PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : kaput korumanın sararması



alperycel
04 09 2016, 22:03
2 yıl önce kaput koruma yaptırmıştım.. sarardı kendim çıkardım sarılık kaldı.. nasıl çıkartabiliriz.. ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

24577

58yenihanlı
04 09 2016, 22:27
Parmağınızla,tırnağınızla gezdirdiğinizde yapışkanlık hissediyor musunuz ? Eğer yapışkansa biraz uğraştırır reçine sökücü vs. solüsyonlarla geçer ama çok uğraştırır.
Eğer yapışkan vs hissiyat yoksa önce kil denenir,sonra polisaj,en son çare ise zımpara.

emrtgb
04 09 2016, 22:30
Merhaba.
Bildiğim kadarıyla kolay geçmiyor bu,polisaj yapılması gerekiyor.

hsngencer
04 09 2016, 22:41
bu kaput koruma nasıl bişey ya.kaputu koruycam diye daha cok masraf acılıyor.bizimde bi akraba ford focus dan soktu.2014 modeldi.kaput resmen 10 yıllık miş gibi.verniği cilası hic yok.kurtarmaya calısıyor.ayrıca bu kaput koruyucunun uzun yolda bi taş sekmesinde koruyacagını sanmıyorum.taş oyle bi geliyorki mermi gbi.nylonu deler gecer.geciyormuşta.

alperycel
04 09 2016, 22:42
yapışkanlık yokta. yapışkanlığı çıkartmak için gaz yağı , hidrolik yağı kullandım..

58yenihanlı
04 09 2016, 22:46
yapışkanlık yokta. yapışkanlığı çıkartmak için gaz yağı , hidrolik yağı kullandım..
Yalnız hidrolik yağı boyaya ciddi zarar verebilir

alperycel
04 09 2016, 22:51
hidrolik yağ kullandım bi sıkıntı yaşamadım... yapışkanlık gitti sarılık komple kaldı. çok çirkin görüntü.

REC
04 09 2016, 23:01
İlk çıktığı dönemden beri karşıyım bu uygulamaya.

Şimdilerde aynı şekilde seramik kaplamaya da karşıyım. Umarım yıllar sonra seramik koruma uygulanan araçlarda vernik atması vb. sorunlar yaşanmaz.

Bu gibi konularda; otomobil dünyasına uzak, bu işlerle alakası olmayan kişilerin ilk sorduğu soru ''Bunu fabrika neden yapmıyor?'' sorusu oluyor. Peki cevabı ne bu sorunun?

''Maliyet'' mi? Bence değil, çünkü opsiyon olarak sunup muazzam gelirler elde edilebilirdi. Hangi üretici ''çizilmeyen boya'' ile aracını müşterilerine sunmak istemez ki...


''Bunu fabrika neden yapmıyor?''
Otomobil dünyasını yakından takip eden bir platformda bu sorunun cevabını bilen var mı aramızda?


Dipnot: Geçmiş olsun Alper Bey...

ben-bugra
05 09 2016, 00:15
benim arabada seramik kaplamada kaput korumada var. başkasının siparişini aldığım için bunları iptal ettirtemedim almak zorunda bıraktılar beni. seramik kaplamanın faydasını çok gördüm ama bu kaput korumayı söktürsem mi söktürmesem mi çok kararsız kalıyorum. bayide yapan arkadaş 2 sene sonra sökmelisin dedi ama bu resimleri görünce korkuyorum. henüz 6 ay oldu

Passait
05 09 2016, 00:27
Ben geçen ay aldığım 0 KM aracıma kaput koruma yaptırdım.300-TL ye yapılan ve alternatifi 1.500-TL olan 2 malzeme vardı.Kaliteli olan Llumar çizikleri ısı ile tamir edebilen bir üründü ve onu yaptırdım.Sararmaya karşı garantili.İlerde bir problem yaratmaz inşallah.Daha önceki aracımada aldığım gün Ziebartta yaptırmıştım 3 yıl kaldı.Dışardan bakıldığında sıkıntı yok gibiydi ama o şekilde sökülmeden sattım altından ne çıktı bilmiyorum.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

ibrahimcn
05 09 2016, 09:48
Bircok araçta görüyorum araç beyaz ise daha bariz şekilde sarartı olabiliyor filmin yapışkan kısmından kaynaklıdır boya koruma temizlik ürünleri ile giderilebilir o sarartının verniğe işlemediği ümidiyle tabiki

passatonr
05 09 2016, 10:56
Bence 0 zımpara dedikleri malzemeyle işin ehli birinde su ile zımparalanıp güzelce yapışkandan ve sarılıktan arındırılıncaya kadar temizlenmesi, ardından polisaj ile tertemiz edilip bir daha da kaput filmi kullanmayarak bu işten sıyrılabilirsiniz kanaatindeyim. İnşallah bu cümleyi yazmak kadar kolaylıkla halledersiniz. Ne yalan söyleyeyim gerçekten sizden fazla üzüldüm. Çok çok geçmiş olsun...

