PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardim 3 tane sikinti var



KERASUS_SÜLEYMAN
07 10 2015, 13:24
Aracim 2006 model 1.6 fsi manuel benzinli passat 145 bin kilometrede.
Aracimin zincirinden avansindan ses gelmeye başladi triger zincirini değiştirdim. şuan bu sikintim kalmadi.
1. Sikintim: Aracimi çaliştirdiğimda 1 saniye sonra stop edip duruyor. Her çaliştirmamda bu oluyor.
2. Sikintim: Aracim rölantide çalişirken motorda hafif bir sallanma titreme var. Klimayi açtiğimda devir saati dengesiz çalişmaya başliyor. Sabit bir konumda kalmiyor. Benzin gelme durumu devamli değişiyor sabit bir şekilde çekmiyor. Buji ve bobinleri yeni değiştirdim bosch marka onlarda sikinti yok bakildi.
3. Sikintim: Aracimla normal şekilde yolda ilerlerken ayağimi gaz pedalindan çektiğimde bir yiğilma oluyor ileriye doğru. Her viteste yapiyor bunu.

Bu sikintilarim neden olabilir. Arabamdan çok memnundum soğumaya başlayacağim. Zinciri değiştiren yere geri götürdüm manifolt olabilir dediler. Pazartesi söküp bakacaklar.

Başka bir kaç yere gösterdim bilgisayarda hata kodu bilinmiyor şeklinde uyari veriyor.
Değerli arkadaşlar başindan böyle bir sorun geçen veya bununla ilgili bilgisi olan varsa yardimci olmanizi rica ediyorum. Erzincanda ikametgah ediyorum. Ufak şehir olduğu için fazla servis ve ustada yok.

özdil
07 10 2015, 13:32
Sente kaçması olabilir.

KERASUS_SÜLEYMAN
07 10 2015, 13:34
sente kaçması olabilir.

hocam araçta sente kaçmasi olup olmadiğini nasil anlayabilirim ???

KERASUS_SÜLEYMAN
08 10 2015, 08:26
Cidden yardimci olacak kimse yokmu?

REC
08 10 2015, 09:41
Boğaz kelebeğini temizletip tekrar adaptasyon yaptırmayı deneyin.

Şayet adaptasyon yapma imkanı olmazsa; kontağı hiç açmadan boğaz kelebeğini temizleyin ve yerine takın. Boğaz kelebeği yerine takılana kadar kontağı hiç açmayın.

özdil
08 10 2015, 10:12
bu 3 madde zincir değiştikten sonra belirdiyse sente kaçmıştır. daha önceden de varsa başka arızalar aranabilir.

Arguss
08 10 2015, 10:37
Zinciri nasıl değiştirmişler onu öğrenin, aparat kullanmışlarmı ? sente kaçması olsa araç geç ve yüksek çalışır ve hata verir ama olabilir birşeyler arızayı yakalamıyor da olabilir ki bu şekilde aracı kullanmayın zaten, aracın sorunu şu, krank devir sensörü yada büyük ihtimal avans sesinize yol açan konumlandırıcı, okuyucu zincirle beraber değişmesi öneriliren parça, bu şekilde aracı kullanmayın aracın stop etmeside buna bağlı olabilir çünkü okumuyordur parça, sente milim bile kaçık olsa araba bunu size söyleyecektir aracı vas cihazına bağlayın g28 hatası verirse bu parçanın değişmesi gerekiyor arıza kodunu göremiyorsa bu bağladığınız cihazın sorunu aracın değil

KERASUS_SÜLEYMAN
09 10 2015, 09:13
bu 3 madde zincir değiştikten sonra belirdiyse sente kaçmıştır. Daha önceden de varsa başka arızalar aranabilir.

önceden öğle saatlerinde sicağin altinda kaldiğinda çaliştirirken gaza basmam gerekiyordu yoksa çalişmiyordu. çalişinca istop etmiyordu. önceden böyle bir sikinti vardi. Titremeside vardi. Sadece yolda ilerlerken ayağimi gaz pedalindan çektiğimde arabada yiğilma çekme olmuyordu bu zincir değiştikten sonra olmaya başladi.

