PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat b7 kumandadan ayna katlama



cetiner19
08 05 2017, 14:29
B7 Highline aracımızda düğmeyle katlanır ayna var ama biz kumandadan açıp kapatmak istiyoruz. VAGCOM cihaızıyla kodlamaya çalıştığımızda "lütfen hexadecimal kod giriniz" gibi bir hata alıyoruz. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ? Elinde kod olan varsa paylaşabilirse çok iyi olur.

HARPAGON
11 05 2017, 21:14
Size de merhabalar hosgeldiniz...

Forumun sag ust kosesinde arama kutusu var. Orayi kullanarak forum icinde arama yapabilirsiniz...

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selseli
12 05 2017, 18:31
B7 Highline aracımızda düğmeyle katlanır ayna var ama biz kumandadan açıp kapatmak istiyoruz. VAGCOM cihaızıyla kodlamaya çalıştığımızda "lütfen hexadecimal kod giriniz" gibi bir hata alıyoruz. Böyle bir sorunla karşılaşan var mı ? Elinde kod olan varsa paylaşabilirse çok iyi olur.

Kodlamanın hangi aşamasında bu hatayı alıyorsunuz?
Adres 42 de "security access " girişini yaptınız mı? Hangi versiyon kablo ve vag programı kullanıyorsunuz?

firozat
18 05 2017, 08:12
Kodlamanın hangi aşamasında bu hatayı alıyorsunuz?
Adres 42 de "security access " girişini yaptınız mı? Hangi versiyon kablo ve vag programı kullanıyorsunuz?

VagCom güncellenebilir kablonun 17.x.x güncel veriyosununu kullanıyorum.
Jettadaki kodlamanın aynısını yaparken veriyor bu uyarıyı. Güvenlik kodunu 04354 olarak giriyoruz. Adaptasyon kısmında (9)-System_Parameter_0 System Parameter Byte 8 olan değeri 99 yapıp onaylayınca kodun hexadesimal şekilde girilmesi uyarısı veriyor.
Ama anladığım kadarı ile passatlarda vagcom ile değilde vagcan pro cihazı ile yapılabiliyor bu kumanda ile ayna katlama özelliği, doğru mudur?

Burakim
18 05 2017, 17:10
VagCom güncellenebilir kablonun 17.x.x güncel veriyosununu kullanıyorum.
Jettadaki kodlamanın aynısını yaparken veriyor bu uyarıyı. Güvenlik kodunu 04354 olarak giriyoruz. Adaptasyon kısmında (9)-System_Parameter_0 System Parameter Byte 8 olan değeri 99 yapıp onaylayınca kodun hexadesimal şekilde girilmesi uyarısı veriyor.
Ama anladığım kadarı ile passatlarda vagcom ile değilde vagcan pro cihazı ile yapılabiliyor bu kumanda ile ayna katlama özelliği, doğru mudur?

Hayır malesef onlada olmuyor. Kapı beynini değişmeniz gerekiyor ancak o şekilde katlama yapıyor.

ibrahimcn
07 10 2017, 20:38
Hayır malesef onlada olmuyor. Kapı beynini değişmeniz gerekiyor ancak o şekilde katlama yapıyor.

Kapı beyni vs değişmesine gerek yok bugün arkadaşımın işyerine ziyaretine gittiğimde oradaki b7 araçta kumandadan ayna katlamayı kodladım

https://i.hizliresim.com/V3vRaq.jpg (https://hizliresim.com/V3vRaq)




https://www.youtube.com/watch?v=cXP_qPFs8_0

passatonr
07 10 2017, 23:39
Kapı beyni vs değişmesine gerek yok bugün arkadaşımın işyerine ziyaretine gittiğimde oradaki b7 araçta kumandadan ayna katlamayı kodladım

https://i.hizliresim.com/V3vRaq.jpg (https://hizliresim.com/V3vRaq)




https://www.youtube.com/watch?v=cXP_qPFs8_0


Bi şunu benim arabaya kodlamadık gitti be abim :)))

konan4206
08 10 2017, 22:39
Kapı beyni vs değişmesine gerek yok bugün arkadaşımın işyerine ziyaretine gittiğimde oradaki b7 araçta kumandadan ayna katlamayı kodladım

https://i.hizliresim.com/V3vRaq.jpg (https://hizliresim.com/V3vRaq)




https://www.youtube.com/watch?v=cXP_qPFs8_0İbrahim bey bu Kodlama b6 dada oluyormu.? Bildiğim kadarıyla modül takılıyordu kumandadan katlamak için.

ibrahimcn
09 10 2017, 09:44
Bi şunu benim arabaya kodlamadık gitti be abim :)))

Aynaları al kodlarız onur :)))

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -


İbrahim bey bu Kodlama b6 dada oluyormu.? Bildiğim kadarıyla modül takılıyordu kumandadan katlamak için.

