PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ani hızlanmalarda yada uzun yolda turbo kesiyor!!



Memo
26 07 2015, 10:51
Merhaba Arkadaşlar,
kısaca sorunumdan bahsedeyim konu hakkında daha önce sorun yaşayanlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
1 yıl önce hızlanma esnasında turbo kesiyor ve motor kendini korumaya alıyordu kontağı kapatıp tekrar açınca devam ediyordum sorun olmuyordu, daha önceki tecrübe edindiğim bir durum olan MAF sensörü (Hava akış metresi) kirlenmiştir diye sensörü temizledim taktım sorun giderildi 1 yıl yaklaşık 15 bin km kullandım sorun yoktu fakat son zamanlarda yine aynı sorun nüksetmeye başladı, sollamaya felan çıktığımda çok kötü oluyor pat diye motor korumaya alıyor ve kala kalıyorsunuz sağ çek stop et yeniden çalıştır sorun yine geçiyor bir süre sonra tekrar (birde esp kapalı iken daha çabuk sorun nüksediyor onu fark ettim). ben sorun yine maf sensöründedir dedim temizledim 1-2 defa ama sorun düzelmedi, dedim sensör ömrünü doldurdu herhalde yenisini alayım değiştireyim dedim, bosh marka aracıma uygun kodlu maf sensörünü aldım ve değiştirdim gaz tepkileri felan değişti aracın, birde dedim uzun yolda test edeyim çevre yoluna çıktım fakat 5 km sonra sorun tekrar nüksetti. vagcom ile aracın arıza kodunu okutayım dedim P0234 ve P0299 iki hata kodu vardı birdi turbo şarjın basınıcın aşırı, birisi de düşük olması ile ilgili sorunlar yazıyordu.
şuan sorunun turbodaki wastegate ten kaynaklı olduğunu düşünüyorum bunun içinde turbonun sökülmesi lazım tabi b6 kasalardada turboyu motorun arkasında biryerlere sakladıkları için gözle göremiyorum:),
aracım 2006 BKP motor 2.0 TDI şuan 119 bin km de turboyu söktürdüğümde şunlarıda kontrol ettir diye bileceğiniz bir durum varmıdır. böyle bir durumla karşılaşan varsa masraf ne kadar tutar bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Alper134
26 07 2015, 10:59
Turbonun güç kestiği belli bir devir aralığı varmı ? gücü tamamenmi kesiyor yoksa kesip bırakma şeklindemi yapıyor ?

Muhtemelen problem westgate ile ilgili.Benim tavsiyem herhangi bir turbocuya gitmeyin. Çünkü turbocu sorun ne olursa olsun turbo bozuk diyip değiştirmek isteyecektir. Önce serviste kontrol ettirin imkan varsa başka bir araçtan westgate sökülüp denensin yada çıkma westgate bulun. Orjinal açısına göre basıncı ayarlansın westgate in birde öyle deneme yapın.

Memo
26 07 2015, 11:11
Turbonun güç kestiği belli bir devir aralığı varmı ? gücü tamamenmi kesiyor yoksa kesip bırakma şeklindemi yapıyor ?

Muhtemelen problem westgate ile ilgili.Benim tavsiyem herhangi bir turbocuya gitmeyin. Çünkü turbocu sorun ne olursa olsun turbo bozuk diyip değiştirmek isteyecektir. Önce serviste kontrol ettirin imkan varsa başka bir araçtan westgate sökülüp denensin yada çıkma westgate bulun. Orjinal açısına göre basıncı ayarlansın westgate in birde öyle deneme yapın.



2500 - 3000 devir aralığında ve 4. vites sonrasında sorun oluyor bu durumdada motor durdurup tekrar çalıştırmak gerekiyor gögüsteki sarmal tel şeklindeki arıza lambası yanıp sönüyor (en nefret ettiğim ışıktır kendisi:).)

Alper134
26 07 2015, 11:15
2500 - 3000 devir aralığında ve 4. vites sonrasında sorun oluyor bu durumdada motor durdurup tekrar çalıştırmak gerekiyor gögüsteki sarmal tel şeklindeki arıza lambası yanıp sönüyor (en nefret ettiğim ışıktır kendisi:).)

1.ve 2. viteste olmuyor dimi ? 3. ve özellikle belirgin olarak 4 demi oluyor ?

Dediğim gibi muhtemelen arıza westgate..

Memo
26 07 2015, 11:40
1.ve 2. viteste olmuyor dimi ? 3. ve özellikle belirgin olarak 4 demi oluyor ?

