PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : TRAFIK TERORISTI'ne kurban oldum



Ascentarium
01 08 2011, 13:28
Dün akşam ailem ile birlikte Adapazarı'ndan dönüyorum. Sakin, temkinli ve tamamen uysal bir modda kullanıyorum, trafikteki serkeşlere bulaşmamak için. Tuzla'ya kadar her şey normal geldim. Fakat Tuzla köprüsüne 500m kala, rampa başında beyaz renkli açık kasa bir kamyonetin terörüne uğradım. Serseri mayın gibi iki şeritli yolda bir sağ bir sol şerit sarhoş edasıyla geziyor. Temkinliyim, mesafeli, takip ediyorum. Bir ara sağ şeritte seyre başladı, "geçip kurtulayım şundan" diye geçmeye bir tevessül ettim, benle birlikte o da atağa kalktı ve önüme kırdı. Yavaşladım, mesafeyi yine korudum. Tekrar sağ şeride döndü, bu arada arkadan seçebildiğim kadar kamyonetin kabininde 3 kişiler, sürücü camdan dışarıda asker kaçığı şizofren bir tip.. Neyse, sağdan gitmeye başlayınca bu ben yine geçmeye hamle ettim, tam geçeceğim yine sağ şeritten fırladı ve önüme geçti, tam iki şeridin ortasından gidiyor, ne sağ ne de sol şeridi kullanmaya imkan var. Sen tam bu sırada yaklaşık 25m önümde frenlere dibine kadar bir asıl, kamyonet asfaltta kızaklayarak geziyor. Hemen ben de frenlere asıldım, o orta şeritte yan yan kızaklarken ben ancak sol şeride kaçabildim, bariyerlere sürttüm süreceğim. Tam kurtardım derken, sen bu sefer trafik teröristi seviyesiz seciyesiz insanlıktan nasibini almamış insan müsveddesi p.ç kurusu, bir sağ sonra sert bir sol yaparak bana sağ yanımdan tehlikelice yanaştı, kaçabildiğimce kaçtım ama kasa/çamurluk kısmı ile benim sağ dikiz aynamı parçaladı, cam krom çıtada da hasar oluştu, kaportadaki çizikler pasta ile gidecek görünüyor ama nokta büyüklüğünde bir kısım astara kadar inmiş. Sadece bunun için komple kapıyı boyatmak istemedim, artık ya öyle kalacak ya da bir hal çaresine bakacağız. Neyse, akabinde hemen durdum, flaşörleri açtım, bana çarpan o babası belirsiz trafik magandası, psikopat terörist kahkahalar atarak bastı ve kaçtı gitti.

Aman Allah'ım, araçta ailem var, çocuklar arkada. Yahu böyle bir şey olabilir mi? Bu nasıl bir vicdandır, bu nasıl bir ego tatminidir, bu nasıl bir davranıştır. ŞOKLAR İÇERİSİNDEYİM. Hemen 155'i arayıp, plakasını ihbar ettim ve ekip istedim. Bu tehlikeli manevralar ve ani sert freni ile arkamda da 4 araçtan oluşan bir zincirleme kaza daha!!! Ekip geldi, zincirleme kazada bana bir zarar yok, ben zararı bana çarpıp kaçan denyo'dan insan müsveddesinden aldığım için trafik ekibi beni bölgeden sorumlu karakola sevketti.

Karakolu buldum ve zabıt tutturdum. Bana karakolda"uzlaşma kabul edecek misiniz?" diye sordu memur arkadaş! "Yahu" dedim "muhterem sen ne diyorsun, herifçioğlu ailemle seyr halinde iken sebebsiz yere canıma kast etmiş, neyin uzlaşmasından bahsediyorsun sen Allah aşkına??!!!" O şekli ile tutanak tutturup şikayetçi oldum.

Yahu nasıl bir ülkede yaşıyoruz? Bu nasıl bir vak'adır, hala aklım hafsalam almıyor. Buna salt bir trafik kazası demek mümkün değil bu çok daha farklı bir şey. Bu resmen bir "TRAFİK TERÖRİZMİ". Bundan sonra ne olacak bilemiyorum, tutulan tutanak eki ile aracı yine VW'e çektik, kaskodan ayarlayacalar.

Ama o şuursuz, dengesiz, şizofren, psikopat, katil ruhlu mendebura ne yapacaklar bilemiyorum. Yakalayabilecekler mi? Yakaladıklarında ne olacak? Süreci ben nasıl takip edeceğim. Olayın sümen altında kapanmasını kesinlikle istemiyorum. Mutlaka bulunmasını, tutuklanmasını ve kanun önünde hesap vermesini ve bu hukuk sistemi tahtında en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum.

Hala olayın şokunda olduğumdan, sağlıklı da düşünemiyorum. Bu terörizm vakasını hemen siz sevgili forum dostlarımla paylaşmak ve görüş/tavsiyelerinizi almak istedim.

