PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Klimadan Gelen Ziraat İlacı Kokusu



katar27
02 08 2016, 18:19
Öncelikle herkese merhabalar. Foruma yeni üye oldum. İsmim Fatih istanbulda yaşıyorum. Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum eğer yanlışsa da affola. Benim sorum daha doğrusu sorunum şu. Geçen sene mayıs ayında babam 1.6 tdi passat variant aldı. Ben o ara askerdeydim. Buraya kadar herşey güzel. Daha sonra Yazın araçla tatile gidiyor ev ahalisi. 1 hafta tatil köyünde otoparkta yatıyor araç. Daha sonra yola çıktıklarında ise aracın heryerinden karınca çıkmaya başlıyor. Yolda birazını bezle birazını parmakla ezerek İstanbul'a kadar geliyorlar. Babama nereden estiyse bir şişe ziraat ilacını sprey yapıp en soldaki klima peteğinden sıkıyorda sıkıyor. Üzerinden neredeyse 1 sene geçti ama aracın içindeki o koku ne yazık ki hala gitmedi. Defalarca değişen polen filtresi komple motor dahil detaylı temizlik, klima peteklerine uzun hortumla köpüklü temizlik, klima freshler vs. Araç bigün otoparkta camlar kapalı kaldı mı içine binilemeyecek bir hal alıyor. Malum havada ısındığı için koku dahada rahatsız edici bi hal aldı. Yine bu iyi hali daha öncesinde arabadan inen istifra edenler vs. onları saymıyorum. Resmen arabadan soğuduk buna çare nedir var mı başka önerisi olan. En son çare komple torpido söktürüp klima borularını değiştirtircem. Değerli cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

anlergl
02 08 2016, 22:24
Hocam kaputu açın size göre sol tarafta klimanın hava çektiği yer var sileceğin altındaki plastiği kaldırınca, bauhausta satılan el bombası diye adlandırılan bir klima temizleyici var, pimini çekip o hava aldığı yere koyun, klimayı full açıp araçtan çıkın. Polen filtresini çıkarıp çıkarmama konusunda emin olamadım.

mltfyldz
03 08 2016, 01:48
Ben sigara kokusu temixliyicilerini dene derim bi meiguars bak sonax da olur garantili iş yapıyorlar


Sent from my iPhone using Tapatalk

katar27
04 08 2016, 15:31
Cevaplarınız icin teşekkür ederim bide bu yöntemleri deneyeyim. İnşallah faydasini goruruz. Ama tahminime gore bu ilac borulara yapıştı ve o yuzden kokuyu surekli yayiyor aracin icine.

mltfyldz
05 08 2016, 02:00
Cevaplarınız icin teşekkür ederim bide bu yöntemleri deneyeyim. İnşallah faydasini goruruz. Ama tahminime gore bu ilac borulara yapıştı ve o yuzden kokuyu surekli yayiyor aracin icine.

Eğer tesisat borusuna sinmişse koku olabilir ısınmaya bağlı kokutur o sırada tesisat yenileme ister


Sent from my iPhone using Tapatalk