Evet mk6 jetta -passat b6 -passat b7 dahil hepsine kapı kontrol beyni değiştiriliyordu jetta ve passatta kodlayarak kumandadan ayna katlama aktifleşiyor fakat b6da hiç denemedim denk gelirde deneyebilirsem net bilgiyi verebilirim 2009> beyaz kadranlılarda olma ihtimali yüksek diye tahmin ediyorum

selseli
09 10 2017, 09:55
Önemli olan aracın üzerindeki modüllerin versiyonu. Highline araçlarda ve ilgili kasanın son dönem üretimi olan comfortline araçlardaki modüller kodlamaya müsait. Biz zamanında böyle olmayan araçlar için kodlaması yapılmış modüller getirip, kumandadan katlama olayını çözmüştük. Ön şart aynaların katlanır olması tabiki, değilse ilk iş aynaları değiştirmek.

konan4206
09 10 2017, 10:00
Aynaları al kodlarız onur :)))

- - - Sonradan Eklenen Mesaj - - -



Evet mk6 jetta -passat b6 -passat b7 dahil hepsine kapı kontrol beyni değiştiriliyordu jetta ve passatta kodlayarak kumandadan ayna katlama aktifleşiyor fakat b6da hiç denemedim denk gelirde deneyebilirsem net bilgiyi verebilirim 2009> beyaz kadranlılarda olma ihtimali yüksek diye tahmin ediyorum

Kodlama adresini nedir öğrenebilirmiyim. Vag 16 kablo var bende. Aracımdada orjinalde beyaz ekran ve katlanır ayna var. Kodlama ile çözersek süper olacak.

ibrahimcn
09 10 2017, 10:26
Kodlama adresini nedir öğrenebilirmiyim. Vag 16 kablo var bende. Aracımdada orjinalde beyaz ekran ve katlanır ayna var. Kodlama ile çözersek süper olacak.

42 sol kapı kontrol modülünde 16-securty acces kısmına girdiğinizde key çıkıyormu kontrol edermisiniz

konan4206
09 10 2017, 10:27
42 sol kapı kontrol modülünde 16-securty acces kısmına girdiğinizde key çıkıyormu kontrol edermisinizTamam bakacağım.

konan4206
09 10 2017, 17:02
42 sol kapı kontrol modülünde 16-securty acces kısmına girdiğinizde key çıkıyormu kontrol edermisinizSecurty cod bölümü boş ve hangi kodu gireceğim yazmıyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171009/adb74ca0edcc07222cad9b560d74cfa6.jpg

passatonr
09 10 2017, 17:22
Securty cod bölümü boş ve hangi kodu gireceğim yazmıyor.

Abi senın o zaman arabayı değiştirmen lazım çıkmıyorsa :)))

konan4206
09 10 2017, 17:57
Abi senın o zaman arabayı değiştirmen lazım çıkmıyorsa :)))Yok onur ya. Nedense şimdikini değiştirmeyi hiç aklımdan geçirmedim. İlerde çok para olursa belki B8 2.0 tdi highline olur. Başkası tat vermez diye tahmin ediyorum.

ibrahimcn
10 10 2017, 11:32
Securty cod bölümü boş ve hangi kodu gireceğim yazmıyor.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171009/adb74ca0edcc07222cad9b560d74cfa6.jpg

Otomatik key vermiyorsa işlem yapılmaz, 04354 hiç denedinizmi

konan4206
10 10 2017, 11:55
Otomatik key vermiyorsa işlem yapılmaz, 04354 hiç denedinizmi
aynen 04354 ü denedim. yazı çıktı okeyledim. ama adptasyon kısmı açılmadı. keyi girmekteki amaç adaptasyon kısmının açılması heralde doğrumu?

