PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk yerli otomobil hk..



Sayfa : 1 [2]

Burakim
16 10 2015, 16:59
Ekonomi haberlerini izlersiniz mutlaka eminim.Dolar euro altın ham petrol fiyatı diye devam eder. Petrolün ülkelerde bu kadar maddi önemi varken trilyon dolarlar dönen bir piyasayı bir avuç borun yok etmesine müsade edermiler sanıyorsunuz. Kim elini atarsa sülalesini yok ederler. O işler öyle kolay değil. LPG yi bile itibarsızlaştırmak için ellerinden gelen herşeyi yapıyorlar. Benzinli motorlar çağ atladı dizelin yüzüne bakılmazken bugün en popüler motorlar oldular ama halen LPG sistemi aynı teknolojiyle çalışıyor. Neden ?
1.4 motordan 300hp çıkaran firmalar lpg ile sağlıklı çalışacak araba üretemeyeceklermi. Ürettirmezler yaptırmazlar. Bu forumu okuyan kimsenin çahil olduğunu sanmıyorum öyle bir düşüncede olanda yanılıyor burası araştırmacı insanlarla dolu biryer. Ülkemiz biryerden başlamış belkide çok ileri gidebilecek proje bu projeyi kopya araba elektrikten bi halt olmaz ooo şasiyi bizde üretirdik diyerek itibarsızlaştırmak ne kadar doğru. Oldu olduda renodan hyundaiden dahamı kötü oldu. Çıkışı bile saab gibi kaliteli bir araçın üzerinden gelecek ve bizim olacaksa neden olmasın.

BMW
16 10 2015, 17:49
Bu konudaki son mesajımı atıyorum ... Hayırlısı be gülüm :içki Görüşmek üzere beyler 2045'de tekrar tartışırız.

vwpassatcc
20 10 2015, 09:40
Yerli araba yerine, büyük bir markayı ülkemizde imal ediyor olsak daha mı iyi olur size?
Yani yerli markayı boşverin, örneğin VW geldi ve Polo-Golf-Jetta serisinin imalatını burada yapmaya başladı..

Hangisi devletimiz için hayırlı olurdu sizce? Nedenleriyle açıklayabilir misiniz?

BMW
20 10 2015, 16:15
Yerli araba yerine, büyük bir markayı ülkemizde imal ediyor olsak daha mı iyi olur size?
Yani yerli markayı boşverin, örneğin VW geldi ve Polo-Golf-Jetta serisinin imalatını burada yapmaya başladı..

Hangisi devletimiz için hayırlı olurdu sizce? Nedenleriyle açıklayabilir misiniz?

Normalde cevap yazmaya niyetim yoktu bu konuya ama madem sormuşsunuz söylemeden geçemedim.Vw gelecek gelmesine ama ne yazık ki devlet gelmesini istemiyor.Çünkü vw bedava arazi istiyor fabrika kurmak için.Bizim devletimiz ise bunu kabul etmiyor o arazileri parayla başkalarına satıyor genelde bunlar inşaat firmalarıdır.17 aralık operasyonunu hatırlayın... Söylemeye gerek bile yok.Koca İstanbul'da orman kalmadı be her yer beton yığını binalarla kaplı.Sata sata.Ülkeyi satsaydınız ya direk daha makul olurdu ... Birde devlet için ithal etmek daha iyi.Çünkü markanın kazandığı paranın mislisini kazanıyor niye fabrika açtırsın ki.Hayırlı olurdu elbette ama devlete fazla para gelmeyeceğinden onlar için hayırsız vatandaş için hayırlı bir adım olurdu.Fiyatlar bir hayli düşerdi.Çoğu kişide vw sahibi olurdu.Böyle vitrinden bakmakla ya da test sürüşü yapmakla kalmazdı,satın alırdı.Şimdi ne yazık ki çoğu kişi bakıyor en fazla test sürüşü yapıyor ve hüzünlü gözlerle bayiden ayrılıyor.Bu da bir nevi dram sayılır.Neyse boş verin.Şimdi bu mesaj gene birilerine batacak çünkü doğruyu söylemek ve duymak bazı üyeleri delirtiyor.