KERASUS_SÜLEYMAN
09 10 2015, 09:20
zinciri nasıl değiştirmişler onu öğrenin, aparat kullanmışlarmı ? Sente kaçması olsa araç geç ve yüksek çalışır ve hata verir ama olabilir birşeyler arızayı yakalamıyor da olabilir ki bu şekilde aracı kullanmayın zaten, aracın sorunu şu, krank devir sensörü yada büyük ihtimal avans sesinize yol açan konumlandırıcı, okuyucu zincirle beraber değişmesi öneriliren parça, bu şekilde aracı kullanmayın aracın stop etmeside buna bağlı olabilir çünkü okumuyordur parça, sente milim bile kaçık olsa araba bunu size söyleyecektir aracı vas cihazına bağlayın g28 hatası verirse bu parçanın değişmesi gerekiyor arıza kodunu göremiyorsa bu bağladığınız cihazın sorunu aracın değil

nasil değiştirdiklerini sormadim.
Araç normal çalişiyor 2 saniye sonra istop ediyor. Bu iki saniye içinde gaza basarsam çalişmaya devam ediyor.
Dediğiniz okuyucuyu felan değiştirmişler. Sizin dediğiniz gibi sente kaçmasindan felan bahsetmediler hiç manifolttan olabilir dediler pazartesi tekrar götürecem araci. Söküp manifolta bakacaklar ondan olup olmadiğini anlamak için. Araç şuan bende kullanabilirsin sikinti olmaz dediler kullaniyorumda aracimi şuan.

emperor
09 10 2015, 10:06
Ya iyi bir özel yada yetkili servise gidin.erzurumdayken gittiğim yer vardı ama size uzak.birde aracın şu haliyle yola çıkmak sıkıntı olabilir.geçmiş olsun.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

korn_17
09 10 2015, 11:22
Selamlar,

Klima açınca tüm VW modelleri yaklasık 1 diş devir saati ibrede yukarı yönde hareket eder ve orda sabit kalır yani böyle olması gerek çekişten düşürmemk adına böyle birşey yaptığını düşnüyorum şahsen. Gelelim oynamaya, krank devir sensöründen kaynaklı ya da egzantirik zinciri ayar valfinden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Egzantirik zinciri değişti mi aracın? Egzantirik zinciri değişirken sensörü de değişmeli eski sensörle olmuyor zira. Değişmezse zincir değişmenin bir anlamı kalmıyor. Eski bilgiyi üstüne yazıyor çünkü yeni zincirin ya da mapin diyelim.

Viteste iken yığılma da ayağınızı gazdan çekince bu sebeple olabilir. Ayrıca katalizatör sistemini de kontrol ettirmeniz lazım. Vites kutunuzdan kaynaklı senkromeçlerde de sorun olursa yığılma yapar. FSI motorlarda bir miktar silkelenme normaldir ama aşırı silkelenme varsa motor kulaklarına da bir baktırmanızı tavsiye ederim. Araç rölantide veya devirde iken motor geometrisinin olması gereken pozisyondan hariç bir pozisyonda bulunması da yığılma ya da ileri doğru atılmalara sebep olabilir, şanzuman kulağını da kontrol ettirin.

KERASUS_SÜLEYMAN
09 10 2015, 11:36
selamlar,

klima açınca tüm vw modelleri yaklasık 1 diş devir saati ibrede yukarı yönde hareket eder ve orda sabit kalır yani böyle olması gerek çekişten düşürmemk adına böyle birşey yaptığını düşnüyorum şahsen. Gelelim oynamaya, krank devir sensöründen kaynaklı ya da egzantirik zinciri ayar valfinden kaynaklı olabilir diye düşünüyorum. Egzantirik zinciri değişti mi aracın? Egzantirik zinciri değişirken sensörü de değişmeli eski sensörle olmuyor zira. Değişmezse zincir değişmenin bir anlamı kalmıyor. Eski bilgiyi üstüne yazıyor çünkü yeni zincirin ya da mapin diyelim.

