PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : VDF dosya masrafi iadesi ile ilgili bildiklerim



Ali Dogukan
06 01 2015, 13:40
Herkese merhabalar.

Başlıkta bahsettiğim,husus ile ilgili hala kredi dosya masrafı iadesini almayan arkadaşlara bir nebze yardımcı olmak,bildiklerimi aktarmak adına konuyu açıyorum.

Öncelikle,bu dosya masrafını yani 600 lirayı iade alamama gibi bir ihtimal yok.Kesinlikle alıyorsunuz banko yani.Sadece Doğuş Otomotiv işi biraz yokuşa sürebiliyor,en sonunda veriyor.

Ben 11 Ağustos 2014 te Tüketici Hakem Heyeti'ne başvuruda bulundum,30 Eylülde lehime karar çıktı.Fakat ben tebligatın evime gelmesini beklediğim için karardan yaklaşık 1 ay sonra,kendim THH ye gidip durumu sorunca öğrendim ve aldım.Ardından hemen VDF yi aradım.Ben THH ye kredi dosya masrafı iadesi için başvurdum,lehime karar çıktı,hesabıma 600 lirayı yatırmanızı rica ediyorum dedim.Biz bu konuda kredi dosya masrafı iadesi yapmamaktayız,dilediğiniz yere elinizdeki belgelerle başvurabilirsiniz cevabını aldım.Karşımdakinin ses tonu inanın hiç hoşuma gitmedi ve '' o parayı alacağımı bal gibi biliyorsun değil mi ? '' dedim,bu sefer de size yardımcı olamayacağım cevabını aldım ve kapattım.Son kez kendilerine dilekçemi faksladım hesap numaramı da ekleyerek.Ondan da hiç yanıt alamadım.Daha doğrusu faksladıktan sonra ulaştığını teyit etmek için aradığımda keşke fakslamasaydınız cevabını alınca hiç hoşuma gitmedi.Ertesi gün elimdeki kararla birlikte Adliyeye,İcra Dairesine gittim.VDF ye icra takibi başlattım,2 hafta sonra para hesabıma yatmıştı.

Dosya masrafı iadesi almak isteyen arkadaşların yapması gerekenlerı sıralıyorum ;

1 - ) Dilekçe yazmalısınız.Matbu dilekçeyi indirebileceğiniz linki veriyorum.

Yenimahalle Kaymakamlığı (http://www.yenimahalle.gov.tr/default_b0.aspx?content=1041)

Soldaki sekmelerden Tük. Sor. Hakem Heyeti İşlemlerini seçiyoruz,karşımıza gelen linkten indiriyoruz.

Burada bizi ilgilendiren sadece 5. dilekçe.Çünkü 5. dilekçeyi dolduracağız.5. dilekçe yazdım ama ben bile zor buldum içlerinde 5. dilekçeyi.En alttaki dilekçe olacak arkadaşlar.

Şimdi de dilekçeyi nasıl doldurmanız gerektiğini yazıyorum.

Dilekçenin ilk bölümünde TC, İsim, Adres, telefon bilgilerini yazmalısınız el yazısıyla.

ŞİKAYET EDİLEN/SATICI/SAĞLAYICININ:
BANKANIN ADI : VDF(Volkswagen Doğuş Finans
ŞUBESİ : '' Buraya birşey yazmaya gerek yok, boş kalsın ''

SATIN ALINAN MAL VEYA HİZMETİN:
CİNSİ : Dosya Masrafı
MİKTARI :
TUTARI : 600-TL

ŞİKAYET KONUSU OLAYIN ÖZETİ:

Kredi kullanım tarihi tarihlerinde çekmiş olduğum araç Kredilerinden, yasal mevzuata aykırı olarak Dosya Masrafı adı altında toplam 600-TL ücret almıştır. Alınan 600-TL’nin Yargıtay 13'ncü Hukuk Dairesinin 18.07.2011 tarihli 2011/4736 Esas, 2011/11579 Sayılı ve Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 09.02.2005 tarihli 2005/11-20 Esas, 2005/34 Karar sayılı yine Yargıtay Hukuk Genel Kurulu'nun 2010 / 13-93-88 sayılı kararları doğrultusunda tarafıma iadesini talep ediyorum.



Elle yazmanız gereken kısımları koyu ile yazdım.

Talep kısmında, bedel iadesini yuvarlak içine alacaksınız.