PassatB7
01 08 2011, 13:37
Öncelikle gecmıs olsun abi bunun gıbı serefsızler ınsan olamayanlar ne yazıkkı trafıkte var burası turkıye oldugu ıcın fazla bısey olacagını zannetmıyorum bızım sıkayettcı oldugumuz adamın evı bellı calıstıgı yer bellı oldugu halde gıdıpte almadılar bu gıbı seylerle hıc urasmıyor turk polısı o yuzden sız yınede ıyı kurtulmussunuz tekrardan cana gelıcegıne mala gelsın gecmıs gıtmıs olsun..

Can
01 08 2011, 13:38
Abi çok geçmiş olsun.
Bunun gibi bir olayı babamın arkadaşları yaşamış ve dayanamayıp torpidodan kurusıkı silahı çıkarıp ateş etmişler,o hareketleri yapanlarda kaçacağım derken korkudan bariyerlere girmiş zamanında. Bunlara böyle davranmak gerek.
Allah korumuş.

Ascentarium
01 08 2011, 13:43
İyi de şiddete karşı şiddet peşinden ayrı bir şiddeti doğurur sevgili Can. Mademki iddia edildiği şekli ile bir hukuk ülkesiyiz, bunun mutlaka mağdurları koruru hukuki bir çözüm ve müeyyidesi olmalı diye düşünüyorum ben. Yoksa öyle herkes kendi hesabını esmeye kalkar ise sonu çok daha vahim olur.

Noel Dayı
01 08 2011, 13:43
Çok büyük geçmiş olsun. Söyleyecek çok şey var ama yeri değil. Zaten okurken içimden fazlasıyla geçirdim söyleyemek istedilerimi. Dua edin ki size veya ailenize zarar gelmemiş. Allah şu mübarek ayın hürmetine daha beterinden korusun.

sivil
01 08 2011, 13:46
Büyük geçmiş olsun.Allah beterinden korumuş.Malesef bu tip insan kisveli yaratıklar fazlaca mevcut yollarda etrafta.Bunlar insanlıktan nasip almamış,aile terbiyesi almamış,okuldan eğitimden nasip almamış en kötüsü hiç bir manevi-vicdani çekincesi olmayan her kötülüğü tereddütsüz yapabilecek karaktersiz tipler.Bu tiplerin dağlardaki ormandaki vahşi hayvanlardan hiç bir farkı yoktur.Düzgün insanların bunların şerrinden korunabilmesi için devlet tarafından telef edilmeleri yada hiç çıkarılmamak üzere hapsedilmeleri en uygun çözümdür.Bunların ıslahı sadece bu şekilde olur.Ancak o zaman bu ülke daha yaşanır bir yer olur.

Tekrar geçmiş olsun..

Ascentarium
01 08 2011, 13:50
Çok büyük geçmiş olsun. Söyleyecek çok şey var ama yeri değil. Zaten okurken içimden fazlasıyla geçirdim söyleyemek istedilerimi. Dua edin ki size veya ailenize zarar gelmemiş. Allah şu mübarek ayın hürmetine daha beterinden korusun.

Sağolasın dostum, Allah (cc) razı olsun. Ben de zaten şu mübarak Ramazan ayı şerefine fazla köşeli ifadeler kullanmamaya gayret ettim. Ama sen de görüyorsun ki hiç de yalanıp yutulacak nitelikte bir hadise değil. Ve ben bu vak'adan son derece rahatsız oldum. İnşaallah bir an önce yakalnır ve gereği fazlasıyla yapılır.

typhoon
01 08 2011, 13:50
Size ve ailenize cok cok gecmis olsun. Allah hepimizi daha beterlerinden korusun. Siz hakkinizi aramak icin yapabileceklerinizi yapmissiniz zaten. Gitmissiniz bu mahlukatlari karakola sikayet etmissiniz. Gonul isterki o adamlari bulup agizlarini burunlarini kirip yaptiklari assagiliklari odettirmek. Ama iste ne siz ne de bu foruma yazan hic kimse boyle insanlar degiliz, olmayizda. Ama bazi insanlar bazi seyleri hakediyorlar. Ozellikle aracinin icinde ailesiyle seyahat eden birisinin hayatina kastediyorsa. Bundan sonra sizin yapacaginiz sabirla o asagilik heriflerin yakalanmasini beklemek. Ondan sonrada butun hukuki sureci devam ettirmek. Tazminatsa tazminat mahkeme ise mahkeme. Bence eger aracinizi uzun sure kullanmak niyetinde iseniz bence yaptirin o kotu gune ait izlerden kurtarin aracinizi cunku uzun bir sure psikoloik olarak o izleri her gordugunuzde sizin ve ailenizin morallari bozulacaktir. Birakin degeri dusecek zarar ederim olayini olumden donmussunuz, olumden daha beteri mi var bu dunya da tekrar cok cok gecmis olsun.

Ascentarium
01 08 2011, 13:58
Sağolasın typhoon. Emniyet teşkilatımızın gerekeni yapacağını ümit etmekten başka bir çarem yok. O insan müsveddelerini takip edip gereğini bizzat yapmak için sürek avı başlatacak değilim, yapamam da kişiliğim de müsaade etmez zaten.

