüyle ve jant çapından kaynaklı (yanak değişmeden) lastik büyümesinin, büyük olan lastiğin dönüş hızı yavaş olduğundan aynı arabada daha az ses oluşturacağıyla ilgiliydi. Örnek: iki tane a markasının 55 yanaklı lastiği. biri 16 inç diğeri 18 inç janta sahip. Bu durumda aynı lastik aynı oranda büyüdüğünden büyük olan lastik fiziken daha az döneceğinden daha az ses üretir.

Yenisekiz merhaba, Ucakların burnu sizce neden sivri? Ya da hızlı trenlerin ? ya da uzak mekiklerinin? Passatın dikdörtgenik yapısının yüksek hızlarda havayı yarmaya çalışmasını hisseden bir kullanıcı olarak verdiğim örneklerin cevabını bulmakta zorlanmayacağına eminim. Genel olarak tüm markaların araba burunlarının tasarımları moda uğruna, tasarım dili uğruna küt, dikdörtgen ve düz hale getirildi. Rüzgar sürtünme katsayıları egzos ölçümleri gibi bir gün skandal durumuna gelebilir. Bu durumdan etkilenip kaza yapanlar bence derhal vw ye dava açmanın yollarını araştırsınlar.
Kullandığım arabada ben bu sorunu çok az yaşıyorum. Şöyle ki; Passattürkiye'nin logosuna bile bakarsan B6 kasa yan görünümü göreceksin. Ön kaput farlara doğru eğimli, farlar mümkün olduğunca yumuşak ve oval, ön ızgara yatay, yani mümkün olduğu kadar ön taraf sivrilmiş durumda ve havayı delerek ilerliyor. Dahası arka taraf bagaj kapağı ucu sanki spoyler varmış gibi hafifçe yukarı kalkık. Yanlarda teker boşlukları düşük, niye ? daha az yan rüzgara maruz kalıyor. Tasarım sayesinde 180-190 gibi hızlarda ip gibi ve kabin uğultusu almadan ilerleyebiliyorum.


Ardaviraf merhaba.
Bana hitaben yazdıklarında sanki gayri düşünüyormuş gibi yazmışsın ama yanlış değilsem aynı düşünüyoruz b8 in rüzgarı yaramama konusunda?

ardaviraf
13 08 2017, 01:25
evet üstad, aynı kanaatteyiz.

Tüm markaların yeni tasarım dilleriyle ilgili genel bir eleştiri yapmak istedim. VW özeline indirgememek lazım. Bu moda dedikleri çok iyi mi çok fena mı iyi düşünmeli. Yırtık pırtık bir pantolonu daha pahalıya pazarlayabiliyorlar. Araba tasarımlarını da (gösteriş açısından rüzgara maruz kalma ) günümüz tasarım diliyle bu şekilde değerlendirsek hata olmaz diye düşünüyorum.

yenisekiz
13 08 2017, 01:32
evet üstad, aynı kanaatteyiz.

Tüm markaların yeni tasarım dilleriyle ilgili genel bir eleştiri yapmak istedim. VW özeline indirgememek lazım. Bu moda dedikleri çok iyi mi çok fena mı iyi düşünmeli. Yırtık pırtık bir pantolonu daha pahalıya pazarlayabiliyorlar. Araba tasarımlarını da (gösteriş açısından rüzgara maruz kalma ) günümüz tasarım diliyle bu şekilde değerlendirsek hata olmaz diye düşünüyorum.

Buna şiddetle katılıyorum .
Adam 10 yıl b6 b7 satamayacagina göre ve farklı segmentteki büyüklü küçüklü rakip arabalari kendisini değiştirken, vw elinden gelse her yıl kasayı vs degisir. Ki degisiyor da . Örneğin Bluetooth kaç yıl önceki teknolojiyken 2014, 15 e koymuyor 16 ya koyuyor.
Bu konuda haklısınız . Daha derin bir analiz gerektiren bir detay bu.
Sonuç olarak kendi menfaatleri bizim beklentilerimizin uzerinde.
Hatta şuradan yola çıkın : servise gidiyorsunuz sürekli ikna düzeyindeler, abi tamam dogrudur vs asla demezler :)

Brn234
24 01 2018, 14:35
Eline sağlık kardeşim yararlı bir başlık..

