PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Garanti'yi bozmadan özel servise gitmek



Paramedic
09 04 2015, 03:05
Merhaba arkadaşlar. Opel Astra J 1.3 dizel araç sahibiyim. 2 yildir kullaniyorum. Cc ye olan merakim ve ilgim nedeni ile aranizdayim ve çok sey ögrendigimi itiraf etmeliyim. Hepinize tesekkurler. (Ayrıca yeni kasa cc çıkacagı için şuanki cc modelini almamakta diretenlerdenim)

Belki faydası olur diye size Garantili araçların garanti kapsamından çıkmadan özel serviste bakımlarının yapılabilecegi ile ilgili bildiklerimi paylasmak istiyorum. Tabi bu durum opel servisleri icin gecerli. Belkide vw icinde gecerli olabilir en azindan sormanizda fayda goruyorum.

Malum servis fiyatları kaba tabiri ile tam bir kazıklanma politikası üzerine kurulmuş. Dısarda özel bir serviste çok cüzi miktarlara yaptirabileceginiz işlemleri sırf aracımız garanti kapsamında diye malesef yetkili servislere götürüp ayak üstü kazıklanıp evimize dönüyoruz.

Opel servisinde bununla ilgili yaptıgımız şöyle bir uygulama var. Biz yada ben aracın bakımı geldiginde servise gidip degismesi gereken parçaları alıp dısarda ozel serviste güvendigim tanidigim ustaya çok daha ucuza hallettiriyorum. Parçaları opel servisinden aldigim icin yetkili servis tarafindan aracimin bakiminda kullanilmis uygulanmis olarak goruluyor bu nedenle de aracim garanti kapsami disina cikmiyor.

Kaba tabiri ile uygulama bu şekilde yapiliyor. Sizler de yetkili servislerden bıkmış yüksek çıkan işcilik maliyetlerinden kurtulmak istiyorsaniz bulundugunuz ildeki servise bu durumdan bahsedebilir olabilirligi hakkinda bilgi alabilirsiniz.

Saygi ve sevgilerimle.

SELÇUK
10 04 2015, 00:49
Bir de şöyle bir uygulama var


http://www.boschservice.com.tr/Content/media/images/garanti_banner.jpg

aykutakca
10 04 2015, 00:58
Hocam zaten parçadan geçiriyorlar. Bu şekilde öyle ahım şahım bir ucuzluk olacağını zannetmiyorum. Yani attığınız taş ürküttüğünüz kurbağaya değmez. Yetkili serviste kahvemi yudumlayıp tv seyretmeyi tercih ediyorum şahsen [emoji477]

Saygılarımla...

Aykut AKCA

Paramedic
10 04 2015, 01:10
Tabiki de tercih meselesi. Ama servislerin durumu da orta da ustanız iyiyse yapilan islemden memnunsaniz parasıda çok önemli degil diyorsaniz problem yok. Ama çok iyi biliyoruzki bir ampul degistirmeye dahi 100 tl gibi bir işcilik maliyeti cikariyorlar. Benimkisi sadece bir oneri. Servisinden ve verdigi paradan sikayetci olan arkadaslarimiz olabilir.

mega1961
12 04 2015, 01:20
Bence yetkili servis.

Passait
12 04 2015, 01:32
Bazı uygulamalar varki bence Özel servis ustaları (Tabii ki vw uzmanı) yetkili servistekilerden çok daha becerikli ve titiz.Bu iyi niyet garantisinden faydalanmak adına yetkili servise gitmenin faydasıda olmuyor değil.


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi