PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Aku bitiminden sonra Rns 510 kod istiyor



eddy.sw
02 05 2017, 19:53
Selam arkadaslar.

Fabrika cıkıslı rns 510 bulunan arabamda bu gun aku bitti arabayı tekrar calıstırınca rns kod istedi ve bu kod arabanın servıs kıtabında mecvut degıl. araba modelı 2008 passat. kodları bulmamız icin bi yol var mı acaba. ve kullanıcı hatası da degil yani rnsnın kod istemesi. akü bitti degisildi rns kilitlendi. bilgisi olanlar ?

iramazan
02 05 2017, 21:04
Radyo kodunun kitapçıkta yazıyor olması gerekiyordu. (Radyonun ayrıca ince bir kitapçığı olmalıydı)

Yeni bir passat sahibiyim, kesin bilgim yok ama önceki aracım Renault idi ve aynı sorunla karşılaşmıştım.

Yetkili servise gittim. Ruhsatı ve kimliğimi kontrol edip aracın bana ait olduğunu gördükten sonra sistemden kodumu sorgulayıp yazıp verdiler. Herhangi bir ücret de ödememiştim.

Umarım VW de aynı mantıkla çalışıyordur.

Geçmiş olsun, sorunu çözdüğünüzde yöntemi yazarsanız iyi olur.

ibrahimcn
02 05 2017, 21:33
Fabrikasyon araçta olan bir cihaz ise kontak açıldığında otomatik olarak cihaz aktif olur

tncygn
02 05 2017, 21:36
Benimde başıma geldi aynı olay Kayseri Aykan 130 lira istedi gitmedim duruyor öylece araçta Android multimedia var 10.1 inçlik


SM-A720F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

HARPAGON
03 05 2017, 00:22
Gecmis olsun ama fabrikasyon olarak gelen arac kod istememesi gerekir...
Bu arada aracin kullanim kilavuzunu yada teyp kitapciginin sayfalarina tek tek bakin.
Servis ucret karsiligi yardimci olur...

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

eddy.sw
03 05 2017, 13:06
Bayiyi arayip sordum ucret karsiligi yapicaz diyolar. Kullanici hatasi degil ki aku bitti sifirlandi arac ne kadar sacma bir sistem. Kitapciginida basindan sonuna kadar okudum kod falan yok vw bayisindan aliyorsunuz kodu diyor. Araba hersey fabrikasyon cikisli sonradan takma da teyp degil. Ben bu isten bisey anlamadim.

eddy.sw
04 05 2017, 18:05
dostum bende dusunuyorum bir android takmayi arabaya fakat dynaudio sistemi ve arka kamerayla uyum sagyalayacak mi bilmiyorum. bi bilgin var mi ?

eddy.sw
04 05 2017, 18:06
dostum bende dusunuyorum bir android takmayi arabaya fakat dynaudio sistemi ve arka kamerayla uyum sagyalayacak mi bilmiyorum. bi bilgin var mi ?

HARPAGON
04 05 2017, 20:59
dostum bende dusunuyorum bir android takmayi arabaya fakat dynaudio sistemi ve arka kamerayla uyum sagyalayacak mi bilmiyorum. bi bilgin var mi ?

- eger aracta geri görüs kamerasi da fabrika cikisi olarak geldiyse, beyinli olan kameralardandir. yani sari cizgiler direksiyon hareketine göre hareket eder.
rns510 yerine android bir cihaz alip takarsaniz geri görüs kamerasi %100 olarak calismaz.
araya dönüstürücü kablo takilir, kamera beyni iptal edilir ve kamera direk olarak android cihaza baglanir.
- dynaudio ses sistemi olan aracta sürücü koltugun altinda 10 kanal amfi vardir ve rns510 üzerinde sistem acildiginda dynaudio logosu gelir. ayrica aracin beyninde dynaudio ses sistemi kodludur.
bu da otomatik olarak rns510 dan gelen ses sinyallerinin farkli bir sekilde amfiye iletilmesi demektir. andorid cihaz aldiginiz zaman aracin beyni android cihazi tanimayacak ve ses sistemi bir nevi devre disi kalmis olacaktir.
normal ses sistemlerine gore yine daha iyi bir ses alirsiniz ama dynaudio calismaz.

* aralikta aldigim arac üzerinde D sürüm rns510 vardi. o cihazi söküp sattim ve son cikan "T" sürümlerden alip araca taktim. dynaudio tabi tanitilmadigi icin ses bir an icin garip geldi bana.
neyse vag ile tekrar kodladikta ses kalitesi yerine geldi :)

yani uzun lafin kisasi.... servisten kodu almak durumundasiniz :(

eddy.sw
06 05 2017, 15:38
Verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim kardesim. O zaman rnsden vazgecmemem gerek su durumda. Peki rns yi degistirsem en son model hangisi neyi almam gerekiyor. Benim su an ki a serisi. Yani en ilki. En son cikan serisini almayi dusunuyorum bu durumda. Fakat hangisi oldugunu bilmiyorum. Su icinde herseyi olanlardan hani tv si bluetoothu falan.