PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B8 Koltuk Hafıza Fonksiyonu Çalışmıyor



Dr.Ercüment
25 01 2017, 10:49
2014 model Highline Passat 1.6 DSG aracımda hafta sonunda ne oldu nasıl oldu bilemiyorum. Koltuk hafıza fonksiyonu çalışmaz oldu. Öncesinde dışarıdan kapı açılıp girdiğimde kontağı çevirir çevirmez koltuk uygun sürüş pozisyonuma geliyor,inerken kontağı kapatıp kapımı açtığımda da rahat iniş için geriye çekiliyordu.Önceki sabah hiç biri olmuyor,hafıza tuşlarına basmam sonrası bir tepki olmuyordu. Koltukları yeniden ayarlayıp hafızaya almayı da denedim ama nafile. Dün sabah kumanda pilinin zayıf olduğu uyarısını alınca kumanda pilini değiştirdim,yine sonuç yok. Akşamleyin diğer kumanda ile denedim,yine yok yine yok. Servis yolunu tutmadan önce bu ayarları sıfırlayıp yeniden ayarlamanın bir yolu var mı. Kitapçıkta yazan koltuk yatırma yöntemini denedim, o da işe yaramadı. Bir fikri olan var mı ? Ne yapmalıyım ?

Barbaros0671
25 01 2017, 11:34
Araç B8 ise aynı sorunu bende yaşadım.B7 en ileri birde en geri alınca düzeldiğini, B8lerde bunun olmadığını söylediler.Sebebine gelince geri alırken arkadan birşey ittiriyorsa, koltuk zorlanıyorsa duruyor bidaha çalışmıyor(Bana çok basit geldi böyle olmamalı).Kitapçıktakileri bende yaptım ama olmadı.Servise götürdüm hallettiler.

Dr.Ercüment
25 01 2017, 12:21
Evet benim araç da B8. Biraz önce servisi aradım sigortadan kaynaklanıyor da olabilir,gelmeniz bakmamız lazım dediler. Koltuğun arasına kaç lira sıkışmış gidince göreceğiz artık.

Barbaros0671
25 01 2017, 13:57
Yok para vermeyin garantiden halledecek.Paralık bir durum yok onda

Dr.Ercüment
25 01 2017, 14:27
Yok para vermeyin garantiden halledecek.Paralık bir durum yok onda
Garanti süresi geçtiğimiz Aralık ayında doldu maalesef.

Barbaros0671
26 01 2017, 09:52
Garanti süresi geçtiğimiz Aralık ayında doldu maalesef.
Bakımlara yetkili servise gidiyorsanız iyi niyet garantisini kullansınlar.Bu çok salakca bir hata zaten B7 lerde olup bizde olmaması

Dr.Ercüment
26 01 2017, 16:17
Servise giderken bir de üstüne kızdırma ikazı yanıp sönmeye başladı. Turbo arızası olabileceğini söylediler. Yandık bittik resmen öyle çıkarsa.

dynamo
26 01 2017, 17:42
Evet benim araç da B8. Biraz önce servisi aradım sigortadan kaynaklanıyor da olabilir,gelmeniz bakmamız lazım dediler. Koltuğun arasına kaç lira sıkışmış gidince göreceğiz artık.

Hocam Merhaba;

elektronik araçlarda fonksiyon çalışmadığı durumlarda öncelik olarak sigorta kontrolü yapmanızı öneririm. bu tarz araçlarda bazen sigortaya yük binerse attığı için 1TL'lik sigorta için servise gitmek zorunda kalıyorsunuz. sigorta değişimi size ortala 100TL gibi bir bedele mal oluyor. kitapçıklarda sigorta modülü bilgileri yada sigorta bölümünün kapağında ne nedir yazmaktadır. kontrol edin değiştirin eğer sorun devam ederse serviste kontrol ettiririrsiniz. ayrıca koltuğunuzun hemen altında küçük bir kapakçık vardır. o kapak içerisinde soketler var. bazen soket gevşeyip çıkabiliyor.

