PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arabamdaki ilginç durum



emircan_
26 04 2016, 02:01
İyi forumlar arkadaşlar.

Sizlerle paylaşmak istediğim tam olarak; arabam neredeyse her gün farklı bir karaktere bürünüyor. bir gün direksiyon sert, diğer gün yumuşak. bir gün herşeyinden memnunum başka gün satasım geliyor. Bu durumu kendime açıklayamadım. Servise belki 5 kere sadece bir hatası arızası var mı diye kontrole götürdüm ve temiz çıktı. Ama dediğim gibi bir gün mesela rölantide sesler duyuyorum 2. gün tık yok.

Var mı böyle bir durumla karşılaşan ?

oneday
26 04 2016, 11:08
Benim de bazen konsoldan ses geliyor bazen gelmiyor. Sağ kapıdan gelen ses yeni kesildi.Çekişi kimi zaman iyi değil.Sanırım havanın ani ısınıp,soğumasından kaynaklı bir durum. Geçen hafta 26 dereceden 13 dereceye düştüğünü biliyorum. Metal aksamlar genleşirken,Plastikler de sertleşip, yumuşuyor.
Bir yerlerden bir cızırtı duyarsam müziğin sesini biraz daha açıyorum. Ne yapayım.:)

TurkPrenS
26 04 2016, 16:37
Bende yeni cc aldim oda ayni bir gün yola ciktim direksiyonu sert sonra biraz gidince yumusadi frene basinca arkadan bi ugultu geliyo sebebini anlamadim Garip bi araba.

passatonr
26 04 2016, 20:44
Bende yeni cc aldim oda ayni bir gün yola ciktim direksiyonu sert sonra biraz gidince yumusadi frene basinca arkadan bi ugultu geliyo sebebini anlamadim Garip bi araba.

Araci yeni aldim derken sifir mi?
Eger ki sifir degilse arka bilyalari kontrol ettirin. Ayni zaman da lastik taban bozuklugundanda o ugultuyu yapabilir.

TurkPrenS
26 04 2016, 22:34
Sifir almadim 2010 uzun yolda felan ses gelmiyordu yada ben fark etmedim ama bi kac gundur frene basip geri devam ettigimde baya ugultu geliyor 3-4 Saniye Kadar sonra gidiyor aracin muayenesi geldi gelecek ay cikar bakalim neyi varsa tesekkur ettim.

emircan_
27 04 2016, 02:29
Benim en büyük sıkıntım bulunduğum bölgeden dolayı arabayla ilglilenecek temiz, sağlıklı iletişim kurabileceğim bir yer bulamamam. VW yetkili servisleri burada bir garip. Bulaşmak bile istemiyorum. Parçalar pahalı, bunu bildikleri için her gittiğimde bir parça değiştiriyorlar. Alışmak lazım sanırım. Ama araba dediğiniz gibi her gün farklı bir karaktere bürünüyor.

TurkPrenS
28 04 2016, 22:25
Nerde yasadiginizi bilmiyorum ama servis bakimi harici ufak tefek seyler icin servise gitmeyi tercih etmiyorum dediginiz gibi her defasinda degisecek bir parca uyduruyorlar cebinizden paranizi aliyorlar. Bu ara direksiyon sertligi bendede var bende cok garipsedim bi sure yol gidince sanki yumusuyor gibi ancak 2013 fiat doblomda direksiyon yag gibi anlam veremedim

emircan_
29 04 2016, 05:55
Moskova'da yaşıyorum. Neyse artık ufak tefek deyip görmezden geleceğiz. Sonuçta araçta direksiyon sertliğini değiştiren bir çok etmen var: vites kolu S modu, yüksek hızlara çıkılması, süspansiyon Sport modu, virajlar.. sanırım bu etmenleri yoğun kullanımdan kaynaklı kafa gidiyor aracın :) Bir de merak ettiğim konu , hidrolik direksiyona göre elektronik direksiyonun ne avantajı var ? Bir de araç içi voltaj değişimleri direksiyon sertliğini etkiliyor olabilir mi ?

Ersin Karaoğlan
06 05 2016, 21:11
Bende konsoldan ve kapı taraflarından gelen tıkırtı seslerinden usandım.araçta motor sesinden başka bir sese tahammül edemiyorum.servis ön konsolu indirip yalıtım yapabiliriz diyor ama güvenemiyorum.sanırım çözüm müziğin sesini biraz daha açmak:o:o