En sonda da yine ad, soyad, tarih, imza kısmını dolduruyorsunuz.


Sırada VDF ' den kredi çektiğinizde dosya masrafı ödediğinize dair üzerinde ibare bulunan ödeme planını bulmak.Bir çok arkadaşımız zaten saklamıştır fakat kaybeden ve bulamayanlar için bunu VDF ' den e-mail yoluyla isteyebilirsiniz.

Tam olarak şu lazım arkadaşlar.

http://store.donanimhaber.com/b5/8f/00/B58F007F326CFEFE66AA0914043F96F2.jpg

Resim bana ait.

Dilekçemiz ve ödeme planımız ile bulunduğumuz yerdeki kaymakamlığa oradan da Tüketici Hakem Heyeti'ne giderek başvurumuzu yapıyoruz arkadaşlar.

Karar yüzde 99 lehinize çıkacak.


2 - ) 1-3 ay karar bekleyeceğiz.Bulunduğunuz yerdeki Tüketici Hakem Heyetinin yoğunluğuna göre bu değişiyor.Benim kararım 40 günde çıkmıştı.Başvuruyu yaptıktan 1 ay sonra ve akabinde 2 şer hafta arayla gidip başvuru durumunu sorgulamanızı öneriyorum.Çünkü benimki 1 ay kadar Tüketici Hakem Heyetinde bana tebliğ edilmeyip beklemişti.

Örnek karar bu arkadaşlar ; http://i61.tinypic.com/2w385te.jpg

Karar çıktıktan sonra 15 gün bekliyoruz VDF ' nin karara itiraz edip etmeyeceğini anlamak için.Zaten etmiyorlar,etseler de bir sonuç çıkmıyor.

15 günün sonunda VDF yi arıyoruz.Çok kısaca durum böyle ben THH ye başvurdum lehime sonuç aldım paramı istiyorum diyoruz.Belki bir ihtimalle size direk VDF ye hesap numaranızı fakslamanızı isteyip ödemenizi yapalım deme ihtimalleri var.Böyle olursa çok güzel.Böyle olmazsa,yani VDF yi aradığımda benim gibi olumsuz yanıt alırsanız doğru elinizdeki kararla Adliyeye,İcra Dairesine gidiyorsunuz.İcra başlatabilmek için 25 lira 20 kuruş harç yatırmanız ve 9 liralık posta pulu alıp gelmeniz gerekiyor.Ben sadece posta pulunu alıp gitim.Bankaya 25 lira 20 kuruş yatırmanız lazım dediler.Ordaki görevliye çok ricakar bir dille '' siz kendi kartınızdan çekseniz,ben size o ücreti nakit versem '' dedim o da kabul etti sağolsun,ve süreç başladı.Bu arada icra dairesine iban numaranızı tc nizi filan veriyorsunuz.

Toplam 34,20 TL harcadım icra başlatmak için.

2 hafta kadar sonra da hesabıma 632 lira yattı.


Dosya masrafını geri almak isteyenlere takıldıkları yerde bilgimin yettiği kadar yardımcı olurum.Her türlü sorunuzu yanıtlarım.Bu parayı siz istedikten sonra geri alıyorsunuz arkadaşlar ihtimal yok alıyorsunuz yani er geç.


Son olarak,eğer Doğuş TDI-TSI farkına 16 bin,DSG-Manüel farkına 13 bin,basit bir periyodik bakıma 600 lira istemeseydi,birazcık daha uygun fiyatlar sunsaydı ben bunun peşine düşmezdim :)

Herkese iyi günler diliyorum.