Dr.Ercüment
27 01 2017, 15:48
Biz sadece koltuk hafızası bozuldu,en fazla yazılımla düzelir diye düşünürken iş büyüdü. 1 ay önce garantisi yeni dolan 2014 Aralık trafik çıkışlı 6900 km.de B8 1.6 TDI Passat DSG Highline almıştım. 2000 km. de ben yaptım,yaklaşık 9000 km. oldu. 2 gün önce soğuk bir günde öğleyin işten eve dönerken daha 500 m. yol almışken pat diye kızdırma ikazı yanıp sönmeye başladı.Sağa çekip durdum,kontağı kapattım. Ekranda Hata :Start-Stop uyarısı çıktı. Biraz bekleyip tekrar start yaptım,ışık sönmüştü. Eh önemli değil diye düşündüm,zaten bozulan koltuk ayarım için servise uğrayacağım öğleden sonra nasılsa dedim. Öğleden sonra servise doğru yola çıktıktan 300-500 m.sonra yine aynı ikaz yanıp sönmeye başladı ama yol durmaya müsait değildi. Kara yoluna çıktım önüme ağır giden bir halk otobüsü denk geldi. Sol sinyal verip,sollamak üzere çıktım ama nafile araç 80-km üzerine çıkmıyor,bas bas bağırıyordu. İlerideki petrol istasyonunda durup stop - start yaptım,yine ikaz söndü.Yine aynı hata yazısı çıktı. Servise ulaştım derdimi anlattım. 3 gündür araç serviste. Muhtemelen turbo arızası diyorlar,henüz sebep bulamadılar. Önümüzdeki hafta da kalabilir diye az önce aradılar. İkame araç vereceklermiş. Mecburen beklemedeyim.İkame aracı almaya gidince sigorta kontrolü yapıldı mı sorarım. Teslim ederken sigorta kontrolü yapmalarını söylemiştim.

Barbaros0671
30 01 2017, 10:24
Çok geçmiş olsun inşallah büyük bir sıkıntı değildir

Arguss
30 05 2017, 17:48
Bu hafıza problemi benimde başıma geldi 2 gündür çalışmıyor bugün servise gittim hemen bakarız dediler ama yemek arasına gelmiştim beklemeye vaktim olmadı, bakalım. Basit bişeydir herhalde

ÇEŞME
02 01 2018, 02:47
Merhabalar herkese.
öncelikle ilk defa vw sahibiyim.
b8 passat aracımın koltuk hafızası benimde çalışmıyor, ve bir türlü sigorta kutusunda bulamadım hangisi olduğunu rica etsem bir resim veya tarif alabilirmiyim sizlerden.
Teşekkürler.

Arguss
02 01 2018, 09:19
Merhabalar herkese.
öncelikle ilk defa vw sahibiyim.
b8 passat aracımın koltuk hafızası benimde çalışmıyor, ve bir türlü sigorta kutusunda bulamadım hangisi olduğunu rica etsem bir resim veya tarif alabilirmiyim sizlerden.
Teşekkürler.

Koltuk boşken, koltuğu önce en arkaya alıyorsunuz, sonra en öne alıyorsunuz bip diye bir ses gelecek, resetlenecek sonra hafıza fonksiyonunuz çalışacak

alibagci1985
02 01 2018, 09:20
arkadaşım eğer koltuk elektrikli hareket olabiliyor iken sadece hafıza fonksiyonu çalışmıyor ise. aracın koltuğunun en arkaya al ardından en yükseğe çıkart ardından en öne doğru eğ sırtlığı bu arada en öne eğilince butunaa basılı tutmya devam et parmağını çekme bu esnada2 kez bip sesi duyacaksın. bundan sonra koltuk hafıza fonksiyonu çalışır. kesinlikle servise felan gitmeyin.

