PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat B6 Elektronik Arza Sorunu



crazyvarna
07 12 2016, 00:16
Merhaba abilerim kardeşlerim..

Forumunuza yeni üye oldum. Kendimi tanıtma kısmında tanıtacağım fakat bu 1 hafta içinde başıma gelen bir olaydan sizlerden yardıma ihtiyacım olacak..

Aracım passat 1.4 tsi Comfortline 2009 model.

Geçtiğimiz hafta hava iyi diye bir cehalettendir çok olmamak kaydı ile motora su tuttum. ( Çok fazla değil ve uzaktan) Hava tutmadan şehir içinde turuma devam ettim.
Daha sonrasında aracım 1-2 gün sorunsuz şekilde kullandım..Fakat 2 gün sonra arabada tekleme ve gaz yememe problemi meydana geldi. Özel servise götürdüm ve pc bağlattım. 4 tane ateşleme bobini ve bujilerin hata verdiğini gördüm yandığını düşündüm.. Bobin ve bujileri takım olarak değiştirdim (600tl) Neyseki fazla masraflı olmadı diye sevinirken aracımın yan ayna altlarına damla gözü dediğimiz ledlerden taktırdım.

highline donanımdaki passatlarda özellikle b7 kasalarda var bilirsiniz. Elektriği ise hem kumandalı hemde tavan lambasından aldım ki kapıları açtığımdada yansın diye. Ama beklediğim gibi olmadı ve şase aldığı için kısık yandıgından tavan lambasından aldığımız hattı iptal ettim.. ve kumandalı sistem bağladık

Sonrasında bu sebebden midir bilmiyorum aracım 1-2 kez ışıklarda beklerken elektrik kesti. Durup duruken kadranlar bi anda düştü hemen kenara ittirmek zorunda kaldım
Aracımı kontrol ettim sıkıntısı yoktu. tekrar kontak taktım. 3-4 dk sonra elektrik geldi ve aracımla sanayiye gittim giderken 2-3 kere daha aynısını yaptı giderken bi anda elektrik kestiyordu araç

Elektrikçim araba durması lazım dedi bakamam şimdi diyince en azından ben ne yapabilirim motoru yıkamıştım dedim sigorta kutusuna hava tut wd40 ile birlikte dedi yaptım 2-3 gün daha sorunsuz şekilde bindim aracıma


Asıl olay şimdi başlıyor bu akşam yine aracımı çıkardım yıkadım dışını arabaya bindiğimde kontak sorunu gene yapmaya başladı. 2 - 3 denemem sonrası çalıştı araç .. biraz turladım gezdim derken bi yerde durmam gerekti. Durdum bi daha da çalıştıramadım.

Bu sefer hiç gelmiyor kadran ışıkları ama kontağı taktığımda teyb ve klima tarzı olsun iç ışıklar olsun problemsiz çalışıyor... Sonradan yaptırdığım ayna altı ledlerin elektrik bağlantılarını çıkardım sigorta kutusundan yinede çalıştıramadım .. Kendini kitlemişde olabilir araç

Siz büyüklerimden böyle bi sorun yaşayan varsa anlatırsa çok mutlu edersiniz beni yarın ne yapacağimi bilmiyorum açıkcası..

OKUDUĞUNUZ İÇİN SİZ DEĞERLİ ABİLERİM KARDEŞLERİMDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Burakim
07 12 2016, 01:08
Malesef kaynakci diye tabir ettigimiz elektrikcilerin kurbani olmussunuz. Keske burdan sorarak orjinal hatlardan kablo alarak yapsaydiniz. Yaptiginiz herseyi kaldirip orji al kablolari kapatmakla ise baslayin. Tum sigortalari onlara gelen elektrikleri ko trol etttitin. Araca hat cekerken şase kablosu soktulermi iyice baktirin. İnşallah buyuk bir sorun acmaz basiniza.

crazyvarna
07 12 2016, 01:14
Şuan komple son yaptırdğım işlemin kablolarını çıkardım. Hatlar çekili fakat hiç bir şekilde elektrik almıyor.

Takılırken her hangi bir şase kablosu sökülmedi.. Şase yani - kablosunu hemen sigortanın üzerinde bulunan şase vidasından almıştı zaten

Şuan olduğu yerden oynamıyor araba yarın bilgisayara bağlatacağım olduğu yerde rest atarız dedi bir tanıdığım. Eğer problem çözülmezse yani araç olduğu yerde çalışmazsa çekmeyi düşünüyordum fakat frenler şişti ve ciddi anlamda hafif meğilde bile tutmuyor sanırım çekici çağırırım.

niniv
07 12 2016, 02:20
Bcm diye tabir edilen merkezi elektrik beyni var. Çıkmasını deneyin. Belki hata ondandır