Araç şu anda serviste. Ayna ve krom kaplama cam çıta değiştirilecek. Kibrit başı kadar kapı üzerinde, hemen krom çıta altına gelen kısımda bir kusur var. Astara kadar girmiş yakından baktığında sırıtıyor ama ben o kadarcık bir kusur için komple kapı boyatmaya onay vermedim. Bilahare ilgileneceğm ya da ufak bir nazarlık olarak bırakacağım.

Cornelius
01 08 2011, 14:11
Ama o şuursuz, dengesiz, şizofren, psikopat, katil ruhlu mendebura ne yapacaklar bilemiyorum. Yakalayabilecekler mi? Yakaladıklarında ne olacak? Süreci ben nasıl takip edeceğim. Olayın sümen altında kapanmasını kesinlikle istemiyorum. Mutlaka bulunmasını, tutuklanmasını ve kanun önünde hesap vermesini ve bu hukuk sistemi tahtında en ağır cezaya çarptırılmasını istiyorum.

Hala olayın şokunda olduğumdan, sağlıklı da düşünemiyorum. Bu terörizm vakasını hemen siz sevgili forum dostlarımla paylaşmak ve görüş/tavsiyelerinizi almak istedim.

Öncelikle geçmiş olsun bende yaşamıştım böyle bir şey..karakola yapılan müracaatların takibi zor oluyor..

tuzla köprüsü girişinde kamera yokmu olay yerinden kaçarken kamera kayıtları vardır(sürücüyü teşhis için)

1-bulunduğunuz yer savcılığınına dilekçe ile başvurun ifade verin,ifadenizin fotokopisini isteyin orada soruşturma numarası alacaksınız.o numara üzerinden takip edin..

2-savcılık adamları bulunca..oluşan maddi zarar için tazminat davası açın,eğer kasko zararınızı karşıladı ise,kasko şirketinize adamların kimlik bilgilerini dilekçe ile gönderinki kasko onların yakasına yapışsın

3-siz,eşiniz,çocuklarınız adına manevi tazminat davası açın..kazanırsanız fakir fukaraya dağıtırsınız...

----Aklımızda olsn arkadaşlar hepimizde kameralı cep telefonları var..böyle serseri gibi gezenleri gördünüzmü kameraya alın mutlaka..size zarar vermesi şart değil.ileride başkasına verecektir..
----Arabamda silah yok ama göz yaşartıcı spray var..silah almayıda düşünüyorum..

sedat27
01 08 2011, 14:14
geçmiş olsun.sebep olanı Allah'a havale edelim.cezasını o versin.verecektirde merak etmeyin.

Ascentarium
01 08 2011, 14:19
Cornelius; mahkeme vs ile (sağlık sebeplerimden dolayı) şu anda uğraşacak durumda değilim. Bu duurmda Sedat'ın dediği gibi Allah'a havale etmekten başka çare kalmıyor anlşılan..

frisby06
01 08 2011, 14:24
Öncelikle geçmiş olsun.Keşke hiç durmasaymışsınız aracın içinde aileniz varmış.O şerefsizlerin plakasını verebilir misiniz?

Ascentarium
01 08 2011, 14:28
34 DD 7591
Beyaz renkli açık kasa bir kamyonet
Aracın arkadan markasını pek farkedemedim.
(Neden "keşke hiç durmasaymışınız" dediniz anlayamadım.)

noxthron
01 08 2011, 14:32
Cornelius; mahkeme vs ile (sağlık sebeplerimden dolayı) şu anda uğraşacak durumda değilim. Bu duurmda Sedat'ın dediği gibi Allah'a havale etmekten başka çare kalmıyor anlşılan..

Sayin Ascentarium, ciddi bir tehlike atlatmissiniz, gecmis olsun. Saglik sebeplerinizden bahsetmissiniz, insallah en kisa zamanda sifa bulursunuz. Adaletin yetersiz kaldigi durumlarda insan hakkini koruyamadigi icin kendini kotu hissediyor, size katiliyorum. Fakat hesap gunune inancimiz bu tip durumlarda bizi biraz rahatlatiyor. Aksi takdirde tek cozum kisas'a kisas olacakti ki hem onlarla ayni seviyeye inmek gerekirdi, hem de herkes uyguladiginda dunya yasanmaz bir yer halini alacakti. Allah hic birimizi boyleleriyle karsilastirmasin, size de tekrar cok gecmis olsun...

frisby06
01 08 2011, 14:49
34 DD 7591
Beyaz renkli açık kasa bir kamyonet
Aracın arkadan markasını pek farkedemedim.
(Neden "keşke hiç durmasaymışınız" dediniz anlayamadım.)

Magandalar Allah korusun size de zarar verebilirlerdi de bunlarçok yusuf olmuşlar.

frisby06
01 08 2011, 15:03
34 DD 7591
Beyaz renkli açık kasa bir kamyonet
Aracın arkadan markasını pek farkedemedim.
(Neden "keşke hiç durmasaymışınız" dediniz anlayamadım.)

