PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tüm Yurt Disinda kalan VW ciler icin Garanti kapsami Yurt Disinda



VW_Passat
24 08 2011, 00:38
Evet bildiginiz gibi Aracimin 60.000km 2. Bakimini Türkiye de yaptirmak istiyordum. Volkswagen Aydin / LENA Servisi ile Telefondan Fiyat teklifi aldim, Avrupa aracina özel bakim 800 TL dedi adam yani 400 €uro ! Bunun üzerine kafamda soru isareti olustu ve Garanti kapsami ne olacak diye VW Almanya Müsteri Hizmetine Telefon ettim. Telefonda adam bana dalga gecercesine küstahca "Burada yaptirin mutlu gidin izine" ve "Türkiye de Garanti vermiyoruz" demesi beni cok öfkelendirdi. Volkswagen Türkiye Distrübütoru Dogus Otomotiv ile iletisime gectigimde orada Bayan bana "Araciniz Avrupa Standartinda bakim görecektir ve Servis Garanti icin hem Deftere hemde VW Sistemine yazilacaktir" demistir. Türkiye de sadece Longlife III Motor yagi kullanilmadigi icin araciniz Longlife yerine sabit Bakim araligi 15.000km bakimina girecektir sadece. Yani her 15.000km de bir bakim olacaktir.

VW ye bu konu hakkinda bana bir cevap vermesini istedim, benim aracim neden Türkiye de bozuldumu vs. Garanti kapsamina girmiyor diye ve 06.07.2011 Tarihinde bir Yazi atmistim Volkswagen Almanya ya. Bugün malesef 1,5 Ay sonra Cevabi geldi. Elektronik cagda yasiyoruz iletisime bakin :(.

Bu benim yazdigim Yazi idi (Orjinali);


Sehr geehrte Damen und Herren,

fahre im September mit meinem Volkswagen Passat Variant aus Modeljahr 2010 nach Türkei. Habe momentan 43.000km drauf und den zweiten inspektion 60.000km Service hier in Deutschland machen lassen. War in 2 verschiedenen VW Werkstätten und leider haben die mir Preislich 700 – 800 €uro gesagt. Das ist für ein VW 2.0 TDI 140PS CBAB Motor und 6-Gang DSG Getriebe viel Geld. Also habe ich dann bei Volkswagen Service in Türkei Aydin angerufen und siehe da die Inspektion kostet in der Türkei 800 TL (Türkische Lira entspricht ~ 380 €uro). Also fast das hälft was ich hier bezahlen muss.

Wie siehts denn mit der Garantie aus, wenn ich das Fahrzeug in Türkei in die Inspektion gebe ? Behalte ich da meine Garantie weiter oder kriege ich keine Garantie dafür ? Am Telefon hat der Betreuer leider darauf bestanden das ich es hier lieber machen lassen soll, obwohl ich ihn gesagt habe das da große Preis unterschied gibt. Er hat meine Frage damit nicht beantwortet, durch mein Gefühl kann ich auch sagen wieviel es kosten würde.

Habe nach VW Türkei “Dogus Otomotiv” eine e-Mail geschrieben, die haben geschrieben das man Garantie hat und in der Inspektion so behandelt wir wie in Deutschland. Das Service wird in den Heft und in Computer eingetragen.

Bitte klären sie mich wegen der Garantie auf, würde mich sehr freuen über eine Antwort

Mit freundlichen Grüßen

Tercümesi;


Bayanlar ve Baylar,

Eylül ayinda Volkswagen Passat Variant Model Yili 2010 olan aracim ile Türkiye ye yolculuk yapacagim. Su anda aracim 43.000km dedir ve 2. Bakimi 60.000km bakimini burada yaptirmak istiyordum iki cesit VW Servisine gittim ve Fiyatlar 700 - 800 €uro arasi dediler. Bu bir 2.0 TDI 140HP CBAB Motor ve 6-Vites DSG sanzimanli arac icin cok bir para. Bunun ardindan Volkswagen Türkiye Aydin / Lena Servisine arayip ve görünki orada Fiyati 800 TL yapiyorlar (800 Türk Lirasi ~ 380 €uro yapiyor). Yani yarisindan az ödeyecegim buraya göre.

Sorum Garanti nasil olacak ? Garanti kapsamim kalacakmi yoksa Garanti kabul edilmiyormu ? Telefonda Müsteri Hizmetinde bana Müsteri temsilcisi üstüne basa basa burada yaptirmami söyledi ve bende ona aradaki Fiyat farkinin cok büyük oldugunu söyledim. Benim gercek sorumu Telefonda cevaplamadi ve cevaplamak istemedi.

Türkiye Dogus Otomotiv e eMail yazdim, onlarda bana Garanti verdiklerini ve bakim sirasinda aracim ayni Almanya daki gibi davranalacagini söylediler. Servis Servis defterine ve Bilgisayarada kayitl ediliyormus.