Dediğim gibi muhtemelen arıza westgate..


evet alper bey 4 viteste yaşadım en düşük 1-2-3 de sorun yok.

mosmanoglu
26 07 2015, 14:48
aynısı bizim b6 2.0 tdi da olmuştu çare turbo hortumunun değişmesi servis size turboyu değiştirelim diyecekler 7 bin tl masraf çıkaracak özel servislerde ise turbo hortumunu değiştirecekler 1.500 tl ye falan sorun çözülecek.

neudeks
26 07 2015, 14:51
Servis 4500 tl der sırf turboya benim başıma geldi.. Turbocudan 1500 tl ye değiştirmiştim 1 senede garanti veriyor.. Tavsiye ederim 60000 km yaptım üstüne daha bişey yok


Sent from my iPhone using Tapatalk

Memo
26 07 2015, 15:58
Servisin bu fiyat stratejisi Yüzünden özel servise gitmeyi düşünüyorum. Geçen bir arkadaşın başına geldi klima soğutmuyordu servis 1500 tl fiyat çıkardı özel bir servise gittik kaçak vardı hortum Değişti klima gazı basıldı 100 tl.

İBRAHİM29
26 07 2015, 18:10
Aynı sorun benim araçtada var...ama ben takmıyorum pek...aynı arıza kodu aynı sorun bende mevcut...


Sent from my iPhone using Tapatalk

Memo
26 07 2015, 19:23
Aynı sorun benim araçtada var...ama ben takmıyorum pek...aynı arıza kodu aynı sorun bende mevcut...


Sent from my iPhone using Tapatalk

İbrahim bey az işten çok iş çıkmasın sonra dikkatli olun. birde otobanda felan sollamaya çıkacaksınız 4 e çekiyorsunuz kapatıp gazı geceyim derken passatınız size olmaz diyor yapamam diyor :).

kadyr
26 07 2015, 21:54
basınc sensorlerıde arızalı olabılır bır tane yoktu cunku n75 olması lazım. en son ıhtımal turbo wesgate bakılmalı. sensorlerı cıkması bulunup denenmelı

Memo
27 07 2015, 11:08
basınc sensorlerıde arızalı olabılır bır tane yoktu cunku n75 olması lazım. en son ıhtımal turbo wesgate bakılmalı. sensorlerı cıkması bulunup denenmelı


Kadir bey Dediğiniz n75 valf de sorun olduğunda turbo hiç devreye girmiyor diye biliyorum tabi bir ihtimal onada baktırmak lazım.

kadyr
27 07 2015, 11:22
yok hıc devreye gırmeme gıbı durum olmaz. bende 1.9tdı varken 180 den sonra ara sıra kesme yapıyordu basınc sensoru arızalı cıktı deneme yanılma ıle anladık tabı

özdil
27 07 2015, 15:21
Sarmal tel şeklinde arıza lambası denmiş yukarıda. kızdırma bujisinin lambası değil mi? motor çalışırken yanmaması lazım.

Memo
27 07 2015, 16:36
Sarmal tel şeklinde arıza lambası denmiş yukarıda. kızdırma bujisinin lambası değil mi? motor çalışırken yanmaması lazım.


Özdil bey sarmal tel lambası sadece ısıtma bujisi için değil motordaki herhangi bir sıkıntıda da yanıyor.

inundatio
27 07 2015, 16:50
basınc sensorlerıde arızalı olabılır bır tane yoktu cunku n75 olması lazım. en son ıhtımal turbo wesgate bakılmalı. sensorlerı cıkması bulunup denenmelı

Arkadasimin dedigi gibi once n75 valf digistirin hortumlari degistirin olmaz ise turbo degisimine gidin.. Bende ayni sorunla ugrastim once turbo degistim olmadi hortum degistim olmadi en son 75 tl lik n75 valf i degistim kac senedir sorun yok.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Memo
27 07 2015, 18:32
Arkadasimin dedigi gibi once n75 valf digistirin hortumlari degistirin olmaz ise turbo degisimine gidin.. Bende ayni sorunla ugrastim once turbo degistim olmadi hortum degistim olmadi en son 75 tl lik n75 valf i degistim kac senedir sorun yok.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

tufan bey öncelikle teşekkürler bilgi için sizden rica etsem bana b6 kasanın n75 valf nerede resim yollaya bilirmisiniz. Kendim değiştirip bi kontrol edeyim. birde bu valf bozulduğunda arıza kodu düşmüyormu?

kadyr
27 07 2015, 19:07
malesef o valf bendede arıza düşürmemişti. turbo hattı üzerindedir ama ben bilmiyorum b6 da. b5.5 ta direk karşıda ön camın dibindeydi aküye doğru.