ÇEŞME
02 01 2018, 20:07
teşekkür ettim ilginize ve bilginize hemen deneyeceğim

ÇEŞME
03 01 2018, 03:19
ali bağcı ve arguss dediklerinizi yaptım ama malesef yine olmadı kontak açtım denedim, vitesi boşa aldım denedim yine olmadı bana servis yolu göründü:utan

ÇEŞME
04 01 2018, 14:21
Arkadaşlar merhaba.
aracı servise götürdüm servis koltuk hafızanın beyni bozulmuş değişmesi lazım dediler. beyinde değişmiş yeni model beyin takmamız gerekiyor onda da koltuklar kapıyı açtığınızda ileri geri almaz dediler ve karşılığında 1200.tl para istediler....
benim merak ettiğim bu beyin hepsini çalıştırmıyormu koltuğun bütün özellikleri çalışıpta hafızanın beyni nasıl ayrı oluyor onu anlamadım.
ilginize şididen teşekkür ederim. :sor1

doctor
10 07 2018, 15:09
2014 model Highline Passat 1.6 DSG aracımda hafta sonunda ne oldu nasıl oldu bilemiyorum. Koltuk hafıza fonksiyonu çalışmaz oldu. Öncesinde dışarıdan kapı açılıp girdiğimde kontağı çevirir çevirmez koltuk uygun sürüş pozisyonuma geliyor,inerken kontağı kapatıp kapımı açtığımda da rahat iniş için geriye çekiliyordu.Önceki sabah hiç biri olmuyor,hafıza tuşlarına basmam sonrası bir tepki olmuyordu. Koltukları yeniden ayarlayıp hafızaya almayı da denedim ama nafile. Dün sabah kumanda pilinin zayıf olduğu uyarısını alınca kumanda pilini değiştirdim,yine sonuç yok. Akşamleyin diğer kumanda ile denedim,yine yok yine yok. Servis yolunu tutmadan önce bu ayarları sıfırlayıp yeniden ayarlamanın bir yolu var mı. Kitapçıkta yazan koltuk yatırma yöntemini denedim, o da işe yaramadı. Bir fikri olan var mı ? Ne yapmalıyım ?Selamlar. Hocam aynı problemle karşılaştım. Dün itibariyle koltuk altına kaçan anahtarıma ulaşabilmek için manüel olarak tuslar ile koltuğu en geriye ve en ileriye aldım. Anahtarıma ancak ulaştım. Sonra kayıtlı 1 tuşuna bastım hafizadaki ayarıma geri dönemedim. Yanı tuş devre dışı. Manüel olarak istediğim ayarı yapabiliyorum. Tuşlar devrede. Fakat set ve 1-2 hafıza tuşları devre dışı. Araca ilk binerken spontane koltuğun geri hareketi binince öne hareketi kayboldu. Can sıkıcı. Çözemedim. Siz çözebildiniz mi ? Teşekkür ederim.

y.e.c.
07 03 2019, 01:06
2015 passatimda koltuk hafızası aldim.. Ancak arabadan inerken bazen geri aliyo bazen almiyo. Ayrıca bindiğimde de bazen otomatik olarak one aliyo ama bazen almiyo.. Yanlis yaptigim bisiler mi var bunun kullanımı nasildir.. Ben inerken otomatjk geri binerkende otomatik ileri almasını istiyorum..

