PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : B6 Comfortline Bixenon Dönüşümü



Burakim
27 12 2014, 23:22
Merhaba arkadaşlar.
Aracımın Orjinal farlarının aydınlatmalarından hiç memnun değildim.Kısa bir süre önce Space 6000k Xenon kit aldım ama sonuç çokta değişmedi. Xenon kiti taktıktan sonra yolun üzerinde karanlık bir şerit oluşuyor buda gün geçtikçe sinirlrimi bozmaya başladı. Bir zamandır Highline araçlarda olan Bi-Xenon farlarla ilgileniyorum piyasada 200-400 arası bu farlar bulunabiliyor Bu farları aracımıza nasıl takacaz manual far yükseklik ayarı içerdenmi çalışacak ellemi ayarlamamız gerekecek sağa sola dönüş özelliği olmadan sadece uzun kısa kullanmak istiyorum bu mümkünmü.
Asıl en büyük problem istediğimiz aydınlatmayı elde edecekmiyiz.

kahtalı_mıçı
27 12 2014, 23:44
Bi-xenon sistemine dönüş daha önce çok kez konuşuldu.. Ben kısaca yardımcı olayım, bildiğiniz üzere bi-xenon farlar yükseklik ayarlarını ve sağa sola ayarlamalarını kendisi araç yüküne ve yol durumuna göre ayarlar..

Gerekli olan parçalar;
- 2 adet orijinal valeo marka bi-xenon far
- 2 adet AFS (viraj aydınlatma) beyni
- 2 adet xenon beyni
- kablo tertibatı (tam emin değilim)

Yetkili servisten temin olursa 4.000-5.000 lira maliyeti olur.. Dışarıdaki parçacılardan temin olursa 3.000-4.000 lira civarında olur.. Bu söylediğim rakamlar yaklaşık ve hepsi sıfır parça.. Ama çıkma ikinci el toplama olursa tabiki çok daha düşük maliyetli olur.. Tabi tüm bunların dışında aracında bunları kabul etmesi lazım ki kodlama yapılabilmesi için..



Sent from my iPhone 6 Plus using Tapatalk

Burakim
28 12 2014, 00:19
Yani sonuç olarak yükseklik sensörleri olmadığı için otomatik yükseklik olmayacak farlar desteklemediği içinde araç içinden yükseklik ayarı yapamayacağız çok gerekirse kaput altından ancak. Afs aslında olmasada olur diybildiğim bir özellik.