PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Şanzıman Yağ Kaçırma Sorunu Çözüldü



birsekiz
09 09 2013, 15:16
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık iki ay önce bir konu açmıştım ama bir cevap bile yazan olmamıştı. Aracım otomatik şanzıman ve şanzıman yağ akıtıyordu. Elazığda Ankaradan yeni gelen bir ustaya tavsiye üzerine götürdüm. Şanzıman karter contası değişecek dedi sipariş verdik parça geldi ve değiştirdik. Değiştirmişken yağıda değiştirelim dedik şanzımana 5 lt. yağ bastı ne olduysa ondan sonra oldu. Bir buçuk ay boyunca daha da hızlı bir şekilde yağ kaçırmaya başladı. Ankaralı ustanın yanına belkide 4-5 defa gittim geldim üstelik bingölden. Her defasında Türlü türlü bahaneler sundu yok şuyu değişecek yok buyu değişecek diye en son da şanzımanı refrektiye edeceğiz dedi yaklaşık 2.000 tl. bende aldım arabayı çıktım ordan. Elazığ VW yetkili servisi Tan oto müdürünün tavsiyesiyle malatyada bir otomatik şanzımancıya götürdüm. Usta şanzımanı askıya aldı iyice inceledi ve yağ seviyesine bakalım dedi. Aracım iki ay boyunca yağ kaçırmasına rağmen içinden 1 lt. den fazla fazla basılmış yağı boşalttık. şu an sorun çözüldü. 3 haftadır akıtmıyor. İnşallah akıtmaz. Otomatik şanzımanda belirli bir litre yağ alır diye bi şey yokmuş. Araç çalışır vaziyette P ye alınıyor tapa açılıyor tapadan yağ damlayana kadar yağ basılıyor tapadan damlayınca yağ basma işlemi bitiyor. Bu basit işlem için 1.000 tl ye yakın para harcadım yalancı ustalar yüzünden. Ben yandım siz yanmayın aklınızda bulunsun arkadaşlar.

SELÇUK
09 09 2013, 15:27
Paylaşım için teşekkürler

Yetkili servis niye bakmadı peki araca? Hiç değilse teşhis koysalarmış

birsekiz
09 09 2013, 18:14
Yetkili servis ancak karter den kaçırma olursa ona müdahale edebiliyor şanzımanı söküp dağıttıklarında toplayabilecek ustaları yokmuş.

passatonr
09 09 2013, 22:00
Güzel bir bilgi oldu bizler için öncelikle teşekkür ederim. Benim araçta geçen hafta bakıma girdi ve şanzıman yağı hiç yok dendi dediğiniz üzre yağ damlayana kadar bastilar. Acaba şimdi akitirmi bilmiyorum manuel vitesli bir sanziman. Akitma veya herhangi başka biseyi yok

ajanx
09 09 2013, 22:24
Yetkili servis ancak karter den kaçırma olursa ona müdahale edebiliyor şanzımanı söküp dağıttıklarında toplayabilecek ustaları yokmuş.

Komik cevap. Toplayan adam yoksa niye söküyorlar? Yada söken adam toplayamıyor mu?

birsekiz
10 09 2013, 15:41
manuellerde bildiğim kadarıyla keçe patlaması sonucu akıtma yapıyor. bir sıkıntı çıkacağını sanmam..

ambarli
11 09 2013, 16:36
Bilgi için teşekkürler arkadaşım.