Araba Ford imiş.
Plaka No
34DD7591
Marka
FORD
Model
2009
Sahiplik Belge Tarihi
18/08/2008
Tescil Birimi
TUZLA
Renk 1
BEYAZ (Buz)
Renk 2
BİLİNMİYOR
Cinsi
KAMYONET
Çalıntı mı?
HAYIR
Hak Mahrumiyeti
YOK

Cornelius
01 08 2011, 15:04
Cornelius; mahkeme vs ile (sağlık sebeplerimden dolayı) şu anda uğraşacak durumda değilim. Bu duurmda Sedat'ın dediği gibi Allah'a havale etmekten başka çare kalmıyor anlşılan..

siz uğraşmayın verin genç bir avukata,alacağın tazminatın hepsi senin olsun deyin o uğraşsın..

Ascentarium
01 08 2011, 15:32
frsiby06; bu bilgilere nasıl ulaştınız?

tpower
01 08 2011, 15:34
çok geçmiş olsun... :( dikkatli ve tedbirli olmak her zaman ilk öncelik olmalı... verilmiş sadakanız varmış :(

VW_Passat
01 08 2011, 15:52
Ascentarium ustam,

senin bu basina gelenler icin inanki sanki benim basima gelmis gibi oldum. Türkiye de malesef insanliktan cikmis insan cogalmasi ne üzücü :(. O herifin insallah Allah gerektigi gibi ..... verir su Mübarek Ramazan ayinda.

Türk Polis Teskilati size eminim Plaka oldugu halde bulamadik derler. Ustam sen durumdan vazgeciyorsun ama Almanya böyle bilinci bir Kaza da o kisinin pesini birakmazdi, onuda biraktim bugün icinde Polis adami tutuklayip Gözaltina bile alirdi. Türkiye de malesef hic biri gerceklesmeyecek cünkü Türkiye de Adalet kalmamis :(.

Ascentarium ustam, cok büyük gecmis olsun. Inanki sanki sana degil kendime olmus gibi cok üzüldüm :(. Saglik sebeplerinden bahsetmisin, Allah sifalar versin bu mübarek Ramazan Ayinda. Ailenize de gecmis olsun dileklerimi söylersiniz.

VW_Passat
01 08 2011, 15:55
çok geçmiş olsun... :( dikkatli ve tedbirli olmak her zaman ilk öncelik olmalı... verilmiş sadakanız varmış :(

tpower nereye kadar dikkatli ve tedbirli olacan ?

Gecen sene adam Enisteme karsi seritten gelip carpti Direksyonda uyumus görgü taniklarina göre (Enistem, diger Enistem ve diger arac sürücülerin dedigine göre). Sonuc 5 ölü 4 yarali, simdi Enistem neye dikkat etseydi, bir anda kir üzerine dogru gel kacmaya vaktim kalmadi diyor !

Ascentarium ustam ne yapsin, adam yavas ilerledim diyor daha ne yapsin.

VW_Passat
01 08 2011, 15:56
Araba Ford imiş.
Plaka No
34DD7591
Marka
FORD
Model
2009
Sahiplik Belge Tarihi
18/08/2008
Tescil Birimi
TUZLA
Renk 1
BEYAZ (Buz)
Renk 2
BİLİNMİYOR
Cinsi
KAMYONET
Çalıntı mı?
HAYIR
Hak Mahrumiyeti
YOK

Aranacak yer belli "TUZLA". Polis bulamazsa artik bilmiyorum :(

Cornelius
01 08 2011, 15:59
Aranacak yer belli "TUZLA". Polis bulamazsa artik bilmiyorum :(
polis trafik tescile satılamaz şerhi koysun,zaten onlar tıpış tıpış emniyete kendi ayakları ile gelir.

Ascentarium
01 08 2011, 16:01
Vallahi basit bir kullanıcı bile bu bilgilere bu kadar ulaşabiliyor ise, değerli polis teşkilatımızın havada karada bu münasebetsiz insan kılıklı mahlukatın ensesine binmesi lazım. Ümid ediyorum gereken yapılır, olmasa da Allah'a (cc) havale ediyorum, elimden başkaca bir şey de gelmiyor...

ATT-SUKRU
01 08 2011, 16:07
çok geçmiş olsun hocam bu gibi şerefsizler çok var allah bizden uzak etsin siz üstünüze düşeni yapmışsınız inşallah belalarını bulurlar diyorum
araçtada çizik varsa yaptırın gitsin mini onarım falan işi çözebilir

ATT-SUKRU
01 08 2011, 16:09
Vallahi basit bir kullanıcı bile bu bilgilere bu kadar ulaşabiliyor ise, değerli polis teşkilatımızın havada karada bu münasebetsiz insan kılıklı mahlukatın ensesine binmesi lazım. Ümid ediyorum gereken yapılır, olmasa da Allah'a (cc) havale ediyorum, elimden başkaca bir şey de gelmiyor...

polis istese yarım saatte bulur bunları şimdi eskisi gibi değil teknoloji çağındayız

Ascentarium
01 08 2011, 16:13
Ama tabii paşacanları isterse ....

