PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Passat b8 airbag hatasi veriyo



tamer4141
10 04 2015, 11:25
Herkese günaydın sabah kalktığımda aracım airbag hatası verdi.Kalite sıfır bu araçta jetta 1.2 tsi vardı daha önce inanın daha kaliteliydi.

erdi04
10 04 2015, 20:34
Herkese günaydın sabah kalktığımda aracım airbag hatası verdi.Kalite sıfır bu araçta jetta 1.2 tsi vardı daha önce inanın daha kaliteliydi.
bendede oldu sonunda emniyet kemeri sensör arızası dendi ve değişti

mega1961
12 04 2015, 01:05
Hemen servise koşun.

Mercator
12 04 2015, 02:33
VW'nin, B8 passat projesindeki ana hedefi, B7'ye nazaran maliyetleri düşürmekti. B8, daha peçesini açmadan önce VW'nin, dış tedarikçilerine maliyetleri düşürme konusunda yaptığı aşırı baskı haberlerini okumuştum. Ülkemizde passat D segmentinin lideri ve satış rekorları kırıyor fakat Avrupa pazarının genelinde D segment araç satışları düşüş eğiliminde. Şahsi düşüncem B8 passat, tabiki hala çok iyi bir D segment, daha önceki passat jenerasyonlarına göre, olabildiğince maliyetleri düşürülmüş bir araç. B8 passat larda karşılaşılan bir çok problemin sebebi bu olabilir. Tabi aracın çocukluk hastalıklarını atlatamadığınıda unutmamak lazım, araç daha çok yeni. Tahminim, zaman içerisinde, üretim oturur ve hatalar olabildiğince azalır/ giderilir.

farux
12 04 2015, 13:07
Özel sektörde üretim yapan firmalarda çalışan herkes bilir ki rakiplerle rekabet edebilmek için her sene maliyetler düşürülmeye çalışılır. Ama bu fiyatlar düşürülürken kaliteden de Ödün verilmez. Her firmanın belirli kalite kontrol prosedürleri vardır ve bunlara bağlı olarak üretilen ürünler test edilir ve onaylanır. Dolayısıyla bir ürünü daha ucuza üretilmesi onun daha kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Bu Yüzden ucuza üretim konusuna bir de bu Açıdan bakmak lazım. Ben de bu seni bu sene ilk defa Passat araç aldım B8 kasa. benim aracımda da çeşitli Sorunlar oldu ama bunlar giderildi ve aracımdan son derece memnunum. Belki mesleğim icabı bu aksaklıkları hoş görebiliyorum sorun giderilebildiği sürece. Öte yandan da bazen beklentilerimizi çok yüksek tutuyoruz sanırım, buna ben de dahilim.


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

fakıdayı
12 04 2015, 13:54
10k€'ya mâl edilen bir arabadan fazla beklentiye girmemek hüsrâna uğramak olur fikrimce.

farux
12 04 2015, 14:05
10k€'ya mâl edilen bir arabadan fazla beklentiye girmemek hüsrâna uğramak olur fikrimce.

Fazla beklenti derken, Mercedes BMW veya başka premium araçtan beklenilen özellikleri ummak diyelim. Bu arada manuel TSİ araç aldığım için aracımın fiyatı 100.000 tl'ye ulaşmadı dolayısıyla beklentilerim premium araçlardan düşük.


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk

Mercator
12 04 2015, 14:11
[QUOTE=farux;348766]Özel sektörde üretim yapan firmalarda çalışan herkes bilir ki rakiplerle rekabet edebilmek için her sene maliyetler düşürülmeye çalışılır. Ama bu fiyatlar düşürülürken kaliteden de Ödün verilmez. Her firmanın belirli kalite kontrol prosedürleri vardır ve bunlara bağlı olarak üretilen ürünler test edilir ve onaylanır. Dolayısıyla bir ürünü daha ucuza üretilmesi onun daha kalitesiz olduğu anlamına gelmez. Bu Yüzden ucuza üretim konusuna bir de bu Açıdan bakmak lazım. Ben de bu seni bu sene ilk defa Passat araç aldım B8 kasa. benim aracımda da çeşitli Sorunlar oldu ama bunlar giderildi ve aracımdan son derece memnunum. Belki mesleğim icabı bu aksaklıkları hoş görebiliyorum sorun giderilebildiği sürece. Öte yandan da bazen beklentilerimizi çok yüksek tutuyoruz sanırım, buna ben de dahilim.

Hocam çok güzel yazmışsınız da, maalesef gerçek dünyada işler pek sizin dediğiniz gibi olmuyor. Siz ideal olanı yani olması gerekeni yazmışsınız fakat günümüzde özellikle otomotiv firmaları bir ölüm kalım mücadelesi veriyor. Dolayısı ile maliyetleri düşürmek için kaliteyi de müşterinin hissedemeyeceği veya kullanım süresi içinde farketmeyeceği şekilde düşürebilirler. Tüm dünyada insanların araçları kullanma döngüleri kısalıyor. Yani ürünün ömrü artık daha kısa. Dolayısı ile eskiden olduğu gibi, bir kaç marka hariç, artık öyle uzun ömürlü tank gibi yapılmış araçlar yok. Firmalar ürünün her şeyini kullanım süresine göre tasarlayıp üretiyorlar. Otomotiv endüstrisinde yıllarca çalışmış biri olarak söylüyorum bunları.

fakıdayı
12 04 2015, 14:19
Fazla beklenti derken, Mercedes BMW veya başka premium araçtan beklenilen özellikleri ummak diyelim. Bu arada manuel TSİ araç aldığım için aracımın fiyatı 100.000 tl'ye ulaşmadı dolayısıyla beklentilerim premium araçlardan düşük.


Sent from my iPhone 6 using Tapatalk


Arabanın donanım seviyesi ve motor farklıyla 70000-167800 tl arası fark oluşan bir araçtan bahsediyoruz. Bunların sadece motor,donanım ve süspansiyon vs mâhiyetleri farklı.
En pahalı ile en ucuz arasında kullanılan malzemeler, özellikle trim parçaları büyük oranda ortak. Benim de kastettiğim aracını opsiyonlarla zenginleştirip yüksek paralar ödeyen ve "bu fiyattaki bir arabada bunlar olur mu?" diyenler.

Trim seslerine kafayı uzun süre takmış ve bu işte başarı sağlanamayacağını uzun süre önce görmüş biri olarak tavsiyem şudur; müziğin sesini biraz daha yükseltin ve tıkırtıya çıtırtıya kafayı takmayın. Neden mi? Çünkü ne yaparsanız yapın, isterseniz gidip bmw 5 mercedes e audi a6 alın, yine de bu sesleri duyacaksınız çünkü trimler birçok parçadan ve klipslerden oluşuyor. Bunların ses çıkarması kadar doğal birşey olamaz.Eğer sessiz bir araca binmek istiyorsanız Rolls Royce'a binmeniz lazım ki onun hemen her parçası monoblok şeklinde üretilip mümkün olan en az bağlantı kullanılarak montajlanıyor bu nedenlede daha az trim= daha az tıkırtı vaad ediyor.

cagdas
12 04 2015, 14:31
şöyle bakıyorumda b8 den çok şekilde şikayet var üzücü bi durum