defusion
21 10 2017, 20:05
Selamlar bende de 2013 Passat Comfortline var.. Bugün katlanır ayna alıp taktım.. Ancak kodlamada aynı sıkıntıyı yaşadım.. Orjinal VAG kablosu ile mi kodlatmak gerekiyor acaba ? Ben de Çin malı 17.x.x versiyonu var.. Bununla kapı ve ayak altı aydınlatma yaptım ve kodlamalar çalışmıştı..
Kapı modüllerimin sonu "GEN4" ile bitiyor ve destekliyor diye biliyorum.. Kodlama sırasında işlem olarak da şunları yaptım :
- 42 (door elect driver) ve 52 (door elect passanger) bölümlerindeki "Coding" kısmından "Folding Mirrors active" işaretledim. Bu kodlamaları kabul etti.
- Sonra yine aynı bölümlerdeki "Security Access" kısmına 04354 girdim ve onu da başarılı biçimde geçtim..
- En son "Adaptation" kısmında ilgili channel'ı ( System_Parameter_0 System Parameter Byte 8 ) seçtim.. Mevcut değeri 90 idi.. Yeni değer olarak 90 yada 95 girmeye çalıştım ama kabul etmedi.. Hexedecimal olarak boşluk ile ayrılmış biçimde değer girin uyarısı verdi.. 90 ve 95'in hexedecimal karşılıklarını da girmeye çalıştım ama olmadı..
- Henüz ayna ayar düğmesini değiştirmedim ama bununla ilgisi yoktur diye düşünüyorum.. En azından kumandadan uzun basılı tutunca açıp kapardı diye düşünüyordum..
Bu konuda nasıl ilerlemeliyim , bilgisi olan varmı ? Teşekkürler..

MEA6667
22 02 2018, 10:17
90 yazan değeri 99 ile günceller iseniz olur.

ayhans
11 05 2018, 10:45
Selam arkadaşlar bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim aracıma kodlama yaptım aynalar kumanda ile kapanıyor açılıyor.

ama ben sadece kumandadan değilde kontağı kapattığımda kapansın kontağı açtığımda açılsın bu şekilde yapılabilirmi



Aracım 2013 passat highline

Engin_T
11 05 2018, 16:38
Selam arkadaşlar bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim aracıma kodlama yaptım aynalar kumanda ile kapanıyor açılıyor.

ama ben sadece kumandadan değilde kontağı kapattığımda kapansın kontağı açtığımda açılsın bu şekilde yapılabilirmi



Aracım 2013 passat highlineMaalesef böyle bir kod yok..

SELÇUK
12 05 2018, 13:15
Selam arkadaşlar bi sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim aracıma kodlama yaptım aynalar kumanda ile kapanıyor açılıyor.

ama ben sadece kumandadan değilde kontağı kapattığımda kapansın kontağı açtığımda açılsın bu şekilde yapılabilirmi



Aracım 2013 passat highline

Kumanda kapasın ona da razıyım. [emoji2]

passatonr
12 05 2018, 20:27
Kumanda kapasın ona da razıyım. [emoji2]

Vagcı Apo diyorlarya git halletsin abim. Yalnız orjinallik bozulmasın dikkat et :))

ibrahimcn
13 05 2018, 19:09
Kumanda kapasın ona da razıyım. [emoji2]

O basit iş hallederiz

SELÇUK
16 05 2018, 12:20
O basit iş hallederiz

Size de bir gelemedik Onur kafasına göre takılıp duruyor :)

ayhans
16 05 2018, 13:15
Vagçi apo nerde adresi varmi

HARPAGON
17 05 2018, 19:21
Vagçi apo nerde adresi varmiApoya gideceginize forumda Sercan arkadasimiz var. Kendisi yardimci olabilir.
@srcn09 danismaya lutfen...

ayhans
26 10 2018, 16:30
sercan arkadaşa nasıl ulaşabiliriz

ibrahimcn
26 10 2018, 20:24
sercan arkadaşa nasıl ulaşabiliriz

Bana ulaşırsanız yardımcı olurum

ayhans
27 10 2018, 11:56
Bana ulaşırsanız yardımcı olurum

nasıl ulaşabilirim size özelden telefon numarası felan paylaşsanız

TASKIN52
21 01 2019, 14:10
Batman ve çevre illerdeki arkadaşlara yardımcı olabilirim