PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : SEAT'a Ne Oldu?



ABaturC
19 11 2014, 12:52
Gazetede SEAT'ın piyasadan çekilme kararı aldığı ve tüm araçların ucuz fiyata satışa sunulup stokların eritileceği yazıyordu. Neler oluyor acaba?

Taner Göde
19 11 2014, 13:26
Rus piyasasından çekiliyor...

http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1225725-seattan-sok-karar-piyasadan-çekiliyor (http://otomobil.haber7.com/otogundem/haber/1225725-seattan-sok-karar-piyasadan-cekiliyor)

Rusya'ya yönelik araç ithalatının azalması, kurda yaşanan gerileme ve ekonomik gelişmeler gerekçe gösterildi.

İspanyolların lider araba markalarından Seat'ın Rusya pazarından çekileceği duyuruldu.

Kommersant gazetesinin yerel kaynaklara dayanarak verdiği bilgiye göre, firmanın 1 Ocak 2015 tarihinden itibaren satışlarını durduracağı ifade edildi. İspanyol markanın piyasadan çekilmesinde, son dönemde Rusya'ya yönelik araç ithalatının azalması, kurda yaşanan gerileme ve ekonomik gelişmeler gerekçe gösterildi.

Seat Rusya genelinde distribütör ve personel sayısında indirime gitti. Firmaların elinde kalan araçlar ise büyük çaplı indirimlerle eritilmeye çalışılacak. Firmadan bu yönde yapılan açıklamada, şirketin ortakları ve işbirliği yaptığı kişilere karşı olan sorumluluklarını yerine getireceğinin altı çizildi.

İspanyol marka, Rusya federasyonunda Ocak-Ekim ayları arasındaki dönemde toplam 1300 araç satışı gerçekleştirdi. Bu rakamla satışların geçtiğimiz yıla göre yüzde 57 düştüğü görülüyor. Günümüzde Rusya'da Ibiza, Leon ve Alhambra modelleri satılıyor.

CİHAN

mmcakmak
19 11 2014, 17:13
Taner Abi'nin açıklamasına katılıyorum ek olarak Seat komle araç üretiminden çekiliyor gibi algılanmasın, zira Chevrolet gibi bir dünya devi Türkiye'den çekildi ama başla yerkerde tükanı büyüttü. Seat da böyle olabilir, niyahetinde bir VW markası. Prestij için ile vazgeçmerler bence araç üretiminden...

koray02
19 11 2014, 19:56
Dusunce soyle cunku seat alacagima 3-5daha koyar vw alirim

ttt555
20 11 2014, 09:19
Seat ın çizgileri biraz daha farklı. Ben her zaman Leon un tasarımını Golf ten daha çekici buldum, buluyorum. Ama toplum baskısı, ikinci el değeri yüzünden hiç almaya cesaret edemedim. Sanırım da etmem. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi 3-5 daha koyar VW almayı tercih ederim.

Skoda kullandım. İlk Octavia çıktığında, aracım full ve 1,8T idi. Çok memnun kaldım ama iş satmaya gelince, servise gelince biraz değişti. Ankara gibi büyük bir yerde bile servis sıkıntısı çektim...

drozia
20 11 2014, 13:17
Aslında Seata olmuş bişey yok. Seat 2009 yıllarında çizgisini VW den çıkarttı ve tamamen AUDI ye entegre oldu. Yine aynı ailenin mensubular ama karakteri audi ye yakın oldu. Özellik son Seat Leon bu noktada oldukça başarılı bir çizgi elde etti hatta markalaşma yolunda hızla ilerliyor. Yani Seat artık; VW alamayanların, fiyatı daha ucuz diye yönlendikleri bir marka olmaktan çıktı. Rusya pazarından çekilmiş olması yine ailece alınmış bir karar olsa gerek zira vw zaten çok satmıyor orada bu nedenle tek marka ile orada devam edecekler gibi görünüyor. Skoda ve VW ise çizgi anlamında bu seneye kadar akrabalıklarını halen sıkı bir şekilde devam ettiriyorlar. 2015 de Skoda ne değişiklik olur bilinmez. Artık vw golf 7 ve B8 passatla yuvarlak hattalardan vazgeçti. Seat ondan önce vazgeçti. Audi ise çok daha önce vazgeçmişti. Herhalde Skoda da bu uğurda yepyeni bir kasa üretecektir özellikle octavia ve superB platformunda. Seatın ana tasarımcısı Walter De Silva nın VW ye el atma zamanı çoktan gelmişti ve geçti bile. Skodaya da el atacaktır eminim.

livevalue
26 11 2014, 21:14
Leon bence de Golf'e tercih edilebilecek bir otomobil. 2. El değerinde 3 kuruş az olabilir ama Golfün geleneksel çizgileri ziyadesiyle sıkıcı hale gelmeye başladı diye düşünüyorum. Leon çok şık, asi ve tarz bir otomobil. Seat Chevrolet gibi aynı grubun birbirini tekrar eden araçlar da üretmiyor. Türkiye'de Chevroletin düştüğü duruma gelmeyeceklerdir.