PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B6 tiptronik passat, işlem görmüş şanziman



Jeffrey
23 06 2016, 13:17
Herkese selamlar,

2010 model B6 kasa comfortline tiptronik passat araç sahibiyiz.. Araç 78000 km de ve yaklaşık 3 yıldır bizde. Aldığım dönemdeki km ise 36000 dolaylarında idi..

Geçen hafta cluster da vites göstergesinin yanıp sönmesine istinaden aracı yetkili servise götürdüm. Servis yetkilisi ile yaptığımız dış yol test sonucunda herhangi bir hata modu ile karşılaşmadık. Yalnız aracı cihazı bağladığımızda hidrolik pompa boşluk oluşma hatası verdi ve şanzımandan yağ kaçırdığı tespit edildi. Onarım için ise mekatroniğin değişmesi gerektiği bildirildi. Buraya kadar herhangi bir problem yok.

Yalnız bu durum karşısında aracın tüm bakımlarının VW yetkili servislerinde yapılmasına istinaden mekatroniğin iyi niyet garantisinden karşılanması talebime aracın şanzıman ve motor bağlantısı arasında sızdırmazlık amacıyla standart dışı çekomastik/ sealer uygulanması sebepli red cevabı verdiler.

Özetle aracın hem önceki sahibi hem de bizim kullandığımız dönemde hiç bir şekilde yetkili servis dışında farklı bir yerde işlem görmemiş olmasına rağmen araç sanzımanında standart dışı selaer uygulama sebepli 4850 TL ye mekatroniği değiştirebileceklerini söylüyorlar.



Daha önce benzer sorunla karşılaşmış veya süreci nasıl ilerletmem gerektiği konusunda bilgi sahibi olan siz değerli passat kullanıcılarınn desteklerini beklemekteyim.