Lütfen beni bu Garantis konusunda bilgilendirin ve Cevap icin simdiden Tesekkürler



Bugün aldigim Cevap;


Sayin ,

e-Postaniz icin Tesekkür ederiz. Gecikmeli Cevap icin sizden usulüne göre özür dileriz.

Mobilitätsgarantie bir cok Ülke icin gecerlidir, icinde Türkiye dahil olmak üzere. Ancak Temel Hizmetler Longlife Mobilitätsgarantie de Ülkeden Ülkeye degisiktir.

Biz sadece Almanya da gecerlilik icin bilgi verebiliriz. Türkiye'deki hizmetleri ile ilgili olarak, lütfen Türkiye'nin genel ithalatçı temasa geçiniz:

Telefon: 0090-212-335-04 44
E-Mail: info@vw.com.tr

Alman Pazari icinde Sorulariniz ve Sikayetleriniz icin sizin hizmetinizdeyiz.

Saygılarımla
Sizin Volkswagen müşteri desteği

VW_Passat
24 08 2011, 00:42
Simdi Tekrar yaziyorum, her Ülke kafasina göre Garanti sistemi üretirse biz Tüketiciler Yurt disina aracimiz ile ciktigimizda ne yapacagiz :(. Ayrica Türkiye ye de e-Mail atiyorum ve Garanti kapsami ne imis onu ögrenecegim. Yilan hikayesi yaw, adamlar var diyor ama Ülkeden Ülkeye degisiyor diyor kapsami :(. Sonra Almanya da cile iskence gör :(. Bu e-Mail de kesin izinden sonra gelir artik :).

Kisaca Türkiye ye gidecek olanlar, Bakim süreniz geldiyse mutlaka Türkiye de yaptirin. Daha ucuza mal oluyor, VW mecbur size Garanti vermek zorunda, araci üreten onlar Serviste bir nevi onlara ait (Dogus sadece ithalatci).

Erden17
24 08 2011, 00:42
Bişey anlamadım ama kötü bişey olsa gerek :)))

Y_o_L_c_U_38
24 08 2011, 00:43
senin maile ancak sira gelmistir belki yasin eger oyle yapmayi dusunuyorsan yagi sen burdan goturebilirsin 4litre yag alti ustu;)

VW_Passat
24 08 2011, 00:44
Bişey anlamadım ama kötü bişey olsa gerek :)))

Abi kendim Tercüme ettim :). Ne anlamadin, hersey acikca yaziyor.

VW_Passat
24 08 2011, 00:46
senin maile ancak sira gelmistir belki yasin eger oyle yapmayi dusunuyorsan yagi sen burdan goturebilirsin 4litre yag alti ustu;)

Ya yaginda degilim, Telefonda konusan sahis hosuma gitmedi. Bunu VW ye belirttim. Benim esas soruma Cevap veremeyen Müsteri Temsilcisini ne yapayim ben ? Ayrica bir Otomobil üreticisi, ürettigi ürününü Yurt Disinda nasil Garanti veremiyor ? Servis VW Servisi degilmi sonucta ? Bak VW nediyor orada, Türkiyede dahil ama Garanti kapsama biraz degisikmis. Nesi degisik ona bile cevap veremiyorlar.

Erden17
24 08 2011, 00:46
Abi kendim Tercüme ettim :). Ne anlamadin, hersey acikca yaziyor.
Tercümeyi anlamadım Yasin sende sorun yok. Bu saatte anlama kapasitem düşüyo baya :)))

VW_Passat
24 08 2011, 00:48
Tercümeyi anlamadım Yasin sende sorun yok. Bu saatte anlama kapasitem düşüyo baya :)))

:))

Cornelius
24 08 2011, 00:59
aracın nerede bozulursa orann kuralları geçerli diyor sanki..ama türkiyede yaptırdığın bakımla almanyada bozulursa almanya da aranti kapsamında olacakmı..işte onu bende anlamadım

VW_Passat
24 08 2011, 01:04
aracın nerede bozulursa orann kuralları geçerli diyor sanki..ama türkiyede yaptırdığın bakımla almanyada bozulursa almanya da aranti kapsamında olacakmı..işte onu bende anlamadım

Garanti Temel Hizmetleri Ülkeden ülkeye degisiyormus, dedigin gibi bozuldumu ne olacak konusuda cevap verilmemis. Asil soruda o zaten ;)

theapocalypse
24 08 2011, 02:09
Bakım ücreti 380 değil 310 euro olcak. bu gidişlede sizin gelmenize 300 euro nun da altına inecek gibi :D

VW_Passat
24 08 2011, 11:37
Bakım ücreti 380 değil 310 euro olcak. bu gidişlede sizin gelmenize 300 euro nun da altına inecek gibi :D

Bedavaymis :)).

Bugün bir e-mail daha yolladim VW ye bakalim nediyecekler, ayrica Kapsam icin VW Türkiye ye de mail yazdim.