Noel Dayı
01 08 2011, 16:17
frsiby06; bu bilgilere nasıl ulaştınız?

Eğer e-devlet şifreniz varsa veya cep telefonunuzun mobil imza özelliğini kullanıyorsanız (ki ben bunu kullanıyorum), aşağıdaki link vasıtasıyla istediğiniz her aracın sorgulamasını yapabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama

VW_Passat
01 08 2011, 16:32
polis trafik tescile satılamaz şerhi koysun,zaten onlar tıpış tıpış emniyete kendi ayakları ile gelir.

Murat abim,

Almanya da Polis Teskilati sucluyu Plaka Bilgileri sayesinde 1 saat hatta 1 günlerini almadan yakaliyorken bizim teskilat Kus bile tutamaz malesef. Bulsalar ne olacak, ön taraftan girip arka taraftan birakiyorlar zaten allahinizin askina TV de Haberlerde görüyoruz iste :)

frisby06
01 08 2011, 16:48
Eğer e-devlet şifreniz varsa veya cep telefonunuzun mobil imza özelliğini kullanıyorsanız (ki ben bunu kullanıyorum), aşağıdaki link vasıtasıyla istediğiniz her aracın sorgulamasını yapabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr/arac-sorgulama

+2011

Y_o_L_c_U_38
02 08 2011, 02:09
oncelikle buyuk gecmis olsun allah bu gibi insanlardan hepimizi korusun eminimki o sahis bu sekilde ah alarak bi gun cezasini bulacak hemde cok fena sekilde..
sizde ve ailenizde bisey yokya ona sukur tekrar hepinize gecmis olsun..

vestel1900
02 08 2011, 02:30
geçmiş olsun allah bıdaha göstermesin bidaha aklınızda olsun 155 arayıp mevkınızı belırtıp ılerıde ekıp ısteyıp sızı ve onu durdurta bılırsınız

srcn09
02 08 2011, 02:37
geçmiş olsun allah bıdaha göstermesin bidaha aklınızda olsun 155 arayıp mevkınızı belırtıp ılerıde ekıp ısteyıp sızı ve onu durdurta bılırsınız

Bizede çok eskiden aynısı olmuştu hemen polisi aradık ilerde polisler çevirmişlerdi kurtulmuştuk çok şerefsiz oluyorlar ya

Ascentarium
02 08 2011, 10:02
geçmiş olsun allah bıdaha göstermesin bidaha aklınızda olsun 155 arayıp mevkınızı belırtıp ılerıde ekıp ısteyıp sızı ve onu durdurta bılırsınız

Yahu 155'de bir garip bu arada. Acil işi olmayan zaten 155 aramaz. Aradığımda yaklaşık 1dk kadar bekleme müziği, ve "burası 155, boş yere ararsanız karşılığına katlanırsınz" tarzı bir anons eşliğinde hatta tutuldum. Sonra durumu ifade ettim, hemen plaka ve mevkii bildirdim. "Ekiplere anons edeceğiz" bilgisi verildi, (edildi mi gerçekten onu da bilmiyorum). Sonra 155'den bana geri döndüler ve o mıntıka Jandarma bölgesi 156 arayın. Haydaaa, aradık 156'yı bu seferde Jandarma "kardeşim ne alaka, o bölge Polis'e devredileli aylar yıllar oldu", hadi tekrar dön 155'e, durumu aktar. Sonra jetonları düştü galiba, "tamam ekip gönderiyoruz" dediler. Ekip'te taa Pendik'ten geldi, sanki Tuzla'nın hiç ekibi yokmuş da ayrı bir cumhuriyetmiş gibi. Yani hadisenin bu yönü de oldukça netameli gelişti. Sonuç ne olacak bilemiyorum ama zabıt tutturduğum karakolu arayıp durumu bir sorgulayacağım gün zarfında. Herhalde bir gelişme var ise bana da söylerler diye düşünüyorum.

cumhur.bahar
02 08 2011, 10:41
Çok geçmiş olsun,
Verilmiş sadakanız varmış, Onlara diyecek birşey yok zaten inşallah emniyet mensupları peşini bırakmaz ve hakkettiklerini alırlar.