Aziz Demir
24 01 2018, 14:56
Ben passat trendline aracimi yeni aldim neredeyse butun forumu benim aracimi ilgilendiren konularda tetkik ediyorum. Olumlu olumsuz yorumlari okuyup karsilastiriyorum. Bu arada arac alma surecimde gitmedigin bayi binmedigim arac kalmadi diyebilirim. Butceme gore soyluyorum, passattan daha kalitelisini gormedim. Bir onceki aracim toyota avensis 2011 modeldi fuldu. Cok rahatti hic bir sikinti yasatmadi bana. Km si cok yukseldigi icin sattim. Avensis kalitesinde bir arac passat. D sinifi bindiginizi hissettiriyor. Bence onemli olan bu. gerisi teferruat para varsa tabiki donanim artirilabilir. Ancak hiz sabitleyici falan tartisiyor bazi arkadaslar sis fari tartisiyor. Ne lazim ona gore almak gerekir. aydinda yasayan biri olarak hic sis farina ihtiyacim yok. Koltuklari elestirmisler, son derece kaliteli bir kumas. Rahatsiz demisler uzun yolda hic yormadi. Motor sesi biraz oter gibi cikiyor dogru. Ama iceriye degil de disaridan duyuluyor. Gozlemleri ancak deneyimler sonucu degerlendirip yazmak gerekir.

derin siyah passat b7
24 01 2018, 16:21
Dunlop 16 inç B7 ve Falken 16 inç B8 i kıyaslayacak olursam; B8 daha konforlu. Bence lastik yanak yüksekliği ( küçük jantların yüksek yanağa izin vermesi) süspansiyonu baya yumuşatıyor. Artı aynı ebatlarda yumuşak lastik yine konforda etkili. Sonuç olarak küçük jant ve yumuşak lastik ikilisinin B8 i yaylı beşik yaptığını söyleyebilirim. B7 deki kasislerden geçerken arka tarafın zıplama hissi B8 de yok.
B8 de gözlemlediğim olumsuzluklardan birisi ön camları tam açtığınızda hava akımı rüzgar dalgalanması yapıyor. Bilirsiniz bu arka camları açtığımızda yapar, kulak uğuldatan ses gelir. Belki de bu aerodinamik sebeple 110 dan sonra rüzgar gürültüsü oluşuyor.
Ekleme: 16 inç jant bu devasa arabaya hiç gitmiyor o ayrı tabi :)

Benim Allspace yazlık falken ile geldi. Lastik ölçüsü 215 65 17. Falken'i hiç bilmediğim için soruyorum. Tutuşu, sesi, yakıt tüketimi vs nasıldır? Bu konuda bilgilenirsem sevinirim.

Hasan6154
24 01 2018, 18:29
Benim Allspace yazlık falken ile geldi. Lastik ölçüsü 215 65 17. Falken'i hiç bilmediğim için soruyorum. Tutuşu, sesi, yakıt tüketimi vs nasıldır? Bu konuda bilgilenirsem sevinirim.

Falken ' in hangi deseni acaba. Türkiye ' de bu ebatta Falken marka yazlık lastik satılmıyor şu anda.

Falken ' in kendi sitesinde bile bu ebatta lastik yok.

Belki bu ebat yeni çıkmıştır, sitelerine bu ebatı henüz eklememişlerdir onu bilemem.


https://www.falkenlastik.com.tr/



215 / 65 R17 ebatında Falken lastik olarak 2 desen görünüyor.

Biri (Türkiye de şuan satışta olan ) kışlık lastik : EuroWinter HS01 deseni

Diğeri ( Türkiye de satışta olmayan ) 4 mevsim lastik : Euroall Seanson AS200 deseni


Ama VW , Tiguan Allspace ' de lastik konusunda kaliteyi iyice düşürmüş.