korn_17
06 01 2015, 15:32
Hakkınızı aradığınız için tebrik ediyorum. Ancak bu yazdıklarınıza ilaveten idarelere bir eleştride bulunmak istiyorum. Halkbank' tan ev kredisi kullanmıştım. Bunun 2400 tl gibi bir dosya masraqfı vardı bunun talebi ile ve dosya masrafı olduğu yazan ekran çıktıları ile THH' ye yaptığım başvuru sonucunda, THH den gelen dilekçede banka tarafından söz konusu masrafın haklı yere alındığı yazıyordu. Expertiz ücreti bu bedel içinde değildi ayrıca. Bir başka bankadan galubela zamanında kullandığım kredi için özel bir banka aynı şekilde 634 tl masraflı dosya için başvuruda bulundum birebir aynı şekilde. Ne hikmetse o dosya masrafının tarafıma ödenmesi kabul edildi ama halkbank' tan çektiğim 2400 küsülük kredi geri ödeme talebim red edildi. Bir başka şehirde THH' de avukat olan bir arkadaşımla görüştüm ve söyledikleri gerçekten inanılır gibi değildir. Devlet bankalarından çekilen kredilerin dosya masrafları geri ödemesi için yapılan başvurular ülke genelinde büyük oranda reddediliyor demişti. Çünkü devlet kendi bankalarından ödeme yapmaya yanaşmıyor demişti. Dilersen tüketici mahkemeleri yolu açık ama hiç tavsiye etmem alacağın dosya masrafını da avukat parası, yok dava harcı vb. gibi bir çok kaleme harcarsın cebine de 5 kuruş kalmaz uğraşma demişti...

ankaralı06
07 01 2015, 19:07
bugün ben de başvurdum sonucuna göre davranacağım yol gösterdiğiniz için teşekkürler

alkanaktas
07 01 2015, 19:11
bende en kısa Zamanda başvuracağım

zgbayraktar
07 01 2015, 20:12
Ekim ayinda bende basvurdum bakalim ne zaman sonuçlanacak
Yanliz yeni sözleşmelerde okudum anladim müzakere ettim diye kendi el yazinizla yazdiginiz zaman alma sansiniz zayif 2400 TL icin THH bakmiyor biliyorum tüketici mahkemesi bakiyor

BİR ÖNCEKİ GÜN BUGÜNDEN DAHA GÜZEL İSE BUGÜNÜN KIYMETİNİ BİL YARIN DAHA KÖTÜ OLABİLİR

flogart
22 06 2015, 12:25
Bir arkadaşım Polo alırken VDF'den kredi kullanmıştı 600 tl dosya masrafı kesmişler kendisinden doğuştan istedi vermediler, TSHH'ne başvurdu karar lehine sonuçlandı Doğuş yine vermedi, en son İcraya verdi dosyası sonuçlanmadı henüz.
Kayınbabam 2014'te sıfır Vito aldı Mercedes Finans'tan biraz kredi kullanmıştı 500tl dosya masrafı kesmişlerdi TSHH'ne evraklarını bizzat ben hazırlayıp verdim karar lehimize çıktıktan sonra kararı Mercedes Finansa gönderdim 2 gün sonra parayı hesaba yatırdılar icraya gerek kalmadan, iki finans şirketi arasındaki dünya görüşü farkı bu olsa gerek.

Jungle
20 10 2015, 13:51
merhaba arkadaşlar ben tüketici hakem heyeti kararını yüklüyorum vdf için verilmiş bir karardır.22839

http://i.hizliresim.com/gy8kdO.png (http://hizliresim.com/gy8kdO)

AYDIN_67
20 10 2015, 14:07
2011 yılı 6. ay da çekilen kredi için de başvurabiliyor muyuz acaba

Jungle
20 10 2015, 14:14
eklediğim kararı incelersen tarih 2011 olduğunu anlarsınız.

zgbayraktar
20 10 2015, 14:28
Ben 2 defa aldım
Hele 2011 deki ni hayli hayli alırsın yeni sözleşmede okudum anladım müzakere ettim diyor almak zor oluyor

General Mobile 4G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ankaralı06
20 01 2016, 17:53
2013 yılında VDF' den almış olduğum kredinin 600TL'lik dosya masrafı için tüketici hakları mahkemesine dava açmıştım. 1 ay önce dava sonuçlandı ve tarafıma iadesine karar verildi. VDF' den ses çıkmayınca 15 gün önce aradım, kararın kendilerine 6 ay gibi bir sürede ulaştığını (ne kadar doğru?) ve kararın kendilerine fakslanmasını söylediler dediklerini yaptım yine ses çıkmayınca tekrar aradım. parayı iade edeceklerini ibraname gerektiğini söylediler mailime gönderilen ibranameyi imzalayarak tekrar VDF' ye gönderdim. yine ses çıkmaması üzerine bugün tekrar aradım daha beni uğraştırmayın icra mahkemesine gideceğimi söyledim. ve mutlu son şimdi hesabıma para geldi,
kısaca bu parayı VDF iade ediyor ama almak için bin dereden su getiriyorlar. herkese tavsiyem bu adamlarda paranız kalmasın.