Ascentarium
02 08 2011, 10:47
Benim de tastamam ümid ettiğim bu. Bakalım bekleyip göreceğiz...

akorkmaz11
02 08 2011, 11:04
Sn Ascentarium,
Çok geçmiş olsun.. Büyük tehlike atlatmışsınız, Allah korumuş.
Ben de dün 350 km süren bir yolculuktan geldim ailecek.. Maalesef yollarımızda bu tip insan müsfeddelerinden bol miktarda var.. Hele dün birisi beni sinir etti. Hanım ve çocuklar uyuyor arabada Mersin-Adana otabanında 125 km hızla bir araç solluyorum. Dayandı kıçıma uzunları yakıyor önümden çekil diye. Neyse geçtim aracı aldım sağ şeride o şerefsiz de beni solladı ve önüme kırıp hızını azalttı. Ben frene bastım, benim arkamdaki de basmış olmalı ki bana vururdu yoksa. Sonra ben ona uzunları yaktım ondan sonra bastı gaza gitti..Ben de dümdüz gittim adamın arkasından ama ne çare..:down

Ascentarium
02 08 2011, 11:25
Evet bu tür psikopat vari tacizlere ben de bir kaç kez maruz kaldım. Ama maalesef bu konularda kanunlarımız yeterli değil, ayrıca kolluk kuvvetleri de bu durumlara gereken hassasiyeti göstermiyorlar. Görevleri sanki sadece hız kontrolü yapmak, rutin trafik kontrolü ve ceza yazmak. Sen istediğin kadar 155'e bildir (ulaşabilirsen tabii ki). 155 ihbar ilk kamu yararına sunulduğunda gerçekten çok iyi çalışıyorlardı. Ihbar alındı mı hemen güzergah ilerisindeki ekipler uyarılıyor ve araç hemen çevirilip gereğince işlem yapılıyordu. Ama sonradan gözlemlediğim ve tecrübe ettiğim kadarı ile bir boşvermişliğe yenik düşmüşler görünüyor. Sizin yaşadığınızın bir benzerine de ben TEM (IST-ADA) İzmit çıkışı ayrımında maruz kalmıştım, hatta uzunları yakıp uyarınca sağ koltuktan hödüğün teki camdan dışarı çıkıp silah göstermişti. 155'e ihbarladık ama, araç hiç bir yerde durdurulmadan yoluna devam etmişti. Bu trafik rejimine ciddi bir neşter atılmadığı müddetçe daha çooooook okur/seyrederiz trafik teleflerini. Arttırsınlar cezaları 3-5 misli, hapis cezası getirsinler, araç bağlansın vs ne bileyim referans alınabilecek ülkelerdeki caydırıcı uygulamaları aynen aktarsınlar mevzuata görelim bakalım o mendeburlar bir daha aynı şeylere tevessül edebilecekler mi. Ama şimdi ne yapıyor bu sığırlar, mesela bile bile kırmızı ışık ihlali yapıyor. Yakalanırsa 140TL cezacığı var, onu da 10 gün zarfında öderse %25 indirim var galiba. Çıkarıyor parayı sonrası eyvallah. Yahu bu kadar basit olabilir mi bu husus. Adam o ihlalde çok rahat bir ölümle sonuçlanabilecek bir kazaya sebebiyet verebilir. Yani açıkçası adam öldürmeye teşebbüs. Ama kanunlarımız dediğim gibi bu hususta oldukça yetersiz. İnşallah gerekli tedbirler alınır da kimse bu türden eşkiyalıklara maruz kalmaz...

Kayhan
02 08 2011, 12:48
Büyük geçmiş olsun, sapık şerefsizin inşallah yüce rabbim cezasını verecektir.

ibrahimtopaktas
02 08 2011, 19:15
Geçmiş olsun saygı değer abim. Tüm çirkeflerde seni buluyor. Bir sadaka falan ver istersen. Bu tür terbiyesiz hareketleri yapanları allah ıslah etsin. Hemde aile ile birlikteyken olması iki kat üzüntü verici. Devletin bunlara gereken cezayı vermeyişi, hatta aramaya bile tenezzül etmeyişi bunları daha çok çirkefleştiriyor. Cezalar hiç caydırıcı değil maddi ve manevi olarak. Neyseki senin ve ailenin canına zarar gelmemiş abi. Ona şükretmek gerekiyor. Araba bir şekilde halledilir artık. Bu gibilerede devletin dersini vermesi gerekiyor. Her yerde aynı magandalar var malesef. Bunlarla uğraşılmaz bile. Dövmeye kalksan kalkar bıçakla veya silahla karşılık verirler. Elin kolun bağlı kalıyor sonuçta.

VW_Passat
02 08 2011, 19:39
Yahu 155'de bir garip bu arada. Acil işi olmayan zaten 155 aramaz. Aradığımda yaklaşık 1dk kadar bekleme müziği, ve "burası 155, boş yere ararsanız karşılığına katlanırsınz" tarzı bir anons eşliğinde hatta tutuldum. Sonra durumu ifade ettim, hemen plaka ve mevkii bildirdim. "Ekiplere anons edeceğiz" bilgisi verildi, (edildi mi gerçekten onu da bilmiyorum). Sonra 155'den bana geri döndüler ve o mıntıka Jandarma bölgesi 156 arayın. Haydaaa, aradık 156'yı bu seferde Jandarma "kardeşim ne alaka, o bölge Polis'e devredileli aylar yıllar oldu", hadi tekrar dön 155'e, durumu aktar. Sonra jetonları düştü galiba, "tamam ekip gönderiyoruz" dediler. Ekip'te taa Pendik'ten geldi, sanki Tuzla'nın hiç ekibi yokmuş da ayrı bir cumhuriyetmiş gibi. Yani hadisenin bu yönü de oldukça netameli gelişti. Sonuç ne olacak bilemiyorum ama zabıt tutturduğum karakolu arayıp durumu bir sorgulayacağım gün zarfında. Herhalde bir gelişme var ise bana da söylerler diye düşünüyorum.