alperycel
05 09 2016, 13:29
aslında 2015 de nokta nokta sararmaya başlamıştı.. keşke o zaman çıkartsaydım da bu kadar uğraşmasaydım. bir kaç gün önce boyacı gittim abi bu boyaya işlemiş dedi. kaputu 100 tl boyarım dedim. şaka gibi :S

solarapex
05 09 2016, 17:03
Sıfır araba alırsam yaptırmayacağım tek şey kaput korumadır. Neyi koruduğu da meçhul.

harunisci
05 09 2016, 17:18
Arkadaşlar . Ben 1 yıl once yaptırdım . Sadece ön kaputa 285 TL verdim .
Hala aynıduruyor. atta uzaztan baklığnda güneşte boyalı sanıyorlar.

O kadar i yi .

Harun
http://tatilmaximum.com.tr

Alper134
05 09 2016, 18:51
Bazı arkadaşlar bilmeden yorum yapmışlar.. En kötü şey bir konu hakkında hakikaten bilgi sahibi olmayıpta biliyomuş gibi konuşmak.

Seramik kaplamayı ve kaput filmini gereksiz bulmuş bir arkadaş.. Şöyle izah edeyim ;

1- Kaput filminin araç boyasına zarar vermesi durumu ancak adi çin malı malzeme kullanımında olur. Çin malı ne kullanıp da memnun kaldınız diye sorayım önce ? 3M yada LLumar marka olmadıkça kaput filmine bende karşıyım.. Öyle 200-300 tl ye kaput filmi olmaz. Standart LLumar tam boy kaput filminin hakkı piyasadaki fiyatı minimum 600-700 tl dir. Çizilmeye karşı dirençli olan çizildiğinde ısıyla kendini tamir etme özelliğine sahip LLumar marka filmin ise piyasada ederi 1000-1500 TL aralığındadır. Bu filmlerden ikiside pişman etmez. Ben yeni aracıma çizilince motor ısısıyla kendini tamir etme özelliği olan filmi yaptırdım. Arkadaşıma yaptırdığım için 700 tl ye mal oldu. Ama başkasına fiyat 1500 tl yukarda bir arkadaş söylemiş zaten 1500 tl ye yaptırdığını.

2-Seramik boya koruma ürünlerindede kaliteli-kalitesiz olmak üzere ayırt etmek lazım. Türk malı,çin malı bir çok seramik boya koruma var. Ben Japon malı Crystalconcept CCOAT Premier tercih ediyorum. Tüm araçlarıma bugüne kadar bu üründen uyguladım. Herzamanda hem uzun hem kısa vadede çok çok memnun kaldım. Seramik korumanın tadı başkadır.. Özellikle aracınızı kendiniz yıkıyorsanız, aracın geç kirlenmesi,kolay yıkanması,kolay kurulanması çok iyi özellikler. Tek bezle aracın tamamını rahatlıkla kurulayabiliyorsunuz hatta bazen beze bile gerek kalmıyor hava tutarak sadece aracı kuruladığımı bilirim. Seramik böyle birşey..

Başka bir konu.. Demiş ki arkadaş madem bukadar gerekli fabrika yapar.. 2 tane araç düşünelim biri sizin aracınız biri benim aracım. 2 sene bindiğimizi var sayalım. 2 sene sonra sizin aracınızın kaputu taş izlerinden delik deşik olmuş olacak. En iyi ihtimalle 50-60 tane ufak ufak taş izleri olacak.. Fakat ben 2 sene sonra kaput filmimi söktüğümde bayiden sıfır aldığım boya aynı şekilde duruyo olacak.. Fark bu.. Her elzem şeyi fabrika yapar diye birşey yok..