Viteste iken yığılma da ayağınızı gazdan çekince bu sebeple olabilir. Ayrıca katalizatör sistemini de kontrol ettirmeniz lazım. Vites kutunuzdan kaynaklı senkromeçlerde de sorun olursa yığılma yapar. Fsi motorlarda bir miktar silkelenme normaldir ama aşırı silkelenme varsa motor kulaklarına da bir baktırmanızı tavsiye ederim. Araç rölantide veya devirde iken motor geometrisinin olması gereken pozisyondan hariç bir pozisyonda bulunması da yığılma ya da ileri doğru atılmalara sebep olabilir, şanzuman kulağını da kontrol ettirin.


hocam şu yazdiklarindan sonra içimden arabayi hurdaya vermek geçti :)
bu kadar şeyi kontrol ettirdikten sonra sanirim bir araba parasi çikar benden bosch car servisi şuan erzincan için gayet güvenilir bir yer olduğu için oraya gittim. Ilginiz ve verdiğniz bilgiler için teşekkürler hocam.

korn_17
09 10 2015, 11:39
hocam şu yazdiklarindan sonra içimden arabayi hurdaya vermek geçti :)
bu kadar şeyi kontrol ettirdikten sonra sanirim bir araba parasi çikar benden bosch car servisi şuan erzincan için gayet güvenilir bir yer olduğu için oraya gittim. Ilginiz ve verdiğniz bilgiler için teşekkürler hocam.

Rica ederim ne demek, bir an önce sorun çözülürde ağız tadı ile binersiniz umarım aracınıza. Bosch kar güvenilirdir evet umarım yüksek fiyatta çıkarmazlar. Tekrar geçmiş olsun. Sorun çözülünce burdn bildirirseniz çok seviniriz.

korn_17
09 10 2015, 11:51
Ayrıca Passat güzel araçtır, profil bilgilerinizdeki arac ise aracınız 9 yaşında bir passattan bahsediyorsunuz. İlk sahibi olmadığınızı ve bir çok el değiştirdikten sonra size geldiğini düşünürsek bu tarz sorunlar yaşamanız normaldir. VW anlayan usta saysısı gerçekten çok az. "Ustayız" derler ama bi b.ktan haberleri yoktur. Ezbere çözüm üretirler. Bu sebeple esasında değişmeyecek bir çok parçası değişir aracınızın masraf katlanır bunlar dikkat etmeniz gereken mevzular. Aracın başında durun ayrıca bakım yapılırken,motor bilmiyorsanızda bilmediğinizi hissettirmeyin ustalara. Yoksa sünnetsizlerdir öpmeye kalkarlar. Benim gözümde usta şak diye tanı koyan ve tedavi uygulayandır. Bu şekilde çok çok az. Ezbere kulaktan dolma bilgilerle dükkan işleten onca adam var. Benim direksiyon açı sensörü adaptasyonumu mesela 1 günde yarım depo yakıtımı yiyerek yapamadı, ben sonra akşam kendim yaptım pc ile. Yani ustalar vs. çok sıkıntılı, servisde öyle. Özel servis diye gidersin bir ton masraf çıkarır sana. Sana binlerce lira masraf çıkarıyorsa ne işin var özel serviste git abi yetkili servise garantili yaptır. Ustalık parça değişimi değil, tamirat yapılabilecekse tamirat yapmaktır. Benim o direksiyon sorunumda diyor bana usta direksiyon kutusu değişebilir çıkması 2000 lira. Al işte bilmesen anlamasan mevzudan geçirecek hemen. Dikkat edin yani kısaca. Neti bol bol kullanın arızalar ile ilgili nette doğru yanlıs bir sürü bilgi var ama bunlardan biri sizin sorununuza çözüm olabilir.

Arguss
09 10 2015, 11:57
Ayrıca bir şey belirteyim, çift egzantrikli araçlarda zincir değişimi sıkıntılıdır aparat ile yapılır sente kaçmaması açısından bunu gerçekten yetkili servis dışında yapan azdır, çünkü düşmemiştir bu konu sanayiiye, adam 2 zincir değiştirmiştir 3. size patlar benim başıma geldi, bu yüzden aracınızın yaşıda var ekstra indirim de alırsınız, bosch service'de bu konuda iyidir ama inanın zincir değişiminde çok fark almaz servis, ama garanti olsun diye kesinlikle zamanlayıcıda değişir, fsi ve tsi motorların en zor işlemidir bu, o yüzden bu tarz işlerinizi yetkili serviste yaptırmanızı öneririm.

