PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Trafik Tescili Ve Plaka Değişikliği



joshua_brolin
07 01 2016, 22:06
İyi günler dostlar.

Ailemize bir de golf 7 kattığımız şu günlerde ilk kez plaka değişikliği yapma gerekliliğimiz doğdu.Bu iş için nerelere hangi sırayla gidip ne yapacağımızı bilmiyorum.İnternette de bir anlatım bulamadım.Forumdaki konularda da bu olayı anlatan bir şey bulamadım.İşi bilen bir arkadaş varsa şöyle adım adım anlatsa çok makbule geçer.

Şimdiden teşekkürler.

Merth46
07 01 2016, 23:18
Hocam bildiğim kadarıyla,devir işlemi yapılırken memur soruyor plaka değişikliği istiyormusunuz diye evet derseniz 109tl idi sanırım ek ödeme yapıyorsunuz geri kalanını sigortacılar hallediyor diye biliyorm yalnışım varsa düzeltsin abilerim...

Sedattt
08 01 2016, 00:08
Merhaba,
Noter satışını yaparken plaka değişikliği olacak diyorsunuz. Daha sonra ikametgahınızın bulunduğu şubeden randevu alıp trafik tescile gidiyorsunuz oradan size plaka veriyorlar yada sizin istediğiniz plaka varsa o şubede ufak bir bağış alıyorlar. daha sonra trafik tescilin orada müşavirler var bir form dolduruyorlar o formla ve eski plaklarla birlikte size plakayı veren memura gidiyorsunuz sisteme girişiniyapıyor size plaka basımı için bir evrak veriyor onula şöförler odasına gidip plaka bastırıyorsunuz işleminiz trafikte bitiyor. Müşavire doldurttuğunuz form 2 nüsha oluyor daha sonra 1 tanesini vergi dairesine götürmeyi unutmayın motorlu taşıtlar vergisini ödeyemezsiniz.

bazlambac
09 01 2016, 20:15
Oncelikle yeni araciniz hayirli olsun.
Noterde plaka degisikligi olacaksa noteriniz ona gore dolduruyor satis evraklarini. Sonra o evraklarla ilk once soforler odasina gidiyorsunuz. Size kirmizi bir dosya veriyor ucretsiz. O dosyaya noter evraklarinizi koyup emniyete gidiyorsunuz. Plakanizi seciyorsunuz. Siz cayinizi icerken memur arkadas revraklarinizi ve eski plakanizi teslim aliyor. Size bi kagit ve ruhsat veriyor. Onunla yeniden soforler odasina giderek yeni aldiginiz plakayi bastiriyorsunuz. Emniyette para yok. Sadece soforler odasinda teneke parasi veriliyor. Yazilar kalin olsun isterseniz 40 tl diger turlu 20 tl.