Ve son olarak başlıktaki arkadaşımızın sorununa gelelim. Telaşa kapılacak birşey yok. Filmi yanlış söktüğünüz için yapışkan kalıntıları aracınızın vernik yüzeyinde kalmış. Polisaj ile düzeltilir. Hiçbir şey kalmaz..

Önceki aracımdan bir video.. Seramik kaplamadan 2 ay sonra su iticilik durumu ;


https://www.youtube.com/watch?v=mc6N49NGDB4

REC
05 09 2016, 23:27
Şimdi şöyle izah edeyim:

Bilip bilmeden konuşmak nedir?

''Kaput koruma / seramik kaplama araca zarar verir. '' Bilip bilmeden konuşmak budur!!!!

Fikir beyan etmek nedir?

Kendi cümlem:

''İlk çıktığı dönemden beri karşıyım bu uygulamaya. Şimdilerde aynı şekilde seramik kaplamaya da karşıyım. Umarım yıllar sonra seramik koruma uygulanan araçlarda vernik atması vb. sorunlar yaşanmaz. ''

Kim? BEN. Yani şahıs, yani şahsi fikir. Burada bir ''bilgi'' var mı?

Tekrar başa dönelim:

Bilip bilmeden konuşmak nedir?


Bazı arkadaşlar bilmeden yorum yapmışlar.. En kötü şey bir konu hakkında hakikaten bilgi sahibi olmayıpta biliyomuş gibi konuşmak.

Bir bilgi verdim mi? Kullanılmaz dedim mi mesela? Yani bilip bilmeden konuştum mu?

İçinde ''Bence'' ifadesi olan cümleler kullanandan başkasını bağlamayan kişisel cümlelerdir. Türkçe ile ilgili bir video paylaşayım mı?

koray02
06 09 2016, 07:50
Benimde eski aracimda vardi kaldirdiktan sonra damar damar iz kaldi kaputta motorun boyasina islemisti sirf bu yuzden sattim araci...siz bu isleri yapan profesyonellerden yardim alin sonax vb.

alperycel
17 09 2016, 19:06
bugun kaput koruma yapan arkadaşlara götürdüm. sıfır zımpara yaptırım pasta cila attır dedi. boyacıya gittim bu çıkmaz deyip verniğe işlemiş dedi. farklı farklı şeyler söylüyor herkes.

drangelman
17 09 2016, 21:54
https://youtu.be/YOMZNzs0dQIlinkteki videoyu izleyin lütfen(Kendi aracım)2,5 yıl önce sıfır km olarak aldığım hafta Ziebart Bursa'da yaptırdığım filmde taş izi hemde sararma oluştuğu için söktürdüğüm sırada çektiğim videodur.videoda gördüğünüz gibi ne boyada sararma ne boya kalkması nede reçine lekesinin boyaya işlemesi nede folyonum yapışkan izi bırakması gibi bir durum söz konusu oldu.söküldükten 15 dk sonra yeni folyo çekildi yaklaşık 3 ay oldu şu anda.Folyo kaplarken şuna dikkat edilmesi lazım arkadaşlar,1-Uygulamayı yapan merkezin dürüst bir şekilde eğer zeminde orjinal olmayan boya varsa folyo sökülürken bu bölgedeki boyanın komple kalkacağınım bilgisinin verilmesi lazım.2-Kaliteli folyo düzgün bir işçilikle en az 4-5 yıl gidiyor sağlıklı şekilde.Sararma konusunda gelince Beyaz Renk Boyalar ve Folyolar ne derece kaliteli olursa olsun kimyasal yapıları gereği sararma gerçekleşiyor bunun önüne geçemezsiniz.Sadece 2 yıl aralıkla folyoya hafif pasta yaptırırsanız sararmayı bir miktar azaltırsınız.pastayı fazla kaçırırsanız folyo incelir ve işlem sırasında yanabilir.3-Folyo üzerine damlayan ağaç reçine artıkları veya asfalt zift lekeleri için Kesinlikle Yıkamacıların yaptığı gibi Sellülozik Tiner ile müdahele etmeyin.Bunun yerine benim yaptığım İzopropil Alkol 1:1 oranımda sulandırın çok az bir şekilde pamuğa hafifçe döküp nazikçe kurumuş reçine veya zifte müdahele edin folyoya zarar vermeden çıkartırsınız.diyelimki zamanınız olmadı reçine artığı kurudu gitti folyo üzerinde.Folyonuzda reçine yanığı kalır ancak folyo kaliteli ise kesinlikle boyaya geçmez bu reçine yanığı(Tecrübe ile sabittir!)4-Folyo aslında asfaltta seken taşlardan koruması zordur.Esas amacı boyanın ilk günkü netliğini korumak ve reçine zift gibi kimyasallara karşı koymaktır.Yoldan sekip gelen taş malesef çoğu zaman boyaya zarar verir.bu nedenle kurumsal yerlerden bu tip kaplamaları yaptırmanız ve işlem ile ürüne garanti verilmesi bence önemli noktalardan biridir.