Memo
27 07 2015, 19:43
b5.5 kasanın var fakat b6 larda nerde olduğuna dair bişey bulamadım nette. herhangi bir dökümanı olup paylaşan olursa sevinirim.

delibey
28 07 2015, 12:43
Sag tarafta siyah kutu var on camin altina dogru n75 ve n18 valfinin gorevini yapiyor. Egr den cikan hortumu takip edersenizde bulursunuz.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Memo
28 07 2015, 16:10
Sag tarafta siyah kutu var on camin altina dogru n75 ve n18 valfinin gorevini yapiyor. Egr den cikan hortumu takip edersenizde bulursunuz.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi


Teşekkürler Mustafa bey kontrol edeceğim.

inundatio
31 07 2015, 09:51
Mehmet bey b6 kasa da nerde oldugunu bilmiyorum benim vw bora idi on camin onunde idi. arkadaslarimizin anlattiklari yere bakiniz lutfen.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Memo
01 08 2015, 06:20
Mehmet bey b6 kasa da nerde oldugunu bilmiyorum benim vw bora idi on camin onunde idi. arkadaslarimizin anlattiklari yere bakiniz lutfen.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Teşekkürler Tufan bey kontrol edeceğim.

Memo
05 08 2015, 07:52
Mehmet bey b6 kasa da nerde oldugunu bilmiyorum benim vw bora idi on camin onunde idi. arkadaslarimizin anlattiklari yere bakiniz lutfen.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi


basınc sensorlerıde arızalı olabılır bır tane yoktu cunku n75 olması lazım. en son ıhtımal turbo wesgate bakılmalı. sensorlerı cıkması bulunup denenmelı


Arkadaşlar Mustafa bey'in de dediği gibi vacuum selenoid box diye bir kutu var b6 kasalarda akünün arkasına doğru bir kutu şeklinde resmi aşağıda palaşıyorum 5 numara ile gösterilen parça.

22219

Memo
25 08 2015, 09:33
22424224252242622427
Arkadaşlar dün turboyu söktürdüm ve sorun turbonun ventili kırılmış Sıfır turbo için 1600 tl + işçilik fiyatı verdiler fiyat biraz Pahalı olduğunda turboyu revize ettirdim söküldüğündeki ve revize sonrası resimleri ekledim. Revize için 650 + 200 tl işçilik verdim. Şuan turbo 2800-3000 devir Arasında yeterli basıncı üretip çekişi sağlıyor önceleri daha düşük devirlerde oluyordu ustaya söyledim sökülmeden Kaynaklı kurumlar felan temizlendiği için manifold biraz kurum yaparsa düzelir dediler sizlerdende böyle bir durumla karşılaşan varsa paylaşırmı tecrübelerini. Yoksa wastegate in ayarı ile ilgili bir sorun mu var acaba.

delibey
25 08 2015, 20:35
Manifold kurum baglamasiyla ne alakasi varmis. Alt devirde yeteri kadar basinc uretemiyor. Normalde 1750 dev de pik degere ulasmasi gerekir. Wastagete ayarina bence tekrar baksinlar

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SARICA
26 08 2015, 09:47
22424224252242622427
Arkadaşlar dün turboyu söktürdüm ve sorun turbonun ventili kırılmış Sıfır turbo için 1600 tl + işçilik fiyatı verdiler fiyat biraz Pahalı olduğunda turboyu revize ettirdim söküldüğündeki ve revize sonrası resimleri ekledim. Revize için 650 + 200 tl işçilik verdim. Şuan turbo 2800-3000 devir Arasında yeterli basıncı üretip çekişi sağlıyor önceleri daha düşük devirlerde oluyordu ustaya söyledim sökülmeden Kaynaklı kurumlar felan temizlendiği için manifold biraz kurum yaparsa düzelir dediler sizlerdende böyle bir durumla karşılaşan varsa paylaşırmı tecrübelerini. Yoksa wastegate in ayarı ile ilgili bir sorun mu var acaba.

anlaşılan Wastegate ayarında sıkıntı var, turbo geç devreye giriyor.

turbo ustasına sormak lazım, arac fabrikan çıkarken de kurumlu manifold mu takıyorlar ?

Memo
26 08 2015, 18:30
Manifold kurum baglamasiyla ne alakasi varmis. Alt devirde yeteri kadar basinc uretemiyor. Normalde 1750 dev de pik degere ulasmasi gerekir. Wastagete ayarina bence tekrar baksinlar

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bende aynen sizin dediğinizi dedim aslında Mustafa bey ne alakası var dedim ama iş güzar bir usta olunca böyle oluyor demekki. Ertesi gün zaten cevap tatmin etmediği için turboyu revize eden ustaya gittim araçla bir tur attık oda durumu fark etti. Fakat böyle bir durumun oluşabileceği bizim ustaya söylemiş bunun en kesin Çözümü yenisi ile değiştirmemiz gerek dedi. Şuan Sıfır orjinal turbo siparişi verdim 2 güne gelecek eskiyi verip kalan farkını ödeyeceğim. Son durumu yine buradan paylaşacağım.