Falken Lastik ( hangi deseni / modeli olursa olsun ) 2 sene kauçuk ömrü olan lastik markasıdır. Belki 2 sene bile tahammül gösteremezsiniz.

yenisekiz
04 07 2018, 13:03
Arkadaşlar merhaba. Öncelikle bu başlığa yazmamın sebebi kendi problemlerimi burada toplamaktan kaynaklıdır.
Şu yakıt göstergesi meselesini çözen var mı?
benim araçtaki problem yaz aylarında yani klimayı devreye koyduğum zaman dilimlerinde hala varlığını koruyor.
Problem şu :
klima açıldıktan sonra değişen dijital yakıt göstergesi yakıt az kaldığında 50 70 km arası erişim mesafesi gösteriyor. Sonrada doğal olarak yakıt kalmadığından araç stop ediyor. Geçen yıl servise götürdüğümde aracı burada bırakalım bir açıp inceleyelim falan söylediler ben kabul etmedim. Demekki bu kronik bir sorun muş ve her yaz döneminde tekrar edecek. Konuyla ilgili nasıl bir yol izleyebilirim yardım ederseniz sevinirim. Teşekkürleri

Murattat
04 07 2018, 13:57
Her şeye katılıyorum , beni en çok ama enn çok üzen nokta Arabamın koltuk kılıflarının kalitesizliği. Gerçekten de 10 bin lik araba koltuğu gibi adi ve dandik bir kumaşı var.

klimandjaro
05 07 2018, 15:15
herkese merhaba;
2016 Eylül ayından beri 1,5 yılı aşkınıdır 1.4 TSİ Manuel Trendline Passat B8 kullanıyorum.şehirler arası yolda 100 km’de 4.2-4.3 litre seviyelerine kadar yakıt tüketimine inebildim. tabi bunu 90-100 km/s sürat ve sakin kullanımla elde ettim. böyle bir benzinli d sınıf araç için güzel değerler. şehir içi tüketimi ise haliyle yüksek. benzinli ve 125 beygir olması sayesinde her türlü yokuşta ve düz yolda basınca fişekliyor. yakıt tüketimine dikkat etmeden kullandığımda ise şehirler arası 5-5.5 arası seyrederken karma ise 6.2-6.3'lere kadar çıkıyor.

daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama en büyük sıkıntısı arka yolcu koltuklarının çok çukur olması. ben şahsen yükseltme amaçlı birer minder koyuyorum arka koltuklara. sanırım yeni araçlarda arka koltuk durumları bu şekilde. çok gömülü bir koltuk kısmı var.

bu araçla ilgili üzücü olayım ise şu; sağ tarafta ön çamurluktan arka çamurluğa kadar zaman zaman derinleşen bir hediye çiziğim mevcut, 2.elde etkisi konusunda çok canım sıkkın denebilir..

Lagrange Pasha
06 07 2018, 01:39
https://eksisozluk.com/entry/78717703 (https://eksisozluk.com/entry/78717703)

Kendi kendinden intihal olmus biraz Kenyali Kardes. :kahkaha:p:mor

Neyse gule gule kullan. Sabirli bir insan olmalisin, 100 km'de 4,2-4,3 l/100 km yakaladigina gore. Yalniz o sarfiyat bence hafif yokus asagi iniste gorebilecegin bir sarfiyat olur ancak. Mesela Manisa Rampasindan Bornova'ya veya Adnan Menderes'ten Aydin Ovasina inerken. ;)

125 beygir fi$ekliyor demi$sin. 150 beygire Elon Musk'in SpaceX roketi dersin muhtemelen.

