PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İç Temizlikte elektronik aksam ?



xnes
16 05 2014, 20:54
Arkadaşlar internette bir çok video izledim detaylı iç temizlik yaparlarken kapılar olsun ön göğüs kısmı olsun basıyorlar basınçlı suyu. bu su elektronik aksamlara zarar vermiyor mu? yada bunları düşünülerek su geçirmez olarak mı üretiyor araç firmaları. ben kapıları silerken bile çekiniyorum düğme aralarına su kaçmasın diye. bu aralarda bir fırça ve sabunlu ılık suyla temizlik yapmak istiyorum bir sakıncası olur mu acaba.

Oto Kapı Döşemesi Temizliği - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=sZ28UfMcey0)

APEX Oto Kuaför Tabancası Konsol Yıkama - YouTube (http://www.youtube.com/watch?v=zamxLYRSKn4)

Arguss
16 05 2014, 20:59
Videoda uygulama yaptıkları araçlarda böyle bir endişe taşıdıklarını düşünmüyorum :) Ancak bizde temizlik yaparken temizlik sıvısını spray şeklinde boca ediyoruz kokpite, sonrada fırçayla yayıyoruz ama bu demek değildir zararlı değil ürünlerde alkol olsa bir zararı olmaz ama alkol varmı bilmiyorum.

xnes
16 05 2014, 21:10
aslında benim yapmak istediğim yumuşak bir yağlı boya fırçasını kullanarak bir kova sıcak sabunlu suyla tuşları girinti çıkıntıları temizlemek istiyorum ama tuşları bozarım diye korkuyorum doğrusu. hemen sorun çıkarmasa da oksitlenip sonradan çalışmamaya başlar mı. yada yaz olduğundan çabuk kurur da bir şey olmaz mı bilemedim. var mı deneyen.

Arguss
16 05 2014, 21:23
Atas vinet tarzı bir ürünü alıp torpidonuza boca edin, sonrasında fırçayla detaylarını yapın sonrada kuru bez ile sildikten sonra mükemmel sonuç alırsınız.

xnes
16 05 2014, 21:32
evet sanırım sizin dediğinizi yapacağım.