PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : ios 9 wireless carplay



italianlaww
15 10 2015, 10:09
Arkadaşlar , ios 9 ile birlikte ayarlar menüsünde carplay menüsü gelmiş ve bluetooth ile bağlantı seçeneği aktif olmuştur.

Bu durumda iphone carplay'e kablosuz olarak direk bağlanabilmektedir.

Bu durumu aracında carplay aktif olan arkadaşların denemesini rica ediyorum.

Bağlantı için iphone dan carplay cihaz ara menüsü aktifken, araçta sesle arama butonuna uzunca basılı tutulması gerekiyor.



Wireless CarPlay – What We Know

BY CARPLAYLIFE (http://www.carplaylife.com/author/anthony/) ·

http://i0.wp.com/www.carplaylife.com/wp-content/uploads/carplay-wireless.jpg?resize=720%2C391 (http://i0.wp.com/www.carplaylife.com/wp-content/uploads/carplay-wireless.jpg)
Since Apple’s introduction of CarPlay into vehicles and aftermarket stereos, the only way to get your Apple device talking to your CarPlay enabled in-car stereo system is to plug it in using the bundled (or an official) USB lightning cable.
This is all well and good, and it is an ideal solution should you wish to power your iPhone whilst it is in use with the CarPlay system, however being able to jump into your vehicle and have your CarPlay system automatically connect without the need to plug it in would be a dreamy experience.
This is where a wireless solution would be most welcome, and thankfully, Apple would like to cut the cord too, as they plan on bringing wireless connectivity to new CarPlay enabled vehicles and aftermarket systems.
So what do we know about Apple’s Wireless CarPlay? Is it coming soon? What will we be able to do? And what stereos are going to support it? Let’s look at what we know so far.

taktun
15 10 2015, 12:05
Merhaba

CarPlay yazılım olarak vw araçlara konulmaya başladı mı ? Bu konu ile ilgili topic vardı. Ama yarıda kaldı...

sdtbbr
15 10 2015, 12:32
passat b8 trendline aracım var car play var mı ? Telefonumun yazılımı ios 9

İBRAHİM29
15 10 2015, 12:47
hay o ios 9'un ben benim telefon o güncellemeden sonra sapıttı... telefon whatsaptan biri mesaj yazsa facebooktan birisi mesaj atsa beğeni yapsa mesela uyarı sesi çalmıyor...sadece ekranda beliriyor arkadaki uyarı flaşhı uyarıyı veriyor ama ses çıkmıyor...telefon ağırlaştı...bazen donmalar oluyor...ben ios 8 den memnundum gelmez olaydı...

mrtbjk
23 10 2015, 17:12
ne wireless car playi :) kablolu taktığımızda bile çalışmıyor. Üstüne çok uğraştım ama türkiyeye kilitli gelen özelliklerden birisi.

Availability by country check (http://volkswagen-carnet.com/int/en/start/availability.html)

siteden ülke bazında hangi özelliklerin açık olduğunu görebilirsiniz. Açıkcası Germany yazınca tüm özellikleri görünce insanın ağlayası geliyor. Google Earth, street view.... hiçbiri yok. Dünyanın parasını boşa verdik...

Stanced386
23 10 2015, 21:11
B6 da yok böyle bişey. B8 için sanırım bu.

kksoylemez
23 10 2015, 21:32
Taner Bey servise giden araçlara yazılım güncellemesi geçildiğini söylemişti. Radyo takılma problemleri vb düzeliyormuş. Acaba Car Play de geliyor olabilir mi güncellemeden sonra?

PassatSahibi
23 10 2015, 21:37
ne wireless car playi :) kablolu taktığımızda bile çalışmıyor. Üstüne çok uğraştım ama türkiyeye kilitli gelen özelliklerden birisi.

Availability by country check (http://volkswagen-carnet.com/int/en/start/availability.html)

siteden ülke bazında hangi özelliklerin açık olduğunu görebilirsiniz. Açıkcası Germany yazınca tüm özellikleri görünce insanın ağlayası geliyor. Google Earth, street view.... hiçbiri yok. Dünyanın parasını boşa verdik...

youtube de bi videoda gördüm adam Discover pro ile sokaklarda geziyor trafik bilgisini alıyor bunu kendi aracımda discover proda olup kullanamamak üzdü keske görmeseydim şu linki :)

mrtbjk
23 11 2015, 09:16
B6 da yok böyle bişey. B8 için sanırım bu.
maalesef ben de yaptırdım yazılım güncellemesi ancak değişen birşey yok. Hatta meşhur koltuk fonksiyonlarındaki hafızanın geri gelmemesi sorunu bile düzelmedi.
Tek kelimeyle rezalet..

kksoylemez
23 11 2015, 16:23
Bu yazılım güncellemesi mevzusu biraz kafamı karıştırdı. Araçta iki tip yazılım güncellemesi olmalı diye tahmin ediyorum. Birincisi multimedia sisteminin yazılımı, diğeri de aracın motor, sürüş vb gibi fonksiyonlarını yöneten yazılım. Gerçekte durum böyle midir?

Bilen bir arkadaş aydınlatabilirse sevinirim.

ümit_ak
09 12 2015, 10:03
b8 de var ama ben uzun bastıgım halde bı sonuc goremedım tam bılgısı olan veya deneyen varmı?

bookmark
17 01 2016, 11:19
Konuyla ilgili gelişme var mı

ooncan
02 02 2016, 02:44
merhaba, ben toledo aracımda alpine carplay sistemi kullanıyorum. Sistem telefon arama özelliği ve müzik dinleme ( spotify a tam destek veriyor ) olarak gerçekten çok kullanışlı. Siri ile sesli olarak istediğim kişiyi arayabiliyorum ama cep telefonundaki normal apple maps bile araca bağlayınca aktif olmuyor. Apple araç içinde carplay bağlantısı ile haritayı engelliyor Türkiye dahil 2-3 ülkede. Bunun sebebi nedir anlamak güç. Araçlarınızdaki carplay in aktif olmamasının sebebi büyük ihtimal haritaların kapalı olması. Gereksiz yere vw tepki almak istemiyordur sonuçta ellerindeki birşey değil ama ilk tepkiyi onlar alacak.

DUZO
18 02 2016, 20:11
İyi akşamlar hocam, koltuk hafızasızının geri gelmemesi sorununu ben de uzun zamandır yasıyordum aracım 2014 B8 gecen hafta hafıza yazılımını sildirip yeniden yükletince sorun giderildi, bilginize...

Jungle
13 03 2017, 20:06
Merhaba arkadaşlar 2016 araçımda discowery pro var fakat car play bağlıyken arada bağlantı kopup duruyor başına gelen varmı bu problem sanırım teyiple usb arasındaki bağlantı kablosunda arada temassızlık oluyor yada kablo uzun geliyor. Başına gelen varmı acaba