Bu ünite bütün elektrik aksamını destekler. Tavan aydınlatma. kapı ışıkları düğme ışıkları. Farlar. Sinyaller. Ne gelirse

Parçayı bulursanız muhakkak işini bilen birine gidin belki kodlama gerekebilir.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

crazyvarna
07 12 2016, 02:59
bu yazıdan sonra gözüm gerçekten korkmaya başladı çokta anlayan yok buralarda..Çok yabancı geliyor tercümeleri..:utan

niniv
07 12 2016, 10:13
Dostum burası tamirciler sitesi değil. Herkes fikrini paylaşmak için yada fikir almak için burda. [emoji848]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

kahtalı_mıçı
07 12 2016, 10:26
Dostum burası tamirciler sitesi değil. Herkes fikrini paylaşmak için yada fikir almak için burda. [emoji848]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Adamda zaten fikir almak için konuyu açmış buradaki diğer üyelere sormuş. Belki birebir aynı sorunu yaşayan varmıdır umuduyla. Bir yol gösteren olur mu diye.

Konu sahibi kişi arabanla çok oynamışsın, çok kurcalamışsın. Benzinli aracın motoruna su tutulmaz. Ne yakından ne uzaktan olmaz. Nacizane tavsiyem en iyisi yetkili servise gitmeniz yönünde olacaktır.
Sanayi ortamında doğru ve düzgün ustayı bulmadıkca boşa para,zaman kaybı yaşarsınız. Üstüne üstlük aracın olur olmadık her yerini elletirsiniz.


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

xargs
07 12 2016, 15:17
Akü boşalmış olmasın. Aküyü söküp kontrol ettirebilirsiniz. Veya aküyü söküp takarak sistemi resetleyebilirsiniz. Araç çalışmıyor ama kontak da mı açılmıyor acaba ?

Bunları yaptıktan sonra bilgisayara bağlayıp hataları kontrol edin. Hata hangi modulde var, hata kodu nedir bunları tespit edin. Sonra internette hata kodlarını araştırıp ne anlama geldiğini anlayabilirsiniz.

Gözünüzü korkutmayın, başa gelen çekilir. Her derdin çaresi bulunur. İyi bir usta bulmanızda fayda var. Aldanmak istemiyorsanız hata kodlarının kopyasını alıp kendiniz de araştırın.

crazyvarna
08 12 2016, 01:11
Dostum burası tamirciler sitesi değil. Herkes fikrini paylaşmak için yada fikir almak için burda. [emoji848]


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

işte bu yüzden siteye üye kaydında yaş aralığının gözden geçirilmesini gerektiğini düşünüyorum..


bu yazıdan sonra gözüm gerçekten korkmaya başladı çokta anlayan yok buralarda..Çok yabancı geliyor tercümeleri..:utan

Sen eğer ''çokta anlayan yok buralarda'' cümleme göre bu sözü söylediysen yaşına veriyorum.
(http://www.passatturkiye.com/members/kahtal%FD_m%FD%E7%FD.html)
Neyse abi ben keyfimi kaçırmadan sonuça geçiyimki ben gibi sorun yaşayan bir üyemiz olursa ön bilgi olsun yani benim aradığımda buydu sitede yol izlemek yol göstermek !..

Bugun aracıma sağlam bir arza tespit cihazı bağlattım (würth marka orjinal arza tespit cihazı , bilgisayarı)
Araç hiç bir şekilde beyine bağlanmıyordu sadece kapıdaki bir kaç arzayı gösterdi ve imbolazier hatasını gösterdi.
Çekici yardımıyla bosh yetkili servise götürdüm aracın başında beklemedim sonuçta kapalı kutu ne kadar sürer bilemezdim.

Akşam üzeri aradılar aracınızı almaya gelin diye ustama sordugumda direksiyon altında olan UVL olması lazım ki yanlış hatırlıyor olabilirim rolesi değişmiş. 3-4 saat içinde sorunu bulup çözmüşler. Şuan aracım eski halini aldı. Bu parça çok nadir arzalanırmış su dan etkilenmiş olamaz çünki su almaz dedi. Sadece talihsizlik seninkisi dediler.

Fiyat olarak 80 tl role fiyatı ve 120 tl işçilik yazmışlar.. Ben kendimi en kötüsüne hazırladıgım halde işçilik fazla geldi neyse olsun düzeldi ya sorunum önemli değil..Çekici içinde 70 tl verdim.. toplamda 270 tl ..

niniv arkadaşım başına gelirse açar bu topic'e bakarsın tamam :adjoint:

xargs
08 12 2016, 10:27
Geçmiş olsun, sorunun çözülmesine sevindim. Sonucu paylaşmanız çok iyi oldu, teşekkürler. Masraf da çok fazla sayılmaz Istanbul şartlarında...