high_pass
28 09 2019, 16:42
Bende de 2014 B8 passat var, koltuk ileri geri alinabiliyor, bütün tuşlar çalışıyor,ancak nasıl bir ayar yaptıysa koltuk ben inince fazlasıyla ileriye ve dik konuma geliyor, binip kontak açtığımdaysa daha da dik bir hale geliyor hafızası sayesinde, istediğim ayara hee seferinde tekrar tekrar geri getirmek zorunda kalıyorum, istediğim ayardayken set tuşuna basıp 1 veya 2'ye basılı tuttuğumda çok fazla basılı tutmadan hemen o ses geliyor, hafızaya aldım sanıyorum (set'e uzun süre basılı tutma, ses çok kısa sürede gelse de 1'e veya 2'ye daha uzun süre basılı tutma, set'le 1 veya 2'ye aynı zamanda basılı tutma, kontak açıkken-kapalıykrn-motor çalışırken-kapıyı dokunmatik olarak veya kumandanın tuşuyla açmısken vb. gibi ilgili ilgisiz bir sürü kombinasyon denedim), ama bir türlü hafızaya almıyor, arabaya her bindiğimde bir kutuya sığmaya çalışıyormuş gibi olmaktan inanılmaz sıkıldım, ne rezil elektronik arızaları var bu sistemlerin... Ne yapmak gerekiyor, en son bakımımı yetkili servis dışında yaptırdığımdan servise de gitmek istemiyorum, başka bir çözum önerisi olan var mıdır acaba

eem
29 09 2019, 14:19
Merhaba,

Ayarları bir numaraya kaydettiten sonra, o düğmeye bastığınızda kaydettiğiniz pozisyona geliyor anladığım kadarıyla. Bir de bu araçların anahtarıyla koltuk ayarı ilişkilendirilebiliyor. Örneğin 1 nolu anahtar ile kapıyı açtığınızda 1 numaralı ayar, ikinci anahtar ile açtığınızda 2 nolu ayar otomatik olarak yapılabiliyor. Sanırım sizin sıkıntınız anahtar ile ikişkilendirilen ayarda. Tekrar ayarlamak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.
1) Aracı içindeyken 1nolu butonuna basın ve ayarlama tamamlanıncaya kadar basılı tutun.
2) 1 nolu butona tekrar basın ve basılı durumda iken anahtarın açma düğmesine basın. Onay sesi alınca 1 nolu ayar ile o anahtar eşleşmiş olmalı.

Umarım çözüm olur

MAR-LX1A cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

high_pass
13 10 2019, 12:12
Sorun anahtardan bağımsız (hep aynı anahtarı kullanıyorum) koltuk hafızasının saçma bir pozisyona sabitlenmesi ve ne yaparsam yapayım değiştirilememesiydi, çok şükür yukarıda bahsedilen koltuğu en geriye sonra en yukarı pozisyona elle alıp en yukarı pozisyona geldikten sonra da tuşa 2 saniye kadar basılı tutunca hafızanın resetlenmesi durumu bende de işe yaradı, hafızayı resetledim, şimdi hafıza çalışmıyor ancak koltuğu bıraktığım konumda bulup her inip bundiğimde aynı saçma ayara gelmesi sorunuyla karşılaşmak zorunda kalmamak benim hafızanın iptal olmasını bir sorun olarak algılamamama fazlasıyla yetiyor

ZİYA
17 08 2020, 15:56
Bende de aynı durum var ankaradan ali delen var vag üzerine çalışıyor bu gün aradım durumu anlattım muhtemelen yazılımını silmişlerdir. Parça değişmesine gerek yok. Getir bakalım dedi. Yalnız fiyat 450 bakalım gideriz bi ara. yazılımcı olmak varmış.

Arslantas
04 03 2021, 10:50
Barbaros bey, benim aracım b8.5 aynı sorun bende de var. Servis her hangi bir ücret talep etti mi sizden? Yoksa garanti kapsamında mı halledildi.

blackrline
08 03 2021, 19:46
Yeni Passatlarda olmuyor hocam şuan için B8 aracımda özelliği sorunsuz kullanabilirken B8.5 de mevcut değil


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

derin siyah passat b7
11 03 2021, 12:40
B8 highline aracımda koltuk hafızası 1 ve 2 no'lu tuşlar çalışmıyordu. Buradan edindiğim bilgilere göre koltuğu önce sonuna kadar arkaya sonra sonuna kadar öne getirdiğimde bir ses geldi ve sorun tamamen ortadan kalktı. Bilgilendirme yapan kişilere teşekkür ederim.