PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 2009 1.4Tsi manuel için 80.000 bakımı listesi?



hodoras
22 02 2017, 10:02
Selam arkadaşlar.2009 1.4tsi variant benim aracım. Aracımı en son 50 bin kmde yetkili servise götürmüşüm. 65 bin kmde is özel ww servise götürdüm. Şimdi 80bin bakımına oldukça az kaldı. Neler değişmeli sizce ? Özel servisler ağır bakım parçalarını siz talep etmedikçe pek değiştirmiyor. 65bin de buji polen hava yağ filtrelerim ve fren balatalarım değişti sadece. Kafama takılan en önemli konu trigger ve v kayış için bilinen bir periyot var mı? Servis kitapçığı trigger ile ilgili 90.000 km de ve sonraki her 30bin km için sadece kontrol diyor. Fren disklerimde henüz bir sorun algılamadım , bir de bu sefer parçaları kendim almak istiyorum. Bana önereceğiniz yağ (miktarı da dahil) filtre vs markalar ile sipariş için önerebileceğiniz internet adresleri varsa çok sevinirim.

xargs
22 02 2017, 11:23
Benim aracim 2012 manuel tsi 122 beygir. Ben gecenlerde baska bahanelerle gitmişken birkac bakim yaptirdim sanayide. Yetkili servise gidecekseniz birsey diyemem, onlar ne derse odur. Ancak sanayide bakim yapacaksaniz, kendi tecrubemi anlatayim.

Devirdaimden ses geldigi icin sanayiye gitmistim. Devirdaimle birlikte kayış ve rulmanlar da değişti. Servis kitapçığında bahsedilen rulman bu oluyor, zaten dıştan görünen kayış üzerindeki parçalar bunlar. Sizin de bu bakımda veya bir sonrakinde kayışla birlikte rulmanları değiştirmenizde fayda var. Bunlar ucuz parçalar kayış ve rulman toplam 100 lira filandir.

Fren hidroliğini değiştirttim, aldığımdan beri değişmemişti. Hazır araç lifte kalkmışken onu da aradan çıkardık zaten cihaz bağlayıp yapıyorlar.
Manuel vitesli araçlarda şanzuman yağı değişim önerisi yok. Ancak kapalı devre de olsa bir dişli sistemi var ve yağ niteliğini zamanla kaybeder. Şanzıman yağını da değiştirttim. Gulf marka yağ kondu. Çıkan eski yağ kapkara ve iyice incelmiş, su gibi olmuştu. Bundan çekinmeyin, değiştirtin. Önemli olan yağ miktarının doğru olması. Fazla doldururlarsa vites kemikli geçiyor ve sonradan keçelerden atıyor. Bir de bazı söylentiler okuyorum, neymiş, vw yağın içine özel katkı koyuyormuş da değişmemeliymiş filan. Bunlara ben inanmıyorum, dişli sistemleri heryerde var, her cihazda var, onların bulamadığını mı bulup yapmış vw, bence boş söylentiler bunlar. Bulduğu neyse dsg lere de koysunlar da onlar da değişimle uğraşmasınlar.
Z rotları oynuyordu, onları da değiştirttim, aracın viraj performansı iyileşti diyebilirim.
Fren balata ve diskleri tamamen kontrole bağlı, sorun yoksa devam...
Yağ ve filtre değişimleri zaten işin en standart tarafı. vw 504 onaylı yağ alacaksınız 5w30, castrol, mobil, motul vs. olur. Filtreler de aynı şekilde, bosch, mahle, mann gibi markaların uygun parçaları iyidir.
Bir de bilgisayara bağlayıp bakacaklar herhangi bir hata var mı diye... Varsa ona göre bir tedbir gerekebilir. Benim araç birkaç ıvır zıvıra hata veriyor ama önceliği düşük şeyler olduğundan çok da uğraşmadım, birkaç senedir böyle.
Yanı kısacası, araçtaki tüm sıvıları 4-5 senede bir değiştirtmek gerekiyor. Eğer şimdiye kadar yapılmayanlar varsa, şimdi yaptırabilirsiniz.
Bu anlattıklarım için yetkili servisler uçuk kaçık paralar ister, onu da bilin.

hodoras
22 02 2017, 12:33
Hızlı cevabınız için teşekkür ederim. Yetkili servise gitmeyi düşünmüyorum. Yazdıklarınızı göz önünde bulunduracağım. Kartal oto sanayide bir servise götürmüştüm açıkçası makul gelmişti fiyatlarıda.