Bu arada daha iki yasini doldurmamis aracini cizen Vizigot soyu vandallarin elleri kirilsin. Servet dusmani Ostrogot artigi vandallar... Memleket bunlarla kayniyor artik.
--- LP






herkese merhaba;
2016 Eylül ayından beri 1,5 yılı aşkınıdır 1.4 TSİ Manuel Trendline Passat B8 kullanıyorum.şehirler arası yolda 100 km’de 4.2-4.3 litre seviyelerine kadar yakıt tüketimine inebildim. tabi bunu 90-100 km/s sürat ve sakin kullanımla elde ettim. böyle bir benzinli d sınıf araç için güzel değerler. şehir içi tüketimi ise haliyle yüksek. benzinli ve 125 beygir olması sayesinde her türlü yokuşta ve düz yolda basınca fişekliyor. yakıt tüketimine dikkat etmeden kullandığımda ise şehirler arası 5-5.5 arası seyrederken karma ise 6.2-6.3'lere kadar çıkıyor.

daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama en büyük sıkıntısı arka yolcu koltuklarının çok çukur olması. ben şahsen yükseltme amaçlı birer minder koyuyorum arka koltuklara. sanırım yeni araçlarda arka koltuk durumları bu şekilde. çok gömülü bir koltuk kısmı var.

bu araçla ilgili üzücü olayım ise şu; sağ tarafta ön çamurluktan arka çamurluğa kadar zaman zaman derinleşen bir hediye çiziğim mevcut, 2.elde etkisi konusunda çok canım sıkkın denebilir..

tarikkomurcuu
07 07 2018, 17:43
hocam yalnış anlamayın da, 125lik tsi nasıl fişekliyor? Ben kullanınca gaza bastığımda sanki geri gidiyormuş gibi oluyordu?


herkese merhaba;
2016 Eylül ayından beri 1,5 yılı aşkınıdır 1.4 TSİ Manuel Trendline Passat B8 kullanıyorum.şehirler arası yolda 100 km’de 4.2-4.3 litre seviyelerine kadar yakıt tüketimine inebildim. tabi bunu 90-100 km/s sürat ve sakin kullanımla elde ettim. böyle bir benzinli d sınıf araç için güzel değerler. şehir içi tüketimi ise haliyle yüksek. benzinli ve 125 beygir olması sayesinde her türlü yokuşta ve düz yolda basınca fişekliyor. yakıt tüketimine dikkat etmeden kullandığımda ise şehirler arası 5-5.5 arası seyrederken karma ise 6.2-6.3'lere kadar çıkıyor.

daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama en büyük sıkıntısı arka yolcu koltuklarının çok çukur olması. ben şahsen yükseltme amaçlı birer minder koyuyorum arka koltuklara. sanırım yeni araçlarda arka koltuk durumları bu şekilde. çok gömülü bir koltuk kısmı var.

bu araçla ilgili üzücü olayım ise şu; sağ tarafta ön çamurluktan arka çamurluğa kadar zaman zaman derinleşen bir hediye çiziğim mevcut, 2.elde etkisi konusunda çok canım sıkkın denebilir..

yenisekiz
13 04 2019, 11:36
Arkadaşlar merhaba.
Sorularım farklı ve ayrıca yazacaklarım olduğundan kendi konu başlığımı kullanmak istedim affola.

Öncelikle aracımla 3. yılımı 60000 km ile doldurmuş bulunmaktayım. 15 ve 30 bakımlarını serviste 45 bakımı ise dışarıda yaptım ve 60 bakımını da dışarıda yaptırmayı düşünüyorum.

60 bin kmye gelene kadar aracımda ağır bakım diyeceğimiz hiçbir şey değişmedim. Llastikler, balata vs.

Şimdi öncelikle sizden tavsiyelerinizi bekliyorum çok da mekaniğe hakim olmayan biri olarak.