Not:Konuyu açan başına gelen olay tamamen ürünüm kalitesiz ve yapışkan kısmında kullanılan malzemeden kaynaklanan bir sorun.
Kaporta boyasının içine bıraktığı için malesef tamamen kaporta boyanacak gibi duruyor!
alperycl hocam eğer bu uygulamayı yaparken size yazılı bir garanti belgesi gibi birşey verdilerse aracınızda değer kaybı oluşacak kaportayı boyatırsanız.
bu nedenle bu kaybınızı yetkili kişilerden talep edin bence!!!
çok geçmiş olsın şimdiden!

alperycel
21 09 2016, 16:55
Garanti belgesi felan yok... aracı 2014 de aldım. Aldığımda sararma felan yoktu 2015 de başladı kendim çıkarttım folyoyu...

Mustang_76
28 10 2016, 16:12
Aracınıza kaput filmi/boya koruma/seramik kaplama gibi mühim uygulamalar yaptırmadan önce kesinlikle iyi araştırmalısınız.
Kullanılacak olan marka nedir? Nerenin malıdır? Youtube videoları tatmin ediyor mu?
Uygulayacak olan firma, kurumsal bir firma mıdır? Güvenilir midir? Verecekleri hizmetin garantisini veriyorlar mı? Firmanın sosyal medyadaki hareketleri, kullanıcı yorumları nedir?
Çoğu insanda şu algı var, Örnek:
-Ben aracımı Volkswagen .... Yetkilii Bayiinde yaptırdım!
Sorsanız piyasanın 2 belki de 3 katı bir ton para dökmüştür.
Kesinlikle ama kesinlikle uygulama anını izleyememiştir.(Uygulama Alanına bile girememiştir.)
Sıfır araç satan Volkswagen'in bayiisinde yer alan OTO KUAFÖR servisinin Profesyonel olduğunu, VW'in kendi bünyesinde özel eğitim almış elemanlar çalıştığını adeta aşağıda(servis alanında) bir fabrika olduğunu varsayar.
Fakat gerçek öyle değildir, Kurumsal olarak gördüğünüz SIFIR ARAÇ SATIŞ NOKTALARININ genelde bodrum katında yer alan uygulama alanlarının içinde TAŞERON FİRMALAR BULUNMAKTADIR.
Bu ne demek? -Eğer cebinizde 100-150bin tl gibi bir para varsa sizde her hangi bir sıfır araç satım noktasına taşeron firma olarak girebilirsiniz. Eğitimli personelmiş, kaliteli malzemeymiş, inanın büyük firmaların umrunda değil:kahkaha

irfanakin8256
28 10 2016, 17:10
valla benim poloda da var kaput koruma ben de korkuyorum kaldırmaya!!!

Mustang_76
28 10 2016, 23:13
ne kadar süre oldu taktıralı? işlemi hangi firma gerçekleştirdi ve malzemenin markası nedir?

mete77
25 09 2018, 12:50
2 yıl önce kaput koruma yaptırmıştım.. sarardı kendim çıkardım sarılık kaldı.. nasıl çıkartabiliriz.. ?

cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

24577

aracımda benzer sorun var
acaba siz ne yaptınız sorunu çözdünüz mü

drzafer.dd
25 09 2018, 15:24
bu işlemi yapan iş yerleri, üzerinde kalmış tüm zamk parçacıklarını rahatlıkla çıkarıyorlar, ben de kendim sökmüştüm. tiner, gazyağı, benzin, mazot hepsini denedim çıkmıyor, yüksek ihtimalle onlarda selilozik tinerle çıkardılar.

mete77
26 09 2018, 12:01
siz tinerle mi çıkardınız??

mete77
27 09 2018, 09:07
Yardim edebilecek kimse var mi

night blue
28 08 2019, 09:58
Bir boyacı yada detay işi yapan bir yere gidin yardımcı olurlar siz anlamıyorsanız hıc el surmeyın