Memo
26 08 2015, 18:34
anlaşılan Wastegate ayarında sıkıntı var, turbo geç devreye giriyor.

turbo ustasına sormak lazım, arac fabrikan çıkarken de kurumlu manifold mu takıyorlar ?

Emir bey bende öncelikle direk wastegate demiştim fakat asıl sıkıntı 1 ve 2. Viteslerde 3 ve sonrasında 2300 devirlerde yeterli basıncı üretiyor. Şuan yeni turbonun gelmesini bekliyorum.

delibey
26 08 2015, 20:41
bende aynen sizin dediğinizi dedim aslında Mustafa bey ne alakası var dedim ama iş güzar bir usta olunca böyle oluyor demekki. Ertesi gün zaten cevap tatmin etmediği için turboyu revize eden ustaya gittim araçla bir tur attık oda durumu fark etti. Fakat böyle bir durumun oluşabileceği bizim ustaya söylemiş bunun en kesin Çözümü yenisi ile değiştirmemiz gerek dedi. Şuan Sıfır orjinal turbo siparişi verdim 2 güne gelecek eskiyi verip kalan farkını ödeyeceğim. Son durumu yine buradan paylaşacağım.
Gecmis olsun enazindan aradaki farki odeyeceksiniz. Bazi turbocular onuda yapmiyor. Yeni turbo ne kadar a mal oldu

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Memo
26 08 2015, 20:51
Gecmis olsun enazindan aradaki farki odeyeceksiniz. Bazi turbocular onuda yapmiyor. Yeni turbo ne kadar a mal oldu

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler Mustafa bey. 2100 tl fiyat verdiler 1-2 güne gelecek geldiğinde biraz pazarlık edeceğim. Son durum ve maliyeti paylaşırım sizlerle.

Memo
27 08 2015, 20:53
Bugün Sıfır orjinal Garrett marka turbo aracıma takıldı ve Yaşadığım sorunlar giderildi maliyeti 2100 tl + 150 işçilik, daha önceki değişim işçiliği zararım oldu ama çok şükür sorun düzeldi.
turboda sorun yaşayıp tamir ettirmek isteyenler, orjinal Parça kullanılmıyorsa sonuç tatmin edici olmuyor. Turbo üreten firmalar turbo tamiri için Parça satışı yapmıyorlarmış onun için tamirlerde Çin menşeili malzeme kullanıyorlar ve randıman alamıyorsunuz.
Herkese keyifli sürüşler dilerim.

delibey
27 08 2015, 22:41
Bugün Sıfır orjinal Garrett marka turbo aracıma takıldı ve Yaşadığım sorunlar giderildi maliyeti 2100 tl + 150 işçilik, daha önceki değişim işçiliği zararım oldu ama çok şükür sorun düzeldi.
turboda sorun yaşayıp tamir ettirmek isteyenler, orjinal Parça kullanılmıyorsa sonuç tatmin edici olmuyor. Turbo üreten firmalar turbo tamiri için Parça satışı yapmıyorlarmış onun için tamirlerde Çin menşeili malzeme kullanıyorlar ve randıman alamıyorsunuz.
Herkese keyifli sürüşler dilerim.
Artik daha keyifli kullanirsiniz aracinizi. Yakit duser cekis artar. Hayirli olsun. Buarada araciniz kac km de idi genelde 200 bin civari turbo degisimi oldugunu duyuyorum cevremde.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Memo
28 08 2015, 10:09
Artik daha keyifli kullanirsiniz aracinizi. Yakit duser cekis artar. Hayirli olsun. Buarada araciniz kac km de idi genelde 200 bin civari turbo degisimi oldugunu duyuyorum cevremde.