KERASUS_SÜLEYMAN
09 10 2015, 13:32
ayrıca bir şey belirteyim, çift egzantrikli araçlarda zincir değişimi sıkıntılıdır aparat ile yapılır sente kaçmaması açısından bunu gerçekten yetkili servis dışında yapan azdır, çünkü düşmemiştir bu konu sanayiiye, adam 2 zincir değiştirmiştir 3. Size patlar benim başıma geldi, bu yüzden aracınızın yaşıda var ekstra indirim de alırsınız, bosch service'de bu konuda iyidir ama inanın zincir değişiminde çok fark almaz servis, ama garanti olsun diye kesinlikle zamanlayıcıda değişir, fsi ve tsi motorların en zor işlemidir bu, o yüzden bu tarz işlerinizi yetkili serviste yaptırmanızı öneririm.


abicim zincir ve takimi değişti onun için geç kaldim. Inşallah adam akilli halledilir. Bana ders oldu ama yetkili servis eyvallah işçiliği felan fazla oluyor ama gözün arkada kalmiyor. Hayirlisi inşallah .

Arguss
09 10 2015, 13:35
abicim zincir ve takimi değişti onun için geç kaldim. Inşallah adam akilli halledilir. Bana ders oldu ama yetkili servis eyvallah işçiliği felan fazla oluyor ama gözün arkada kalmiyor. Hayirlisi inşallah .

Zincir değişimi serviste zamanlayıcıda değişecekse sanayi ile aynıdır hemen hemen aklınızda bulunsun :)

KERASUS_SÜLEYMAN
09 10 2015, 13:39
Zincir değişimi serviste zamanlayıcıda değişecekse sanayi ile aynıdır hemen hemen aklınızda bulunsun :)


teşekkürler ilginiz için. ama zamalayıcı değiştimi bilmiyorum. ama değişmediyse servis sıkıntı çıkarırmı zinciri değiştirdiğin yere git felan der mi

korn_17
09 10 2015, 13:41
Hocam size şöyle söyleyim servis ve ve özel servis fiyatları açısından:

Passat 2005 B6 2.0 Fsi comf. sübap fincanları dışarda 16 adet 300 lira sırf malzeme
İşçilik 150 lira istedi 450 Tl dedi.

Serviste 580 Tl ye işçilik vs. dahil değişti. Şimdi burada garantili işi mi tercih edersin yoksa afaki işi mi? Ben gittim garantili işi tercih ettim. Memnunum. 130 lira fark da kaskosu olsun malın...

Arguss
09 10 2015, 13:43
teşekkürler ilginiz için. ama zamalayıcı değiştimi bilmiyorum. ama değişmediyse servis sıkıntı çıkarırmı zinciri değiştirdiğin yere git felan der mi

Servis öyle birşey demez, önce sorununuzu tespit eder, size söyler sizde yaptırırsınız, servis bu parçayı garanti olsun diye takım olarak değiştirir, arızalı olduğu için değil, belki de sizin bu parçanız arızalı değildir, bilemeyiz kapalı kutu

prisonrk
09 10 2015, 13:58
Yetkili servisler arıza tespiti için ücret alıyorlar mı bilmiyorum ama kritik sorunlar için önce yetkili servise gidin, arızaya göre dışarıda fiyat sorun eğer çok fark yoksa yetkili serviste yaptırın. Özel servisteki ustaları iyi tanımak lazım sonra karşınızda muhatap bulamıyorsun.

korn_17
09 10 2015, 15:41
Yetkili servisler arıza tespiti için ücret alıyorlar mı bilmiyorum ama kritik sorunlar için önce yetkili servise gidin, arızaya göre dışarıda fiyat sorun eğer çok fark yoksa yetkili serviste yaptırın. Özel servisteki ustaları iyi tanımak lazım sonra karşınızda muhatap bulamıyorsun.

Alıyorlar. Arıza tespitini yaptırmak için tespiti yaptırıp arızayı dışarda yaptırmak için İskenderun Gümüş arıza başına 150 Tl tespit bedeli talep ediyordu geçen sene. Bu sene nedir ne değildir fiyat bilmiyorum. Ancak arızayı yetkili serviste gidermeyi seçerseniz bu bedeli talep etmiyorlar.

Fatihenfa
09 10 2015, 20:08
Motor takozlari asinmis olabilirmi acebA

KERASUS_SÜLEYMAN
12 10 2015, 12:48
Bugün aracimi biraktim bakalim ne diyecekler merakla bekliyorum. Sonucu sizlerle paylaşacağim inşallah. En azindan tecrübe bilgi sahibi oluruz.