PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Jant boyamak için hangi tür malzeme kullanmaliyim



Vg123
01 02 2017, 01:50
Hangi tür boya ve malzeme kullanmaliyim

derslerbol
01 02 2017, 02:27
Plasti Dip diye adlandırılan Sprey şeklinde kendınız uygulabilceğniz Sökülebilir Boyalar var Hem uygulaması basit hem sıkıldıgınızda rahatlıkla çıkarabilceğiniz bir ürün piyasada 40 tl olanıda var 80 tl olanıda var 2 kutu spreyle 4 jant boyayabilirsiniz

passatonr
01 02 2017, 08:19
Evet Plastidip kullanılabilir. Fakat bebek gibi baknamız lazım. Küçük bir sürtük tüm görüntüyü mahvedebilir. Komple tekrardan boyayacaksanız eğer, verin bir boyacıyla güzel macun+astar+boya+vernik yapsın cillop gibi jant çıkar ortaya. Hemde fırınlı boyansın :))

dynamo
01 02 2017, 10:48
Merhaba Hocam;

2 ürün konusunda kararı sizin vermeniz gerekiyor. Hem Plasti-dip kullanmış hemde normal boya ile jant'larını boyamış biri olarak her ikisinide kullanabilirsiniz. ben aşağıda farklarını yazdım karar sizindir.

Plasti-Dip:
-35 +130 derecede herhangi bir sıkıntı olmadan %400 esneme payına sahip bir üründür. alacağınız ürünün kaliteli olmasına özellikle dikkat etmelisiniz. ucuz ürünlerde köpüklenme (hava kabarcığı gibi gözükme) ince kaplama ve renk atma gibi sorunlar olmaktadır. Orjinal Plasti-Dip ürününü kullanmanızı öneririm. bu ürün gerçekten çok kaliteli. kaplama yaparken jant'ı sökmenizi ve jant ile lastik arasını kartvizit gibi küçük kağıtlar ile kapatmanızı öneririm. siyah renk yerine farklı renk ile kaplarsanız lastik'te sırıtacaktır ayrıca kaportaya yapışan boyayı temizlemek için uğraşacaksınız. Herhangi bir deformasyonda o bölgeyi dikkatlice maket bıçağı ile kesip aldıktan sonra açık kalan alanı kaplayabilirsiniz sırıtmıyor emin olun. ileride renkten sıkıldınız söküp atabilirsiniz. önerim 3 kutu almanız ve 4-5 kat kullanmanız bu daha sağlıklı olacaktır. buda size ortalama 100-150TL maliyet çıkartıcaktır. ayrıca kendiniz kimseden yardım almadan yapabilirsiniz. ve toplamda 4 jant sök tak ile 2 saat gibi bir sürede bitirebilirsiniz. eğer elinizde aracı üstüne oturtacağınız bir sehpa var ise dahada kısa sürecektir.

Boyama:

bu işi gerçekten iyi yapan insanlara yaptırmanız gerekiyor ayrıca tam kurumadan lastikleri takmaya kalkarlar ise jantın üzerinde iz bırakabiliyorlar buda canınızı sıkıyor. ortalama maliyet 400TL yalnız renkten sıkıldınızmı öyle ha diyerek kurtulamıyorsunuz mecburen tekrar boyatmanız lazım. jant boyama işinde önce jant zımparalanır ve ezik falan var ise macun ile doldurulur ve bu şekilde boyanır. ayrıca boya üstüne boya yaptırdığınız için iyi bir yerde yaptırmazsanız benekli hatta lekeli gibi görüntülenebilir. (ki bu ağır olan jantınızı dahada ağırlaştırır yakıt artar performans düşer)

Vg123
06 02 2017, 13:18
Arkadaşlar benim jantlarda erikler var ondan boyamak istiyorum ama hangi boyayi kullanmam lazım

Vg123
06 02 2017, 13:19
Bide plasti dip kullandım memnun kalmadım