PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlk çalışmadaki dalgalanma?



Superb
10 06 2015, 23:13
Aracımdaki ilk çalışmadaki dalgalanmanın sebebi nedir... Sanki benzin alıyor almıyor gibi oluyor 1-2 dk yolda giderken... kirli sulu benzin almış gibi...sonra düzeliyor..

Geçenlerde billgisayarada sokturdum... en ufak çıkmadı ..

İlk aldığım zaman burada da yazmıştım 2 kez 1.ateşleme bobini hatası veriyordu... acelem olduğundan 2sinde de hatayı sildirip yola devam etmiştim...

Son zamanlarda dalgalanma çıkınca belki ilk bobindendir diye ilk bobini de değiştim... genelde tamamı değiştirirmiş ama bilgisayarda en ufak hata çıkmayınca değiştirmene gerek yok dediler ama ben yine de ilk bobini olsun yenisiyle değişin dedim ve değiştirdiler... aracın gaza bastımı ilk tepkimesi daha iyi oldu...

ama son zamanlardaki dalgalanmayı çözmedi..

sadece sabahları ilk çalışmada..

hani hava soğuk olsa , mazotlu vs olsa yine anlıyacağım da , benzinli passat niye yapıyor , sadece 1-2 dk sürüyor , o da birkac kez benzin gelmiyor gibi oluyor bazen hiç olmuyor..

Kısaca neden?

İlker Yıldız
10 06 2015, 23:37
Aynısı benim aracımda da var, ilk çalıştırdığımda 1200 devirde falan seyrediyor, motor titriyomuş gibi çalışıyo sonra bi 30 40 saniye içinde geri düzeliyo devir sabitliyo 0.8'e anlık tüketimde 0.9 falan oluyo. Bende şöyle bi durum daha var, mesela aracı çalıştırdım yola çıktım işte bi 1 - 2 km gittim ışıklarda durdum rölantide iken sanki koltuğundan altından bi vuruntu geliyo, böyle arabaya bişeyler vuruntu yapıyo gibi ama araçta hiç bi sorun yok herşey yerli yerinde maşaallah :) :) :) :)

Superb
12 06 2015, 09:47
up...................