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler Mustafa bey. Aracım 120 binde, Dediğiniz gibi bu km de sorun olmaması gerekiyor turboyu aldığım yere bende sordum bu normal mi daha 120 bin de araç dedim, Kullanım farkından olabileceği söyledi ilk çalıştırma ve uzun yolculuklar sonrası da aracı stop etmeden biraz turbonun yağlamasını beklememin şok faydası olduğunu söyledi.

delibey
28 08 2015, 10:11
Teşekkürler Mustafa bey. Aracım 120 binde, Dediğiniz gibi bu km de sorun olmaması gerekiyor turboyu aldığım yere bende sordum bu normal mi daha 120 bin de araç dedim, Kullanım farkından olabileceği söyledi ilk çalıştırma ve uzun yolculuklar sonrası da aracı stop etmeden biraz turbonun yağlamasını beklememin şok faydası olduğunu söyledi.
Kesinlikle dogru birde uzun sure yuksek suratlerde gitmemek de gerekir ayni zamanda dogru yag secimi de cok cok onemli

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Memo
28 08 2015, 13:46
Kesinlikle dogru birde uzun sure yuksek suratlerde gitmemek de gerekir ayni zamanda dogru yag secimi de cok cok onemli

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kesinlikle hepsi birer etken.

wiper07
09 09 2015, 13:10
Merhaba Arkadaşlar,
kısaca sorunumdan bahsedeyim konu hakkında daha önce sorun yaşayanlar varsa deneyimlerini paylaşırlarsa sevinirim.
1 yıl önce hızlanma esnasında turbo kesiyor ve motor kendini korumaya alıyordu kontağı kapatıp tekrar açınca devam ediyordum sorun olmuyordu, daha önceki tecrübe edindiğim bir durum olan MAF sensörü (Hava akış metresi) kirlenmiştir diye sensörü temizledim taktım sorun giderildi 1 yıl yaklaşık 15 bin km kullandım sorun yoktu fakat son zamanlarda yine aynı sorun nüksetmeye başladı, sollamaya felan çıktığımda çok kötü oluyor pat diye motor korumaya alıyor ve kala kalıyorsunuz sağ çek stop et yeniden çalıştır sorun yine geçiyor bir süre sonra tekrar (birde esp kapalı iken daha çabuk sorun nüksediyor onu fark ettim). ben sorun yine maf sensöründedir dedim temizledim 1-2 defa ama sorun düzelmedi, dedim sensör ömrünü doldurdu herhalde yenisini alayım değiştireyim dedim, bosh marka aracıma uygun kodlu maf sensörünü aldım ve değiştirdim gaz tepkileri felan değişti aracın, birde dedim uzun yolda test edeyim çevre yoluna çıktım fakat 5 km sonra sorun tekrar nüksetti. vagcom ile aracın arıza kodunu okutayım dedim P0234 ve P0299 iki hata kodu vardı birdi turbo şarjın basınıcın aşırı, birisi de düşük olması ile ilgili sorunlar yazıyordu.
şuan sorunun turbodaki wastegate ten kaynaklı olduğunu düşünüyorum bunun içinde turbonun sökülmesi lazım tabi b6 kasalardada turboyu motorun arkasında biryerlere sakladıkları için gözle göremiyorum:),
aracım 2006 BKP motor 2.0 TDI şuan 119 bin km de turboyu söktürdüğümde şunlarıda kontrol ettir diye bileceğiniz bir durum varmıdır. böyle bir durumla karşılaşan varsa masraf ne kadar tutar bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
N75 valfi den kaynaklanıyor olması lazım b5.5 passatımda öyle olmuştu.Anlamassan kendin turbo değişimine kadar giderler çok iyi araştır öyle karar ver neyin değişip değişmeyeceğine.Ben üç yer gezdim dördüncü usta olayı çözdü

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wiper07
09 09 2015, 13:18
GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

emircan_
08 10 2015, 15:30
Aynı problem bende de var şuan. Özel servis aşağıdaki parçanın değişmesi gerekir dedi. Westgate dediğiniz parça bu mudur arkadaşlar ?

22740

Memo
13 10 2015, 15:09
Aynı problem bende de var şuan. Özel servis aşağıdaki parçanın değişmesi gerekir dedi. Westgate dediğiniz parça bu mudur arkadaşlar ?

22740

sizin aracın wastegate elektrok ise bu olabilir. aşağıdaki resimde belirttiğim vnt actuator yazan kısım wastegate olarak geçiyor basınca göre salyangozun içindeki kanatları açıp kapatıyor.
22774

emircan_
14 10 2015, 09:19
Bahsedilen parça değişti sorun şimdilik giderildi gibi görünüyor. Bahsettiği parça wastegate actuator diye geçiyor ( eğer yanlış yazmadıysam)

emircan_
14 10 2015, 10:52
sizin aracın watagate elektrok ise bu olabilir. aşağıdaki resimde belirttiğim vnt actuator yazan kısım wastegate olarak geçiyor basınca göre salyangozun içindeki kanatları açıp kapatıyor.
22774

Evet Mehmet Bey, resimdeki parça vnt actuator değişti.