PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Almanya'da Benzin Hırsızlığı



passatsever
14 08 2014, 17:09
Almanya'da Benzin Hırsızlığı Arttı

Almanya'da akaryakıt fiyatlarındaki artışa paralel olarak, son yıllarda araçlarına benzin aldıktan sonra para vermeden kaçanların sayısında artış kaydedildi.

Almanya'da akaryakıt fiyatlarındaki artışa paralel olarak, son yıllarda araçlarına benzin aldıktan sonra para vermeden kaçanların sayısında önemli oranda artış kaydedildi.İnternet üzerinden akaryakıt fiyatlarını kıyaslayan 'preisvergleich.de" portalı tarafından yapılan son araştırmaya göre, Almanya genelindeki 16 bin benzin istasyonunda 2013 yılı içerisinde 91 bin 578 kez hırsızlık olayı oldu. 120 farklı kent kıyaslanarak yapılan araştırmada, bir önceki yıla oranla hırsızlık vakalarında yüzde 17.3 artış oldu.
Almanya'da akaryakıt hırsızlarının en çok faal olduğu kent Berlin. Polis tarafından verilen rakamlara göre, 2013 yılında Berlin'de 7 bin 237 kez benzin hırsızlığı yapıldı. Bu, ortalama her benzin istasyonundan yılda 20 kez benzin hırsızlığı yapıldığı anlamına geliyor. Akaryakıt hırsızlığında Berlin'i Solingen, Frankfurt am Main, Bottrop, Köln, Baden-Baden, Saarbrücken, Gelsenkirchen, Herne ve Leipzig kentleri izledi. En az benzin hırsızlığının görüldüğü kent ise Aalen ve Heide oldu.


Güvenlik önlemlerine rağmen, hırsızlık olaylarının büyük çoğunluğu aydınlatılamıyor. Hırsızların kullandığı araç plakalarının çoğunlukla çalıntı ya da sahte olması ve sürücülerin tanınmamak için şapka, kaşkol ve gözlük benzeri malzemeler takmaları polisin işini zorlaştırıyor. Resmi verilere göre, polisin tüm çabasına rağmen, hırsızların ancak yüzde 43'ü yakalanabiliyor.
Akaryakıt hırsızlığının yüzde 78'i erkek sürücüler tarafından yapılırken, hırsızların daha çok 30 ile 50 yaş aralığında olduğu belirtildi. - Dortmund

Kaynak: Almanya'da Benzin Hırsızlığı Arttı (http://www.sondakika.com/haber/haber-almanya-da-benzin-hirsizligi-artti-6375157/)

15933

Türkiye'de de yakın!

tuncel79
14 08 2014, 17:46
Biz yine insaflıyız, sabırlıyız. 5.02 TL ödüyoruz litresine yinede gıkımız çıkmıyor. Gözümüz görmüyor benzine, arabaya harcadığımız parayı.