Son olarak da camlarımda su lekesi kalmış. Yıkamacılar çıkaramıyor. Ne yapmalıyım.?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi bir hafta sonu dileğiyle.

paladin42
19 04 2019, 10:45
Balatalar 60 bine kadar dayandıysa demekki daha çok uzun yolda kullanıyorsunuz aracı. Bakıma gelince bende sizinle aynı durumdayım. Bende 15 ve 30 bin bakımlarımı serviste yaptırdım. Şu an araç 35 binde. Aracım manuel olduğu için 45 bin ve sonrası bakımı iyi bir özel serviste yaptırma düşüncesindeyim. Araç manuelse yetkili servise gerçekten hiç gerek yok. Su lekesi hakkında fikrim yok. Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaklardır. Kazasız belasız ve keyifli sürüşler dilerim

hakanozgur
20 04 2019, 13:58
Arkadaşlar merhaba.
Sorularım farklı ve ayrıca yazacaklarım olduğundan kendi konu başlığımı kullanmak istedim affola.

Öncelikle aracımla 3. yılımı 60000 km ile doldurmuş bulunmaktayım. 15 ve 30 bakımlarını serviste 45 bakımı ise dışarıda yaptım ve 60 bakımını da dışarıda yaptırmayı düşünüyorum.

60 bin kmye gelene kadar aracımda ağır bakım diyeceğimiz hiçbir şey değişmedim. Llastikler, balata vs.

Şimdi öncelikle sizden tavsiyelerinizi bekliyorum çok da mekaniğe hakim olmayan biri olarak.

Son olarak da camlarımda su lekesi kalmış. Yıkamacılar çıkaramıyor. Ne yapmalıyım.?

Şimdiden çok teşekkür ederim.
İyi bir hafta sonu dileğiyle.

su lekesini çıkarmak için sirke denemelisiniz. elma ya da üzüm sirkesi belki faydası olur. üniv okurken çalıştığım yıkama dükkanında çıkmayan su lekeleri için sirke kullanırdık çıkardı. tecrübe ile sabit.

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -


herkese merhaba;
2016 Eylül ayından beri 1,5 yılı aşkınıdır 1.4 TSİ Manuel Trendline Passat B8 kullanıyorum.şehirler arası yolda 100 km’de 4.2-4.3 litre seviyelerine kadar yakıt tüketimine inebildim. tabi bunu 90-100 km/s sürat ve sakin kullanımla elde ettim. böyle bir benzinli d sınıf araç için güzel değerler. şehir içi tüketimi ise haliyle yüksek. benzinli ve 125 beygir olması sayesinde her türlü yokuşta ve düz yolda basınca fişekliyor. yakıt tüketimine dikkat etmeden kullandığımda ise şehirler arası 5-5.5 arası seyrederken karma ise 6.2-6.3'lere kadar çıkıyor.

daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama en büyük sıkıntısı arka yolcu koltuklarının çok çukur olması. ben şahsen yükseltme amaçlı birer minder koyuyorum arka koltuklara. sanırım yeni araçlarda arka koltuk durumları bu şekilde. çok gömülü bir koltuk kısmı var.

bu araçla ilgili üzücü olayım ise şu; sağ tarafta ön çamurluktan arka çamurluğa kadar zaman zaman derinleşen bir hediye çiziğim mevcut, 2.elde etkisi konusunda çok canım sıkkın denebilir..

çiziğiniz için üzüldüm.benim aracın da sol tarafını çizmişler önceki sahibinde sol tarafını komple boyatmış önceki sahibi.ikinci elde (üzücü de olsa) değer kaybettiriyor.

iyi haftasonları dilerim.

Larano
20 04 2019, 16:15
Paylaşım için teşekkürler.
110 km den sonra ki içeri gelen rüzgar sesi ve çamurluk altı nikelaj kaplı çıtanın soyulması harici hiç problemim olmadı benimde (2016 tdi dsg comf.).
Genelde sunroof problemlerinden de bahsedilmişti ama 100k km deyim ne dsg de ne de cam tavanda hic problemim olmadı. Yakıt ortalamam da şu sıralar 6.1 lt /100 km
Audi ve 5.20 lere bakmıştım ama Passat tan vazgecmem diye düşünüyorum. Aracımı da yenileyecegim zaman bir ust donanım highline ve yeni güncel kasa tercih edecegim.