PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sol onden gelen ses



bordo70
04 01 2014, 01:32
Selam arkadaslar yaklasik 1 sene oncede ayni baslikla bir konu acmistim ve 1 yildir ayni ses problemi ile aracimi kullaniyorum kullaniyorum kullanmasina ama keyf almadan gicik kaparak.bu arada 6 ustaya gosterdim ortak fikir deneme yanilma yontemi ile bulacaz iclerinde 25 yildir vw garajinda calisan bile var yani.kisaca sorunu birdaha yeni baslikta yazmak istedim belki bi care bulurum diye.arac 2006 passat variant 2.0tdi 136 pk
made adde sounu yazak gerekirse
1- aracla 1. 2. 3. viteste giderken . yani dusuk hizda .
2- direksiyonu sola hafif veya cok cevirince .ornegin sola dogru sokak arasina donecekken veya gobekte sola donerken.
3- bu sartlarda giderken ayagimi gaz pedalina bastigimda veya cektigimde sol onden gelen surtme sesi.bu ses duvara zimpara surtme sesi gibi.
4- ses vurma sesi degil.ses surtme sesi seklinde geliyor.
ayni sekilde saga donerken hicbir ses yok. arac bosta iken sola donerken yine ses yok.. debriyaja basili sekilde dondugumde yine ses yok.
soguk havalarda daha bariz ses geliyor..ama aracla 50 km yapsam bile yine 1. vites 2. vites 3. vites sola hafif veya tam donerken ayagimi gazdan cektigimde veya tekrar gaza bastigimda yine geliyor.
vites gecislerinde herhangi bir ses yada zor gecme problemi yok.arac 7-8 defa kopriye cikarilip alttan kontrol edildi herhangi bir terslik gorulmedi.ama araca binen herkes bu sesi net duyuyor.
bir fikri olan veya daha once basindan gecmis arkadaslar yazarlarsa sevinirim..

passatturkiye
04 01 2014, 01:53
Aynı başlıkla başka bir konunuz bulunmaktadır.