Ne ilginc bir Emniyet Teskilatimiz varmis tebrik ederim :(. Almanya da aradiktan 1 saniye sonra Polis memuru cikiyor karsina :). Almanya da Jandarma olayi felan yok, her yeri Polis bakiyor.

Ascentarium ustam, beni yanlis anlama ama durum ortada. Polis bulsa bulsa bugüne kadar bulmustu bile. Ellerinde Plaka hersey var :(. Almanya da olay dün bitmisti. Ayrica burada Cezasi ölüme sebebiyet verme yüzünden Hapis Cezasi + Para Cezasi + Ehliyet sanirim 2 seneliyine el konuluyordu yani Ceza hafif bir Ceza degil.

VW_Passat
02 08 2011, 19:41
Evet bu tür psikopat vari tacizlere ben de bir kaç kez maruz kaldım. Ama maalesef bu konularda kanunlarımız yeterli değil, ayrıca kolluk kuvvetleri de bu durumlara gereken hassasiyeti göstermiyorlar. Görevleri sanki sadece hız kontrolü yapmak, rutin trafik kontrolü ve ceza yazmak. Sen istediğin kadar 155'e bildir (ulaşabilirsen tabii ki). 155 ihbar ilk kamu yararına sunulduğunda gerçekten çok iyi çalışıyorlardı. Ihbar alındı mı hemen güzergah ilerisindeki ekipler uyarılıyor ve araç hemen çevirilip gereğince işlem yapılıyordu. Ama sonradan gözlemlediğim ve tecrübe ettiğim kadarı ile bir boşvermişliğe yenik düşmüşler görünüyor. Sizin yaşadığınızın bir benzerine de ben TEM (IST-ADA) İzmit çıkışı ayrımında maruz kalmıştım, hatta uzunları yakıp uyarınca sağ koltuktan hödüğün teki camdan dışarı çıkıp silah göstermişti. 155'e ihbarladık ama, araç hiç bir yerde durdurulmadan yoluna devam etmişti. Bu trafik rejimine ciddi bir neşter atılmadığı müddetçe daha çooooook okur/seyrederiz trafik teleflerini. Arttırsınlar cezaları 3-5 misli, hapis cezası getirsinler, araç bağlansın vs ne bileyim referans alınabilecek ülkelerdeki caydırıcı uygulamaları aynen aktarsınlar mevzuata görelim bakalım o mendeburlar bir daha aynı şeylere tevessül edebilecekler mi. Ama şimdi ne yapıyor bu sığırlar, mesela bile bile kırmızı ışık ihlali yapıyor. Yakalanırsa 140TL cezacığı var, onu da 10 gün zarfında öderse %25 indirim var galiba. Çıkarıyor parayı sonrası eyvallah. Yahu bu kadar basit olabilir mi bu husus. Adam o ihlalde çok rahat bir ölümle sonuçlanabilecek bir kazaya sebebiyet verebilir. Yani açıkçası adam öldürmeye teşebbüs. Ama kanunlarımız dediğim gibi bu hususta oldukça yetersiz. İnşallah gerekli tedbirler alınır da kimse bu türden eşkiyalıklara maruz kalmaz...

Benim Is arkadasi Kirmizidan gecmisti sonu 1 Ay ehliyetine el konuldu 3 Puan + 250 €uro para cezasi ! Burada indirim felanda yok, sonucta Pazar degil insan cani :(

kboran
02 08 2011, 20:46
geçmiş olsun abi gerçekten bu tür mahlukatlar yollarda ve ne zaman ne yapacakları belli olmuyor

drkayzer
02 08 2011, 20:48
İnsanın dertsiz başını derde sokuyor şerefsizler...

VW_Passat
03 08 2011, 16:57
Son durum ne oldu acaba ? Polis bulabildimi ?

CanTuran
04 08 2011, 00:10
Öncelikle geçmiş olsun hocam... Bir süredir foruma giremediğim için yeni okudum olayı... Allah daha kötü olaylardan korusun... O şerefsizleri de bizim deli ufuk abimiz gibi bir trafik polisinin eline düşürsün inşallah...

Ascentarium
04 08 2011, 13:16
Son durum ne oldu acaba ? Polis bulabildimi ?

Daha henüz bir haber çıkmadı Polis'ten. Kemoterapi haftam olduğundan ben de arayamadım. Ama pazartesi ilk işim karakola ulaşıp gelişmeleri öğrenmek olacak..

mert
04 08 2011, 13:24
Şaka Gibi .....
Büyük geçmiş olsun, hayatımız pamuk ipliğine bağlı gerçekten.
Sizin ve ailenizin başına kötü birşey gelmediğine sevindim.

