PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 3 çıt sesi,6. vites silkeleme,turbo sesi



Nzm
09 01 2017, 06:44
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım(oğlumun dediği gibi ; sonunda :) )
2012 manüel 1.6 tdi aracım.Alır almaz filtre seti ve trigerini değiştirdim.Sonrasında motor arıza ışığı yandı iki kez ve bunun DPF den kaynaklandığını söylediler.Bu arada aracın yakıtının şehir dışında 6.5 lt olduğunu farkettim.
Sonra baktıkki DPF nin içi boşaltılmış ama başka birşey yapılmamış.Yazılımla dpf iptali yapılabilir denildi.Bende yazılım yapan bir esnafa derdimi anlattım chiptuning yapan bir genelgecer firmanın yazılımını attı ve egr valfinin de arızalı olduğunu ve bunu da kapatabileceğini belirtti ve bende kabul ettim;böylece hem yazılımla hp arttı hemde dpf ve egr iptali yapıldı.
Mutlu olarak oradan ayrıldım.Sonrasında yakıtın bariz azaldığını ve gücün güzelliğini farkettim.

Fakat bu 1 gün sonra değişti ;bilmiyorum alakalı mı ama bu işlemlerden sonra sorunlarım şunlar
1-motoru stop ettikten sonra 3 kez çıt sesi geliyor
2-6.viteste düşük devirde gaza hafif basınca silkeleme oluyor ve sanki tırtırlı yola girmiş gibi hiç kesilmiyor taki vitesi teğiştirince düzeliyor.
3-Araç boşta iken ilk çalıştığında sadece gaza basınca sanki yarış arabası gibi araba sallanıyor(babamın eski hilux u gibi :) )
4-Turbonun fıyyyy sesini hemen her viteste fazlaca duyuyorum

yorumlarınızı bekliyorum...:utan

Nzm
09 01 2017, 07:41
ek olarak birde ; ilerlerken hız azaldığında 1000 devir civarında gaza basmadığım halde araç ilerliyor.

ibrahimcn
09 01 2017, 13:06
ek olarak birde ; ilerlerken hız azaldığında 1000 devir civarında gaza basmadığım halde araç ilerliyor.

Araç deviri 1000 cvarında ve viteste ilerlemesi normal gaza basmasanızda

merkantal
09 01 2017, 16:35
hocam inanın vw araçlara yazılım yükletipte mutlu olanını görmedim (istisnalar mutlaka vardır), bu araçların orjinal yazılımı, araçtaki tüm verilere optimum olarak işliyor, çakma yazılımlar ise yalnızca bir noktanın verilerini değiştiriyor, orneğin turbo vs gibi buda yazılımda uyumsuzluğa, aracın diğer çalışma prensiplerinde hatalara neden oluyor, mucize olarak nitelendirilen zayıflama ilaçların kalp krizine neden olması, organ yetmezliğine sebep vermesi gibi...benim tavsiyem, aracınızı yetkili servise götürüp gereğini orda yaptırmanız,3 5 kuruş fazla verirsiniz ama kafanız rahat olur.

KAR84
10 01 2017, 17:31
turbodan ıstıga benzer sesın gelmesı artık turbonuz yavas yavas bozluyor anlamına gelır...

turbonun uzun omurlu olmasını ıstıyorsanız aracı her calıstırmanızda gaz vermeden en az 1 dakka rolantıde calıstırıp turbo yaglama yaptıktan sonra yola cıkmanız....
ve arabayı stop etmeden oncede en az 15 sanıye rolantıde calısıp turbonun yagı bosaltmasını beklemenız gerekır


vıtes konusundada aracı bır ustaya goturup sanzımanyagını ve yagın kalıtesını kontrol ettırınız eyer sanzıman zamanında dandık yag konulduysa konan kalıteız yagıın ısı sevıyesı yukselınce su mısalı olur ve zamanla sanzıman dıslılerı ve senkromecler yanar ondan sonrada her vıtes degısımnde mınubusculer gıbı gacırdama yapar

Nzm
11 01 2017, 07:30
Teşekkürler