Nikomedia41
20 10 2015, 17:29
Yerli araba yerine, büyük bir markayı ülkemizde imal ediyor olsak daha mı iyi olur size?
Yani yerli markayı boşverin, örneğin VW geldi ve Polo-Golf-Jetta serisinin imalatını burada yapmaya başladı..

Hangisi devletimiz için hayırlı olurdu sizce? Nedenleriyle açıklayabilir misiniz?

zaten ülkemizde başka marka arabalar üretiliyor,ford toyota bursade fiat citroen pegeut yedek parça desen koceli de 10 tane fabrika sayarım, corolla türkiyede üretiliyor fiyatı çok mu ucuz?bugün lüks dediğimiz passat la corolla neredeyse aynı fiyat
Aslına bakarsanız bu protitipi eleştirenler başka markalara benzediği için filan değil bu projeyi mevcut iktidarın yaptığı için eleştiriyorlar.çünkü kafaları kendi ideolojilerinden başka hiç bir şeye çalışmıyor.yıllarca ergenekon balyoz gibi davalarda savcıları eleştirenler,cemaat ülkeyi ele geçirmeye çalışıyor diye yırtınanlar aynı savcı ve hakimlerin oklarını mevcut iktidara çevirdiğinde hemen kardeş oluverdiler,mugün mevcut yapının,sözcü,halk tv ve doğan medyasının attığı manşetler ve haber içerikleri bile aynı,aynı durum şike davası için de geçerli zekeriya öz aziz yıldırımı sorgularken kahraman,ilker başbuğu sorgularken hain 17 aralığı sorgularken kahraman ilan edildi.kaçacak diye tedbir koydurduğu aziz yıldırım şuan istanbulda ama savcı bey almanya desteği ile bilmem nerede...ben bu ülkede bir gecede bankaların boşaldığını ssk gibi kurumun battığını gördüm,cumhurbaşkanının başbakana kitap fırlattığını gördüm 3 hükümet ortağının basın toplantısında birbirlerinin suratına ahmakça baktığını gördüm.şimdi çıkıp bu prototipler üzerinden mevcut iktidarı sadece CAMİ ve yol yapmakla eleştirenlere soruyorum, biz 90 lı yıllarda da vergi veriyorduk, o vergilerle neden okullar hastaneler yollar barajlar havaalanları köprüler yapılmadı ÇALMADIKLARI ! için mi? ben 74 kişilik sınıfta okudum lise yi 7 yaşında çocukken sabah 4 te hastanede kuyruğa giriyordum sabah 9 da beyfendi gelip numara dağıtıyordu,aylarca ilaç bulamadığımızı hatırlıyorum,insanların aylarca hastanelerde mahsur kaldığını,hasta odalarının 15-20 kişilik koğuşlarını hatırlıyorum.manşetlerde yerli otomobili eleştiren gruplar gezi parkında gençlere bira uyuşturucu taşımak yerine neden o güzel zekalarını ve paralarını özgün tasarımlar yapmaya ve ülkeye birşeyler vermeye yormadılar acaba?başta da dediğim gibi eleştiriler prototipe değil kimin yaptığna....

passatturkiye
21 10 2015, 04:08
7-) Ayrımcılığa neden olabilecek, özellikle de siyasi ve dini içerikli tartışmalarda bulunmak yasaktır.

10-) Üyeler, birbirlerine ve yetkililere karşı saygılı olmak zorundadırlar. Özel mesajlaşma sistemi dahil forumun hiçbir bölümünde genel ahlak kuralları ihlal edilemez, başkaları rahatsız edilemez. Konu ve mesajlarla ilgilenirken kabalığa, incitici ifadelere ve kişisel saldırılara tölerans göstermiyoruz. Art niyetle insanları üzmek kesinlikle yasaktır.