Ascentarium
04 08 2011, 13:49
Sağolasın Mert, Allah razı olsun temennilerine. Maalesef böyle meşe sopalık pu*t'lar dolanmakta yollarda. Sen ne kadar dikkatli olsan da yine de gelip seni buluyorlar. Ne diyelim tez zamanda Allah (cc) müstehaklarını verir de kökleri kuru gider inşaallah.

Ascentarium
04 08 2011, 13:56
Kaza sonrası karanlıkta çekebildiğim sağ ayna ve civarında oluşan hasarın fotoları:

1436143514341437

Allahtan fazlaca bir hasar çıkmadı. Ayna komple gitti ve cam altı çıtada darbe var. Bu iki parça değişiyor. Yalnız kafama takılan cam çıtası altında ufacıcık, kibrit başı kadar bir kısımda boya hasarı var, boya kalkmış gitmiş alttan astarı görünüyor. VW komple kapı boyamayı pek tavsiye etmedi ben de uygun gördüm. Bir de yine kapında boya hasarsız ufak bir göçük var. Bu kısımları ufak rötuş ve vakumlama teknikleri ile Autoking vs servislerde sorunsuz düzellttirebilir miyim acaba? Kaskom Aviva ve Otto Zenith diye bu türden bir servis ile anlaşması varmış. Daha önceden buranın ismini ne gördüm ne de işim düştü. Var mı hususlarda herhangi bir malumatı olan acaba?!

ibrahimtopaktas
05 08 2011, 02:24
Autoking de dediğin ufak rötuşları kaskoyu delmeden yapıyorlar abi. Kapıyı sakın komple elden geçirtme ufak bir yer için. Auto king e götür onlar hiç belli olmayacak şekilde hallederler.
Yazık etmişler arabaya kanı bozuklar. Resimleri görünce ayrı bir üzüldüm. Çok şey saymak istiyorum fakat burası yeri değil işte... O adiliği yapmaya yapıyorsun, bari aile olan arabalara dadanma be hey densiz.

errddm
05 08 2011, 17:50
abi çok geçmiş olsun:(

MHMTPKZ
05 08 2011, 18:23
buyuk gecmis olsun abi, allah beterinden korusun...

drkayzer
05 08 2011, 19:36
Çok çok üzüntü verici bir durum, kendisi belki o aynanın parası kadar çalışmıyodur bir senede ama milletin malına böyle yapar şerefsiz adiler

ATT-SUKRU
05 08 2011, 20:02
resimleri görünce gene darlanmaya başladım
tekrar geçmiş olsun

typhoon
06 08 2011, 01:30
Kaza sonrası karanlıkta çekebildiğim sağ ayna ve civarında oluşan hasarın fotoları:

1436143514341437
Allahtan fazlaca bir hasar çıkmadı. Ayna komple gitti ve cam altı çıtada darbe var. Bu iki parça değişiyor. Yalnız kafama takılan cam çıtası altında ufacıcık, kibrit başı kadar bir kısımda boya hasarı var, boya kalkmış gitmiş alttan astarı görünüyor. VW komple kapı boyamayı pek tavsiye etmedi ben de uygun gördüm. Bir de yine kapında boya hasarsız ufak bir göçük var. Bu kısımları ufak rötuş ve vakumlama teknikleri ile Autoking vs servislerde sorunsuz düzellttirebilir miyim acaba? Kaskom Aviva ve Otto Zenith diye bu türden bir servis ile anlaşması varmış. Daha önceden buranın ismini ne gördüm ne de işim düştü. Var mı hususlarda herhangi bir malumatı olan acaba?!

Eski aracımı iki defa auto kinge götürmüştüm. Her ikisinde de boyamamız lazım demişlerdi. Gerçi benim her iki göçüğümde aracın kalıp izlerinin olduğu sivri kısımlardı. Sizin yaptıracağınız alan düz bir alan olduğu için sanırım düzeltebilirler.

SELÇUK
06 08 2011, 05:12
Serefsizlik bile az kalır...çok gecmis olsun

Ascentarium
07 08 2011, 12:40
Aracı Cumartesi teslim aldım. Krom çıta altında derin bir kaç bere var. Kapı boyatmayı tercih etmemiştim. Dün AutoKing ve Otto Zenith servislerine götürdüm. Kapının boyanması gerektiğini, lokal tamirat ile giderilemeyeceğini söylediler çok canım sıkıldı. Hafta içi bir de Ziebart'a götüreceğim bakalım onlar ne diyecek. Aynı cevabı alır isem bu kısmı nazarlık olarak bırakıp bununla yaşamaya alışmaya çalışacağım.

VW_Passat
07 08 2011, 13:12
Adamlardan haber varmi Ascentarium ustam ? Gecmis olsun tekrardan :(

NUFYAT
03 11 2011, 11:21
Başınızdan geçenleri büyük bir üzüntü ve hayretler içinde okudum. Büyük geçmiş olsun... Eğitilmemiş, cahil toplumlarda insan hayatının pek değeri yoktur. Yaşadığınız bu elim olay bunun en büyük kanıtı maalesef...